Gość: HackFinn IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 08:09 Witam. Wczoraj odwolali rejs. Czy to wypadek przy pracy, czy ostatnio czesciej sie to zdarza? Nie sledzilem ostatnio rejsow. HackFinn;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AUTOR Re: Regularnosc IP: *.softomasz.pl 26.03.03, 09:39 W okresie obowiązywania zimowego rozkładu lotów odwołanie nastąpiło 10 razy (0 w pażdzierniku i listopadzie, 3 w grudniu, 3 w styczniu, 1 w lutym i 3 w marcu). Do końca obowiązywania rozkładu pozostały trzy dwukierunkowe operacje. Nie wydaje mi się żeby w skali całego sezonu przewozowego odwołań było dużo. Odwołania zdarzają się i będą się zdarzać zawsze, nawet w szczycie letniego sezonu przewozowego i na najbardziej atrakcyjnych trasach. Odpowiedz Link Zgłoś
robbie_ Re: Regularnosc 26.03.03, 09:40 Z moich obserwacji wynika, że wczorajsze odwołanie było jedyne w ciągu ostatniego miesiąca. Ciekawe jaka była tego przyczyna, bo myślę że na pewno parę pasażerów czekało na rejs. Może w Wawie były złe warunki atmosferyczne? Chociaż w Łodzi było całkowicie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
robbie_ Re: Regularnosc 26.03.03, 09:41 Ale te 10 odwołań przez parę miesięcy to jak na Łódź bardzo mało. Jest nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AUTOR Re: Regularnosc IP: *.softomasz.pl 26.03.03, 10:02 Było ich trochę więcej. Rejsy nie odbyły się w dniach 6/7, 10/11 i 25/26 marca. Ponadto dwa razy wystąpiły znaczne opóźnienia rejsów, mianowicie 10 marca kilkugodzinne z Łodzi do Warszawy oraz 21 marca godzinne z Warszawy do Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: Regularnosc IP: *.toya.net.pl / 10.0.218.* 26.03.03, 18:51 Kiedy dowiadujesz się że rejs jest odwołany 10 minut przed odlotem ? czyli o 22-30 co wtedy zrobić będąc w stolicy ? paranoja na pociąg za późno, taxi za drogie, hotel koszty, a jeśli ktoś musi wrócić a tu mówią że rejs odwołany. Klient winien otrzymać nocleg gratis w hotelu bo wina leży po stronie przewoźnika.Co z tego skoro i tak trzeba czekać 24 godziny. Myślę że od 1 kwietnia nie może być żadnego odwołania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Regularnosc IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 18:56 Bez paniki! Jesli masz bilet to organizuja Ci transport zastepczy (taxi albo minibus). Pozdrawiam HackFinn;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teo Re: Regularnosc IP: *.toya.net.pl 26.03.03, 20:15 Dzięki to mnie uspokoiło tylko aby potencjalni klienci wszyscy o tym wiedzieli żeby nie martwić się nawet że rejs będzie odwołany bo przewoźnik zawsze gwarantuje wrazie potrzeby przewóz zastępczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AUTOR Re: Regularnosc IP: *.softomasz.pl 27.03.03, 16:09 Nie do końca jest tak. Bezwzględna odpowiedzialność przewoźnika następuje tylko wtedy, gdy pasażer ma wykupiony bilet na podróż z przesiadką i został odprawiony na lotnisku wylotu do lotniska docelowego, a nie mógł skorzystać z miejsca w samolocie na drugim odcinku z winy przewożnika (np. opóźnienie rejsu na pierwszym odcinku lub odwołanie rejsu na drugim odcinku), oraz gdy odwołanie rejsu nastąpiło w trakcie, bądź po zakończeniu odprawy i pasażer ma w ręku kartę wstępu na pokład. Każdy inny przypadek (odprawa dokonana tylko na pierwszy odcinek podróży albo odwołanie rejsu przed rozpoczęciem odprawy) nie skutkuje już tak bezwzględną odpowiedzialnością. W sytuacjach nie do końca jasnych istnieje praktyka opóźniania odprawy. Potem okazuje się, że nikt nie ma karty wstępu na pokład i przewożnik ma czyste sumienie. Ważny jest zatem status pasażera, a nie fakt wykupienia biletu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Regularnosc IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 17:03 Ale z doswiadczenie wiem ze ludzi z biletem na lodzie nie zostawiaja i proponuja transport zastepczy. HackFinn;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Regularnosc IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 22:00 Witam Mnie zostawili! Dziadowski LOT na dziadowskim Okęciu. MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Regularnosc IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 22:41 A mnie wiezli, 2 razy. HackFinn;) Odpowiedz Link Zgłoś