Dodaj do ulubionych

proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moje wąt

17.10.06, 21:14
ki. Myślałem że dostanę odpowiedź na pocztę, ale tam nic nie ma. Czy nie
można na tym forum swobodnie się wypowiadac?
Obserwuj wątek
    • gwozdz.do.trumny Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 17.10.06, 21:19
      Czytanie ze zrozumieniem sprawia ci problem?
      Ogłoszenia zamieszczamy tu
      • longeta To wolny kraj :-) 17.10.06, 21:23
        Widocznie człowiek chciał tu!
        • yavorius Re: To wolny kraj :-) 18.10.06, 08:11
          Chcieć to sobie może.
    • ixtlilto Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 17.10.06, 21:22
      forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html
      • longeta Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 17.10.06, 21:25
        ixtlilto napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html

Sorki a jaka jest tematyka tego forum?
        Od maja próbuje się dowiedzieć :-)
      • tata671 Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 17.10.06, 21:27
        Dziękuję za odpowiedź. Nie wiedziałem że jest inna strona do tego typu
        ogłoszeń. Jestem zdania że zamiast kasowac, admin powinien poinformowac, że
        nauszyłem regulamin wysyłając choby krótką informację na poczcie. Admin ma
        chyba możliwosc sprawdzenia kiedy użytkownik założył swoje konto i ze taki
        użytkownik może czegoś nie wiedziec. W każdym razie dziękuję za odpowiedź
        • hubar Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 17.10.06, 21:30
          Admin może i takie mozliwości ma, ale Forum Łódź opiekują sie społeczne
          moderatorki, które pilnują przestrzegania regulaminu, który zakładając konto i
          piszac na forum akceptujsz.
          • longeta Pogniewała sie czy cuś,na mnie;-) 17.10.06, 21:34
            Czesć hubar!
            To może Ty odpowiesz.
            Jaka jest tematyka tego forum?(własciwa i regulaminowa)
            • longeta W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:-) 17.10.06, 21:54
              Niestety raczej sie nie doczekam,ponieważ w regulaminie są same zakazy(prawie)a
              nie ma nic o treści wątków:-)
              • big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:09
                Jak Cię polubią, to będziesz mógł pisać do woli o czym dusza zapragnie. Jak nie,
                to wiesz...;)
                Jedno jest pewne. Od jakiegoś czasu, obowiązywała tu pewna niepisana,
                dżentelmeńska umowa. Z forum głównego przenosi się te wątki, które teoretycznie
                winny być rozwijane na tematycznych podforach, ale to dopiero wtedy, kiedy
                spadał taki wątek z pierwszej strony. Jak widać to już przeszłość. Teraz
                decydują inne względy. Jakie? Niech każdy odpowie sobie sam.
                • hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:22
                  To o czym Ty mówiesz, to była zasada stworzona dla nowych użytkowników i osób
                  dopiero zaczynających.
                  Ty doskonale wiesz, gdzie jest miejsce na wątki polityczne, ale ciagle jedziesz
                  na tej zasadzie.

Taka dygresja, kiedys obowiązywała zasada, że jazda tramwajem lub autobusem jest
                  bezpłatna do pierwszego przystanku. Dużo osób (jak to w Polsce) naciągała tę
                  zasadę i cały czas jechała ten pierwszy przystanek i tak się tłumaczyła kanarom.
                  Mam takie dziwne wrazenie, że teraz Ty się tak zachowujesz. No ale nic dziwnego,
                  patrząc za co mają panujące reguły Twoi polityczni idole.
                  • longeta Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:25
                    hubar napisał: > To o czym Ty mówiesz, to była zasada stworzona dla nowych
                    użytkowników i osób
                    > dopiero zaczynających

hallo,hallo to dla mnie ta zasada?
                  • big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:41
                    Jasne jasne. Dla nowych. Tylko ciekawe kto to weryfikował.
                    A Ty doskonale wiesz, że nie tylko o polityczne wątki chodzi.
                    Co do Twojej dygresji, to jest to, żeby się nie wyrażać, zwykłe chamstwo. Nie
                    życzę sobie, żeby ktokolwiek próbował ze mnie w tak przejrzysty sposób robić
                    złodzieja. Bo tylko tak można określić ludzi, którzy jeżdżą bez kasowania
                    biletów. Ja tu niczego nie wędzę. Piszę o tym o czym chcę. Powtórzę za Longetą:
                    pokaż te szczegółowe przepisy o tym co wolno, a czego nie wolno poruszać na
                    głównym forum. Potrafisz je wskazać? Co do moich sympatii politycznych, to
                    powiem Ci tylko tyle, że spokojnie im kibicuję. Gdyby było wśród nich tylu
                    skompromitowanych co u Twoich idoli, to pewnie byłoby mi głupio.
                    • hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 23:13
                      Weryfikował kto co? Kto jest nowym, czy jaki wątki przenosić?
                      Jasne, że nie tylko o polityczne wątki chodzi. Taka tylko różnica, że autorzy
                      wątków politycznych, od razu węszą spisek i od cenzorów wyzywają.

Chamstwo? A może warcholstwo? :->
                      Nie osłabiaj mnie, że z przykładu naginania przepisów pod własne interesiki,
                      wyczytałeś tylko to że niby przyrównuję Cię do złodzieja! I zgadza się, że
                      niczego nie wędzisz, tylko piszesz tam gdzie chcesz.
                      Wybacz, ale nie będe też odpowiadać na głupie pytania w stylu: jakie są podfora
                      na Forum Łodź?

Hmmm wśród moich idoli? A niby to jacy, bo ja sie tam nie obnosze jak Ty.
                      • big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 23:23
                        To przecież oczywiste, że chodzi mi o tych nowych. Jak długo nowy jest nowym?
                        Miesiąc, tydzień, a może 50 postów? Jak to określić?

Tja, teraz węszą autorzy wątków politycznych, kiedyś węszyli surrealiści... Trza
                        mieć wroga, co nie?

A czym jeśli nie chamstwem jest wyraźna sugestia? Jak to określić? Hubar
                        powiedział coś, co było mało delikatne? Tak to se możesz gadać w przedszkolu, a
                        nie między dorosłymi ludźmi.

Interesików żadnych na forum nie robię. Piszę o tym, co mnie akurat interesuje.
                        Kiedyś to były sprawy różne, dzisiaj są podłużne. O czym napiszę jutro jeszcze
                        nie wiem. Może akurat Ty mnie świetnie zainspirujesz.

Ty w ogóle rzadko odpowiadasz na pytania. Oraz oczywiście nie omieszkując
                        nazywać ich głupimi. No to Ci przypomnę, że nie ma głupich pytań. Są tylko
                        głupie odpowiedzi.

Co do idoli: ja nie skrywam swoich sympatii politycznych i się tego nie wstydzę.
                        Może ci Twoi nie są warci tego, aby usłyszało o nich forum?
                        • longeta Dzisiejszą złosć przenieś na jutro! 17.10.06, 23:40
                          I tym optymistycznym akcentem,żegnam ;-)

ps.
                          Oczywiscie nie dostałem odpowiedzi jakie tematy powinny być na forum,typowe
                          zaczerpnięte z ksiąki stwierdzenie;sa równi i równiejsi;jest zawsze na czasie,a
                          teraz możecie zgodnie z punktem 11 regulaminu zacytować na łamach:
                          Jeden klucz nie robi chałasu,ale już dwa klucze brzęczą.
                          • mamadoo Re: Dzisiejszą złosć przenieś na jutro! 17.10.06, 23:47
                            > Jeden klucz nie robi chałasu,ale już dwa klucze brzęczą.
                            Chyba chodziło o hałas?
                            • hubar Re: Dzisiejszą złosć przenieś na jutro! 17.10.06, 23:58
                              Chodzi o to co robią psy, gdy karawana jedzie dalej?
                        • hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 23:51
                          Nie jestem moderatorem, więc to nie mnie oceniać. Ale raczej nie miałbym
                          wątpliwości jak rozróżnić nowego, od tego który już pisze z wyraźną
                          częstotliwością.

Oj taaakkk bądz teraz męczennikiem Forum proszę proszę!

Żałosny jesteś, jeśli tylko to zrozumiełeś z tego przykładu. Jeśli zostałeś
                          poruszony bo niby porównałem Cię do kogoś kto według Ciebie tylko kradnie, to
                          przepraszam. Zamiaru porównywania Ciebie do złodzieja nie miałem. Ale to jednak
                          jest nadinterpretacja z Twojej strony. Pytanie, robisz to celowo, czy faktycznie
                          w tym przykładzie tylko tyle zrozumiałeś?

Skoro masz ukierukowane zainteresowania, to proszę aby i na ukierunkowanym
                          podForum to wypisywał.

Rzadko odpowiadam na pytania? Jakoś mam odmienne zdanie.

Skoro nie wiesz jacy sa moi idole, to na jakiej podstawie uważasz, że sie już
                          skompromitowali? No powiedz mi mądralo, bo qrde mam w tym momencie że to raczej
                          Ty szukasz za wszelką cenę wroga - ot inspiracja od swoich jednojajowych idoli.
                          • big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 00:07
                            Moderatorem nie jesteś, ale jest tajemnicą poliszynela, że...

Uśmiałem się z tego męczennika. A nawet to sobie wyobraziłem:)

Zdecyduj się na coś. Albo nie miałeś zamiaru mnie z nikim porównywać, albo to ja
                            jestem żałosny... Coś mi się zdaje, że jesteś w tym miejscu mocno pokrętny. A ja
                            zrozumiałem wszystko jak trzeba.

Zainteresowania mam rozległe. I nie widzę powodu, dla którego nie miałbym o nich
                            pisać na forum głównym. W tym i o polityce. No chyba, że wreszcie pokażesz mi
                            ten punkt regulaminu, który WYRAŹNIE nakazuje pisanie na podforach tematycznych.

Może i często na pytania odpowiadasz. Jednak na moje (patrz wyżej) nie mogę się
                            tej odpowiedzi doczekać.

Co do idoli: wiesz, ja mam taką głupią intuicję. Potrafię bez szczegółowej
                            spowiedzi kogoś powiedzieć, komu ten ktoś kibicuje. I to na tej podstawie
                            twierdzę, że nie bardzo masz się kim chwalić. Mój Ty niepotrafiący napisać bez
                            złości i wyrażonek, choćby co drugiego postu, drogi rozmówco. Hehehe
                            • hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 00:27
                              No tak, jestem z układu.

Porównałem Cie do kogoś, kto nagina regulamin dla własnych wygód. Porównanie
                              Ciebie do złodzieja i czepianie się tylko tego, jest nadinterpretacją. Bo jak
                              dla tego gapowicza korzyścią/wygoda jest nie wydanie na bilet. Tak dla osoby
                              wiedzącej o regule pisania na podForach tematycznych a jednocześnie naginania
                              pewnej umowy dla nowicjuszy dla włsnego widzi mi się.

Skoro zainteresowania masz tak rozległe, to postaraj się dopasować do tych,
                              którzy te zainteresowania mają ograniczone do jednej z dziedzin, Tobie bliskich.
                              Szkoda, że poza polityką w innych tematach się tak rzadko wypowiadasz.
                              Nie będe Ci pokazywał regulaminu, bo go widziałeś. Poza tym już Ci na to pytanie
                              odpisałem. Uparłeś się na ten punkt w regulaminie, choć sam przyznałes że
                              doskonale wiesz, że na tematy dla których zostały stworzone podFora, są tam
                              właśnie poruszane.

Och Ty moja wróżko polityczna. Ty nawet jak ktoś nie powie to i tak wiesz.
                              Gratulować! :->
                • miejskie_narty Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:22
                  hmm, by być jednym z najpopularniejszych forumowiczów, to chyba trzeba gloryfikować pośrednio PIS - wtedy wątki trzymają się długo i bezpiecznie. Ja tak sobie sam odpowiadam:)
                  • big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 23:06
                    Popularnym forumowiczem, hehehe. Dobre sobie:)
                    Gdybyś napisał: jednym z najczęściej smaganych (za ten PiS głównie), to zgoda.
                    Ale żeby nie było, że się uskarżam. Spokojnie dam sobie radę;)
                • ixtlilto Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:32
                  big_news napisał:

>Jedno jest pewne. Od jakiegoś czasu, obowiązywała tu pewna niepisana,
                  >dżentelmeńska umowa. Z forum głównego przenosi się te wątki, które teoretycznie
                  >winny być rozwijane na tematycznych podforach, ale to dopiero wtedy, kiedy
                  >spadał taki wątek z pierwszej strony.
                  Umowa obowiązywała tylko ns FŁódź. Odgórnie zaś jest powiedziane, że: "Do
                  dyskusji o wyborach zapraszamy na forum >Kto nami rządzi<" i w całym okresie
                  przedwyborczym tego się trzymamy. Wątki przechodzą na >Kto nami rządzi< zaraz
                  po dostrzeżeniu ich przez moderatora.
                  • longeta Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:43
                    Dzięki za odpowiedż na moje pytanie ixt...,to miło że wszystkich traktujesz równo;-)
                  • big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:57
                    Ok. W takim razie jak najdzie mnie przemożna ochota na wątek polityczny, to go
                    tak zakamufluję, że żaden łaps się nie połapie;)
                    • hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 23:15
                      A może zamiast zwymyślać od łapsów moderatorów, postarasz się dostosować do
                      tematyki podforów na Forum Łódź i nie będziesz wszystkich raczył polityką od
                      samego progu?
                      • big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 23:29
                        Sory za łapsa. To było takie niezręczne określenie, ale przecież bez złych
                        intencji. Co do polityki, to właściwie co Ci ona przeszkadza?! Nie możesz
                        obojętnie przejść obok moich na jej temat postów? Ktoś czy coś każe Ci na taki
                        wątek wchodzić? Jak mnie nie pasuje dyskusja na jakiś temat, to go omijam. I tyle.
                        Aha. Prosiłem Cię wyżej, abyś wskazał ten punkt regulaminu, który nakazuje pisać
                        w określonych miejscach na adekwatne tematy. Znalazłeś go już?
                        • hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 23:57
                          Czemu z taką zaciekłością wymuszasz na mnie odpowiedź, na podanie punktu
                          regulaminu?
                          Skoro jak sam twierdzisz że na forum pisze się "w określonych miejscach na
                          adekwatne tematy", to Twoja linia obrony jest cieniuteńka! Szukasz tylko tego
                          punktu w regulaminie, którego nie ma. Czy dla Cibie wszystko musi być spisane w
                          regulaminach? Czemu więc reguły które samemu dobrze rozumiesz, notorycznie łamiesz?

Przypominam jedynie, że forum to jest własnością prywatną. Właściciel daje
                          możliwości za darmo do pisania na forum i ma tez prawo ustanawiac sobie takie
                          prawa jakie chce.
                          Ja potrafię uszanować prywatną własność, a Ty?
                          • big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 00:19
                            Z jaką tam zaciekłością? Grzecznie pytam, a Ty się uchylasz od odpowiedzi.
                            Chociaż już nie, przyznałeś wreszcie, że takiego NAKAZU nie ma!

Co do tego Twojego zdania:
                            Skoro jak sam twierdzisz że na forum pisze się "w określonych miejscach na
                            adekwatne tematy",
                            to proponuję, abyś wrócił do tego postu, w którym to napisałem i przeczytał go
                            ze zrozumieniem jeszcze raz.

Ciekawostką jest to, co piszesz tu:
                            > Przypominam jedynie, że forum to jest własnością prywatną. Właściciel daje
                            > możliwości za darmo do pisania na forum i ma tez prawo ustanawiac sobie takie
                            > prawa jakie chce.
                            > Ja potrafię uszanować prywatną własność, a Ty?
                            Jak rozumieć to wyznanie? Ty tak z troską o tego właściciela jako wolontariusz
                            występujesz, czy może masz jakieś udziały? Tak sam, z własnej nieprzymuszonej
                            woli przywołujesz innych użytkowników do porządku? I co ma wspólnego z
                            nieszanowaniem cudzej własności pisanie na forum? Zwłaszcza NIE ŁAMIĄC jego
                            regulaminu?! I jeszcze drobiazg: nie sądź naiwnie, że ten właściciel prowadzi to
                            miejsce charytatywnie. On na nas wszystkich nieźle zarabia. Sądziłem (naiwnie?),
                            że dobrze o tym wiesz.
                            • hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 00:38
                              Wiesz, ja juz nie mam siły przekonywania Ciebie co autor miał na myśli. Bo to
                              staje się idiotyczne. Ja podaję przykład, ty relatywnie go odbierasz.

Tak, mam udziały Agory, jestem pracownikiem GW, jestem i byłem agentem,
                              członkiem układu, synem eSBeka, wykształciuchem i co gorsza antywszechpolakiem,
                              cyklistą, żydem i pedałem.

To, że ktoś udostępnia swoja własność, nawet w celu zarobkowania na tym, ma
                              powodować że ja jako klient, mam nie szanować jego własności? Czy Ty jak idziesz
                              do jakiejś restauracji to też zachowujesz się jak w swojej jadalni?
                        • malfurion.stormrage Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 08:27
                          big_news napisał:

> Prosiłem Cię wyżej, abyś wskazał ten punkt regulaminu, który nakazuje pisać
                          > w określonych miejscach na adekwatne tematy. Znalazłeś go już?

dziwne, że ty nie znalazłeś, z tą całą swoją elokwencją i błyskotliwością:

5.
                          Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
                          treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i
                          naruszających zasady Netykiety.

a w netykiecie:
                          Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.

i dopisek:
                          Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi naruszające Netykietę mogą być usuwane.

jeszcze ci o coś chodzi?
                          • big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 08:51
                            Aleś ty bystry...
                            > Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
                            > treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i
                            > naruszających zasady Netykiety.
                            No i gdzie to łaskawy mądrala dopatrzył się naruszeń tego punktu, w którym
                            mianowicie wątku, he?
                            a w netykiecie:
                            > Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.
                            Hahaha Otóż to! Uprzejmie prosiłem (kilkakrotnie) Hubara o wskazanie o czym
                            można, a o czym NIE można pisać na głównym FŁ. Tobie się zdaje, że zrobiłeś to
                            za Hubara? No toś lotny jak... ech
                            i dopisek:
                            > Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi naruszające Netykietę mogą być usuwane.
                            Jak wyżej i czy jeszcze ci o coś chodzi?
                            • malfurion.stormrage Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 09:59

Ani ja, ani Hubar, nie jesteśmy nawet moderatorami tego forum zatem, jeżeli
                              okazuje się, że nie wiesz jakie tematy powinny być poruszane na FŁ, zwróć się
                              właśnie do nich, lub jeśli ich kompetencja ci nie wystarcza - do
                              administratorów, chyba że ich również uważasz za różowe świnie i płatnych
                              zdrajców, pachołków rosji - wtedy nic już nie pomoże i do końca swego
                              bohaterskiego żywota nie będziesz, biedaku, wiedział o czym się pisze na Forum Łódź.
                              • big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 10:07
                                Daj sobie spokój. Jeżeli nie jesteś moderatorem i nie masz nic do powiedzenia,
                                to po co w ogóle zabierasz głos? Bo nie sądzisz chyba, że interesują mnie twoje
                                chęci wylania codziennego jadu? Miłego dnia.
                                • malfurion.stormrage Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 10:26

Podałem Ci jedynie wyciąg z regulaminu dotyczący twojego pytania - to potrafi
                                  zrobić każdy potrafiący czytać ze zrozumieniem. O interpretację tegoż musisz już
                                  zgłosić do osób wykonujących jego postanowienia na tym forum lub do jego
                                  twórców, co, zdaje się, próbowałem ci przekazać. Na odchodnym mogę Ci
                                  powiedzieć, że jestem moderatorem społecznym na innym forum, więc możliwe jest,
                                  że moje zabieranie głosu nie jest tak bardzo bezzasadne jak myślisz, a wskazówek
                                  dotyczących zakresu tematyki na FŁ nie udzielam dlatego, że w przypadku forum,
                                  którym się opiekuję, jest to o wiele bardziej oczywiste.

Pozdrawiam oraz życzę rychłego i szczęśliwego wyjaśnienia tego nieporozumienia z
                                  moderatorami i/lub administratorami FŁ.
                                  • big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 10:39
                                    A wiesz, że nie zaskoczyłeś mnie tym wyznaniem o moderatorstwie? Już w
                                    niedzielę, kiedy byłeś uprzejmy w sposób niezmiernie "przyjazny" zamienić ze mną
                                    pare słów oraz wpisać się do wątku dla mojej żony, pod skórą czułem z kim mam
                                    okoliczność. Przemądrzałość, wyższość, a także niegrzeczność, dość często
                                    towarzyszą wypowiedziom niektórym moderatorom.
                                    Co do nieporozumienia, które nie pierwszy raz ma tu miejsce, to nie wynika ono z
                                    nieznajomości regulaminu, a ze swoiście pojmowanej dbałości o kształt forum.
                                    Podkreślam: swoiście. Jak się komuś ktoś albo coś niepodoba, to się to wycina. A
                                    później na siłę szuka się usprawiedliwienia oraz podciąga pod umowy, których
                                    albo nie było albo brzmiały inaczej. I nic na to nie poradzisz.
                                    Mam nadzieję, że sobie wyjaśniliśmy o co komu chodzi, wobec tego zamykam ten
                                    rozdział.
                                    Pozdrawiam.
                                    • hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 12:54
                                      Wiesz co, troszkę śmieszny jesteś. Prosiłes umocowań regulaminowych i jakiś
                                      moderator Ci je napisał. Ja ani moderatorem nie jestem, ani szukać mi się tych
                                      przepisów dla Ciebie nie chciało.
                                      Jak ja nie podam to źle. Jak kto inny poda odpowiedź na Twoje pytanie, ale nie
                                      jest to osoba która pytałeś, też źle!
                                      • big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 13:42
                                        Hubarze miły! Tak, malfurion.stormrage raczył mi podać pewne wypisy z
                                        regulaminów, lecz one moim zdaniem niczego nie wyjaśniają. A już na pewno tego,
                                        o czym można, a o czym nie można pisać na głównym FŁ. Wiem oczywiście, że nie
                                        jesteś moderatorem. Ale już niejednokrotnie próbowałeś w ich imieniu coś
                                        ciekawskim wyjaśniać. Stąd zaskakujesz mnie nieco wyznaniem, iż tym razem Ci się
                                        nie chce. A może to jest tak, że po prostu niczego konkretnego na moje pytanie
                                        nie uda się znaleźć? Tak więc posądzanie mnie o złą wolę i ignorowanie
                                        odpowiadających lub nieprzyjmowanie odpowiedzi do wiadomości, jest tym razem
                                        niecelne.
                                        Konkludując: może ja i śmieszny jestem, może mało rozgarnięty albo i upierdliwy,
                                        a może to wszystko razem, ale musisz przyznać, że akurat tym razem racja jest po
                                        mojej stronie. Pomijając już to, że bronisz w gruncie rzeczy przegranej sprawy.
                                        Przegranej dlatego, że im więcej tematów będzie "spadało" z pierwszej strony,
                                        tym mniej ciekawych postów i interesujących autorów będzie tu widniało. Bo
                                        wyobraź sobie, że nawet wśród tych niby pieniaczy, także da się spotkać fajnych
                                        ludzi. A oni są stąd praktycznie sekowani. Przyjdzie Ci wreszcie czytać same
                                        nudne i o niczym kawałki. Tego oczekujesz?
                                        • yavorius miałem się nie wypowiadać w tym temacie 18.10.06, 13:43
                                          Więc króciutko: dla mnie wywalanie wątków na "Kto nami rządzi" i wątków o sushi
                                          na "Kulturę" jest nieporozumieniem. Tyle w tym temacie.
                                          • big_news Re: miałem się nie wypowiadać w tym temacie 18.10.06, 14:04
                                            Znów mamy podobne zdanie. Który to już raz? Wiele nas łączy;)
                                            • yavorius Re: miałem się nie wypowiadać w tym temacie 18.10.06, 14:06
                                              big_news napisał:
                                              > Znów mamy podobne zdanie. Który to już raz? Wiele nas łączy;)

Szczególnie ten Radogoszcz Wschód ;)
                                              • big_news Re: miałem się nie wypowiadać w tym temacie 18.10.06, 14:07
                                                Od pewnego czasu, jakby ciut mniej. I to nie przeze mnie!;)
                                                • yavorius Re: miałem się nie wypowiadać w tym temacie 18.10.06, 14:11
                                                  No wiem, bo to ja się wyprowadziłem:D
                                                  • big_news Re: miałem się nie wypowiadać w tym temacie 18.10.06, 14:22
                                                    A żałuj, żałuj. Coraz ładniej się tu robi:)
                                                  • yavorius Re: miałem się nie wypowiadać w tym temacie 18.10.06, 14:23
                                                    No wiem, wiem. Świtezianki remontują, plac Słoneczny wyremontowany, na cegielni
                                                    też porządki, zawsze się tam fajnie mieszkało:)
                                    • gray Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 20:31
                                      big_news napisał:

> A wiesz, że nie zaskoczyłeś mnie tym wyznaniem o moderatorstwie? Już w
                                      > niedzielę, kiedy byłeś uprzejmy w sposób niezmiernie "przyjazny" zamienić ze
                                      > mną pare słów oraz wpisać się do wątku dla mojej żony, pod skórą czułem z kim
                                      > mam okoliczność. Przemądrzałość, wyższość, a także niegrzeczność, dość często
                                      > towarzyszą wypowiedziom niektórym moderatorom.

Powiadasz, że większość tych u władzy to chamy i przemądrzalce? Coś w tym może
                                      być :)

> Co do nieporozumienia, które nie pierwszy raz ma tu miejsce, to nie wynika ono
                                      > z nieznajomości regulaminu, a ze swoiście pojmowanej dbałości o kształt forum.
                                      > Podkreślam: swoiście. Jak się komuś ktoś albo coś niepodoba, to się to wycina.
                                      > A później na siłę szuka się usprawiedliwienia oraz podciąga pod umowy, których
                                      > albo nie było albo brzmiały inaczej. I nic na to nie poradzisz.

Dla mnie w ogóle wydaje się nienajlepszym pomysłem szatkowanie FŁ na coraz
                                      drobniejsze fragmenty ale skoro już tak jest to nie ma się co dziwić, że wątek o
                                      polityce jest przenoszony do polityki a o szkole do szkoły. Jeżeli naprawdę się
                                      to komuś (czyt. - świadomie wybierającej demokratycznej większości) nie podoba
                                      to nie należy kłócić się o to czy wątek X miał być przeniesiony do Y lub nie,
                                      ale 'lobbować' ażeby ponownie połączyć FŁ z podforum - będzie w jednej kupie,
                                      nie będzie nieporozumień - proste.
                                      A tak przy okazji to ja, gray - martwię się kiedy nie możesz mnie przeczytać :)

> Pozdrawiam.

ja również :)
                                      • malfurion.stormrage Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 19.10.06, 09:24

big_news napisał:

> A wiesz, że nie zaskoczyłeś mnie tym wyznaniem o moderatorstwie? Już w
                                        > niedzielę, kiedy byłeś uprzejmy w sposób niezmiernie "przyjazny" zamienić ze
                                        > mną pare słów oraz wpisać się do wątku dla mojej żony, pod skórą czułem z kim
                                        > mam okoliczność. Przemądrzałość, wyższość, a także niegrzeczność, dość często
                                        > towarzyszą wypowiedziom niektórym moderatorom.

Powiadasz, że większość tych u władzy to chamy i przemądrzalce? Coś w tym może
                                        być :)

> Co do nieporozumienia, które nie pierwszy raz ma tu miejsce, to nie wynika ono
                                        > z nieznajomości regulaminu, a ze swoiście pojmowanej dbałości o kształt forum.
                                        > Podkreślam: swoiście. Jak się komuś ktoś albo coś niepodoba, to się to wycina.
                                        > A później na siłę szuka się usprawiedliwienia oraz podciąga pod umowy, których
                                        > albo nie było albo brzmiały inaczej. I nic na to nie poradzisz.

Dla mnie w ogóle wydaje się nienajlepszym pomysłem szatkowanie FŁ na coraz
                                        drobniejsze fragmenty ale skoro już tak jest to nie ma się co dziwić, że wątek o
                                        polityce jest przenoszony do polityki a o szkole do szkoły. Jeżeli naprawdę się
                                        to komuś (czyt. - świadomie wybierającej demokratycznej większości) nie podoba
                                        to nie należy kłócić się o to czy wątek X miał być przeniesiony do Y lub nie,
                                        ale 'lobbować' ażeby ponownie połączyć FŁ z podforum - będzie w jednej kupie,
                                        nie będzie nieporozumień - proste.
                                        A tak przy okazji to ja, gray - martwię się kiedy nie możesz mnie przeczytać :)

> Pozdrawiam.

ja również :)
                                        • big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 19.10.06, 10:17
                                          Czułem pismo nosem. Wierz lub nie. Chociaż miałem wątpliwości. Bo mnie nie
                                          chciałoby się zakładać konta tylko w jednym celu - żarcia się z kimś
                                          nielubianym. Widać jednak desperacja może zdziałać wiele.
                                          Dobre chociaż to, że podzielasz zdanie o kiepskiej polityce moderowania forum.
    • big_news Przenieście ten wątek na Forum o Forum! 17.10.06, 23:49
      Przecież tam jest jego miejsce!;)
      • yavorius Re: Przenieście ten wątek na Forum o Forum! 18.10.06, 08:13
        Jeżeli już to na forum o moderacji...

:p
        • jelonek72 ło matko :) 18.10.06, 08:51
          ale batalia słowna! panowie drzecie koty jak przekupy - zawsze to babom
          przypisywano a tu proszę ...
          co do mowych co to im spadaja wątki - mój wczorajszy wątek niemal natychmiast
          został zrzucony do podforum (potworum - hehehe), potraktowano mnie widać jako
          nową, choć wcale się tak nie czuję bo podglądam Was od baaardzo dawna, a watki
          niektórych osobników śledzę z zapartym tchem... więc jak,jestem nowa, bo
          zaczęłam pisać ?i trafiłam do "ptwora" kto nami rządzi - hmmmm a wcale nie
          chciałam wchodzic w dyskurs ,kto , tylko jak - może więc kolejne "potworum" -
          jak nami rządzą ?
    • graz.ka Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 18.10.06, 09:13
      Wypowiem się tylko raz - z powodów subiektywnych i osobistych.
      Szanuję oczywiście prywatne zdanie i zasady właściciela forum - sama korzystam
      z dobrodziejstwa, jakim jest możliwość prowadzenia bezpłatnego forum prywatnego.
      Ale...
      Podftora tematyczne do dla większości tematów odejście w niebyt. Dyskusja
      dzieje się na głównym, a na tematycznych pisują pasjonaci - np. Komunikacja,
      Sport.
      Opinie i komentarze - zdecydowana większość wątków do 10 postów.
      Przeniesiny skutkują też tym, że rzeczywiście zostaja tu bardzo "różne"
      dyskusje - które czasem są zabawne, czasem irytujące, w większości nic nie
      wnoszą i służą mi do jako rozrywka przy jedzeniu śniadania i wypiciu kawy. Na
      zaglądanie na bieżąco na podfora nie mam czasu.
      Wątek o Festiwalu Haftu, Koronki i Rękodzieła został natychmiast przeniesiony
      na kulturę, gdzie poza mną i założycielką nie wpisał się nikt.
      A akurat imprez super - i piszę to jako reprezentantka dwóch zdecydowanie
      niekomercyjnych stoisk :) Prezentacja ludzi z pasją, gdzie nawet kicz miał
      swoje emocjonalne uzasadnienie. A że sprzedwali swoje wyroby? Wątpię, czy
      większości wystawców zwróciły się bodaj koszty przejazdu. Szkoda imprezy,
      przeciwwagi dla niby twórczości rodem z krajów azjatyckich.

Słowem - na podfora tematyczne przenosiłabym po spadnięciu z pierwszej strony -
      akurat ta niepisana zasada jest dobra, nie tylko dla nowych.

Ale oczywiście moderatorzy, administratorzy zrobią jak chcą. Tylko - szkoda.

Nawiasem mówiąć, forum oświatowe z którego korzystam nie ma żadnych podforów
      ani moderatorów, za to sprawnie działającą wyszukiwarkę. I dynamicznie się od
      lat kilku rozwija, a powstałe na jego bazie stowarzyszenie zawodowe jest silną
      grupą opiniotwórczą w sferze edukacyjnej.
      • longeta A dlaczego mnie kasuje? 18.10.06, 09:25
        Aż musiałem zmienić portal,by coś napisac?
    • cassani tak sobie pomyślałem 18.10.06, 09:32
      zupełnie nie wnikając w celowość tych zarzutów wobec adminów.

Na każdy zarzut odnośnie ich metod adminowie odpowiadają tak po królewsku, albo
      co najmniej prezydencku, pojedyńczym linkiem, niedomówieniem, odesłaniem
      gdzieś, tak szlachetnie, tak wzniośle. W ogóle jak pojawi się słynny ptaszek to
      aż drżę co tam znajdę, co tam będzie??? Moze będzie całe zdanie? Może
      pojedyńcza litera? Drżę z emocji!!! A tam zawsze taka delikatna sugestia,
      kierunek dla maluczkich, wskazanie gdzie my, biedni forumowicze, możemy się
      dowiedzieć prawdy, czuję wtedy takie ciepło na sercu, że ktoś tam w niebie-
      serwerze o nas dba, nas pilnuje i swoim ciepłym matczynym słowem kieruje na
      właściwe forumowe koleiny życiowe. Dziękujemy Wam. Dziekujemy.
      PS. Już wiem - odpowiedź zawsze jast taka - papieska!
      • longeta Re: tak sobie pomyślałem 18.10.06, 09:37
        Ze proste pytania do adminów sprawiaja im najwiecej trudnosci,czekają wynisle
        na następne;-)
      • big_news Re: tak sobie pomyślałem 18.10.06, 09:38
        W niebie-serwerze!
        Cassani, kocham Cię! Hehehe
        Wyobraziłem sobie pare osób z tego forum, jak siedzą sobie na chmurkach i
        brzdąkają na lutniach i dmuchają we flety. Ixtlilto, Szprota, rozpuszczone włosy
        i fujary w rękach, Yavorius, Gray, smętnie przebierający palcami po strunach:)))
        Widzisz to? I jeszczy te togi białe i sandały srebrzyste...
        No i ten Hubar stukający do bram niebios... Miodzio:)
        • cassani dokładnie tak to widzę 18.10.06, 09:41
          i patrzą z góry na nas maluczkich ciepłym spojrzeniem Ojca a swoimi
          odpowiedziami nie dają nam ryby - tylko wędkę, żebyśmy my, ich niedorosłe
          dzieci, rozwijały się pod bacznym okiem tych delikatnych rad, linków,
          niedomówień...
          • big_news Re: dokładnie tak to widzę 18.10.06, 09:54
            O tak tak! Spoglądają litościwie na malutki ludek, z wielką dozą cierpliwości
            dla głupiutkiego narodku. Powinniśmy w podzięce za ich niezmierzoną cierpliwość
            i wyrozumiałość, bić każdego dnia rano pokłony i dziękować za łaskawość. A może
            by tak założyć jakiś specjalny wątek kultywujący Ich Boskości? I obligatoryjnie
            wprowadzić obowiązek rozpoczynania dnia od wpisu na nim? Takie: nim napiszesz
            cokolwiek na jakikolwiek temat, wpierw oddaj hołd tym, którym jest on
            przynależny? Liczę na Ciebie. Wymyśl coś;)
            • cassani Re: dokładnie tak to widzę 18.10.06, 10:00
              idea niezła, ale nic pochopnie! To musi być TAKI wątek, który wyrażałby zarazem
              szacunek - ale i ogrom wdzięczności za wszystkie rady, które przecież są
              bezinteresowanie nam przekazywane, dla naszego dobra, na przyszłość.
              W tym wątku musimy zawrzeć całą miłość dzieci patrzących się w mądrego Ojca,
              Matkę... To musi być taki wątek z cielęcymymi oczami!
              • big_news Re: dokładnie tak to widzę 18.10.06, 10:13
                OK. Poświęć w takim razie na ten wiekopomny projekt ciut więcej czasu niż
                zazwyczaj. Niech zajmie Ci ta praca chociaż ze cztery minuty. Należy się Ich
                Boskościom odpowiednio godne traktowanie;)
      • hubar Re: tak sobie pomyślałem 18.10.06, 12:57
        Za adminów nie odpowiadam, jak chcesz to rozmawiaj z Warszawą.
        Moderatorzy nie mają prawa odpisywać na forum na zadawane pytania dotyczące ich
        działań na forum. Jak ktoś ma pytanie, powinien napisać maila do moderatora, a
        on powinien tą samą drogą odpisać.
        • the_elviz Prędzej z Pekinem.... 19.10.06, 09:34
          od razu z Warszawą, wystarczy z Łodzią - tylko że się nie dogadasz i lepiej
          stanowisko by się uzgodniło z azjatami.
    • dziad_borowy Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 18.10.06, 10:05
      Co do przenoszenia watkow na podfora to mimo, ze mnie one draznia, jesli chodzi
      o polityczne w szczegolnosci to uwazam, ze jest to wychodzenie przed szereg i
      conajmniej nieeleganckie zachowanie. Byla umowa, ze przenoszone beda te ktore
      spadna z pierwszej i basta. I niechaj mnie nikt nie poucza, ze bylo to
      skierowane do nowicjuszy, a wyjadacze powinni wiedziec lepiej. To, ze ktos tam
      sobie skierowal ta zasade tylko do nowicjuszy nie bylo wiadome nikomu i to jest
      tylko i wylacznie jego prywatna sprawa i prywatne poczucie prywatnej misji
      zakodowane w jego prywatnej glowie. I prosze nie mieszac swoich prywatnych
      wymyslow do moderowania publicznym badz co badz forum albo sprawe przenoszenia
      raz a dobrze uregulowac. Poza tym zapewniam, ze naprawde da sie wytrzymac
      roznej masci watki bez ich przeczytania i niepotrzebnych nerwow. A jesli osob
      ignorujacych takie watki bedzie wiecej niechciane watki naprawde szybko spadna
      ze strony. No, chyba ze _forumowicze_ jednak wiedza lepiej od was o czym
      chcieliby rozmawiac na _ich_ forum, o wszechwiadzacy.
      Dzierżżż!!!!
      • big_news Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 18.10.06, 10:11
        W ten oto prosty sposób, możesz się łacno znaleźć na czarnej liście. Nie wspomnę
        nawet, obok kogo przyszłoby Ci siedzieć;)
        Chociaż to zdaje się dla Ciebie nie pierwszyzna. Bo to nie pierwszy bój o
        kształt forum, prawda?
        • cassani Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 18.10.06, 10:26
          wiesz co - ja się tak dystansuje od wszystkich list, wykluczeń czy obrażania
          się - że mi to kompletnie wisi.
          Bój to mój nie pierwszy - nasza powyższa dyskusja też nim jest. Kiedyś pisałem
          wprost o co chodzi - ale to kopanie się z koniem. Dla mnie to jest po prostu
          śmieszne i teraz po prostu w powyższy sposób daję temu wyraz.
        • dziad_borowy Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 18.10.06, 10:26
          Widocznie niektorym osobom nie wystarczy raz dane slowo. Zaraz wymyslaja jakies
          zalosne historie z nowicjuszami, zeby jakos "usprawnic" cos, co powinni
          usprawniac wlasnymi postami, a nie wspomnianymi wyzej zalosnymi przemysleniami.
          I o ile podfora "sport", "komunikacja", "lotnisko" jestem w stanie doskonale
          zrozumiec, bo sa czysto pasjonackie to, nie ukrywajmy, potajemnie
          wprowadzone "kto nami rzadzi" jest tworem sztucznym i zbednym, bo akurat
          polityka jest sprawa wszystkich forumowiczow. Łódzkich takze. A co do tych
          nawolywan, ze jest to forum Łódź i piszmy o Łodzi to przypominam, ze o łódzkich
          slupkach na Sienkiewicza mozna ze znawstwem dyskutowac na "porozmawiajmy o
          Łodzi".
          Dzierżżż!!!
      • cassani ja podtrzymuję tezę o idiotyźmie przenoszenia 18.10.06, 10:14
        tym bardziej, jesli adminowie nie wykazują ŻADNEGO czucia w kwestii odczytania
        intencji piszącego. I tak mój wątek byłem wczoraj na derby przenieśli na sport. Ja wiem, faktycznie pisałem o sporcie, ale
        przeniesienie go pomiędzy dyskusje o wynikach meczów uważam co najmniej za
        nieporozumienie. Ale jak pisałem kilka linijek powyżej - adminowie - bogowie -
        nieomylni - wyrocznie wiedzą najlepiej.
        Choć przyznam szczerze zbyt często ocierają się po prostu o smieszność.
        • big_news Re: ja podtrzymuję tezę o idiotyźmie przenoszenia 18.10.06, 10:16
          Nie wolno tak mówić! Ty nic nie wiesz, Ty się nie znasz, Ty siedź cicho i nie
          podskakuj! A poważnie mówiąc, to właśnie śmieszność zdaje się głównie cechować
          niektóre osoby.
          • longeta Re: ja podtrzymuję tezę o idiotyźmie przenoszenia 18.10.06, 10:22
            Widocznie lecą po łebkach,bez czytania treści.

Dziwie się że Wy -STARE KORZENIE TEGO FORUM,też jesteście olewani!

Przez taka ignorancje władzy obalano kiedyś systemy.
    • the_elviz Zasada jest jedna.... 18.10.06, 10:19
      nie pisz tego co moderatorkom niemiłe. Bo to nie jest już forum GW tylko forum
      moderatorskie.
      • longeta Re: Zasada jest jedna.... 18.10.06, 10:24
        Moderatorka ma zawsze racje,jeżeli nie ma to i tak ma;-)
        • big_news Re: Zasada jest jedna.... 18.10.06, 10:27
          Longeta, to brzmi tak:
          1 Moderator ma zawsze rację
          2 Jeżeli moderator nie ma racji, patrz punkt 1
          ;)
          • longeta Tutaj potrzebna jest nowa miotła! 18.10.06, 10:37
            Zgłaszam kandydata- Yaaavorius!!!

Zawsze odpowiada,a jak czegos nie wie znajdzie w googlach:-)
            • big_news Re: Tutaj potrzebna jest nowa miotła! 18.10.06, 10:41
              Daj spokój Yavoriusowi. On już ma swoje moderatorskie pólko.
              • longeta Re: Tutaj potrzebna jest nowa miotła! 18.10.06, 11:35
                Taki sobie dowcip,stary ale odzwierciedla stosunki miedzy medatorami,a nickami!

Stalin idzie,grupa dzieciaków woła:
                -daj nam cukierki
                Stalin:
                -spie..ć gnoje
                dzieci wyjmują transparent z napisem,A MÓGŁ ZABIĆ-KOCHAMY CIĘ!
                • louenx Re: Tutaj potrzebna jest nowa miotła! 19.10.06, 12:14
                  skoro posypały się dowcipy...

Do Somalii przyjechał św.Mikołaj.
                  Chodzi po ulicach i pyta:
                  - Dlaczego te dzieci są takie chude?
                  - Bo nie jedzą...
                  - Nie jedzą? To nie dostaną prezentów!
      • cassani z drugiej strony zbytnio się nie podniecaj 18.10.06, 10:30
        to niezdrowe.Próbuj znaleźć środek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka