gumis110 31.10.06, 12:37 Mam nadzieję,że większość z nas odwiedzi groby najbliższych.Mam prośbę zapalmy lampkę na grobie obok,gdzie może nikt nie zapali.Im też się należy.Może na nas liczą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rado1970 Re: Jutro Święto Zmarłych 31.10.06, 16:55 Jak najbardziej podpisuję się pod tym co napisał/a gumis110.Jutro jest taki dzień,że nie tylko wypada a wręcz należy zapalić lampkę na grobie obok lub w sąsiedztwie gdzie nie będzie nikogo.Zróbmy to aby żaden grób nie był "opuszczony". Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Jutro Święto Zmarłych 31.10.06, 17:31 zapalę lampkę na grobie obok, gdzie może nikt nie zapali. to prawda, że jest wiele opuszczonych mogił. szacunek dla zmarłych. miłośc dla żywych. Odpowiedz Link Zgłoś
rs77 Re: Jutro Święto Zmarłych 01.11.06, 00:03 Podpisuję się pod tym również. Mam też inną propozycję - zróbmy sobie przerwę z politykierstwem wyborczym na czas, który należy się naszym zmarłym. Ad. Cieszę sie niezmiernie, że w naszym mieście, naszej gminie są ludzie, którm nie obce są nasze wspólne problemy, którzy chcą i wypowiadają się na tematy ważne. Dyskusje bywają różne - nie zmienia to jednak faktu, że tak rodzi się demokracja. Pozdrawiam forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
krog7 Wprawdzie tego przypominac nie trzeba, ale 01.11.06, 01:02 pamiętajcie o tych co oddali za nas życie. Niestety dopiero teraz wróciłem z pracy i miałem to wcześniej napisać, ale niech bedzie i po czasie. 31.10 po zmroku powinniśmy równiez pamiętać o tym, aby uchylic drzwi do swojego domu, po to aby dusze zmarłych mogły odwiedzic swoje dawne mieszkania. Rację ma też dyrektor radia Bis nakazując nazywac to świeto zgodnie z jego prawidłowa nazwą jako Dzień Wszystkich Świętych. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: Jutro Święto Zmarłych 01.11.06, 08:50 Nasze myśli są dziś szczególnie przy tych,których zabrakło...A Oni może przez wszystkie dni w roku patrzą na nas i próbują chronić przed złem tego świata?... A dzień dzisiaj taki smutny.Czyżby całe niebo płakało nad losem biednych, zmęczonych,zabieganych za złudnymi dobrami Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: Jutro Święto Zmarłych 01.11.06, 09:40 ++++++++++++KOCHAJMY LUDZI TAK SZYBKO ODCHODZą++++++++++++++++++++++++ Odpowiedz Link Zgłoś
gaboo83 Re: Jutro Święto Zmarłych 01.11.06, 10:06 [*] dla wszystkich którzy odeszli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gumis110 Re: Jutro Święto Zmarłych 01.11.06, 17:04 I znowu do następnego roku.Ja to im chyba zazdroszczę.Zostali bez trosk i zmartwień,a my? Szara codzienność,same problemy i kłopoty.Święci to my jesteśmy,bo to wszystko cierpliwie znosimy.Oni zostali sami,a my-z problemami.Pozdtawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiska Re: Jutro Święto Zmarłych 01.11.06, 17:44 Najpiękniejszy kwiat, najjaśniej paląca się lampka nie wróci nam tych, których kochaliśmy - ale są dowodem, że wciąż o nich pamiętamy. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Jutro Święto Zmarłych 01.11.06, 19:36 śpieszmy się kochać ludzi, mówicie, wspomnijmy tych, którzy odeszli. Jest też takie powiedzenie, że o zmarłych się źle nie mówi. A o żywych? A o żywych można, ile wlezie :-) Dobrze to będziemy o sobie gadać, jak ktoś z nas przekroczy smugę cienia. O wtedy tak! Ale póki żyje to ... choćby nasza przedwyborcza dyskusja, nie, nie kochamy się zbytnio. Dla refleksji fragment z dekalogu, który wpisała nam na forum Jolka: Dyskutuj!Rób we własne gniazdo. Mowa została dana po to,abyś gadał od rzeczy i do rzeczy.Ptaki i zwierzęta co prawda tego nie czynią,ale ludzie przecież się uczłowieczyli.Zaleca się więc czynne opluwanie osobowe i bezosobowe.Jeśli nie masz adwersarzy-opluwaj własne miasto. Co prawda starożytni odkryli,że nie nalezy pluć do studni,z której sie pije,ale odchylenia są zjawiskiem normalnym.Plujcie więc w twarz własnych miast-jak to czynią niektórzy ...... odnowiciele.Prezydent to zniesie,a mieszkańcy miasta...Kto wie,co myślą mieszkańcy miasta? Jeśli wszakże zabierasz głos-pamiętaj,że pierwsze słowo należało do Pana i do Pana będzie należało słowo ostatnie.Jest jednak czas dyskusji i jeśli go nie wykorzystasz,jesteś elementem aspołecznym.Czyste gniazdo jest podejrzane.Róbcie więc we własne gniazda!Honor to pojęcie szlacheckie.Kto zresztą dzisiaj posiada honor?!Jeśli ktoś go posiada,niechaj się nie ujawnia:licho nie śpi... :-) Odpowiedz Link Zgłoś