Dodaj do ulubionych

Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - Nowy?

26.10.06, 10:16
Grzegorz Leśniewicz - kandydat Od-Nowa, odnowa chce rządzić, tym razem Zgierzem.
Ten kandydat na prezydenta zajmuje obecnie stanowisko starosty zgierskiego.
Czy stanowisko takie można zajmować będąc bezpartyjnym? Otóż Leśniewicz został
radnym powiatowym i później starostą jako działacz SLD! Tym razem, widząc
spadek poparcia dla tej partii, znalazł koło ratunkowe w Od-Nowie. Co nie
przeszkadza mu rządzić w powiecie jako SLD -owiec!
Obserwuj wątek
    • grzala Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 26.10.06, 15:38
      Mazeltow piekną kampanię robisz Panu Jerzemu ale On zdaj esię też nie jest bezpartyjny choć trochę amnezją zacina. Nie pisz etego tylko po to że jestem zwolennikiem Pana Leśniewiecza. Tak tylko dla porównania że obydwa Rodzyneczki mają przeszłośc która ... powiedzmy chcą przemilczeć.
      • macius77 Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 28.10.06, 22:11
        Pan Jerzy należał do partii? Ciekawe rzeczy wypisujesz - mylisz różnego rodzaju
        stowarzyszenia, które powstają przy okazji wyborów z partiami politycznymi, a to
        przecież zupełnie inna bajka. Za to Pan Grzegorz to i owszem, rasowy był kiedyś
        SLD-owiec z niego. Teraz przecież nadal ta cała "Odnowa" to Demokraci (czyli
        dezerterzy z SLD). Inna sprawa ze facet jest jak chorągiewka, zmienia barwy w
        zależności od tego skąd wiatr wieje :)
        • woda.woda Skąd masz takie wiadomości? 29.10.06, 18:27
          "Demokraci (czyli dezerterzy z SLD)"
          • macius77 Re: Skąd masz takie wiadomości? 29.10.06, 20:10
            www.od-nowa.zgierz.com.pl/a5.html
            • woda.woda Re: Skąd masz takie wiadomości? 30.10.06, 10:12
              Z czego wynika, że (cyt.): "Demokraci (czyli dezerterzy z SLD"?
              • djo4 Re: Skąd masz takie wiadomości? 30.10.06, 10:46
                ja na komunistow nie glosuje.
                • woda.woda Re: Skąd masz takie wiadomości? 30.10.06, 11:03
                  Twoja sprawa. Nie jest to jednak odpowiedź na moje pytanie.
              • macius77 Re: Skąd masz takie wiadomości? 30.10.06, 19:11
                woda.woda napisała:

> Z czego wynika, że (cyt.): "Demokraci (czyli dezerterzy z SLD"?

Z tego co widać na tych i innych fotkach. (www.od-nowa.zgierz.com.pl/a5.html)
                • woda.woda Re: Skąd masz takie wiadomości? 31.10.06, 11:14

> Z tego co widać na tych i innych fotkach. (www.od-nowa.zgierz.com.pl/a5.html)

Z fotek widać, że "Demokraci (czyli dezerterzy z SLD"? Nie rozumiem. Możesz
                  bardziej konkretnie? Z tego, co piszesz wynika, że Demokraci uciekli z SLD.
                  Znam kilkoro Demokratów i żadne z nich nigdy nie było w SLD, dlatego mnie to
                  ciekawi. Czy to taka modna ostatnio insynuacja?
                  • macius77 Re: Skąd masz takie wiadomości? 31.10.06, 11:47
                    A czy ja napisałem że wszyscy? Pewnie że są i tacy i tacy. Choć jak czytam to:
                    www.dziemdziela.pl/program_wyborczy.htm , to mam wrażenie że i tak
                    wszyscy są po jednych pieniądzach.

Koalicyjny Komitet Wyborczy
                    SLD+SDPL+PD+UP Lewica i Demokraci
                    • woda.woda Re: Skąd masz takie wiadomości? 31.10.06, 11:53
                      Aha, czyli insynuacja, nieładnie :)
                      Mozna wiedzieć, jaki program popierasz?
                      • macius77 Re: Skąd masz takie wiadomości? 31.10.06, 13:43
                        woda.woda napisała:

> Aha, czyli insynuacja, nieładnie :)
                        Nie żadna insynuacja, lecz moja opinia. Pisze o tym co widze i czytam.

> Mozna wiedzieć, jaki program popierasz?
                        Żaden z tych które widziałem mi nie odpowiada, jakbym miał pisać swój byłby on
                        mało zbieżny z obecnym kandydatami. Zastrzegam jednak że nie znam programów
                        ponad połowy kandydatów, bo po prostu ich nie widziałem i nawet nie wiem gdzie
                        szukać. Na pewno nie w necie.
                        Na całe szczęście nic wspólnego nie mam i nigdy nie miałem z polityką, wiec
                        takiego problemu nie mam. A jedyne co mnie boli to żeby ludziska poszli do
                        wyborów, bo nie ma nic gorszego jak radni wybrani przypadkowo przewagą 2 głosów.
                        Takich radnych miał Zgierz w tej kadencji, co zebrali po 150-200 głosów i
                        faflunili się na sesjach nie wnosząc nic merytorycznego.
                        Niestety jak patrzę na obecne listy kandydatów na radnych mam przeczucie że
                        teraz będzie jeszcze gorzej.
                        • woda.woda Re: Skąd masz takie wiadomości? 31.10.06, 14:10

> Nie żadna insynuacja, lecz moja opinia. Pisze o tym co widze i czytam.

Sorry, ale jesli piszesz (sądząc po fotkach), że członkowie Demokratów byli
                          kiedyś w SLD to jest to insynuacja (pisanie nieprawdy) właśnie :) Chyba, że o
                          każdym, kogo nie lubisz mówisz, że to "dezerter z SLD".
                          >
                          > > Mozna wiedzieć, jaki program popierasz?
                          > Żaden z tych które widziałem mi nie odpowiada, jakbym miał pisać swój byłby on
                          > mało zbieżny z obecnym kandydatami. Zastrzegam jednak że nie znam programów
                          > ponad połowy kandydatów, bo po prostu ich nie widziałem i nawet nie wiem gdzie
                          > szukać. Na pewno nie w necie.
                          > Na całe szczęście nic wspólnego nie mam i nigdy nie miałem z polityką, wiec
                          > takiego problemu nie mam. A jedyne co mnie boli to żeby ludziska poszli do
                          > wyborów, bo nie ma nic gorszego jak radni wybrani przypadkowo przewagą 2
                          głosów
                          > .
                          > Takich radnych miał Zgierz w tej kadencji, co zebrali po 150-200 głosów i
                          > faflunili się na sesjach nie wnosząc nic merytorycznego.
                          > Niestety jak patrzę na obecne listy kandydatów na radnych mam przeczucie że
                          > teraz będzie jeszcze gorzej.

Ano właśnie. Mnie wystarczyłoby, aby ktoś powiedział, w jakim kierunku Zgierz
                          ma się rozwijać i skąd wziąć na to kasę. Przydałaby sie jakaś otwarta debata
                          wszystkich kandydatów, żeby ludzie mogli zadawać pytania, tak to jest gra w
                          ciemno. Frekwencja będzie niska, nie ma co się łudzić. W pisane programy nie
                          wierzę, to są banialuki dla ciemnego ludu.
                          • macius77 Re: Skąd masz takie wiadomości? 31.10.06, 14:51
                            woda.woda napisała:

> Sorry, ale jesli piszesz (sądząc po fotkach), że członkowie Demokratów byli
                            > kiedyś w SLD to jest to insynuacja (pisanie nieprawdy) właśnie :) Chyba, że o
                            > każdym, kogo nie lubisz mówisz, że to "dezerter z SLD".

A widzisz, przyznaję rację - nie zauważyłem że ten link prowadzi do jakiegoś
                            Stowarzyszenia "Od nowa", a nie do demokratów. Pierwotnie myślałem że to strona
                            zgierskich Demokratów jest.

> Ano właśnie. Mnie wystarczyłoby, aby ktoś powiedział, w jakim kierunku Zgierz
                            > ma się rozwijać i skąd wziąć na to kasę. Przydałaby sie jakaś otwarta debata
                            > wszystkich kandydatów, żeby ludzie mogli zadawać pytania, tak to jest gra w
                            > ciemno. Frekwencja będzie niska, nie ma co się łudzić. W pisane programy nie
                            > wierzę, to są banialuki dla ciemnego ludu.

Dokładnie tak. Co do debaty to może w drugiej turze zrobi coś telewizja Centrum
                            jak cztery lata temu. Nie mieszkam w zasięgu tej telewizji niestety, więc nie
                            wiem co przy okazji tych wyborów serwują. Ale widziałem tamtą debatę i dochodzę
                            do wniosku że ona nic nie zmieniła wtedy.
    • leslaw_m Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 08.11.06, 00:11
      "Mam 38 lat i ze Zgierzem związałem się już na zawsze. Mieszkam tu wraz z żoną
      Lidią i dziećmi Olgą i Pawłem. Ukończyłem Wydział Prawa i Administracji
      Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz studia podyplomowe na Wydziale Prawa
      Uniwersytetu Łódzkiego. Obecnie jestem doktorantem na Chrześcijańskiej Akademii
      Teologicznej w Warszawie".

wydaje mi się,że pan odnowa zapomniał pochwalić się szkołą dla pzpr-owskich
      aparatczyków w warszawie którą również był łaskaw ukończyć.

od pzpr do konfesjonału,toż to na prawdę odnowa:/
      • macius77 Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 08.11.06, 12:25
        leslaw_m napisał:

> "Mam 38 lat i ze Zgierzem związałem się już na zawsze. Mieszkam tu wraz z żoną
        > Lidią i dziećmi Olgą i Pawłem. Ukończyłem Wydział Prawa i Administracji
        > Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz studia podyplomowe na Wydziale Prawa
        > Uniwersytetu Łódzkiego. Obecnie jestem doktorantem na Chrześcijańskiej Akademii
        >
        > Teologicznej w Warszawie".
        >
        > wydaje mi się,że pan odnowa zapomniał pochwalić się szkołą dla pzpr-owskich
        > aparatczyków w warszawie którą również był łaskaw ukończyć.
        >

Wiesz może jakiej on jest wiary? Czy to może mariawita?
        • leslaw_m Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 09.11.06, 00:18
          z koscioła świętopieprzniętych być moze?
    • songo_q Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 08.11.06, 10:47
      jeśli chcecie poczytać o jakimś sensowym kandydacie
      www.zgierzmlodziez.org

poczytajcie - obejrzyjcie program, zobaczcie spot

Jeśli zaś ma ktoś problem z wyborem kandydatów bo się nieinteresuje - wystarczy
      popatrzeć na hasła wytborcze - zasada jest prosta - im bardziej górnolotne -
      tym większy desperat :D

moim ulubionym hasłem jest - sprowadzenie inwestora strategocznego (nie wiem
      co to znaczy ale pewnie Ci państwo też nie :D)

sprawy w Zgierzu są proste do zrobienia i wymagają przedewszystkim dużego
      wkładu pracy i zaangażowania, poważnie - nie trzeba tu robic ameryki - bo po
      co.
      Zgierz jest na prawdę miłym miastam - ale trzeba nim tylko dobrze pokierować -
      nie rządzić a zarządzać - to wielka różnica.

Ci którzy najwięcej wieszają plakatów - robią z nas debili i nas obrażają.
      POsłuchajmy ich osobiście na debatach. A jeśli nie - nie wybierajmy kretynów -
      a jest ich dużo.

JEst też sporo ludzi wartościowych - na różnych listach - ale to promil tego
      całego startującego tłumu....w Zgierzu ponad 500 :D...
      • macius77 Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 08.11.06, 12:23
        songo_q napisał:

> jeśli chcecie poczytać o jakimś sensowym kandydacie
        > www.zgierzmlodziez.org
        >

Przestań już agitować za tym "panem". Byłem na spotkaniu gdzie byli wszyscy
        oprócz Kolendy i pani W. Facet pieprzył jak potłuczony - co on chce zaoferować
        miastu? Dyskotekę na obrzeżach, ogródki piwne na starym rynku, jakąś absurdalną
        synchronizację rozkładów jady. Żadnego programy gospodarczego, społecznego czy
        oświatowego. Nic dla dzieci, nic dla tych w wieku średnim i starszym. No chyba
        że wszystkich będzie zapraszał do AMOKA na libację jak ostatnio. Fajnie gościu
        wygląda przy stoliku w otoczeniu tancerek ze zgierskiej grupy tanecznej, kto nie
        widział niech żałuje!
        • songo_q Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 08.11.06, 12:39
          no to sie mylisz bardzo - ale to Twoje zdanie i należy je uszanować

a program gospodarczy? - mam nadzieje ze wiesz o co pytasz bo jesli masz na
          mysl wprowadzenie do Zgierza inwestora strategocznego - to nie mamy o czym
          rozmawiac.

macius ja juz napisalem - proste rzeczy sa najbardziej niezrozumial - bo za
          proste.
          -Ogrodki na starym rynku? = strzal w 10
          -wprowadzenie zaje pozalekcyjnych - dla dzieci wlasnie
          -wprowadzenie hot spot'ow - chyba tylko w Warszawie Marcinkiewiccz to
          zaproponowal
          a o gospodarce... to czlowiek najbardziej w tym zorientowany - pojedz sobie na
          Borute - przez najblizsze 2-3 lata wybuduje sie tam pare firm - juz wykupili
          wszystkie tereny,

i nie musze agitowac - wystarczy napisac konkrety - agitacja to plakaty na
          kazdym rogu robiace z ludzi debili...
          • macius77 Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 08.11.06, 14:44
            songo_q napisał:

No to będziesz miał konkret, proszę bardzo:

> a program gospodarczy? - mam nadzieje ze wiesz o co pytasz bo jesli masz na
            > mysl wprowadzenie do Zgierza inwestora strategocznego - to nie mamy o czym
            > rozmawiac.

Nie mam na myśli inwestora strategicznego. Zgierz to nie klub sportowy. Mam na
            myśli rozwój gospodarczy miasta i pomoc dla nowych inwestorów, oraz tych
            rozpoczynających działalność gosp. lub zwiększających zatrudnienie.
            Co w tym zakresie ma do powiedzenia Pan Bogusławski - kompletnie nic!

>
            > macius ja juz napisalem - proste rzeczy sa najbardziej niezrozumial - bo za
            > proste.
            > -Ogrodki na starym rynku? = strzal w 10

Owszem, ale dla jakiej części zgierzan ma to znaczenie? Ostatnio ogródki
            funkcjonują dookoła starego rynku i też jest dobrze, a może i lepiej.
            Przynajmniej nie wdycham spalin i nie słucham hałasujących na trasie samochodów
            jak spijam browara.

> -wprowadzenie zaje pozalekcyjnych - dla dzieci wlasnie

Przecież zajęcia pozalekcyjne są w szkołach od kilkudziesięciu lat. W jednych
            mniej w innych więcej, ale są. To zwykłe mydlenie oczu. Pan Bogusławski nie ma
            pojęcia o oświacie w Zgierzu.

> -wprowadzenie hot spot'ow - chyba tylko w Warszawie Marcinkiewiccz to
            > zaproponowal

Od dwóch lat jest hotspot w Mc'donaldzie, bardzo mało wykorzystywany. A w ogóle
            to darmowe hotspoty zaproponował kandydat na prezydenta Krakowa a nie
            Marcinkiewicz. Kraków ma taką ilość turystów że hotspoty są w pełni uzasadnione.
            Ale Zgierz? Poza tym coraz powszechniejszy jest dostęp przez gprs, edge, zaraz
            wejdzie wimax.

> a o gospodarce... to czlowiek najbardziej w tym zorientowany - pojedz sobie na
            >
            > Borute - przez najblizsze 2-3 lata wybuduje sie tam pare firm - juz wykupili
            > wszystkie tereny,

Człowieku, wszystkie tereny na borucie zostały wykupione 7 lat temu. Nie został
            ani jeden metr kwadratowy. Część firm się wybudowała, niewielka część trzyma
            ziemie lub ją odsprzedała lub chce odsprzedać. Co ma z tym wspólnego Pan
            Bogusławski? Kompletnie nic! Wszystkie (poza jedna) inwestycje rozpoczęły i
            zakończyły się na borucie za tamtej kadencji.
            Bogusławski nie ma bladego pojęcia o gospodarce i ekonomii. Sam parę razy
            zakładał działalność gospodarcza i wszystkie splajtowały ha, ha.

>
            > i nie musze agitowac - wystarczy napisac konkrety - agitacja to plakaty na
            > kazdym rogu robiace z ludzi debili...

A gdzie te konkrety? Otóż nigdzie, Pan Bogusławski nie ma niczego czy tak
            naprawdę można się poszczycić jako kandydat na prezydenta. No może poza
            dziewczynami z grupy tanecznej. Ciekawe co na to żona?
            • xxl14 Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 08.11.06, 20:30
              Rzeczywiście Maciuś, trzeba więcej pieniędzy dać na służbę zdrowia. A skąd masz
              info o plajtach interesów tego Pana? Z "bez cenzury?" czy z WSI?
      • woda.woda Przeczytałam. 08.11.06, 12:46
        Przeczytałam i widzę,że w tym programie są głównie propozycje rozrywki - i to
        tej najprostszej: piwo, imprezy, dyskoteka. To jest to, czego najbardziej
        młodzieży potrzeba? Ciekawe jest też, jakimi metodami pan B. chce to
        wprowadzić. Obniżeniem stawki czynszu? Bo chyba nie będzie za miejskie
        pieniądze prowadził dyskoteki.
        Jaki pomysł na rozwój miasta ma ten kandydat? Co zamierza zrobić z dziurawymi
        chodnikami i ulicami, zrujnowanymi i odrapanymi domami, czym chce zachęcać
        inwestorów, jaki jest jego długofalowy pomysł na Zgierz?

Na koniec, bo widzę,że jesteś zorientowany: napisz, co pan B. zrobił dla
        Zgierza przez 4 lata swojego urzędowania, to rozważymy.
        • songo_q Re: Przeczytałam. 08.11.06, 12:53
          przeczytałas program tylko jednego komitetu? tam jest jeszcze program komitetu
          Boruta

co Pan B zrobil :d- niech sie wypowie - ja widze np dużo firm na terenie Parku
          boruta :D

• woda.woda Re: Przeczytałam. 08.11.06, 12:57
            songo_q napisał:

> przeczytałas program tylko jednego komitetu? tam jest jeszcze program
            komitetu
            > Boruta

OK. Przeczytam również ten. Ustosunkuj się, proszę, najpierw do tego, co
            napisałam o młodziezy, potem porozmawiamy o Borucie.
            >
            > co Pan B zrobil :d- niech sie wypowie - ja widze np dużo firm na terenie
            Parku
            > boruta :D

Nie umiesz napisać (najlepiej w punktach), co zrobił dla Zgierza?
            >
            >
            >
            • woda.woda Coś nagle zamilkłeś. 08.11.06, 13:13
              Najpierw zachwalasz kandydata, potem nie chesz odpowiadać na pytania go
              dotyczące w taki sposób, aby mnie przekonać do głosowania na niego.

Mogę wyciągnąć wniosek, że pan B. nie ma ani pomysłu na Zgierz, ani żadnych
              dotychczasowych dokonań :)
            • songo_q Re: Przeczytałam. 08.11.06, 13:28
              pisze woda pisze
              no tak referat mi dalas ze daj naskrobac :D
            • songo_q Re: Przeczytałam. 08.11.06, 13:44
              woda - mowisz masz...
              :D

co do mlodziezy - sam jestem mlody a rozrywka w piatek i sobote to byla dla
              mnie swietosc (teraz juz niestety jestem troszke uziemiony wiec zostalo tylko
              sporadyczne piwko)

dyskoteka - wszyscy sie boja ja zrobic a mlodziez dyga do lodzi nocami -
              wustarczy popatrzec nba plac kilinskiego w piatkowy wieczor...

zajecia pozalekcyjne - kiedys nie miale czasu na nic do 21 bo upraawiwlem rozne
              sporty i bylem harcerzem :):) - teraz slyszalem ze nauczyciele nie maja czasu
              albo szkola nie ma pieniedzy - porazka ! a to bardzo wazne dla mlodziezy

tereny do gry - boiska i infrastruktura - nie wiem co tu dodac - ja musze
              jezdzic do lodzi na hale co tydzien na jakies hale sportowe by sie poruszac :D

woda - program jest prosty - i wlasnie osobiscie uwazam go za dobry - i nie
              powinienem chyba go tlumaczyc. Chyba ze chcesz to sie zaczytam i Ci opis
              zrobie - w chwili wolnej.
              Ale wydaje mi sie ze na zdrowy chlopski rozum (sorki - to tylko powiedzenie) da
              sie go rozwinac. Wystarczy poczytac ze zrozumieniem- tak jak ja to Dla CIEBIE
              WODa zrobilem ;)

co do tego co zrobil.... uff znowu referat - ale prosze... z tego co ja wiem i
              patrzac na regulamin organizacyjny UMZ a takze historie to
              - powolal park Przemy slowy Boruta Zgierz
              - Stworzyl Zgierska Grupe Taneczna - w Zgierzu do tej pory tylko formacje
              taneczne przy osrodkach kultury wystepujace glownie dla samych rodzicow
              - Marketing miasta - nie wiem czy wiesz ale Zgierz jest chwalony w POlsce za
              skuteczność i kompleksowość działan marketingu miejskiego - jest jeszcze wiele
              do zrobienia -ale zawsze bedzie - bo otoczenie sie zmienia- jak wszedzdie
              - nawiazanie szerokiej i skutecznej wspolpracy z firmami prywatnymi,
              inwestorami - ile firm wlacza sie w zycie miejskie? - 2 lata z rzedu 10000 tys
              dane przez jedna z firm na stypendia dla uczniow - to jego "broszka" :)
              - budowa drogi A. Struga - renowacja - Nie wiem Czy sie orientujesz czego
              wymmagaja inwestorzy? = ale zawsze te obszary dzialania byly ominiete poprzez
              propagowanie samej oferty bez zaplecza zarowno infrastuktury jak i struktury
              wlasnsci..
              - rzezby (mnoga sie podobac lub nie - kwestia gustu) - mial w tym duzy
              udzial - Wiekszosc przejezdnych wiesz jak kojarzył Zgierz - Z DOMAMI
              CYGANSKIMI ! porazka - bo nikt wczesniej oi tym nie pomyslal ze to co przy A-1
              to ludzie widza jakop cale miasto...

no woda - tyle wiem na pewno. Slysze tez o innych rzeczach ale nie bede juz tu
              wymienial bo - nie wszystko wiem :D
              i pewne rzeczy sa jszzce w tzw. fazie przygortowania lub nie dokonca jeszcze
              zrealizowane - wiec po co klaisze meczyc
              • woda.woda No to mamy jasność :) 08.11.06, 14:18
                Miły jesteś gość :)
                Napisałeś o rozrywce. OK, rozrywka jest potrzebna jak najbardziej. Piwo na
                rynku, gastronomia w parku - to dobre pomysły. Jeśli chcemy ograniczyć potrzeby
                młodzieży do najprostszej rozrywki, niech tak bedzie: dla tej młodzieży pan B.
                może być dobrym prezydentem, bo umozliwi im zabawę :)
                Pytanie tylko, co z pozostałymi zgierzanami ...

Dalej:
                powolal park Przemyslowy Boruta Zgierz - owszem, to był dobry pomysł

Stworzyl Zgierska Grupe Taneczna - nie bardzo wiem, co powiedzieć. Nie wydaje
                mi się, żeby to było coś szczególnie ważnego. Kwestia gustu.

Marketing miasta - nic mi o tym nie wiadomo

nawiazanie szerokiej i skutecznej wspolpracy z firmami prywatnymi - to się
                chwali

budowa drogi A. Struga - renowacja - OK, to też plus

rzezby - to nie jesgo pomysł ani inicjatywa, ale wspomógł

Dzięki bardzo za wysiłek.

To teraz ja napiszę, czego oczekuję od prezydenta.
                Oczekuję, żeby powiedział kiedy i za jakie pieniądze wyremontuje miasto
                Jak ma zamiar wykorzystać położenie geograficzne i inne walory Zgierza
                W jaki sposób ma zamiar zachęcać inwestorów, aby tu lokowali swój biznes
                Jak zamierza zachęcać zgierzan do pozostania w mieście
                Według jakiego kryterium będą zatrudniani urzędnicy ratusza
                W jaki sposób zamierza wykorzystać dla Zgierza środki unijne i skąd myśli wziąć
                na to pieniądze
                Jak będzie wyglądała współpraca z organizacjami pozarządowymi i innymi
                instytucjami
                Jaką wagę przywiązuje do tematu miejscowych planów zagospodarowania
                Jakie będą działania na rzecz osób niepełnosprawnych

Mam kontynuować? :)

• songo_q Re: No to mamy jasność :) 08.11.06, 14:21
                  jesli chodzi o mnie - kontynuuj woda :D

• songo_q Re: No to mamy jasność :) 08.11.06, 14:23
                    aa no i zadaj mu te pytania :D
                    chyba na stronie jest kontakt??
                    • woda.woda Re: No to mamy jasność :) 08.11.06, 14:32
                      Cuś nie widzę ...
                  • woda.woda Re: No to mamy jasność :) 08.11.06, 14:30
                    OK :)

Program "Boruta"
                    Moje pytania:

1.
                    Uzbrojone tereny inwestycyjne
                    Wykorzystanie ¶rodków unijnych dla rozwoju gospodarczego
                    Budowa i utwardzanie dróg na osiedlach domków jednorodzinnych
                    Kontynuacja przebudowy Parku Miejskiego i budowa muszli amfiteatru
                    Budowa mieszkań komunalnych
                    Wprowadzenie w mie¶cie toalet publicznych
                    Budowa ogólnodostępnych boisk wielofunkcyjnych na osiedlach

- skąd pan B. myśli wziąć na to wszystko kasę? Bo wiesz,obiecywać to każdy g.
                    potrafi wszystko. Gorzej z realizacją.

2.
                    Spółki dla miasta, a nie miasto dla spółek - poprawa funkcjonowania miejskich
                    spółek.

- tego hasłą nie rozumiem, bo nie wiem, na czym to miałoby polegać

3.
                    Rozwój rynku usług, zagospodarowanie byłych ZO Zeta

- a to czasem nie jest obiekt prywatny?

4.
                    Przejęcie przez Urz±d Miasta od Starostwa Powiatowego ul. Długiej i rozpoczęcie
                    jej rewitalizacji.

- jakim sposobem on chce to przejąć, skoro od lat starostwo nie chce oddać?
                    - dlaczego nie pisze, że nie da się niczego rewitalizować dopóki nie ma planów
                    miejscowych, a na Długą planów nie ma - więc to lipa :)

• songo_q Re: No to mamy jasność :) 08.11.06, 14:48
                      woda.woda napisała:

> OK :)
                      >
                      > Program "Boruta"
                      > Moje pytania:
                      >
                      > 1.
                      > Uzbrojone tereny inwestycyjne
                      > Wykorzystanie ¶rodków unijnych dla rozwoju gospodarczego
                      > Budowa i utwardzanie dróg na osiedlach domków jednorodzinnych
                      > Kontynuacja przebudowy Parku Miejskiego i budowa muszli amfiteatru
                      > Budowa mieszkań komunalnych
                      > Wprowadzenie w mie¶cie toalet publicznych
                      > Budowa ogólnodostępnych boisk wielofunkcyjnych na osiedlach
                      >
                      > - skąd pan B. myśli wziąć na to wszystko kasę? Bo wiesz,obiecywać to każdy g.
                      > potrafi wszystko. Gorzej z realizacją.
                      >
                      pierwsze zdanie nam to mowi :d , ja bym tez na jego miejscu do tego dalej
                      korzystal ze srodkow Ochrony Środowiska tak jak przy parku miejskim

> 2.
                      > Spółki dla miasta, a nie miasto dla spółek - poprawa funkcjonowania miejskich
                      > spółek.
                      >
                      > - tego hasłą nie rozumiem, bo nie wiem, na czym to miałoby polegać
                      :D - to jest b. dobry punkt jesli kiedys bys zobaczyla wspolprace spółek z
                      miastem - nic tu roztrzasac -bo jeszcze sie kogos oczerni a nie o to chodzi - w
                      kazdym razie to musi sie zmienic...

> 3.
                      > Rozwój rynku usług, zagospodarowanie byłych ZO Zeta
                      >
                      > - a to czasem nie jest obiekt prywatny?
                      wiele osób prywatnych zależnych jest od decyzji władz miasta :D chocby ten Twoj
                      wspomniany plan zagospodarowania przestrzennego - nie wiem czy wiesz ale można
                      uchwalać częściowy plan - i to bardzo pomaga włścicielom przywatnym czy
                      inwestorom>

> 4.
                      > Przejęcie przez Urz±d Miasta od Starostwa Powiatowego ul. Długiej i rozp
                      > oczęcie
                      > jej rewitalizacji.
                      >
                      > - jakim sposobem on chce to przejąć, skoro od lat starostwo nie chce oddać?
                      > - dlaczego nie pisze, że nie da się niczego rewitalizować dopóki nie ma
                      planów
                      > miejscowych, a na Długą planów nie ma - więc to lipa :)
                      >
                      Byla w tym roku taka konferencja - chyba we Wrocławiu- miasta powitowe -
                      grodzkimi - ten problem to nie jest tylko problem Zgierza - w każdym mieście w
                      POlsce tak jest - jest to bolączka bo jak widzisz centralna ulica miasta
                      i ..nie jest jego własnością - porażka
                      Ja bym (pisze tak jak ja bym to zrobil bo nie moge pisac za Pana B -kandydata -
                      mam nadzieje ze jemu tez to napisalas) po prostu razem z innymi miastami złożył
                      projekt ustawy - każdy mający poparcie iluś tam głosów może wprowadzić swoje
                      projekty ustawy - chyba to proste. Albo sie dogadac ze starostwem... Po
                      wyborach może będzie lepsza współpraca...

To moje odpowiedzi - mam nadzieję ze Pan B tez ma podobne zdanie i zadaj mu je
                      prosze bo wychodze teraz na jego adwokata a przecież sam może sie wypowiedziec -
                      ja tylko uważnie czytam, słucham i obserwuję - stąd moge coś naskrobac :D

• macius77 Re: No to mamy jasność :) 08.11.06, 15:03
                  woda.woda napisała:

>
                  > Dalej:
                  > powolal park Przemyslowy Boruta Zgierz - owszem, to był dobry pomysł

Niczego nie powołał, to tylko nowa nazwa tego co zostało po dawnych zakładach
                  boruta. Nie ma to nic wspólnego z prawdziwymi parkami przemysłowymi, gdzie
                  podobnie jak w strefach ekonomicznych przysługują inwestorom pewne ulgi, tyle że
                  oferowane przez gminę w której leży park a nie przez skarb państwa.

Za to podoba mi się samo oznakowanie i wyodrębnienie tego obszaru - to dobry
                  pomysł, bo łatwiej trafić do poszczególnych firm.

>
                  > nawiazanie szerokiej i skutecznej wspolpracy z firmami prywatnymi - to się
                  > chwali

Jaka współpraca? To jakieś bzdety wyssane z palca. Nie ma czego chwalić bo
                  czegoś takiego po prostu nie ma.

>
                  > budowa drogi A. Struga - renowacja - OK, to też plus

To radni klepnęli fundusze w budżecie na wniosek prezydenta Kwiatkowskiego. Co
                  ma z tym wspólnego Bogusławski? Ano tyle że wykonywał później robotę wynikającą
                  z jego obowiązków za zo bierze niemałą pensje.

>
                  > To teraz ja napiszę, czego oczekuję od prezydenta.
                  > Oczekuję, żeby powiedział kiedy i za jakie pieniądze wyremontuje miasto
                  > Jak ma zamiar wykorzystać położenie geograficzne i inne walory Zgierza
                  > W jaki sposób ma zamiar zachęcać inwestorów, aby tu lokowali swój biznes
                  > Jak zamierza zachęcać zgierzan do pozostania w mieście
                  > Według jakiego kryterium będą zatrudniani urzędnicy ratusza
                  > W jaki sposób zamierza wykorzystać dla Zgierza środki unijne i skąd myśli wziąć
                  >
                  > na to pieniądze
                  > Jak będzie wyglądała współpraca z organizacjami pozarządowymi i innymi
                  > instytucjami
                  > Jaką wagę przywiązuje do tematu miejscowych planów zagospodarowania
                  > Jakie będą działania na rzecz osób niepełnosprawnych
                  >
                  > Mam kontynuować? :)

Tak, to dobre pytania. Ja się pod nimi również podpisuję.
                  • woda.woda Re: No to mamy jasność :) 08.11.06, 15:08
                    Dzięki za objaśnienia :)

Oto skrót programu pana B., czyli - jak rozumiem - najważniejsze jego punkty:

Skrót programu:

Dla rozwoju gospodarczego:
                    - uzbrajanie terenów inwestycyjnych, rozwój rynku usług, dalsza dobra promocja
                    miasta,
                    -nie utrudniać działalno¶ci przedsiębiorcom !!!
                    Dla sportu:
                    - dwukrotne zwiększenie ¶rodków dla klubów sportowych i budowa boisk
                    wielofunkcyjnych na osiedlach,
                    - budowa sal gimnastycznych przy SP 10 i SP12.
                    Dla kultury:
                    - organizacja wydarzeń plenerowych, wspieranie stowarzyszeń kultury, promocja
                    działalno¶ci młodzieży,
                    Dla urbanistyki, infrastruktury:
                    - rewitalizacja ulicy Długiej,
                    - budowa i trwałe utwardzanie dróg na osiedlach,
                    - budowa obwodnicy Starego Miasta od ul. Aleksandrowskiej do ul.
                    Konstantynowskiej
                    www.zgierzmlodziez.org/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=33&limit=1&limitstart=0

To nie jest wizja rozwoju miasta. Dodatkowo nie są wskazane źródła finansowania.
                    • songo_q Re: No to mamy jasność :) 08.11.06, 15:12
                      no dobrze - nie musi sie Tobie podobać - mnie sie podoba.

Ale napisz w takim razie jaka jest wg, Ciebie wizja rozwoju miasta?
                      • woda.woda Złe pytanie 08.11.06, 15:23
                        jaka jest wg, Ciebie wizja rozwoju miasta?

Każdy może mieć inną, ważne, żeby w ogóle ją miał, jeśli kandyduje na urząd
                        prezydenta.
                        Wizja rozwoju miasta to wyobrażenie, w jakim kierunku Zgierz ma się rozwijać,
                        jakim miastem ma być za ileś tam lat: przemysłowym, turystycznym, sypialnią dla
                        Łodzi, czy może jeszcze czymś innym. To taki długofalowy program rozwoju, który
                        pomaga racjonalnie wydawać pieniądze.

To, co proponujepan B. to doraźne działania - jak to w kampanii wyborczej :)
                        • songo_q Re: Złe pytanie 08.11.06, 15:39
                          bo chyba tak to już jest niestety - ludzie w demokracji dają się poddawać
                          ruchom i informacją które do nich trafiają - to przykre. Ja dla tego uważam ze
                          demokrecja jest delikatnie mowiac "niedoskonala" ale to inny temat "referatu"
                          który mozna by bylo w tej kwestii napisac.

jesli chodzi zas o wizje. Jak poznalem Pana B. mowil mi o strategii rozwoju
                          turystyki, strategii marketingowej itp. itd.
                          nie sa to dzialania na krotki dystans - tak jak wszelkie czynnosci zwiazane z
                          osluga inwestorow, przedsiebiorcow - ta "opieka" na nimi trwa caly czas i nie
                          wolno myslec ze konczy sie na sprzedazy terenu...

Mysle ze wybral takie punkty ktore sa namacalne - latwe do zrozumienia i przez
                          to by trafialy szybko do ludzi - taki niestety mankament -ze nie kazdemu bedzie
                          sie chcialo czytac calosc dzialan - wiec wymienia sie tylko pare - wg jakiegos
                          schemat -np - by zachaczaly lub obrazowaly problem do rozwiazania..

Problemow mamy duzo, ale zawsze beda - bo na celu mamy chyba rozwoj ? no
                          wlasnie mam nadzieje - bo licze ze wygra kandydat ktory bedzie potrafil
                          poswiecic cale zycie na prace dla Zgierza.

Z tego co wiem to nie chcial bym ja byc teraz prezydentem - to niesamowity
                          zjadacz zycia prywatnego - a ja jestem rozwojowy jesli chodzi o prywatne
                          zycie ;)

w pytanie uwazasz za zle?? nie sadze. uwazam ze skoro tak dociekliwie (co mnie
                          cieszy) wypytujesz oikazdy punkcik to masz tez swoje przemyslenia i uwagi a
                          także (co najważniejsze) swoje propozycje.

pozdrawiam

P/S kazdy kandydat na pewno ma dpbre cechy - które nie powinny podlegac
                          dyskucji - popatrzmy jednak na te osoby jako te które maja nas reprezentoeac i
                          zarządzać miastem

• woda.woda Re: Złe pytanie 08.11.06, 15:43
                            No to z tego wynika, że pan B. - zajmujący sie marketingiem - nie umie zadbac o
                            swój własny marketing. Tez pozdrawiam i dzięki :)

PS Gorzej, niż jest - być i tak nie może.
                            • songo_q Re: Złe pytanie 08.11.06, 15:47
                              zadbal wg mnie nielicho - zobacz spot a jesli masz iine to zapodaj chetnie
                              obejrze jeszcze raz :D

MOze byc gorzej - zobacz kto kandyduje ;)
                              • macius77 Re: Złe pytanie 08.11.06, 17:13
                                songo_q napisał:

> zadbal wg mnie nielicho - zobacz spot a jesli masz iine to zapodaj chetnie
                                > obejrze jeszcze raz :D
                                >
                                Przecież w tym spocie nie ma żadnych konkretów.
                                • woda.woda Widziałeś kiedy konkrety w reklamie? :) 08.11.06, 17:17
                                  • macius77 Re: Widziałeś kiedy konkrety w reklamie? :) 08.11.06, 17:23
                                    Oczywiście, dziesiątki takich reklam widzę każdego dnia w TV.
                        • woda.woda Aha, żeby nie było. 08.11.06, 15:40
                          Nie piszę, że to co proponuje pan B. jest złe, tylko, że brak w tym jakiejś
                          spójnej koncepcji oraz opisu W JAKI SPOSÓB chce on swoje plany realizować.

Ale czy któryś inny kandydat to pisze? Nie sądzę.
                          • xxl14 Re: Aha, żeby nie było. 08.11.06, 20:46
                            A czy nie jest wizją rozruszanie tego zapyziałego miasta przynajmniej latem.
                            Czy nie jest wizją przedstawianie na zewnątrz Zgierza za pomocą młodych,
                            aktywnych ludzi lub budowa boisk pilnowanych i zadbanych na osiedlach, które
                            będą swoistymi centrami życia tych osiedli. Inni kandydaci będą pewnie woleli
                            ustawić swojego człowieka dyrektorem MOSiR`u i 3 mln PLN rocznie dawać na
                            ten "pałac sportu". Co z tego będą mieć ludzie z Proboszczewic, Rudunek czy 650?
                            A tak na marginesie. Zapytajcie się pożądnych przedsiębiorców kogo najchętniej
                            widzieliby na prezydenturze Zgierza.
                            • woda.woda Re: Aha, żeby nie było. 08.11.06, 21:36
                              > A czy nie jest wizją rozruszanie tego zapyziałego miasta przynajmniej latem.

To jest wizyjka, nie wizja. Wizja to cos duzo bardziej powaznego, niż zabawa.
                              Ja bym chciała wiedzieć, jakie miasto chciałby kandydat na prezydenta
                              pozostawić po 4 latach swojego urzędowania (w mieście są nie tylko ludzie
                              młodzi)

"budowa boisk pilnowanych i zadbanych na osiedlach"

Boiska - super. Ile one kosztują i skąd weźmie sie na nie kasę? Konkretnie
                              poproszę.

Zapytajcie się pożądnych przedsiębiorców kogo najchętniej
                              > widzieliby na prezydenturze Zgierza.

Daj namiary, a spytam :)

Na marginesie - nie czepiam się, tylko jest moim obywatelskim obowiązkiem
                              przepytac kandydata :)
                  • xxl14 Re: No to mamy jasność :) 08.11.06, 20:36
                    Parki Przemysłowe polegają na ulgach? Jeśli jesteś doradcą gospodarczym
                    jakiegoś kandydata na prezydenta to winszuję. A Kwiatkowski to chyba nawet nie
                    wiedział, gdzie jest Struga.
                • xxl14 Re: No to mamy jasność :) 08.11.06, 20:59
                  Tak a propos ZGT. Wiesz, że na jej występy w Zgierzu przychodzi dwa razy więcej
                  ludzi niż na wszystkie zawody sportowe razem wzięte przez kwartał?

I a propos gastronomii. Wiesz, że gastronomia razem z innymi
                  usługami "najprostrzej rozrywki" czyli solariami, aerobikami itp. daje w
                  świecie więcej miejsc pracy niż przemysł? Zobacz ilie Piotrkowska w Łodzi daje
                  miejsc pracy.
                  A przystąpienie do realizacji planu zagospodarowania dla Parku Boruta i Centrum
                  miasta- akurat to wiem- to też jego inicjatywa.
                  • macius77 Re: No to mamy jasność :) 08.11.06, 21:45
                    xxl14 napisał:

> Tak a propos ZGT. Wiesz, że na jej występy w Zgierzu przychodzi dwa razy więcej
                    >
                    > ludzi niż na wszystkie zawody sportowe razem wzięte przez kwartał?

To znaczy ile? Parę tysięcy? To gdzie się odbywają te występy ???

>
                    > I a propos gastronomii. Wiesz, że gastronomia razem z innymi
                    > usługami "najprostrzej rozrywki" czyli solariami, aerobikami itp. daje w
                    > świecie więcej miejsc pracy niż przemysł? Zobacz ilie Piotrkowska w Łodzi daje
                    > miejsc pracy.

No tu się zgadzam, ale w świecie wysoko uprzemysłowionym, gdzie ludziom nie
                    opłaca się gotować w domach tylko jędzą na mieście. W Polsce jest na razie 20
                    razy mniejszy współczynnik gastronomia/przemysł+administracja niż w reszcie uni.
                    Taka jest polska tradycja i już. Szybko się tego nie zmieni. Nie ma u nas
                    tradycji przerwy na lunch, popołudniowej siesty czy drobnych przyjęć
                    organizowanych w lokalach.
                    Co do Piotrkowskiej, to porównaj ilość tam zatrudnionych do 700 tys. mieszkańców
                    Łodzi, weź pod uwagę że to miasto wojewódzkie i są na tej ulicy instytucje o
                    zasięgu wojewódzkim, weź pod uwagę jeszcze długość tej ulicy i wiele, wiele
                    innych czynników.

> A przystąpienie do realizacji planu zagospodarowania dla Parku Boruta i Centrum
                    >
                    > miasta- akurat to wiem- to też jego inicjatywa.

O jakim planie zagospodarowania dla Parku Boruta piszesz? To w całości tereny
                    prywatne, żyjące własnym przemysłowym życiem. Miejskie są tam tylko ulice, więc
                    co tam zagospodarowywać? Wolnych terenów praktycznie od dawna nie ma.

Plan zagospodarowania centrum jest zapisany w strategii rozwoju miasta
                    opracowanej i przyjętej do realizacji jeszcze za czasów Czajkowskiego.
                  • woda.woda Re: No to mamy jasność :) 08.11.06, 21:52
                    > Tak a propos ZGT. Wiesz, że na jej występy w Zgierzu przychodzi dwa razy
                    więcej
                    >
                    > ludzi niż na wszystkie zawody sportowe razem wzięte przez kwartał?

Czyli ile - tak na sztuki licząc?

> I a propos gastronomii.

Tak. Usługi produkują dochód. Banki, gastronomia, handel - ale solaria?

> A przystąpienie do realizacji planu zagospodarowania dla (...)i Centrum
                    >
                    > miasta- akurat to wiem- to też jego inicjatywa.

To nie jest prawda.
                    • xxl14 Re: No to mamy jasność :) 09.11.06, 20:16
                      Tak około 3 tysiące.
    • mazeltow Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 08.11.06, 20:51
      ARKADIUSZ BOGUSłAWSKI NIE MA SZANS ZOSTAć PREZYDENTEM TEGO MIASTA!!! ON JEST
      PARTYKULARNY, ODNOSI SIE TYLKO DO CZęśCI MIESZKAńCóW ZGIERZA. PRZYPOMINAM - TU
      żYJą TAKżE LUDZIE W śREDNIM WIEKU, STARSI I DZIECI. ADRESOWANIE SWOJEJ
      KANDYDATURY WYłąCZNIE DO JEDNEJ Z GRUP SPOłECZNYCH JEST POZBAWIANIEM SZANS NA
      ZWYCIęSTWO!
      • songo_q Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 09.11.06, 08:27
        mazweltow............. o raju
        przeczytaj sobie kto tam kandyduje, i co to jest komitet wyborczy -Boruta..
        przykro mi ze tak mowisz
        ale to znaczy ze na prawde czlowiek jest mocny - bo starasz sie tutaj zrobic
        antyreklame - przykre ale - miej swoje zdanie i zyj dalej w swoim swiecie :D

pozdrawiam
        • mazeltow Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 09.11.06, 09:45
          A mnie przykro, że nie myślisz. Arytmetycznie. KW Boruta wystawił do RMZ - 20
          kandydatów, a np. blok PiS, LPR, samoobrona - razem 97, a inny blok Wspólny
          Samorząd, SBS, WdZZ - 114! Przecież oni wezmą wiekszość mandatów do RMZ. Na tym
          polega ta ordynacja, a Boruta i Zbudujmy Zgierz dla Młodzieży nawet się nie
          połączyły! Niewiem, może pomysłodawca tych komitetów przewidzał, że nie
          przkroczą 10%, ale one nawet po 5% nie uzyskają.
          • songo_q Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 09.11.06, 12:55
            mazeltow - skad masz te 10 cz 5%?

a moze chcesz mi powiedziec ze przez to ze taka grupa duza to na nich mam
            glosowac?

co?
            • mazeltow Re: Grzegorz Leśniewicz - Stary SLD-owiec z Od - 09.11.06, 17:58
              Art. 88. 1. W gminach liczących powyżej 20 000 mieszkańców podziału mandatów
              pomiędzy listy kandydatów lub grupy list dokonuje się proporcjonalnie do łącznej
              liczby ważnie oddanych głosów odpowiednio na kandydatów danej listy albo grupy list.

2. W podziale mandatów, o którym mowa w ust. 1, uczestniczą listy kandydatów
              tych komitetów wyborczych, na których listy w skali gminy oddano co najmniej 5%
              ważnie oddanych głosów.

3. W przypadku grup list, o których mowa w ust. 1, w podziale mandatów
              uczestniczą grupy list, na które oddano w skali gminy co najmniej 10% ważnie
              oddanych głosów. Do list wchodzących w skład grupy list stosuje się przepis ust. 2.

4. Jeżeli na grupę list nie oddano łącznie 10% głosów, wyniki głosowania na
              listy wchodzące w jej skład ustala się dla każdej z list osobno na zasadach
              określonych w ust. 2.

5. Przy ustalaniu wyniku głosowania na grupę list uwzględnia się również głosy
              oddane na te komitety, których listy wchodzące w skład grupy nie uzyskały co
              najmniej 5% ważnie oddanych głosów w skali gminy.

6. Przepisy ust. 1-5 stosuje się również do miast na prawach powiatu.
    • xxl14 Bogusławski 08.11.06, 21:29
      Mam taką refleksję. Z wszystkich kandydatów na urząd Prezydenta Zgierza chyba
      tylko w przypadku A Bogusławskiego można napisać dobrze lub źle o jego
      programie, o jego dokonaniach i wizji Zgierza. Inni kandydaci, z których
      większość obraca się w samorządzie od kilu lub kilkunastu lat, nic nie może
      napisać o sobie, o swoich dokonaniach, wizji miasta. Mają oni tylko mdłe
      slogany o poprawie bezpieczeństwa, rozwoju przedsiębiorczości- o i hitem jest
      wykorzystanie środków unijnych- tylko na co??? Tyle.
      • woda.woda To nie jest prawda, co piszesz 08.11.06, 21:41
        Odpowiadasz na :
        xxl14 napisał:

> Mam taką refleksję. Z wszystkich kandydatów na urząd Prezydenta Zgierza chyba
        > tylko w przypadku A Bogusławskiego można napisać dobrze lub źle o jego
        > programie, o jego dokonaniach i wizji Zgierza

Program pana B. jest bardzo ogólnikowy. Czytałam inne programy i sa one duzo
        bardziej rozbudowane i merytoryczne.

Właśnie - wnioskując z programu - jaka wizję Zgierza ma pan Bogusławski?

PS. Na razie nie mam jeszcze pomysłu, na kogo zagłosować, dlatego sie dopytuję
        • songo_q Re: To nie jest prawda, co piszesz 09.11.06, 08:35
          napisz jak widzisz wizje innych kandydatow - tez chetnie zobacze :D
        • songo_q Re: To nie jest prawda, co piszesz 09.11.06, 13:06
          woda skoro sie tak interesujesz - możesz innych predstawic?

poważnie bo chętnie poczytam jak widzisz też innych kandydatów - bo może ja
          czegoś niedopstrzegłem a też chciabym wiedzieć dobrze kto i co

pozdro
        • songo_q Re: To nie jest prawda, co piszesz 09.11.06, 15:49
          no i woda nabralas mi tu wody w usta...

piszesz ze czytalas inne programy - a nie chcesz sie podzielic z innymi co
          takiego jest tam merytorycznego co moglo by ludzi zaciekawic.

zaczynam watpic ze jest....

• woda.woda Google Twoim Przyjacielem :) 09.11.06, 16:04
            Dośc merytorycznie napisany jest program pana Sokoła. Trzeba by go przepytać, w
            jaki sposób zamierza go zrealizować.
            • songo_q Re: Google Twoim Przyjacielem :) 09.11.06, 16:07
              a konkretnie co Ci sie tak podoba? mozesz w punktach z objasnieniem takim jak
              ja sie dla Ciebie naskrobalem?
              • woda.woda Re: Google Twoim Przyjacielem :) 09.11.06, 16:13
                Z grubsza - podoba mi się wszechstronne ujęcie tematu: czyli przedstawienie
                pomysłu na wszystkie wazniejsze dziedziny zycia miasta. Myślę, że ma niezłych
                doradców.
                • songo_q Re: Google Twoim Przyjacielem :) 09.11.06, 16:16
                  konkretnie prosilem
                  nic tam nie ma nt konkretnych dzialan
                  sa wlasnie ogolniki
                  prosze woda bez ogolnikow - badz sprawiedliwa - pytalas konkretnie - ja
                  konkretnie odpowiedzialem - teraz zamienimy sie rolami
                  • woda.woda Re: Google Twoim Przyjacielem :) 09.11.06, 16:29
                    Przecież piszę konkretnie: program zawiera propozycje dotyczące następujących
                    obszarów:
                    Rozwój gospodarczy
                    Bezpieczeństwo publiczne w mieście.
                    Wspieranie rozwoju mieszkalnictwa w Zgierzu.
                    Działania proekologiczne i polepszające ład przestrzenny w Zgierzu.
                    Modernizacja stanu infrastruktury komunalnej w Zgierzu.
                    Wspomaganie działań oświatowo – wychowawczych w Zgierzu.
                    Rozwój infrastruktury społecznej w Zgierzu.
                    Warunki do korzystania ze sportu i dóbr kultury w Zgierzu.
                    Rozwój samorządności lokalnej i osiedlowej.
                    Urząd Miasta Zgierza i jednostki organizacyjne miasta.

Oddzielnie są Sprawy Powiatu Zgierskiego

Nie jest napisane, w jaki sposób zamierza to zrobić - ale tego nikt nie pisze.

• songo_q prosisz o konkrety a podobaja Ci sie ogolniki... 09.11.06, 16:34
                      woda.woda napisała:

>
                      > Nie jest napisane, w jaki sposób zamierza to zrobić - ale tego nikt nie pisze
                      -jak pisze to uwazasz to za drobne ruchy -a chcesz widziec wizje ktora w
                      swoich ogolnikach az mnie zniecheca

tak jak czytam czyje poparcie ma Pan S. - to wszystko woda moim zdaniem juz bylo
                      • woda.woda Re: prosisz o konkrety a podobaja Ci sie ogolniki 09.11.06, 16:39
                        Tezy programowe (www.naszprezydent.org/), które podałam obejmują nieomal
                        cały obszar działania prezydenta. Pan S. w tym sensie ma najbardziej
                        profesjonalnie napisany program spośród wszystkich kandydatów. Tylko o tym
                        piszę.

Co do wizji - nie ma jej żaden z kandydatów (sądząc po tym, co piszą w swoich
                        programach)
                      • woda.woda Nie zauważyłam 09.11.06, 16:42
                        > tak jak czytam czyje poparcie ma Pan S. - to wszystko woda moim zdaniem juz
                        byl
                        > o

To teraz chyba musisz po nazwiskach :) Co komu zarzucasz, bo "oni juz byli" to
                        mówi Lepper
                        • songo_q Re: Nie zauważyłam 09.11.06, 17:06
                          nie ja powiesdzmy ze troche sie roznie od Andrju chocby tym ze nie bede tu
                          jechal obelgami na konkretne nazwisko

:D

ale czytam, patrze, obserwuje, pytam - stad moje osady :D
                • songo_q doradcy 09.11.06, 16:20
                  zapomnialem ze doradcy sa powszechnie znani - bo juz raz np. byli vicw
                  prezydentami :D

a jednego tez tam wychaczylem -Pana Krzysztofa R. ....
                  nic wiecej dodac
                  • woda.woda Re: doradcy 09.11.06, 16:31
                    Powszechnie? Mnie nie. Wazne, że chyba są dobrzy - nawet jeśli sa od samego
                    diabła :)
                    • songo_q Re: doradcy 09.11.06, 17:03
                      skoro nie znasz -to ciesze sie ze starasz sie pozyskiwac informacje - to sie
                      przyda:d

a ja jednak tak bym z tym od kogo pochodza - nie szalal...

pozdro woda :D
                  • macius77 Re: doradcy 09.11.06, 17:20
                    songo_q napisał:

> zapomnialem ze doradcy sa powszechnie znani - bo juz raz np. byli vicw
                    > prezydentami :D
                    >
                    > a jednego tez tam wychaczylem -Pana Krzysztofa R. ....
                    > nic wiecej dodac

Mylisz się, na spotkaniu w R.O. Rudunki pan S. wskazał swoich ewentualnych
                    doradców. I nie były to bynajmniej osoby z komitetu poparcia, ale grono w sumie
                    stosunkowo młodych ludzi. Z tego co się orientuje głównie pracujących obecnie w
                    różnych instytucjach Zgierza i chyba Łodzi.
                    • zgierzak Re: doradcy 22.02.07, 01:51
                      -rudunki - gdzie to jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka