Dodaj do ulubionych

stary poczciwy Jurek Wojtek MACIAK

30.10.06, 19:16
o tym czlowieku malo slychac na forum!ogolnie chlopak jast wstydliwy tak jak
jego szef Waldek Pawlak.Widze go ostatnio w telewizji-bardzo urocza
twarzyczka wzbudzajaca zaufanie bo co by nie bylo to juz tyle lat w tym smym
miejscu....................."kto kolwiek widzial kto kolwiek wie" znacie ten
program? :):):)
Obserwuj wątek
    • nicolas7 Re: Jurek Wojtek MACIAK - do lamusa 30.10.06, 19:27
      a co można o naszym jureczku powiedzieć / jak ktoś chodzi tylko trochę do
      urzędu , to sam widzi. Szkoda gadać, bo to co się widzi (niestety) to tylko o
      pomstę do nieba woła!!! Darmozjady jedne...
      • nicolas7 LAMUS dla Maciaka 30.10.06, 19:29
        A jeśli się mylę , to niech sam zainteresowany- jak pcha się na burmistrza -
        odważy się tu pojawić i wyprowadzić mnie z błędu - odwagi panie maciak, ma pan
        szansę na swoje pięć minut!!!
        • zrezygnowany Re: LAMUS dla Maciaka 30.10.06, 20:01
          Witam,dla wyjasnienia p.Maciak to juz miał swoje 5 min.i co zrobił coś ,wielkie
          OOOOOOOOOOOOOOOOOO i to powinno dac wyborcom jasnośc w podjęciu decyzji.Siedzi
          cicho bo co ma mówic jak nie ma pomysłu na dalsze działanie w gminie.
          • eyewitness1 Re: LAMUS dla Maciaka 30.10.06, 20:30
            W polityce nie ma honoru ani też wstydu. Maciak dobrze o tym wie, podpora Jurka
            Waldi nie raz dawał ciała i wstydu się nie najadł. Oboje są do siebie trochę
            podobni. Ich czas minął ładne parę lat temu ale mizeria polityki "na górze"
            i "na dole" jakoś o nich potrafi trącić. W piątek dwaj politykierzy przeszłości
            będą w ZDK-u namawiać Nas na przyszłość z burmistrzem z PSL-u
            • krog7 Tak z ciekawości zapytam .. 30.10.06, 21:44
              Która kadencja postkomunistyczna w naszej Gminie była wg Szanownych forumowiczów najlepsza ? Rudnicki, Wołoszyn/Maciak, Machtałowicz/Ostasz czy Wencel ? Podejrzewam, ze 95% odpowie kadencja Wołoszyn/Maciak. A ponieważ Żychlin to małe miasteczko, to proszę dopytajcie się teraz swoich znajomych/rodziny, kogokolwiek kto pracował w tym czasie w Urzędzie od czego był wtedy Wołoszyn a od czego Maciak. Kto pilotował sprawy "trudne" i załatwiał sprawy strategiczne dla miasta i gminy, kto jeździł do władzy cokolwiek "wyrwać dla miasta". Popytajcie o sprawy które potem m.in. zaprzepaszczono m.in. o pieniądze na sale sportowe przy Gimnazjum, SP nr 2 i SP w Grabowie, oraz kto je dla naszego miasta wcześniej załatwiał i kto prace pary Wołoszyn/Maciak później zaprzepaścił. Rzeczywiście Maciak to ówcześnie typ urzędnika pozostającego w cieniu, którego pracy bezpośrednio nie widać. Ale ta praca jest naprawdę skuteczna.
              Sam jestem w sposób minimalny związany z Żychlinem, ale moim zdaniem temu miastu nie jest potrzebny wbrew pozorom "młody gospodarz", który nie tylko w Łodzi ale nawet w Kutnie będzie delikatnie mówiąc olewany (jak obecna władza - wiem co piszę) ale ktoś kto ma kontakty. Kontakty otwierające wiele drzwi i możliwości wyrwania miasta z marazmu. Nie mówię, ze młody Pan X będzie złym burmistrzem dla ludzi. Podobno to dobry człowiek i przypuszczalnie takim dobrym (poczciwym) człowiekiem pozostanie. Pytanie jest inne .... co będzie w stanie załatwić dla miasta. Z zewnątrz. Odpowiedź jest dla mnie oczywista - NIC albo NIEWIELE. Nim ktokolwiek go pozna, nim gdziekolwiek się przebije (jeśli wogóle) kadencja się zakończy. I tyle. Problemy z jakimi boryka się nasza gmina pozostaną. Bo sama gmina sobie z nimi nie poradzi. Nie po ostatnich latach zaniedbań i marazmu.
              Jestem w stanie z każdym się o to założyć. Niektórzy myślą, ze Maciak ciągle siedzi w Urzędzie i prosi się o ciepłe posadki. Nie wiem jaka jest prawda, ale moim zdaniem jest odwrotnie. To raczej kolejni burmistrzowie trzymają Maciaka, chcąc skorzystać z jego kontaktów i co by nie powiedzieć jednej z nielicznych w mieście "siły przebicia".

Przepraszam, że doczepiłem się „młodego kandydata X” ;-) ale po prostu reszty kandydatów (5 x SLD + populistka) nie komentuję. Zakładam, ze każdy minimum rozumu i instynktu samozachowawczego ma.

Nie chcę sugerować tu wyboru jakiegokolwiek kandydata, to sprawa indywidualna każdego z nas, ale czytając to forum od ponad roku (okazyjnie) czy z większym zaangażowaniem od dwóch tygodni (dzieje się :D) mam wrażenie, ze mieszkańcy swoimi nieprzemyślanymi wyborami sami zasługują na los jaki ich spotyka.

No i wypada sie przywitać :-). Witam ;-)

PS. Zaraz zacznie się, ze jestem Jurijem Maciakiem lub jego rzecznikiem. Nie wiem czy zaprzeczanie cokolwiek da. Ale napisze to dla jasności i potomnych, zresztą po wyborach mogę się podpisać - nie jestem. Nie robie tez kampanii ani Maciakowi ani Wołoszynowi. Przedstawiam po prostu swój punkt widzenia. Troszkę z innej perspektywy jako człowiek który wyrwał się z Żychlina i chyba myśli innymi kategoriami. Dla jasności dodam, że obu kandydatom mówię dzień dobry (zresztą jeszcze chyba 3 z pozostałych 7).
              • nicolas7 Re: Tak z ciekawości zapytam .. 30.10.06, 22:34
                Zgadłeś że tak pomyślimy, bo właśnie mi tu maciakiem powialo.
                Jak ona taki przedsiębiorczy to co się na wyżyny popularności nie wzbil tylko
                chowa sie pokątnie po czyichś referatach, boi się że jakiś rolnik przyjdzie z
                zapytaniem do referatu promocji i spraw unijnych i zapyta dlaczego nie zostala
                naglośniona przez gminę sprawa możliwości składania wnioskow na dofinansowanie
                płyt gnojnych w gospodarstwach? A on , ten biedny "typ urzędnika pozostającego
                w cieniu, którego pracy bezpośrednio nie widać" co nam odpowie?. "Ale ta praca
                jest naprawdę skuteczna. " - tak skuteczność tej pracy widzimy doskonale, może
                i kiedyś maciak miał swoje pięć minut, ale skończylo się, KONIEC.
                Poza tym siedząc na cieplej posadce obecnie w gminie mial doskonałą okazję
                wyjść z tego cienia i marazmu i wykazać się intelektem i zaangażowaniem.

"Niektórzy myślą, ze Maciak ciągle siedzi w Urzędzie i prosi się o ciepłe
                posadki - odpowiadam, że WSZYSCY TAK MYŚLĄ , A NIE TYLKO NIEKTÓRZY, nawet Pola
                swego czasu pięknie to ujęła w swoim wierszu.
                • krog7 Nicolas moze mam złe źródło informacji . 30.10.06, 23:06
                  .. choć nie sądzę. Ale spytaj się kogokolwiek pracującego w Urzedzie jakie mozliwości ma nie tylko Maciak ale ktokolwiek przedsiębiorczy przy obecnym Burmistrzu. Z tego co wiem żadne. Nie wiem dokładnie gdzie Maciak pracuje i czy powinien odpowiadac za plyty gnojne (słyszałem, ze ma funckję związana z promocją miasta - górnolotną :D). Jesli ma w obowiazkach udzielanie odpowiedzi dla rolników i ich nie udziela to źle. I nalezy go za to zganić. Ale jeśli rolnicy sa kierowani do niego przez np. niedoinformanych pracowników innych referatów np. rolnictwa czy budowanictwa to jeszcze raz przemyśl ten zarzut. To, ze podobno jako jeden z nielicznych lub jedyny z pracowniów UG potrafi wypełnić skomplikowany dokument unijny to chyba plus nie minus. Ale też jednocześnie nie powód aby obsługiwał każdego petenta w tym temaie, jesli nie ma tego w zakresie obowiazków. Ale tego napewno nie wiem (choc postaram się dowiedzieć). Masz znajomego w Urzedzie nie związnego z referatami rolnictwa i budownictwa - ich sie spytaj, kto powinien udzielac odpowiedzi i wyjasnień dla rolników.
              • obserwatorka6 Re: Tak z ciekawości zapytam .. 30.10.06, 22:37
                piekny lecz malo przekonujacy poemat.prawda jest taka ze maciak i woloszyn
                mieli 5 min.uwazasz krog7 ze mam im dac szanse swoim glosem dlatego ze maja
                kontakty?(takie kontakty sa wlasnie likwidowane przez braci kaczynskich)gdzie
                ty zyjesz jakie kontakty ?nic nie maja i nic nie wiedza co sie dzieje.probuja
                kolejny raz nabrac spoleczenstwo bo oni nic innego nie potrafia.
                • kot9933 Re: Tak z ciekawości zapytam .. 30.10.06, 22:47
                  Postawic mu pomnik jak Gosiewskiemu za zycia. tylko niech jeszcze expres w
                  Zychlinie zatrzyma. Co on ma kontakty po Pawlaka i Woloszyna plecach ciagle
                  jechal . Jak wielki tak glupi ale takich nie trzeba siac bo sie sami rodza.
                  • krog7 Zaiste merytoryczna odpowiedź 30.10.06, 23:11
                    Tak jak napisałem.
                    Parafrazując przedmówcę.

"Sami sobie wiochę posiejecie".

Na marginesie kot9933 jestes niedoinformowany. Nie wiem jak teraz (mam dużo mniejszy kontakt z gminą) ale owszem Maciak na plecach Pawlaka jechał, ale napewno nie na plecach Wołoszyna. Jeśli juz to odwrotnie.

• realista133 Re: Zaiste merytoryczna odpowiedź 30.10.06, 23:24
                      Krog7 bardzo umiejętnie próbujesz nam podać kanapkę z Maciakiem ale ona jest
                      niezbyt świeża i z daleka ją czuć niezbyt przyjemnym zapachem.
                      Porównanie go z Kołachem. Chyba żartujesz.
                      • krog7 Realista każdy ma prawo przedstawiac swoje racje 30.10.06, 23:40
                        ... nie pisze wprost, ze będe głosował na Maciaka lub Wołoszyna (choć na jednego z tych dwóch raczej napewno jeśli tylko będe w tą niedzielę w Żychlinie). Ja nie przekonywuje Was do głosowania na któregokowliek z nich. Ba, nie ukrywam, ze mają (jak każdy z nas) swoje minusy. Mniejsze czy większe, nawet je w któryms z wpisów wymieniłem. Ale naprawdę patrząc z innej, nie żychlińskiej, perspektywy widzę, że decydujac o rzeczach dla miasta ważnych, moim zdaniem macie kompletnie niewłaściwy punkt odniesienia.
                        99% z Was nie interesuje czy kandydat może zrealizować swój program, czy ma do tego elementarne przygotowanie i możliwości, ale tylko czy ma mniejsze tudzież większe wady. Gdzie chyba największą z przywołanych jest "bycie już u koryta".
                        Ok, wybierzcie Pania Adamską, Pana Amroziaka, Pana Króliwkowskiego, Pana Materkę, Pana Ostasza czy Pana Machtalowicza. I 13-tego rano, przed goleniem czy makijażem, powiedzcie sobie szczerze " tak, wierzę, ze ta osoba zmieni nasze maisto, robiąc rzecz dla niego zdecydowanie i pryncypialnie najważniejszą - ściągnie inwestycje i da ludziom pracę". Jeśli tak uważacie ... to faktycznie mój kontakt z Żychlinem jest juz marginalny i moje pojęcie o tym mieście całkowicie błędne.
                        pzdr
                • krog7 :-) poemat ... 30.10.06, 23:29
                  obserwatorka ..
                  Kontakty były są i pozostaną podstawą działalności nie tylko samorządowej. Tak było za UW, AW, SLD, PSL tak jest za PiS (przywołany Gosiewski) i tak będzie za PO czy PO-PiS. Bo taka jest demokracja. Nie sterowalna od góry i planowana w cyklu 4-5 letnim, ale w dużej mierze oparta na skutecznych działaniach jednostki. Jednostki mającej cel, plan i siłę przebicia umożliwiającą jego realizację. Proszę Ci pokaż mi choć małą szansę na to, ze Pan Ambroziak, Pani Adamska czy Pan Kto (?) będzie potrafi cokolwiek załatwić dla naszej gminy. Coś, podążając za programem jednego z kandydatów, strategicznego. Jak to sobie wyobrażasz ? Pojedzie do kompletnie nie znanej mu osoby z prośba o przyjęcie i pomoc biednej gminy Żychlin ? Najlepiej do Kuby Wojewódzkiego. Efekt ten sam wszędzie murowany. Przecież tu nie chodzi nawet o Starostwo kutnowskie w sumie mało zainteresowane pomocą gm. Żychlin (sławetne i niezapomnianie wejścia-wyjścia naszej gm. do Związku Gmin Regionu Kutnowskiego, zastanawiająco słaba pozycja Żychlina w powiecie). Tu chodzi o kontakty wyżej. Nie tylko o dotarcie do osób odpowiedzialnych za przydział stref ekonomicznych i przekonanie ich do powstania takiej strefy w Żychlinie (choć to jest już przesądzone) ale również o dotarcie, bezpośrednie, do szefów firm chcących zainwestować w okolicy. I im nie wystarczy „Prezentacja multimedialna Żychlina i okolicy”. Oni będą chcieli mieć więcej, w tym być może zapewniania kogoś znanego o powadze występującej przed nimi osoby.

Co do Maciaka i Wołoszyna .. tak uważam, ze mieli swoje 5 minut. I wiesz co .. uważam, ba jestem pewien, że tymi 5 minutami zasłużyli na następne 5 minut, jak nikt z pozostałych kandydatów.

• realista133 Re: :-) poemat ... 30.10.06, 23:33
                    A może 5 minut za dużo im daliśmy i teraz jemy tą żabę?
                    • krog7 Re: :-) poemat ... 30.10.06, 23:52
                      jakieś fakty ??? Moze ja zacznę.
                      Fakty:
                      Stara historia i pamiętam ją jak przez mgłę. Ale prawdziwa. To jeden z tych dwóch Panów załatwił m.in. wpisanie budowy sali gimnstycznej przy LO i SP Grabów do planu strategicznego ówczesnego województwa płockiego.
                      Pieniądze .... bodajże 3/4 sumy na budowę miało isć ze skarbu państwa. Inwestycje miały być zrealizowane chyba nw latch 2000-2002 r. Zobowiązanie przejeło województwo łódzkie.
                      Historia .... nastepcy nie zdoałali tych pieniędzy wykorzystać. Po prostu zakłucili sie na śmierć. Gdy przyszło co do czego, okazało się, ze powstala hala nie taka jak powinna oraz, że to miasto wyłożyło 3/4 sumy na jej budowę. Piniądze, które leżały na koncie w województwie przepadły, tak samo jak i szansa na budowę hali w Grabowie.

Fakt 2 - jak zycie uczy i wieść niesie słynna afera z oczyszczalnią. Miała byc zdecydowanie za wielka i niepotrzebna, okazała się niezbedna i nawet za mała.

Fakt 3 - opracownaie strategi rozwoju gminy .... przepraszam wg strony jednego z kandydatów, to on, niespełna dwuroczny stażysta w UG Żychlin koordynował opracowanie tej strategii (co za absurd). Tak naparwdę to opracowanie tej strategii rozpoczał Pan Rudnicki a zakończyła ww. dwójka. Do dziś ta strategia nie jest przez następców realizowana, choc każdy ze startujących się do niej odwołuje. Paradokslalnie Ci którzy jej nie realizowali a powinni też.
                      • realista133 Re: :-) poemat ... 31.10.06, 00:12
                        A ty z uporem maniaka swoje.
                        Nie wiem dlaczego nie chcesz widzieć wielkiej smugi smrodu jaka się ciągnie za
                        tymi panami
                        Zgadza się, o tej łazience w dn.13 listopada
                        Gdyby któryś z nich został burmistrzem tam nie można byłoby się ogolić bo byłby
                        za duży smród
                        • krog7 Powaliłeś mnie swoimi argumentami. Tak dyskutować 31.10.06, 00:17
                          możesz w przedszkolu. Ja tej "wielkiej smugi smrodu" nie widziałem. Nie widzę, choć mam juz mniejsza okazję, jej też teraz. Z realizmem masz niewiele wspólnego. Tylko z wyświechtanymi frazesami, bez jakich argumentów.
                          Może mnie oświecisz co do przyczyny tej wielkiej smugi smrodu ?
                          • realista133 Re: Powaliłeś mnie swoimi argumentami. Tak dyskut 31.10.06, 00:24
                            Może nie chcesz widzieć tego smrodu.
                            Ale to już nie mój problem jak chcesz w nim siedzieć, to siedź.
                            Bez odbioru
                            • krog7 brawo, bavissimo jak to wołał Jack Nicholson. 31.10.06, 00:38
                              ... jak się nie ma argumentów to nie zaczyna się dysusji. Marnujesz swój i mój czas.
                            • edmurphy Re: Powaliłeś mnie swoimi argumentami. Tak dyskut 31.10.06, 00:44
                              Krog, bardzo Ci dziękuję za kolejny mądry głos na forum. Imponuje mi Twoja
                              wiedza na temat działań poszczególnych ekip samorządowych w żychlinie. Co tu
                              robiłeś, że tyle wiesz? :-) Całkowicie się zgadzam z Twoim podejściem do sprawy.
                              Masz rację, że jedynie Maciak wsparty Pawlakiem mogliby coś zdziałać dla gminy,
                              tak jak to zrobili parę lat temu. (nie wspomniałeś o telefonach!). Problem tkwi
                              w tym, że pan Maciak przez ostatnie lata swojej działalności w mieście i pracy w
                              urzędzie stracił to co wcześniej zyskał. Nie dbał o marketnig czy public
                              relations własnej osoby. Ma kiepściutką opinię przyklejonego do władzy
                              nicnierobiącegourzedasa. To jeszcze jedna "zasługa" rządów Wencla, trudno się
                              przez niego przebić, zabagnił wszystko co mógł zabagnić. Ale Maciak nic z tym
                              nie potrafił zrobić. Nie odkręcisz tego niestety. Potrzeba byłoby naprawdę
                              dobrego specjalisty, żeby w tej kampanii wypromować Maciaka. A do wyborów tylko
                              dwa tygodnie. W piątek spotkanie przedwyborcze kandydata, zapewne będzie również
                              Pawlak. Ale czy to coś zmieni w wizerunku pana Maciaka? Szczerze wątpię. Z
                              dwójki Maciak-Wołoszyn głosowałbym na Maciaka, ale obawiam się, że byłbym w
                              mniejszości. Tak to niestety wygląda.
                              • krog7 Całkowicie się z Toba zgadzam ... 31.10.06, 01:06
                                .. nie wybielam postaci Pana Maciaka jak i pana Wołoszyna. Powiedzmy sobie traktuję ich jako to najmniejsze zło. Choc zło to złe słowo w tym miejscu. Ja nie myśle, ale jestem głęboko o tym przekonany, majac podstawy i wiedząc jak funkcjonuja samorządy, że tylko oni moga ruszyć gospodarkę Żychlina z marazmu. W zasadzie śmierci klinicznej. Nie Maciak jako trzeciorzędny przedstawiciel ds. promocji miasta pracujący na łańcuszku Pana "nic nie robić i nie wychylać się" Wencla. Ale Maciak jako Burmistrz tego miasta pracujący na własny rachunek. Bądź Wołoszyn, choć masz rację, moj zdaniem Maciak byłby lepszy. Właśnie dzięki temu, ze dysponuje większą siłą przebicia i nie bardzo wiadomo jak zakończy sie sprawa z raportem NIK w Szpitalu. W mojej wizji, choc to bardzo trudne do wyobrażenia, Maciak z Ambroziakiem jako zastępcą. Bo wychowac dobrego samorządowca też trzeba umieć i trzeba wcześnie zacząć (zaraz sie zacznie jak to Maciak nie nadaje się do wychowywania). A Pan Ambroziak, którego przyznam prawie nie znam, wykazał się odwagą i choć naprawde nie wyobrażam sobie jak mógłby rządzić skutecznie UG (pracownikami) wczesniej będąc jego "maskotką", to uważam, że powinien sobie poradzić i wyrobić markę będąc "tym drugim". Terminowanie jako zastepca wywindowałoby go na inna "półkę" nie tylko zalezności służbowej. I nauczyło szacunku starszych pracowników. Ale o tym dopiero jutro .. czyli już chyba 1-go.
                                papa.

• edmurphy Re: Całkowicie się z Toba zgadzam ... 31.10.06, 01:30
                                  Podoba mi się ta Twoja wizja Maciak+Ambroziak. Mnie też spodobała sie odwaga,
                                  młodzieńcza, bo młodzieńcza Ambroziaka. Tylko czy Maciak taką wersję brał pod
                                  uwagę? I zgadzamy się obaj: Maciak pod ręką Wencla spał choć może go to trochę
                                  uwierało. Nie załapał, że przesypia swoją szansę? Gdyby choć obudził się nieco
                                  wcześniej! Bo narazie słychać o nim wiele choćby na forum, choć sam jeszcze nie
                                  wydał głosu.
                                  Ale masz rację, pogadamy dziś tylko nieco później :-)
                                  • niegoscinny Re: Całkowicie się z Toba zgadzam ... 31.10.06, 18:25
                                    ale jaja. wszyscy uboczni się odcinają że nie znają "układów", że oni nie stąd,
                                    że z boku, nie mają z żychlinem do cynienia - kilka takich osób jest (piję do
                                    kroga m.in.). a potem z ich postów wynikają np. takie teksty, że "ktoś jest
                                    maskotką urzedu". to jest tylko malenki przykład ale takich wpisów w postach
                                    jest masę. czy wy ludzie myślicie, że to wszystko czytają imbecyle. opanujcie
                                    się. torchę szacunku dla forumowiczów. w postach sprzedajecie jak duża wiedze
                                    macie, któa faktycznie dla zwykłych ludzi jest niedostępna. wiem bo sam jestem
                                    ZWYKŁYM CZŁOWIEKIEM.
                                    • krog7 Re: Całkowicie się z Toba zgadzam ... 31.10.06, 19:28
                                      niegościnny ale gdzie ja napisałem, ze nie znam układów ? Nie znam bezpośrednio bo nigdy nie byłem pracownikiem UG Żychlin i od skończenia szkoły pracuję poza gminą Żychlin. Dlatego nie jestem z nią tak mocno związany jak osoby tu pracujące i mieszkające. Ale głupi nie jestem oraz słuchać potrafię. Staram tez się wyciągać wnioski z tego co słyszę. A, że Żychlin to mała mieścina ... W zasadzie wszyscy wiedzą wszystko o wszystkich. Wystarczy chcieć posłuchać i umieć słuchać.
                                      Nikogo tez bezpośrednio do żadnej kandydatury nie namawiam, nie przymuszam. Nikogo nie gloryfikuję ale nie rozumiem podejścia niektórych osób, którzy oceniają kandydatów nie merytorycznie, na podstawie tego co potrafią i mogliby zrobić dla miasta i gminy Żychlin, ale robią z tych wyborów, dla mnie przedziwny konkurs "piękności" oraz wiary w obietnice wyborcze rodem z filmów Ed Wooda.
                                      Przykładowo trafiają się na forum takie osoby jak realista, który krytykując Maciaka (widzi za nim, w nim ? jakiś smrodek) wprost zarzucił mnie argumentami przeciw jego osobie - patrz wyżej.

Ja nie piszę głosujcie na Maciaka czy Wołoszyna, proszę tylko przemyślcie czy oddając swój głos na kogokolwiek z listy wyborczej, oddajecie głos kierując się tylko koligacjami rodzinnymi, urodą, modą czy uprzedzeniami wobec kandydata czy naprawdę chcecie oddać miasto w ręce człowieka który nie tylko na papierze ale formalnie ma możliwości wyrwania miasta i gminy z marazmu w jakie popadło. Kutno nie odjechało nam … Kutno nam odleciało.

Jeśli uważacie, że Pan X, Pani Y czy Pan Z są w stanie rozwinąć strefę ekonomiczną, która już niedługo przypuszczalnie zawita do Żychlina (przynajmniej na papierze), że są w stanie przyciągnąć i przekonać do inwestycji w Żychlinie i Dobrzelinie inwestorów, głosujcie na nich z czystym sumieniem. Jeśli na tyle ich znacie i wiecie, ze będą potrafili zrobić tą naprawdę dużą i OBECNIE najważniejsza rzecz dla naszego miasta - być może będziecie mieć rację i Wasz głos nie pójdzie na marne. Ja jestem przekonany do ww. dwójki (głównie Pana Maciaka) ale to nie znaczy, że mam patent na nieomylność. Ale forum jest od tego by wymieniać swoje poglądy. Słuchać (czytać), mówić (pisać) i robić to co pozostaje niezmienne – myśleć (jak napisał rs77, choć w innym kontekście, Kartezjuszowskie – myślę więc jestem).
                                      Jeśli już jesteśmy przy moim pojmowaniu logiki, to np. w innym wątku skrytykował mnie Pan rs77 (wiadomo powszechnie kto), co nie zmienia mojego zdanie o nim jako o dobrym organizatorze i dyrektorze i gdybym mieszkał w Żychlinie w okręgu w którym on kandyduje, na 100% miałby mój głos. Za całokształt tego co robi w ZS nr 1 nie za piękność czy tutejsze wypowiedzi.

Co do wiadomości, to szkoda, że w Zychlinie nie ma odpowiednika kutnowskiej KCI, może wtedy przepływ informacji w mieście byłby lepszy. Może to tez wskazówka do rozwoju tego portalu. Może po wyborach będzie czas zainwestować w portal ;-).
                                      • niegoscinny Re: Całkowicie się z Toba zgadzam ... 31.10.06, 19:38
                                        nie tłumacz się krog. już my cię ROZPRACOWALIŚMY!
                                        rodzynku ty!
                                        • niegoscinny Re: Całkowicie się z Toba zgadzam ... 31.10.06, 19:44
                                          a tak na serio. skoroo ten "nie promowany" (broń Boże)przez ciebie kandydat
                                          jest taki z plecami i mogący to dlaczego się pytam wielkie nic z tego wynikało?
                                          miał, czas na wykazanie się. chyba brakło charyzmy i pleców. ale to moje zdanie
                                          i możesz się z tym nie zgadzać.
                                          a jeśli chodzi o konkurs piękności to nie chciałbym żeby "mój" burmistrz był
                                          taki mało seksowny :p
                                          • krog7 Re: Całkowicie się z Toba zgadzam ... 01.11.06, 00:52
                                            niegoscinny napisał:

> a tak na serio. skoroo ten "nie promowany" (broń Boże)przez ciebie kandydat
                                            > jest taki z plecami i mogący to dlaczego się pytam wielkie nic z tego wynikało? miał, czas na wykazanie się. chyba brakło charyzmy i pleców. ale to moje zdanie i możesz się z tym nie zgadzać.
                                            ____________________________________________________________________

Nie zgadzam się. Przeanalizuj wszystkie kadencje po 1989 roku w naszym mieście. Tylko jedna była udana. Całkiem udana. Właśnie pary, którą "promuję".
                                        • krog7 sorry, ale nie rozumiem 01.11.06, 00:50
                                          W czym mnie rozpracowaliście ? Kim jestem ? Żadna tajemnica i żadna chwała. W celu jakim tu jestem ? Sam tego celu nie jestem do końca pewien. Pisuję na forach zbyt długo (8 lat) aby nie zauważyć tego, ze naprawdę trudno przekonac kogokolwiek o wyrobionych poglądach do swoich, innych racji. Czy robię komuś (dwóm) kampanię ? Napewno nie za ich wiedzą i zgodą. Zreszta na forum pisuje aktywnie ok. 30 osób. Z czego około 20 nie tylko o silnie ukształtowanych poglądach politycznych ale nawet związanych z poszczególnymi komitetami. Tych osób do innych kandydatur nie przekonałby nawet Cycero ;-). 30 forumowiczów wraz z rodzinamni to maksymalnie około 100 osób do głosowania. Tyle osób nie zdecyduje o wygranej jakiegokowliek kandydata nawet jeśliby się zjednoczyli. A wiadomo, że tam gdzie jest dwóch Polaków i polityka tam sa trzy różne zdania. Zresztą chyba nie macie złudzeń że i tak wszystko rozstrzygnie sie dopiero za 4 tygodnie. I to między kimś z pary Maciak/Wołoszyn i kims z pary Adamska/Ambroziak. Pan Materka ma minimalne szanse być tym drugim w drugiej turze - choć znajdując się w niej, przypuszcalnie by wygrał. Także sporo czasu jeszcze wspólnego na forum nas czeka.
                                          pzdr

rodzynek ... miłe, smaczne i zastanawiające ;-). A, że dzis na pewnej zamkniętej imprezie jadłem pyszne ciasto z rodzynkami patrząc na normalność wyborów prezydenckich w innym mieście ... nawet całkiem na miejscu i do rzeczy.

• zosia233 Re: sorry, ale nie rozumiem 02.11.06, 10:42
                                            ej krog7 z tego co piszesz,ze nie jestes obecnie w zychu to mi sie wierzyć nie
                                            chce!!!!!!!!!za dużo wiesz jak na osobe nie przebywająca w mieście :o(
                                            odpuśc sobie "PROMOWANIE" maciaka,bo widzisz,ze to ci nic nie daje.facet stracił
                                            i chyba nawet jakby Pawlak był prezydentem to opinie na jego temat pozostałyby
                                            takie same!!!!!
    • dinozaur48 Re: stary poczciwy Jurek Wojtek MACIAK 02.11.06, 11:37
      obserwatorka6 napisała:

> o tym czlowieku malo slychac na forum!ogolnie chlopak jast wstydliwy tak jak
      > jego szef Waldek Pawlak.Widze go ostatnio w telewizji-bardzo urocza
      > twarzyczka wzbudzajaca zaufanie bo co by nie bylo to juz tyle lat w tym smym
      > miejscu....................."kto kolwiek widzial kto kolwiek wie" znacie ten
      > program? :):):)

Dajcie spokój z tym Maciakiem. On to już nie ma wstydu ! Już wolałbym Pawła !
      • nicolas7 Re: Juruś, oj Juruś 04.11.06, 10:33
        podobno wczotraj było jakieś spotkanie Maciaka z wyborcami w ZDK-u , promowal
        go sam Waldi Pawlak. Widziałem o 22-giej w wiadomościach migawki z tego
        spotkania. Nie wiem jak to jest, narzeka się że w Żychlinie nic się nie dzieje,
        a jak się ma coś dziać to nikt o tym nie wie. Ja o spotkaniu dowiedziałem się
        dzisiaj po fakcie w sklepie kupując rano chleb, jak Juruś będzie tak sprawowal
        się nam jako burmistrz, tak jak się teraz sprawuje jako kierownik ref.
        promocji , który nawet sam siebie nie umie wypromować to....? - to dziękujemy.
        Chyba że to wykracza poza ramy jego obowiązków nakreślonych schematem
        organizacyjnym Urzędu.
        • zniesmaczona12 Re: Juruś, oj Juruś 04.11.06, 11:47
          To wlasnie szef od promocji odpowiednio sie wypromowal. Nasuwa sie pytanie jak
          mozna bylo promowac Zychlin jak nawet nie potrafi sie tego zrobic dla wlasnej
          osoby. Tez nie wiedzialam o tym spotkaniu gdyz nie mam zbyt wiele czasu na
          ogladanie nudnych programow w telewizji nie mowiac o naszej kablowce.Czy Pawlak
          to autorytet pomocny Maciakowi ? watpie , bo to co zrobil swojej rodzinie budzi
          niesmak nie tylko w Zychlinie ale w calej Polsce. Po wtore - sluchac jego
          beczenia ? tez srednia przyjemnosc i szkoda cennego czasu. Tez byl dwukrotnie
          premierem i co ? i nic poprostu nic. Jest to Polityk, ktory nosi na obydwu
          ramionach plaszczyk i ma bardzo wyploszone spojrzenie i bardzo zmienne poglady.
          • realista133 Re: Juruś, oj Juruś 04.11.06, 12:18
            Nie jest prawdą,że społeczeństwo Żychlina nie wiedziało o przyjeździe
            I strażaka RP.
            Między innymi dostępna u nas kablówka od kilku dni o tym informowała.
            Mówiło się też o tym na mieście i strazacy na wsiach o tym głośno mówili.
            Społeczeństwo gminy równo olało: Pawlaka, Maciaka i cały PSL, bo czego
            oczekiwać od partii, która ma 1% / jeden procent / poparcia w skali całego
            kraju.
            Czas tych ludzi minął bezpowrotnie.
            Nic tu już nie pomogą nawet obiecywane samochody strażackie, za które i tak my
            przecież pośrednio zapłacimy.
            • nicolas7 Re: Juruś, oj Juruś 04.11.06, 13:16
              do zniesmaczonej12 - zgadzam się z toba w 100% , popieram w calości
              zdanie :"Nasuwa sie pytanie jak mozna bylo promowac Zychlin jak nawet nie
              potrafi sie tego zrobic dla wlasnej osoby." - ale on twierdzi że z niego to
              taki prawdziwy Juruś, skromny i cichy, nie potrafi sie przechwalać publicznie.

Do realisty133: Ja naprawde nie wiedziałem o tym spotkaniu, nie oglądam
              kablówki bo jej nie mam, zapewne jak wielu innych ludzi w mieście i na wsi. Z
              ciekawości zajrzałem dzisiaj do ZDK-u , rzeczywiście tam plakat wisi na tablicy
              ogloszeń ale to chyba nie najlepsze miejsce, bo tam za wiele ludzi go nie
              zobaczy. Niewiedza o tym spotkaniu potwierdza się także lichą frekwencją jaka
              przywitała tych panów społeczność gminna , no chyba że można to jeszcze inaczej
              tlumaczyć - może rzeczywiście dużo ludzi wiedzialo tylko nie chcieli sluchać
              tych dyrdymałów. Mial przecież czas od 1994 r. odkąd tylko siedzi w samorządzie
              na wykazanie się swoją inwencją, z początku to może i miał trochę polotu, no
              ale Panie Maciak za czasów ostatniej kadencji to pan już przesadził.
    • kot9933 Re: stary poczciwy Jurek Wojtek MACIAK 04.11.06, 13:34
      Czy to pech czy czy slepy traf , ze co wybory to pojawia sie w Zychlinie
      Pawlak ? Pawlakowi tak zalezy na Gminie Zychlin jak wielu nam na zeszlorocznym
      sniegu. Kolesiostwo go tu przyciaga i wola poparcia dla kumpla. Tylko ludzie sa
      bardziej swiadomi tego co sie dzieje i nie czekaja z utesknieniem na "idola"
      Pawlaka. Pawlak to " autorytet watpliwej jakosci " Juz sam nie wiem czy to
      kumpel czy rodzina bo jednakowo P.Maciak wam patrzy z oczu ,ten sam obled w
      spojrzeniu i podobny belkot.
      • coos Re: stary poczciwy Jurek Wojtek MACIAK 04.11.06, 18:28
        Przy okazji Świeta Zmarłych i mojej krótkiej wizyty w Żychlinie jakoś wpadł mi
        w oczy plakat o spotkaniu przedwyborczym p. Maciaka (nie tylko jeden). Wydaje
        mi się, że czasami lepiej czegoś nie dostrzegać...

Przyjazd Pawlaka - no cóż każdy kandydat musi mieć zaplecze polityczne
        (mniejsze bądź większe), dlatego też dziewię się Wam, że krytykujecie samą ideę
        spotkania z wyborcami.

Realista:

"Nic tu już nie pomogą nawet obiecywane samochody strażackie, za które i tak my
        przecież pośrednio zapłacimy"

Samochód był jeden stary - są dwa nowe, dzięki komu... może Tobie???? Pośrednio
        czy bezpośrednio płacić za żaden z nich nie musiałeś :))

A czy ktoś ma obłęd czy k.. w oczach jakoś średnio do mnie przemawia...

Pozdr.
        • maniery Re: stary poczciwy Jurek Wojtek MACIAK 04.11.06, 19:41
          nastepny po krogu, który wpadł na moment do Żychlina i w całej sytuacji zdązyl
          sie zorientować.
          • coos Re: stary poczciwy Jurek Wojtek MACIAK 04.11.06, 21:43
            Tyle, że ja już od dobrych paru lat nie mieszkam (i nie głosuje) w Żychlinie. A
            z sytuacją, chcąc nie chcąc, można się zapoznać w ciągu choćby jednego dnia.
            • kot9933 Re: stary poczciwy Jurek Wojtek MACIAK 04.11.06, 22:47
              coos napisała:

> Tyle, że ja już od dobrych paru lat nie mieszkam (i nie głosuje) w Żychlinie.
              A
              >
              > z sytuacją, chcąc nie chcąc, można się zapoznać w ciągu choćby jednego dnia.
              No i dobrze , jeden glos dla lenia mniej. On jakby mial troche ambicji to nie
              osmieszalby sie wystawieniem swojej kandydatury.
              • edmurphy Re: stary poczciwy Jurek Wojtek MACIAK 05.11.06, 00:04
                Jednym słowem rozumiem, że oprócz Kroga nikt z forumowiczów w spotkaniu nie
                uczestniczył?
                • edmurphy Re: stary poczciwy Jurek Wojtek MACIAK 08.11.06, 01:20
                  Dotarł dziś do mnie program wyborczy pana Jerzego. Dobry. Niezbyt długi, ale
                  konkretny i poruszający najważniejsze dla gminy sprawy. Kandydat przypomniał
                  również swoje dokonania z kadencji, gdy był burmistrzem. To była bardzo dobra
                  kadencja, nie wiem czy pamiętacie? No i to bardzo cenne, co słusznie zauważył
                  Krog, poparcie Pawlaka i PSL-u. Wszystko pięknie i aż chciałoby się zagłosować.
                  I co z tego? I co z tego... Przechlapane, panie Jurku, przechlapane...
                  • dinozaur48 Re: stary poczciwy Jurek Wojtek MACIAK 08.11.06, 08:40
                    edmurphy napisała:

> Dotarł dziś do mnie program wyborczy pana Jerzego. Dobry. Niezbyt długi, ale
                    > konkretny i poruszający najważniejsze dla gminy sprawy. Kandydat przypomniał
                    > również swoje dokonania z kadencji, gdy był burmistrzem. To była bardzo dobra
                    > kadencja, nie wiem czy pamiętacie? No i to bardzo cenne, co słusznie zauważył
                    > Krog, poparcie Pawlaka i PSL-u. Wszystko pięknie i aż chciałoby się zagłosować.
                    > I co z tego? I co z tego... Przechlapane, panie Jurku, przechlapane...

Nigdy nie był burmistrzem. Był ale zastępcą Wołoszyna a także bardzo krótko
                    Machtałowicza. Jeżeli chodzi o kadencję z Wołoszynem to rzeczywiście była to
                    najlepsza kadencja z dotychczasowych.
                    • edmurphy Re: stary poczciwy Jurek Wojtek MACIAK 09.11.06, 01:37
                      Nie był zastępcą. Był vice-burmistrzem :-)
                      • obserwator6 Re: stary poczciwy Jurek Wojtek MACIAK 21.11.06, 17:03
                        Postawili niektórzy na starym poczciwym J.W.Maciaku krzyżyk a ten niebawem
                        starostą kutnowskim nam się objawi na politycznym horyzoncie?
                        • naezo Re: stary poczciwy Jurek Wojtek MACIAK 21.11.06, 23:50
                          Może nie starostą a wice. Zgadzam się z przedmówcami, że była to najlepsza
                          kadencja, również Rady. Mimo, że i wówczas były układy i układziki w Radzie a
                          wielu z ówczesnych radnych ma dziś kiepskie notowania. Może po prostu obecnie
                          zbyt wysokie dochody radnych nie sprzyjają ich dobrej pracy. W tej najlepszej
                          kadencji diety były symboliczne ( coś ok. 20 zł za posiedzenie), radni pracowali
                          społecznie i wydajnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka