tata671 17.10.06, 21:14 ki. Myślałem że dostanę odpowiedź na pocztę, ale tam nic nie ma. Czy nie można na tym forum swobodnie się wypowiadac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gwozdz.do.trumny Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 17.10.06, 21:19 Czytanie ze zrozumieniem sprawia ci problem? Ogłoszenia zamieszczamy tu Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 17.10.06, 21:22 forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 17.10.06, 21:25 ixtlilto napisała: > forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html Sorki a jaka jest tematyka tego forum? Od maja próbuje się dowiedzieć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tata671 Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 17.10.06, 21:27 Dziękuję za odpowiedź. Nie wiedziałem że jest inna strona do tego typu ogłoszeń. Jestem zdania że zamiast kasowac, admin powinien poinformowac, że nauszyłem regulamin wysyłając choby krótką informację na poczcie. Admin ma chyba możliwosc sprawdzenia kiedy użytkownik założył swoje konto i ze taki użytkownik może czegoś nie wiedziec. W każdym razie dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 17.10.06, 21:30 Admin może i takie mozliwości ma, ale Forum Łódź opiekują sie społeczne moderatorki, które pilnują przestrzegania regulaminu, który zakładając konto i piszac na forum akceptujsz. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Pogniewała sie czy cuś,na mnie;-) 17.10.06, 21:34 Czesć hubar! To może Ty odpowiesz. Jaka jest tematyka tego forum?(własciwa i regulaminowa) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:-) 17.10.06, 21:54 Niestety raczej sie nie doczekam,ponieważ w regulaminie są same zakazy(prawie)a nie ma nic o treści wątków:-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:09 Jak Cię polubią, to będziesz mógł pisać do woli o czym dusza zapragnie. Jak nie, to wiesz...;) Jedno jest pewne. Od jakiegoś czasu, obowiązywała tu pewna niepisana, dżentelmeńska umowa. Z forum głównego przenosi się te wątki, które teoretycznie winny być rozwijane na tematycznych podforach, ale to dopiero wtedy, kiedy spadał taki wątek z pierwszej strony. Jak widać to już przeszłość. Teraz decydują inne względy. Jakie? Niech każdy odpowie sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:22 To o czym Ty mówiesz, to była zasada stworzona dla nowych użytkowników i osób dopiero zaczynających. Ty doskonale wiesz, gdzie jest miejsce na wątki polityczne, ale ciagle jedziesz na tej zasadzie. Taka dygresja, kiedys obowiązywała zasada, że jazda tramwajem lub autobusem jest bezpłatna do pierwszego przystanku. Dużo osób (jak to w Polsce) naciągała tę zasadę i cały czas jechała ten pierwszy przystanek i tak się tłumaczyła kanarom. Mam takie dziwne wrazenie, że teraz Ty się tak zachowujesz. No ale nic dziwnego, patrząc za co mają panujące reguły Twoi polityczni idole. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:25 hubar napisał: > To o czym Ty mówiesz, to była zasada stworzona dla nowych użytkowników i osób > dopiero zaczynających hallo,hallo to dla mnie ta zasada? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:41 Jasne jasne. Dla nowych. Tylko ciekawe kto to weryfikował. A Ty doskonale wiesz, że nie tylko o polityczne wątki chodzi. Co do Twojej dygresji, to jest to, żeby się nie wyrażać, zwykłe chamstwo. Nie życzę sobie, żeby ktokolwiek próbował ze mnie w tak przejrzysty sposób robić złodzieja. Bo tylko tak można określić ludzi, którzy jeżdżą bez kasowania biletów. Ja tu niczego nie wędzę. Piszę o tym o czym chcę. Powtórzę za Longetą: pokaż te szczegółowe przepisy o tym co wolno, a czego nie wolno poruszać na głównym forum. Potrafisz je wskazać? Co do moich sympatii politycznych, to powiem Ci tylko tyle, że spokojnie im kibicuję. Gdyby było wśród nich tylu skompromitowanych co u Twoich idoli, to pewnie byłoby mi głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 23:13 Weryfikował kto co? Kto jest nowym, czy jaki wątki przenosić? Jasne, że nie tylko o polityczne wątki chodzi. Taka tylko różnica, że autorzy wątków politycznych, od razu węszą spisek i od cenzorów wyzywają. Chamstwo? A może warcholstwo? :-> Nie osłabiaj mnie, że z przykładu naginania przepisów pod własne interesiki, wyczytałeś tylko to że niby przyrównuję Cię do złodzieja! I zgadza się, że niczego nie wędzisz, tylko piszesz tam gdzie chcesz. Wybacz, ale nie będe też odpowiadać na głupie pytania w stylu: jakie są podfora na Forum Łodź? Hmmm wśród moich idoli? A niby to jacy, bo ja sie tam nie obnosze jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 23:23 To przecież oczywiste, że chodzi mi o tych nowych. Jak długo nowy jest nowym? Miesiąc, tydzień, a może 50 postów? Jak to określić? Tja, teraz węszą autorzy wątków politycznych, kiedyś węszyli surrealiści... Trza mieć wroga, co nie? A czym jeśli nie chamstwem jest wyraźna sugestia? Jak to określić? Hubar powiedział coś, co było mało delikatne? Tak to se możesz gadać w przedszkolu, a nie między dorosłymi ludźmi. Interesików żadnych na forum nie robię. Piszę o tym, co mnie akurat interesuje. Kiedyś to były sprawy różne, dzisiaj są podłużne. O czym napiszę jutro jeszcze nie wiem. Może akurat Ty mnie świetnie zainspirujesz. Ty w ogóle rzadko odpowiadasz na pytania. Oraz oczywiście nie omieszkując nazywać ich głupimi. No to Ci przypomnę, że nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi. Co do idoli: ja nie skrywam swoich sympatii politycznych i się tego nie wstydzę. Może ci Twoi nie są warci tego, aby usłyszało o nich forum? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Dzisiejszą złosć przenieś na jutro! 17.10.06, 23:40 I tym optymistycznym akcentem,żegnam ;-) ps. Oczywiscie nie dostałem odpowiedzi jakie tematy powinny być na forum,typowe zaczerpnięte z ksiąki stwierdzenie;sa równi i równiejsi;jest zawsze na czasie,a teraz możecie zgodnie z punktem 11 regulaminu zacytować na łamach: Jeden klucz nie robi chałasu,ale już dwa klucze brzęczą. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadoo Re: Dzisiejszą złosć przenieś na jutro! 17.10.06, 23:47 > Jeden klucz nie robi chałasu,ale już dwa klucze brzęczą. Chyba chodziło o hałas? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Dzisiejszą złosć przenieś na jutro! 17.10.06, 23:58 Chodzi o to co robią psy, gdy karawana jedzie dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 23:51 Nie jestem moderatorem, więc to nie mnie oceniać. Ale raczej nie miałbym wątpliwości jak rozróżnić nowego, od tego który już pisze z wyraźną częstotliwością. Oj taaakkk bądz teraz męczennikiem Forum proszę proszę! Żałosny jesteś, jeśli tylko to zrozumiełeś z tego przykładu. Jeśli zostałeś poruszony bo niby porównałem Cię do kogoś kto według Ciebie tylko kradnie, to przepraszam. Zamiaru porównywania Ciebie do złodzieja nie miałem. Ale to jednak jest nadinterpretacja z Twojej strony. Pytanie, robisz to celowo, czy faktycznie w tym przykładzie tylko tyle zrozumiałeś? Skoro masz ukierukowane zainteresowania, to proszę aby i na ukierunkowanym podForum to wypisywał. Rzadko odpowiadam na pytania? Jakoś mam odmienne zdanie. Skoro nie wiesz jacy sa moi idole, to na jakiej podstawie uważasz, że sie już skompromitowali? No powiedz mi mądralo, bo qrde mam w tym momencie że to raczej Ty szukasz za wszelką cenę wroga - ot inspiracja od swoich jednojajowych idoli. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 00:07 Moderatorem nie jesteś, ale jest tajemnicą poliszynela, że... Uśmiałem się z tego męczennika. A nawet to sobie wyobraziłem:) Zdecyduj się na coś. Albo nie miałeś zamiaru mnie z nikim porównywać, albo to ja jestem żałosny... Coś mi się zdaje, że jesteś w tym miejscu mocno pokrętny. A ja zrozumiałem wszystko jak trzeba. Zainteresowania mam rozległe. I nie widzę powodu, dla którego nie miałbym o nich pisać na forum głównym. W tym i o polityce. No chyba, że wreszcie pokażesz mi ten punkt regulaminu, który WYRAŹNIE nakazuje pisanie na podforach tematycznych. Może i często na pytania odpowiadasz. Jednak na moje (patrz wyżej) nie mogę się tej odpowiedzi doczekać. Co do idoli: wiesz, ja mam taką głupią intuicję. Potrafię bez szczegółowej spowiedzi kogoś powiedzieć, komu ten ktoś kibicuje. I to na tej podstawie twierdzę, że nie bardzo masz się kim chwalić. Mój Ty niepotrafiący napisać bez złości i wyrażonek, choćby co drugiego postu, drogi rozmówco. Hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 00:27 No tak, jestem z układu. Porównałem Cie do kogoś, kto nagina regulamin dla własnych wygód. Porównanie Ciebie do złodzieja i czepianie się tylko tego, jest nadinterpretacją. Bo jak dla tego gapowicza korzyścią/wygoda jest nie wydanie na bilet. Tak dla osoby wiedzącej o regule pisania na podForach tematycznych a jednocześnie naginania pewnej umowy dla nowicjuszy dla włsnego widzi mi się. Skoro zainteresowania masz tak rozległe, to postaraj się dopasować do tych, którzy te zainteresowania mają ograniczone do jednej z dziedzin, Tobie bliskich. Szkoda, że poza polityką w innych tematach się tak rzadko wypowiadasz. Nie będe Ci pokazywał regulaminu, bo go widziałeś. Poza tym już Ci na to pytanie odpisałem. Uparłeś się na ten punkt w regulaminie, choć sam przyznałes że doskonale wiesz, że na tematy dla których zostały stworzone podFora, są tam właśnie poruszane. Och Ty moja wróżko polityczna. Ty nawet jak ktoś nie powie to i tak wiesz. Gratulować! :-> Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:22 hmm, by być jednym z najpopularniejszych forumowiczów, to chyba trzeba gloryfikować pośrednio PIS - wtedy wątki trzymają się długo i bezpiecznie. Ja tak sobie sam odpowiadam:) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 23:06 Popularnym forumowiczem, hehehe. Dobre sobie:) Gdybyś napisał: jednym z najczęściej smaganych (za ten PiS głównie), to zgoda. Ale żeby nie było, że się uskarżam. Spokojnie dam sobie radę;) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:32 big_news napisał: >Jedno jest pewne. Od jakiegoś czasu, obowiązywała tu pewna niepisana, >dżentelmeńska umowa. Z forum głównego przenosi się te wątki, które teoretycznie >winny być rozwijane na tematycznych podforach, ale to dopiero wtedy, kiedy >spadał taki wątek z pierwszej strony. Umowa obowiązywała tylko ns FŁódź. Odgórnie zaś jest powiedziane, że: "Do dyskusji o wyborach zapraszamy na forum >Kto nami rządzi<" i w całym okresie przedwyborczym tego się trzymamy. Wątki przechodzą na >Kto nami rządzi< zaraz po dostrzeżeniu ich przez moderatora. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:43 Dzięki za odpowiedż na moje pytanie ixt...,to miło że wszystkich traktujesz równo;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 22:57 Ok. W takim razie jak najdzie mnie przemożna ochota na wątek polityczny, to go tak zakamufluję, że żaden łaps się nie połapie;) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 23:15 A może zamiast zwymyślać od łapsów moderatorów, postarasz się dostosować do tematyki podforów na Forum Łódź i nie będziesz wszystkich raczył polityką od samego progu? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 23:29 Sory za łapsa. To było takie niezręczne określenie, ale przecież bez złych intencji. Co do polityki, to właściwie co Ci ona przeszkadza?! Nie możesz obojętnie przejść obok moich na jej temat postów? Ktoś czy coś każe Ci na taki wątek wchodzić? Jak mnie nie pasuje dyskusja na jakiś temat, to go omijam. I tyle. Aha. Prosiłem Cię wyżej, abyś wskazał ten punkt regulaminu, który nakazuje pisać w określonych miejscach na adekwatne tematy. Znalazłeś go już? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 17.10.06, 23:57 Czemu z taką zaciekłością wymuszasz na mnie odpowiedź, na podanie punktu regulaminu? Skoro jak sam twierdzisz że na forum pisze się "w określonych miejscach na adekwatne tematy", to Twoja linia obrony jest cieniuteńka! Szukasz tylko tego punktu w regulaminie, którego nie ma. Czy dla Cibie wszystko musi być spisane w regulaminach? Czemu więc reguły które samemu dobrze rozumiesz, notorycznie łamiesz? Przypominam jedynie, że forum to jest własnością prywatną. Właściciel daje możliwości za darmo do pisania na forum i ma tez prawo ustanawiac sobie takie prawa jakie chce. Ja potrafię uszanować prywatną własność, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 00:19 Z jaką tam zaciekłością? Grzecznie pytam, a Ty się uchylasz od odpowiedzi. Chociaż już nie, przyznałeś wreszcie, że takiego NAKAZU nie ma! Co do tego Twojego zdania: Skoro jak sam twierdzisz że na forum pisze się "w określonych miejscach na adekwatne tematy", to proponuję, abyś wrócił do tego postu, w którym to napisałem i przeczytał go ze zrozumieniem jeszcze raz. Ciekawostką jest to, co piszesz tu: > Przypominam jedynie, że forum to jest własnością prywatną. Właściciel daje > możliwości za darmo do pisania na forum i ma tez prawo ustanawiac sobie takie > prawa jakie chce. > Ja potrafię uszanować prywatną własność, a Ty? Jak rozumieć to wyznanie? Ty tak z troską o tego właściciela jako wolontariusz występujesz, czy może masz jakieś udziały? Tak sam, z własnej nieprzymuszonej woli przywołujesz innych użytkowników do porządku? I co ma wspólnego z nieszanowaniem cudzej własności pisanie na forum? Zwłaszcza NIE ŁAMIĄC jego regulaminu?! I jeszcze drobiazg: nie sądź naiwnie, że ten właściciel prowadzi to miejsce charytatywnie. On na nas wszystkich nieźle zarabia. Sądziłem (naiwnie?), że dobrze o tym wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 00:38 Wiesz, ja juz nie mam siły przekonywania Ciebie co autor miał na myśli. Bo to staje się idiotyczne. Ja podaję przykład, ty relatywnie go odbierasz. Tak, mam udziały Agory, jestem pracownikiem GW, jestem i byłem agentem, członkiem układu, synem eSBeka, wykształciuchem i co gorsza antywszechpolakiem, cyklistą, żydem i pedałem. To, że ktoś udostępnia swoja własność, nawet w celu zarobkowania na tym, ma powodować że ja jako klient, mam nie szanować jego własności? Czy Ty jak idziesz do jakiejś restauracji to też zachowujesz się jak w swojej jadalni? Odpowiedz Link Zgłoś
malfurion.stormrage Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 08:27 big_news napisał: > Prosiłem Cię wyżej, abyś wskazał ten punkt regulaminu, który nakazuje pisać > w określonych miejscach na adekwatne tematy. Znalazłeś go już? dziwne, że ty nie znalazłeś, z tą całą swoją elokwencją i błyskotliwością: 5. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety. a w netykiecie: Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum. i dopisek: Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi naruszające Netykietę mogą być usuwane. jeszcze ci o coś chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 08:51 Aleś ty bystry... > Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl > treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i > naruszających zasady Netykiety. No i gdzie to łaskawy mądrala dopatrzył się naruszeń tego punktu, w którym mianowicie wątku, he? a w netykiecie: > Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum. Hahaha Otóż to! Uprzejmie prosiłem (kilkakrotnie) Hubara o wskazanie o czym można, a o czym NIE można pisać na głównym FŁ. Tobie się zdaje, że zrobiłeś to za Hubara? No toś lotny jak... ech i dopisek: > Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi naruszające Netykietę mogą być usuwane. Jak wyżej i czy jeszcze ci o coś chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
malfurion.stormrage Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 09:59 Ani ja, ani Hubar, nie jesteśmy nawet moderatorami tego forum zatem, jeżeli okazuje się, że nie wiesz jakie tematy powinny być poruszane na FŁ, zwróć się właśnie do nich, lub jeśli ich kompetencja ci nie wystarcza - do administratorów, chyba że ich również uważasz za różowe świnie i płatnych zdrajców, pachołków rosji - wtedy nic już nie pomoże i do końca swego bohaterskiego żywota nie będziesz, biedaku, wiedział o czym się pisze na Forum Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 10:07 Daj sobie spokój. Jeżeli nie jesteś moderatorem i nie masz nic do powiedzenia, to po co w ogóle zabierasz głos? Bo nie sądzisz chyba, że interesują mnie twoje chęci wylania codziennego jadu? Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
malfurion.stormrage Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 10:26 Podałem Ci jedynie wyciąg z regulaminu dotyczący twojego pytania - to potrafi zrobić każdy potrafiący czytać ze zrozumieniem. O interpretację tegoż musisz już zgłosić do osób wykonujących jego postanowienia na tym forum lub do jego twórców, co, zdaje się, próbowałem ci przekazać. Na odchodnym mogę Ci powiedzieć, że jestem moderatorem społecznym na innym forum, więc możliwe jest, że moje zabieranie głosu nie jest tak bardzo bezzasadne jak myślisz, a wskazówek dotyczących zakresu tematyki na FŁ nie udzielam dlatego, że w przypadku forum, którym się opiekuję, jest to o wiele bardziej oczywiste. Pozdrawiam oraz życzę rychłego i szczęśliwego wyjaśnienia tego nieporozumienia z moderatorami i/lub administratorami FŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 10:39 A wiesz, że nie zaskoczyłeś mnie tym wyznaniem o moderatorstwie? Już w niedzielę, kiedy byłeś uprzejmy w sposób niezmiernie "przyjazny" zamienić ze mną pare słów oraz wpisać się do wątku dla mojej żony, pod skórą czułem z kim mam okoliczność. Przemądrzałość, wyższość, a także niegrzeczność, dość często towarzyszą wypowiedziom niektórym moderatorom. Co do nieporozumienia, które nie pierwszy raz ma tu miejsce, to nie wynika ono z nieznajomości regulaminu, a ze swoiście pojmowanej dbałości o kształt forum. Podkreślam: swoiście. Jak się komuś ktoś albo coś niepodoba, to się to wycina. A później na siłę szuka się usprawiedliwienia oraz podciąga pod umowy, których albo nie było albo brzmiały inaczej. I nic na to nie poradzisz. Mam nadzieję, że sobie wyjaśniliśmy o co komu chodzi, wobec tego zamykam ten rozdział. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 12:54 Wiesz co, troszkę śmieszny jesteś. Prosiłes umocowań regulaminowych i jakiś moderator Ci je napisał. Ja ani moderatorem nie jestem, ani szukać mi się tych przepisów dla Ciebie nie chciało. Jak ja nie podam to źle. Jak kto inny poda odpowiedź na Twoje pytanie, ale nie jest to osoba która pytałeś, też źle! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 13:42 Hubarze miły! Tak, malfurion.stormrage raczył mi podać pewne wypisy z regulaminów, lecz one moim zdaniem niczego nie wyjaśniają. A już na pewno tego, o czym można, a o czym nie można pisać na głównym FŁ. Wiem oczywiście, że nie jesteś moderatorem. Ale już niejednokrotnie próbowałeś w ich imieniu coś ciekawskim wyjaśniać. Stąd zaskakujesz mnie nieco wyznaniem, iż tym razem Ci się nie chce. A może to jest tak, że po prostu niczego konkretnego na moje pytanie nie uda się znaleźć? Tak więc posądzanie mnie o złą wolę i ignorowanie odpowiadających lub nieprzyjmowanie odpowiedzi do wiadomości, jest tym razem niecelne. Konkludując: może ja i śmieszny jestem, może mało rozgarnięty albo i upierdliwy, a może to wszystko razem, ale musisz przyznać, że akurat tym razem racja jest po mojej stronie. Pomijając już to, że bronisz w gruncie rzeczy przegranej sprawy. Przegranej dlatego, że im więcej tematów będzie "spadało" z pierwszej strony, tym mniej ciekawych postów i interesujących autorów będzie tu widniało. Bo wyobraź sobie, że nawet wśród tych niby pieniaczy, także da się spotkać fajnych ludzi. A oni są stąd praktycznie sekowani. Przyjdzie Ci wreszcie czytać same nudne i o niczym kawałki. Tego oczekujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius miałem się nie wypowiadać w tym temacie 18.10.06, 13:43 Więc króciutko: dla mnie wywalanie wątków na "Kto nami rządzi" i wątków o sushi na "Kulturę" jest nieporozumieniem. Tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: miałem się nie wypowiadać w tym temacie 18.10.06, 14:04 Znów mamy podobne zdanie. Który to już raz? Wiele nas łączy;) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: miałem się nie wypowiadać w tym temacie 18.10.06, 14:06 big_news napisał: > Znów mamy podobne zdanie. Który to już raz? Wiele nas łączy;) Szczególnie ten Radogoszcz Wschód ;) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: miałem się nie wypowiadać w tym temacie 18.10.06, 14:07 Od pewnego czasu, jakby ciut mniej. I to nie przeze mnie!;) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: miałem się nie wypowiadać w tym temacie 18.10.06, 14:11 No wiem, bo to ja się wyprowadziłem:D Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: miałem się nie wypowiadać w tym temacie 18.10.06, 14:22 A żałuj, żałuj. Coraz ładniej się tu robi:) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: miałem się nie wypowiadać w tym temacie 18.10.06, 14:23 No wiem, wiem. Świtezianki remontują, plac Słoneczny wyremontowany, na cegielni też porządki, zawsze się tam fajnie mieszkało:) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 18.10.06, 20:31 big_news napisał: > A wiesz, że nie zaskoczyłeś mnie tym wyznaniem o moderatorstwie? Już w > niedzielę, kiedy byłeś uprzejmy w sposób niezmiernie "przyjazny" zamienić ze > mną pare słów oraz wpisać się do wątku dla mojej żony, pod skórą czułem z kim > mam okoliczność. Przemądrzałość, wyższość, a także niegrzeczność, dość często > towarzyszą wypowiedziom niektórym moderatorom. Powiadasz, że większość tych u władzy to chamy i przemądrzalce? Coś w tym może być :) > Co do nieporozumienia, które nie pierwszy raz ma tu miejsce, to nie wynika ono > z nieznajomości regulaminu, a ze swoiście pojmowanej dbałości o kształt forum. > Podkreślam: swoiście. Jak się komuś ktoś albo coś niepodoba, to się to wycina. > A później na siłę szuka się usprawiedliwienia oraz podciąga pod umowy, których > albo nie było albo brzmiały inaczej. I nic na to nie poradzisz. Dla mnie w ogóle wydaje się nienajlepszym pomysłem szatkowanie FŁ na coraz drobniejsze fragmenty ale skoro już tak jest to nie ma się co dziwić, że wątek o polityce jest przenoszony do polityki a o szkole do szkoły. Jeżeli naprawdę się to komuś (czyt. - świadomie wybierającej demokratycznej większości) nie podoba to nie należy kłócić się o to czy wątek X miał być przeniesiony do Y lub nie, ale 'lobbować' ażeby ponownie połączyć FŁ z podforum - będzie w jednej kupie, nie będzie nieporozumień - proste. A tak przy okazji to ja, gray - martwię się kiedy nie możesz mnie przeczytać :) > Pozdrawiam. ja również :) Odpowiedz Link Zgłoś
malfurion.stormrage Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 19.10.06, 09:24 big_news napisał: > A wiesz, że nie zaskoczyłeś mnie tym wyznaniem o moderatorstwie? Już w > niedzielę, kiedy byłeś uprzejmy w sposób niezmiernie "przyjazny" zamienić ze > mną pare słów oraz wpisać się do wątku dla mojej żony, pod skórą czułem z kim > mam okoliczność. Przemądrzałość, wyższość, a także niegrzeczność, dość często > towarzyszą wypowiedziom niektórym moderatorom. Powiadasz, że większość tych u władzy to chamy i przemądrzalce? Coś w tym może być :) > Co do nieporozumienia, które nie pierwszy raz ma tu miejsce, to nie wynika ono > z nieznajomości regulaminu, a ze swoiście pojmowanej dbałości o kształt forum. > Podkreślam: swoiście. Jak się komuś ktoś albo coś niepodoba, to się to wycina. > A później na siłę szuka się usprawiedliwienia oraz podciąga pod umowy, których > albo nie było albo brzmiały inaczej. I nic na to nie poradzisz. Dla mnie w ogóle wydaje się nienajlepszym pomysłem szatkowanie FŁ na coraz drobniejsze fragmenty ale skoro już tak jest to nie ma się co dziwić, że wątek o polityce jest przenoszony do polityki a o szkole do szkoły. Jeżeli naprawdę się to komuś (czyt. - świadomie wybierającej demokratycznej większości) nie podoba to nie należy kłócić się o to czy wątek X miał być przeniesiony do Y lub nie, ale 'lobbować' ażeby ponownie połączyć FŁ z podforum - będzie w jednej kupie, nie będzie nieporozumień - proste. A tak przy okazji to ja, gray - martwię się kiedy nie możesz mnie przeczytać :) > Pozdrawiam. ja również :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: W napieciu czekam i zwypiekami na odpowiedż:- 19.10.06, 10:17 Czułem pismo nosem. Wierz lub nie. Chociaż miałem wątpliwości. Bo mnie nie chciałoby się zakładać konta tylko w jednym celu - żarcia się z kimś nielubianym. Widać jednak desperacja może zdziałać wiele. Dobre chociaż to, że podzielasz zdanie o kiepskiej polityce moderowania forum. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Przenieście ten wątek na Forum o Forum! 17.10.06, 23:49 Przecież tam jest jego miejsce!;) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Przenieście ten wątek na Forum o Forum! 18.10.06, 08:13 Jeżeli już to na forum o moderacji... :p Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 ło matko :) 18.10.06, 08:51 ale batalia słowna! panowie drzecie koty jak przekupy - zawsze to babom przypisywano a tu proszę ... co do mowych co to im spadaja wątki - mój wczorajszy wątek niemal natychmiast został zrzucony do podforum (potworum - hehehe), potraktowano mnie widać jako nową, choć wcale się tak nie czuję bo podglądam Was od baaardzo dawna, a watki niektórych osobników śledzę z zapartym tchem... więc jak,jestem nowa, bo zaczęłam pisać ?i trafiłam do "ptwora" kto nami rządzi - hmmmm a wcale nie chciałam wchodzic w dyskurs ,kto , tylko jak - może więc kolejne "potworum" - jak nami rządzą ? Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 18.10.06, 09:13 Wypowiem się tylko raz - z powodów subiektywnych i osobistych. Szanuję oczywiście prywatne zdanie i zasady właściciela forum - sama korzystam z dobrodziejstwa, jakim jest możliwość prowadzenia bezpłatnego forum prywatnego. Ale... Podftora tematyczne do dla większości tematów odejście w niebyt. Dyskusja dzieje się na głównym, a na tematycznych pisują pasjonaci - np. Komunikacja, Sport. Opinie i komentarze - zdecydowana większość wątków do 10 postów. Przeniesiny skutkują też tym, że rzeczywiście zostaja tu bardzo "różne" dyskusje - które czasem są zabawne, czasem irytujące, w większości nic nie wnoszą i służą mi do jako rozrywka przy jedzeniu śniadania i wypiciu kawy. Na zaglądanie na bieżąco na podfora nie mam czasu. Wątek o Festiwalu Haftu, Koronki i Rękodzieła został natychmiast przeniesiony na kulturę, gdzie poza mną i założycielką nie wpisał się nikt. A akurat imprez super - i piszę to jako reprezentantka dwóch zdecydowanie niekomercyjnych stoisk :) Prezentacja ludzi z pasją, gdzie nawet kicz miał swoje emocjonalne uzasadnienie. A że sprzedwali swoje wyroby? Wątpię, czy większości wystawców zwróciły się bodaj koszty przejazdu. Szkoda imprezy, przeciwwagi dla niby twórczości rodem z krajów azjatyckich. Słowem - na podfora tematyczne przenosiłabym po spadnięciu z pierwszej strony - akurat ta niepisana zasada jest dobra, nie tylko dla nowych. Ale oczywiście moderatorzy, administratorzy zrobią jak chcą. Tylko - szkoda. Nawiasem mówiąć, forum oświatowe z którego korzystam nie ma żadnych podforów ani moderatorów, za to sprawnie działającą wyszukiwarkę. I dynamicznie się od lat kilku rozwija, a powstałe na jego bazie stowarzyszenie zawodowe jest silną grupą opiniotwórczą w sferze edukacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta A dlaczego mnie kasuje? 18.10.06, 09:25 Aż musiałem zmienić portal,by coś napisac? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani tak sobie pomyślałem 18.10.06, 09:32 zupełnie nie wnikając w celowość tych zarzutów wobec adminów. Na każdy zarzut odnośnie ich metod adminowie odpowiadają tak po królewsku, albo co najmniej prezydencku, pojedyńczym linkiem, niedomówieniem, odesłaniem gdzieś, tak szlachetnie, tak wzniośle. W ogóle jak pojawi się słynny ptaszek to aż drżę co tam znajdę, co tam będzie??? Moze będzie całe zdanie? Może pojedyńcza litera? Drżę z emocji!!! A tam zawsze taka delikatna sugestia, kierunek dla maluczkich, wskazanie gdzie my, biedni forumowicze, możemy się dowiedzieć prawdy, czuję wtedy takie ciepło na sercu, że ktoś tam w niebie- serwerze o nas dba, nas pilnuje i swoim ciepłym matczynym słowem kieruje na właściwe forumowe koleiny życiowe. Dziękujemy Wam. Dziekujemy. PS. Już wiem - odpowiedź zawsze jast taka - papieska! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: tak sobie pomyślałem 18.10.06, 09:37 Ze proste pytania do adminów sprawiaja im najwiecej trudnosci,czekają wynisle na następne;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: tak sobie pomyślałem 18.10.06, 09:38 W niebie-serwerze! Cassani, kocham Cię! Hehehe Wyobraziłem sobie pare osób z tego forum, jak siedzą sobie na chmurkach i brzdąkają na lutniach i dmuchają we flety. Ixtlilto, Szprota, rozpuszczone włosy i fujary w rękach, Yavorius, Gray, smętnie przebierający palcami po strunach:))) Widzisz to? I jeszczy te togi białe i sandały srebrzyste... No i ten Hubar stukający do bram niebios... Miodzio:) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani dokładnie tak to widzę 18.10.06, 09:41 i patrzą z góry na nas maluczkich ciepłym spojrzeniem Ojca a swoimi odpowiedziami nie dają nam ryby - tylko wędkę, żebyśmy my, ich niedorosłe dzieci, rozwijały się pod bacznym okiem tych delikatnych rad, linków, niedomówień... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: dokładnie tak to widzę 18.10.06, 09:54 O tak tak! Spoglądają litościwie na malutki ludek, z wielką dozą cierpliwości dla głupiutkiego narodku. Powinniśmy w podzięce za ich niezmierzoną cierpliwość i wyrozumiałość, bić każdego dnia rano pokłony i dziękować za łaskawość. A może by tak założyć jakiś specjalny wątek kultywujący Ich Boskości? I obligatoryjnie wprowadzić obowiązek rozpoczynania dnia od wpisu na nim? Takie: nim napiszesz cokolwiek na jakikolwiek temat, wpierw oddaj hołd tym, którym jest on przynależny? Liczę na Ciebie. Wymyśl coś;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: dokładnie tak to widzę 18.10.06, 10:00 idea niezła, ale nic pochopnie! To musi być TAKI wątek, który wyrażałby zarazem szacunek - ale i ogrom wdzięczności za wszystkie rady, które przecież są bezinteresowanie nam przekazywane, dla naszego dobra, na przyszłość. W tym wątku musimy zawrzeć całą miłość dzieci patrzących się w mądrego Ojca, Matkę... To musi być taki wątek z cielęcymymi oczami! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: dokładnie tak to widzę 18.10.06, 10:13 OK. Poświęć w takim razie na ten wiekopomny projekt ciut więcej czasu niż zazwyczaj. Niech zajmie Ci ta praca chociaż ze cztery minuty. Należy się Ich Boskościom odpowiednio godne traktowanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: tak sobie pomyślałem 18.10.06, 12:57 Za adminów nie odpowiadam, jak chcesz to rozmawiaj z Warszawą. Moderatorzy nie mają prawa odpisywać na forum na zadawane pytania dotyczące ich działań na forum. Jak ktoś ma pytanie, powinien napisać maila do moderatora, a on powinien tą samą drogą odpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
the_elviz Prędzej z Pekinem.... 19.10.06, 09:34 od razu z Warszawą, wystarczy z Łodzią - tylko że się nie dogadasz i lepiej stanowisko by się uzgodniło z azjatami. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 18.10.06, 10:05 Co do przenoszenia watkow na podfora to mimo, ze mnie one draznia, jesli chodzi o polityczne w szczegolnosci to uwazam, ze jest to wychodzenie przed szereg i conajmniej nieeleganckie zachowanie. Byla umowa, ze przenoszone beda te ktore spadna z pierwszej i basta. I niechaj mnie nikt nie poucza, ze bylo to skierowane do nowicjuszy, a wyjadacze powinni wiedziec lepiej. To, ze ktos tam sobie skierowal ta zasade tylko do nowicjuszy nie bylo wiadome nikomu i to jest tylko i wylacznie jego prywatna sprawa i prywatne poczucie prywatnej misji zakodowane w jego prywatnej glowie. I prosze nie mieszac swoich prywatnych wymyslow do moderowania publicznym badz co badz forum albo sprawe przenoszenia raz a dobrze uregulowac. Poza tym zapewniam, ze naprawde da sie wytrzymac roznej masci watki bez ich przeczytania i niepotrzebnych nerwow. A jesli osob ignorujacych takie watki bedzie wiecej niechciane watki naprawde szybko spadna ze strony. No, chyba ze _forumowicze_ jednak wiedza lepiej od was o czym chcieliby rozmawiac na _ich_ forum, o wszechwiadzacy. Dzierżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 18.10.06, 10:11 W ten oto prosty sposób, możesz się łacno znaleźć na czarnej liście. Nie wspomnę nawet, obok kogo przyszłoby Ci siedzieć;) Chociaż to zdaje się dla Ciebie nie pierwszyzna. Bo to nie pierwszy bój o kształt forum, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 18.10.06, 10:26 wiesz co - ja się tak dystansuje od wszystkich list, wykluczeń czy obrażania się - że mi to kompletnie wisi. Bój to mój nie pierwszy - nasza powyższa dyskusja też nim jest. Kiedyś pisałem wprost o co chodzi - ale to kopanie się z koniem. Dla mnie to jest po prostu śmieszne i teraz po prostu w powyższy sposób daję temu wyraz. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Re: proszę admina o odpowiedz dlaczego kasuje moj 18.10.06, 10:26 Widocznie niektorym osobom nie wystarczy raz dane slowo. Zaraz wymyslaja jakies zalosne historie z nowicjuszami, zeby jakos "usprawnic" cos, co powinni usprawniac wlasnymi postami, a nie wspomnianymi wyzej zalosnymi przemysleniami. I o ile podfora "sport", "komunikacja", "lotnisko" jestem w stanie doskonale zrozumiec, bo sa czysto pasjonackie to, nie ukrywajmy, potajemnie wprowadzone "kto nami rzadzi" jest tworem sztucznym i zbednym, bo akurat polityka jest sprawa wszystkich forumowiczow. Łódzkich takze. A co do tych nawolywan, ze jest to forum Łódź i piszmy o Łodzi to przypominam, ze o łódzkich slupkach na Sienkiewicza mozna ze znawstwem dyskutowac na "porozmawiajmy o Łodzi". Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ja podtrzymuję tezę o idiotyźmie przenoszenia 18.10.06, 10:14 tym bardziej, jesli adminowie nie wykazują ŻADNEGO czucia w kwestii odczytania intencji piszącego. I tak mój wątek byłem wczoraj na derby przenieśli na sport. Ja wiem, faktycznie pisałem o sporcie, ale przeniesienie go pomiędzy dyskusje o wynikach meczów uważam co najmniej za nieporozumienie. Ale jak pisałem kilka linijek powyżej - adminowie - bogowie - nieomylni - wyrocznie wiedzą najlepiej. Choć przyznam szczerze zbyt często ocierają się po prostu o smieszność. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ja podtrzymuję tezę o idiotyźmie przenoszenia 18.10.06, 10:16 Nie wolno tak mówić! Ty nic nie wiesz, Ty się nie znasz, Ty siedź cicho i nie podskakuj! A poważnie mówiąc, to właśnie śmieszność zdaje się głównie cechować niektóre osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: ja podtrzymuję tezę o idiotyźmie przenoszenia 18.10.06, 10:22 Widocznie lecą po łebkach,bez czytania treści. Dziwie się że Wy -STARE KORZENIE TEGO FORUM,też jesteście olewani! Przez taka ignorancje władzy obalano kiedyś systemy. Odpowiedz Link Zgłoś
the_elviz Zasada jest jedna.... 18.10.06, 10:19 nie pisz tego co moderatorkom niemiłe. Bo to nie jest już forum GW tylko forum moderatorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Zasada jest jedna.... 18.10.06, 10:24 Moderatorka ma zawsze racje,jeżeli nie ma to i tak ma;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Zasada jest jedna.... 18.10.06, 10:27 Longeta, to brzmi tak: 1 Moderator ma zawsze rację 2 Jeżeli moderator nie ma racji, patrz punkt 1 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Tutaj potrzebna jest nowa miotła! 18.10.06, 10:37 Zgłaszam kandydata- Yaaavorius!!! Zawsze odpowiada,a jak czegos nie wie znajdzie w googlach:-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Tutaj potrzebna jest nowa miotła! 18.10.06, 10:41 Daj spokój Yavoriusowi. On już ma swoje moderatorskie pólko. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Tutaj potrzebna jest nowa miotła! 18.10.06, 11:35 Taki sobie dowcip,stary ale odzwierciedla stosunki miedzy medatorami,a nickami! Stalin idzie,grupa dzieciaków woła: -daj nam cukierki Stalin: -spie..ć gnoje dzieci wyjmują transparent z napisem,A MÓGŁ ZABIĆ-KOCHAMY CIĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
louenx Re: Tutaj potrzebna jest nowa miotła! 19.10.06, 12:14 skoro posypały się dowcipy... Do Somalii przyjechał św.Mikołaj. Chodzi po ulicach i pyta: - Dlaczego te dzieci są takie chude? - Bo nie jedzą... - Nie jedzą? To nie dostaną prezentów! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani z drugiej strony zbytnio się nie podniecaj 18.10.06, 10:30 to niezdrowe.Próbuj znaleźć środek. Odpowiedz Link Zgłoś