Dodaj do ulubionych

Regularnosc

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 08:09
Witam. Wczoraj odwolali rejs. Czy to wypadek przy pracy, czy ostatnio
czesciej sie to zdarza? Nie sledzilem ostatnio rejsow.
HackFinn;)
Obserwuj wątek
    • Gość: AUTOR Re: Regularnosc IP: *.softomasz.pl 26.03.03, 09:39
      W okresie obowiązywania zimowego rozkładu lotów odwołanie nastąpiło 10 razy
      (0 w pażdzierniku i listopadzie, 3 w grudniu, 3 w styczniu, 1 w lutym
      i 3 w marcu). Do końca obowiązywania rozkładu pozostały trzy dwukierunkowe
      operacje. Nie wydaje mi się żeby w skali całego sezonu przewozowego odwołań
      było dużo. Odwołania zdarzają się i będą się zdarzać zawsze, nawet w szczycie
      letniego sezonu przewozowego i na najbardziej atrakcyjnych trasach.
    • robbie_ Re: Regularnosc 26.03.03, 09:40
      Z moich obserwacji wynika, że wczorajsze odwołanie było jedyne w ciągu
      ostatniego miesiąca. Ciekawe jaka była tego przyczyna, bo myślę że na pewno
      parę pasażerów czekało na rejs. Może w Wawie były złe warunki atmosferyczne?
      Chociaż w Łodzi było całkowicie OK.
      • robbie_ Re: Regularnosc 26.03.03, 09:41
        Ale te 10 odwołań przez parę miesięcy to jak na Łódź bardzo mało. Jest nieźle.
      • Gość: AUTOR Re: Regularnosc IP: *.softomasz.pl 26.03.03, 10:02
        Było ich trochę więcej. Rejsy nie odbyły się w dniach 6/7, 10/11 i 25/26 marca.
        Ponadto dwa razy wystąpiły znaczne opóźnienia rejsów, mianowicie 10 marca
        kilkugodzinne z Łodzi do Warszawy oraz 21 marca godzinne z Warszawy do Łodzi.
    • Gość: teo Re: Regularnosc IP: *.toya.net.pl / 10.0.218.* 26.03.03, 18:51
      Kiedy dowiadujesz się że rejs jest odwołany 10 minut przed odlotem ?
      czyli o 22-30 co wtedy zrobić będąc w stolicy ? paranoja na pociąg za późno,
      taxi za drogie, hotel koszty, a jeśli ktoś musi wrócić a tu mówią że rejs
      odwołany.
      Klient winien otrzymać nocleg gratis w hotelu bo wina leży po stronie
      przewoźnika.Co z tego skoro i tak trzeba czekać 24 godziny.
      Myślę że od 1 kwietnia nie może być żadnego odwołania.
      • Gość: HackFinn Re: Regularnosc IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 18:56
        Bez paniki! Jesli masz bilet to organizuja Ci transport zastepczy (taxi albo
        minibus).
        Pozdrawiam HackFinn;)
        • Gość: teo Re: Regularnosc IP: *.toya.net.pl 26.03.03, 20:15
          Dzięki to mnie uspokoiło tylko aby potencjalni klienci wszyscy o tym wiedzieli
          żeby nie martwić się nawet że rejs będzie odwołany bo przewoźnik zawsze
          gwarantuje wrazie potrzeby przewóz zastępczy.
        • Gość: AUTOR Re: Regularnosc IP: *.softomasz.pl 27.03.03, 16:09
          Nie do końca jest tak. Bezwzględna odpowiedzialność przewoźnika następuje tylko
          wtedy, gdy pasażer ma wykupiony bilet na podróż z przesiadką i został
          odprawiony na lotnisku wylotu do lotniska docelowego, a nie mógł skorzystać z
          miejsca w samolocie na drugim odcinku z winy przewożnika (np. opóźnienie rejsu
          na pierwszym odcinku lub odwołanie rejsu na drugim odcinku), oraz gdy odwołanie
          rejsu nastąpiło w trakcie, bądź po zakończeniu odprawy i pasażer ma w ręku
          kartę wstępu na pokład. Każdy inny przypadek (odprawa dokonana tylko na
          pierwszy odcinek podróży albo odwołanie rejsu przed rozpoczęciem odprawy) nie
          skutkuje już tak bezwzględną odpowiedzialnością. W sytuacjach nie do końca
          jasnych istnieje praktyka opóźniania odprawy. Potem okazuje się, że nikt nie ma
          karty wstępu na pokład i przewożnik ma czyste sumienie. Ważny jest zatem status
          pasażera, a nie fakt wykupienia biletu.
          • Gość: HackFinn Re: Regularnosc IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 17:03
            Ale z doswiadczenie wiem ze ludzi z biletem na lodzie nie zostawiaja i
            proponuja transport zastepczy.
            HackFinn;)
            • Gość: MarcinK Re: Regularnosc IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 22:00
              Witam

Mnie zostawili! Dziadowski LOT na dziadowskim Okęciu.

MK
              • Gość: HackFinn Re: Regularnosc IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 22:41
                A mnie wiezli, 2 razy.
                HackFinn;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka