Dodaj do ulubionych

Kmiecik i Kolendowicz znów w Bełchatowie

IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.09.06, 20:21
Biala Inwazja nadciaga. Jest blisko , coraz blizej.

ŁKS ŁÓDŹ - DUMA ŁODZI !
Obserwuj wątek
    • Gość: Mikser Re: Kmiecik i Kolendowicz znów w Bełchatowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 21:01
      Rozjedziemy GKS i nie oddamy lidera do końca
      ŁKS Mistsz
    • Gość: jerry Re: Kmiecik i Kolendowicz znów w Bełchatowie IP: *.tpnet.pl 27.09.06, 02:53
      ale by były jaja, jakby Bełchatów zagrał na biało... Na wszelki wypadak
      wyposażcie kibiców w rezerwowe niebieskie koszulki :)
      • dreszczu Re: Kmiecik i Kolendowicz znów w Bełchatowie 27.09.06, 16:22
        Calkiem mozliwe ze zagramy na bialo, chociaz mam nadzieje ze zdecyduja sie na
        zielone stroje. Tak czy inaczej zwyciestwo GKS! A lodzian zapraszam w jak
        najwiekszej liczbie!
        • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.toya.net.pl 27.09.06, 20:25
          sorry ale Łodzianie grają w sobotę w Łodzi z Pogonią i nie mamy żadnego
          interesu aby w piątek pojawić się w Bełchatowie. Chyba że chcecie oddać nam
          kolejną flagę....
          • Gość: 1908 zgadzam sie. Łódź = ŁKS IP: *.chello.pl 27.09.06, 21:08
            wyjatkowo sie zgadzam. tzn. byc moze Łodzianie rzeczywiscie graja w sobote z
            innymi jeszcze Lodzianami z gutowa. takie derby wojewodzkie

a łodzianie oczywiscie maja swoje swieto w belchatowie.

za slownikiem pwn:

Łodzianin - mieszkaniec wojewodztwa lodzkiego
            łodzianin - mieszkaniec m. Łodzi

analogicznie: Lublinianin i lublinianin.
            • Gość: . Re: nie zgadzam sie. Łódź to nie ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 22:09
              aleś wymyślił mądra głowo :))) czyli co? Mieszkaniec Pabianic to Łodzianin? A
              mieszkaniec Piły to Poznaniak, a Żyrardowa Warszawiak? niezły jesteś...
              buehehe, siakiś wadliwy ten twój słownik...albo czegoś nie doczytałeś do
              końca...
              • Gość: 1908 Łódź = ŁKS IP: *.chello.pl 27.09.06, 22:20
                tepy jestes ale to u was rodzinne. Łodzianin pochodzi od woj. lodzkiego, tak
                jak Lublinianin od woj. lubelskiego. mieszkaniec pily to Wielkopolanin a
                Zyrardowa Mazowszanin. jak by twoj intelekt powalczyl kiedys z czyms wiecej niz
                gazetka Tesco, to moze bys siegnal najpierw po slownik zanim sie zaczniesz
                wymadrzacz. łodzianie to ŁKS, wy to najwyzej Łodzianie i to z dalekich rubiezy
                wojewodztwa
                • Gość: . Re: Łódź = ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 23:40
                  uuu...osobiste wycieczki, ładnie ładnie...:)) No dobrze, to skoro ty nie jesteś
                  tępy, bo to nie jest u was możliwe, to podaj mi proszę źródło tych twoich
                  rewelacji (poza tym, że słownik PWN, bo jakoś w mojej wersji "łodzianin" przez
                  duże Ł nie występuje - jakaś "wiejska wersja" pewnie:) Oczywiście w przerwach
                  przeglądania ulotek promocji w Geancie (zdaje się, że macie go gdzieś blisko).

Łodzianie to ŁKS, a my z rubieży powiadasz...? hmmm już moi dziadkowie urodzili
                  się w Łodzi, a ja mieszkam w centrum...no faktycznie dziko tu nieco, cimno,
                  zimno i trochę strach i w dodatku traktora mi na parking nie chcą przyjąć;)
                  Taka mała rada jeśli można, weź pigułkę w odpowiednim kolorze i wyjdź z
                  matriksa pt. Łódź=ŁKS...prawda cię wyzwoli:))
                  • Gość: 1908 Re: Łódź = ŁKS IP: *.chello.pl 28.09.06, 00:46
                    to sprawdz lublilinianin cwoku jak lodzianina nie znajdujesz. co do miejsca
                    twojego zamieszkania, to oczywiscie tego nie neguje, ze pare zblakanych dusz
                    sie znajdzie ale znowu pisze o pewnym ogole, ze jak jedziecie do krakowa w
                    350osob, to 50 wyjezdza z Lodzi a reszte zbieracie po drodze.
                    • Gość: . Re: Łódź = ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 01:08
                      oo, znowu się małpka odezwała...a jaka nerwowa:)) mówisz, że piszesz o ogóle,
                      ale najdelikatniej mówiąc konfabulujesz...350 naszych w Krakowie(buehehe
                      dobre), a jedynie 50 wyjechało z Łodzi (no to już jest hicior :))). Wiem wiem,
                      powiesz, że tylko podałeś przykład z tym Krakowem i mówisz o ogólnych
                      zasadach...A skąd ty taki oblatany w naszych wyjazdach jesteś, co? Z lornetką i
                      notesikiem czatujesz, hę? Ciężki przypadek...
                      No i co z tym źródłem? Może podpowiedzieć...?;)
                      • Gość: 1908 Re: Łódź = ŁKS IP: *.chello.pl 28.09.06, 22:02
                        te malpka, przeciez to ktos od was napisal, ze Łodzianie graja w sobote a ja to
                        potwierdzilem a przyczepiles sie tego jak pijany drzewa. banana chcesz czy co?
                        sprawdziles juz w slowniku jaka jest roznica miedzy Łodzianin a lodzianin? to
                        nie fikaj, bo robisz z siebie idiote. a co do zrodla: komentator c+ na waszym
                        meczu (zdaje sie 2. polowa) ale pewnie c+ sie na was uwzielo i specjalnie wam
                        zaniza frekwencje. rotfl
                        • eldezet rozejm:) 28.09.06, 23:11
                          to ja was pogodzę...pax panowie pax;)
                          Obaj macie trochę racji w sprawie tego całego łodzianina/Łodzianina...
                          łodzianin - tu sprawa jasna, chodzi o mieszkańca miasta Łodzi
                          Łodzianin - to mieszkaniec regionu łódzkiego, z tym, że w odniesieniu do ludzi
                          spoza miasta Łodzi dodaje się nazwę miejscowości np. Łodzianin z Pabianic,
                          Łodzianin z Kutna... Mieszkańca regionu (spoza miasta) NIE określa się tylko
                          słowem Łodzianin - należy jeszcze dodać skąd.
                          I to by było na tyle - skończcie te bzdurne dyskusje, bo to forum sportowe, a
                          nie leksykalno-ortograficzno-filologiczne. Zainteresowanych drążeniem tematu
                          łodzianina/Łodzianina odsyłam do "Obcy język polski" by Maciej Malinowski. Amen.

RTS! RTS! RTS!
                          :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka