IP: *.mofnet.gov.pl 02.11.06, 12:22
poniedzialki i piatki od 19.02.2007 z centralwings!!!!!
Obserwuj wątek
    • default_user Re: rzym 02.11.06, 12:24
      No widzisz. Doczekałaś się. :-D
      Gratuluję i pozdrawiam
      M..M
      • Gość: kp Re: rzym IP: *.cable.ubr12.edin.blueyonder.co.uk 02.11.06, 12:46
        skad wy to wiecie?
        • Gość: anioł15 Re: rzym IP: *.era.pl 02.11.06, 12:51
          przyznam sie szczerze że obszukałem na strony gdzie taka informacja mogłaby się
          znaleźć ale ani widu ani słychu
          • Gość: kp Re: rzym IP: *.cable.ubr12.edin.blueyonder.co.uk 02.11.06, 12:52
            zrobilem to samo stad moje wczesniejsze pytanie
        • Gość: anioł15 Re: rzym IP: *.era.pl 02.11.06, 12:52
          przyzanm się że ja tez tego nigdzie nie moge odnaleźć
          • Gość: ja Re: rzym IP: *.mofnet.gov.pl 02.11.06, 12:55
            ogloszono na konferencji prasowej z p. kropiwnickim
          • Gość: MarcinK Re: rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:58
            www.latajznami.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=997&Itemid=54
            MK
            • Gość: kp Re: rzym IP: *.cable.ubr12.edin.blueyonder.co.uk 02.11.06, 13:04
              dzieki ;)
              tylko jakos nie rozumiem tego rozkladu do konca...
              "Wyloty planowane są we wtorki i soboty o godzinie 08:00. Powroty z Rzymu będą
              miały miejsce w poniedziałki i piątki o 12:45."
              to przyleci w ponioedzialek i bedzie czekal do wtorku u nas albo odleci nie
              zabierajac pasazerow? czy tez 12.45 oznacza 45 minut po polnocy? :/
              zreszta jestem chory to moge dzisiaj nie myslec ;)
              • Gość: lotnik Re: rzym IP: *.eranet.pl 02.11.06, 14:23
                Rozkład jak nic pokazuje, że wkrótce usłyszymy o jeszcze jednym połączeniu z
                Łodzi :)
                • elpassopl Re: rzym 02.11.06, 14:46
                  > Rozkład jak nic pokazuje, że wkrótce usłyszymy o jeszcze jednym połączeniu z
                  > Łodzi :)

Właśnie na to wygląda. Czekamy zatem na kolejne wieści.

Pozdr,
                  Paweł
    • paweu3 Re: rzym 02.11.06, 13:29
      fajnie że się doczekałaś - oby w czerwcu CW nie stwierdziło, że znów nie ma
      samolotu albo czegoś w tym stylu ;)
      • kola256 Re: rzym 02.11.06, 13:46
        Ktoś dalej twierdzi że Centralwings olał Łódź?
        • Gość: WW Re: rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 13:54
          Zobaczymy jak ruszą połączenia. Dublin też swego czasu ogłosili.

WW
    • Gość: Aleczko Re: rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:41
      No to co, robimy zakłady? Wkrótce konferencja Tomasza Kułakowskiego i
      ogłoszenie Łódź - Ciampino? :)
      • Gość: matej Re: rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:44
        i tak być moze będzie niech central wiecej uruchamia swoich połączeń a ryan na to zdubluje i zostanie na dłuzej.
        ale i tak gratuluje tego połączenia.
        pozdrawiam
        • kola256 Re: rzym 02.11.06, 17:04
          Myślę że to połączenie naprawdę jest przyszłościowe. Biorąc pod uwagę ilość
          włoskich firm w naszym regionie (typu Indesit).

W systemie rezerwacji Centralwings ma się pojawić w przyszłym tygodniu.
      • Gość: nowy Re: rzym IP: *.toya.net.pl 02.11.06, 20:07
        > No to co, robimy zakłady? Wkrótce konferencja Tomasza Kułakowskiego i
        > ogłoszenie Łódź - Ciampino? :)

Ocipiałeś?Chciałbyś żeby znowy latali 3 miesiące i koniec?
    • Gość: dominikb Re: rzym IP: *.mnc.pl 02.11.06, 14:48
      Łódzcy studenci skaczą z radości! I czekają na połączenie z Paryżem ;)
      Pozdrawiam,
      dominikb, współautor badania optymalnej siatki połączeń dla żaków
    • Gość: FL Re: rzym IP: 193.109.123.* 02.11.06, 14:52
      Łódź-Rzym Ciampino -2---6- 08:00-10:45
      Rzym Ciampino-Łódź 1---5
      • Gość: Nagano Re: rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 15:50
        To dobry znak :) Najpierw Shannon Ryana, a teraz Rzym Centralwingsu. Mam
        nadzieję, że małe koło się odblokowało i pójdzie teraz cały mechanizm :)

Pozdrawiam
      • maxxman Re: rzym 02.11.06, 15:52
        Ja bym stawiał raczej na to, że niedługo dowiemy się o kolejnym połączeniu.
        Widocznie nie mają jeszcze tam pozapinanego wszystkiego do końca dlatego teraz
        zapowiedzili tylko Rzymek ;)

Ale z drugiej strony zastanawiam się, czy nie jest MANIPULACJĄ ogłaszanie
        nowych połączeń w trakcie kampanii wyborczej? Rozprawę etyczną pozostawiam
        forumowiczom.

maxxman
        • Gość: FL Re: rzym IP: 193.109.123.* 02.11.06, 15:58
          Jaaasne oczywiście manipulacja:) Tylko co to kogo obchodzi.
          Jak znam częśc z Was teraz powodem niegłosowania na Kropę będzie to, że
          ogłoszono nowe połączenia :) Gratuluję poczucia humoru.
          Pozdr,
          Kuba
          • maxxman Re: rzym 02.11.06, 16:51
            Cóż, jaki elektorat, taki rządzący ;)
            Niemniej pozdrawiam bo szanuję.
            maxxman
            • kola256 Re: rzym 02.11.06, 17:07
              Proponuję robić wybory co roku.
            • f_l Re: rzym 02.11.06, 19:56
              maxxman napisał:

> Cóż, jaki elektorat, taki rządzący ;)
              > Niemniej pozdrawiam bo szanuję.
              > maxxman

NIe wiem czy Chciałeś mnie obrazić czy tylko puścić ok ale to nie ma takiego
              wielkiego znaczenia.
              Wracając do mojej wypowiedzi to czy gdybyś Ty startował w tym wyscigu to stał
              byś bezczynnie z boku i czekał aż ktoś zwróci na Ciebie uwagę?
              Chyba nie. Dlatego uważam, że słwo manipulacja jest nie na miejscu a w czasach
              nieprzerwanej sprzedaży tego typu zabiegi nie powinny już chyba nikogo dziwić.
              Dla nas najwazniejsze, jest to że przez jakiś czas będzie się można dostać do
              Rzymu bezpośrednio z Lublinka i mniejsza o pobudki polityków bo to ich chleb
              powszedni, że chwalą sie przed wyborcami. Powiedz moj drogi Maxxczłowieku czym
              może się pochwalić choćby Kwiatkowski w Zgierzu, nawet jeśli nie byłyby to jego
              zasługi?
              Pozdr,
              Kuba
              • maxxman Re: rzym 02.11.06, 21:30
                f_l napisał:

> NIe wiem czy Chciałeś mnie obrazić czy tylko puścić ok
                Jak najbardziej puścić OK. Nie mam zwyczaju obrażania ludzi, to nie leży w
                mojej dziedzinie etyki chociaż zdaża się, że bywam bardzo krytyczny (nawet na
                tym forum). Teraz też wiem, że muszę się wysławiać tak by odbiorca komunikatu
                nie miał wątpliwości.

> Wracając do mojej wypowiedzi to czy gdybyś Ty startował w tym wyscigu to stał
                > byś bezczynnie z boku i czekał aż ktoś zwróci na Ciebie uwagę?
                Gdybym był politykiem to oczywiście że bym robił to co politycy robią, czyli
                zwracał na siebie uwagę, pchał do mediów etc. Ale ja politykiem nie jestem i
                się polityką nie interesuję właśnie z powodu konfliktu światów wartości
                polityków i mojego.

> Chyba nie. Dlatego uważam, że słwo manipulacja jest nie na miejscu a w
                > czasach
                > nieprzerwanej sprzedaży tego typu zabiegi nie powinny już chyba nikogo
                > dziwić.
                I te zabiegi nie dziwią. Zastanawiam się, czy jest jakieś inne słowo
                obok 'manipulacji' lepiej oddające istotę tych zabiegów? Ale na siłę szukać nie
                musimy, same 'zabiegi' określają to już dość precyzyjnie.

> Dla nas najwazniejsze, jest to że przez jakiś czas będzie się można dostać do
                > Rzymu bezpośrednio z Lublinka i mniejsza o pobudki polityków bo to ich chleb
                > powszedni, że chwalą sie przed wyborcami.
                Prawda, z logicznego punktu widzenia w kategoriach 'jest nowe połączenie'
                lub 'nie ma nowego połączenia' spełnia się nasz interes (nasz w domyśle np.
                forumowiczów oczekujących nowych połączeń). Cel został osiągnięty, jest nowe
                połączenie, to racja. A to, czy dobrze odbiera się ogłoszenie tego połączenia w
                czasie trwania kampanii wyborczej, czy nie, to już zależy od konkretnego
                człowieka. Ja mimo wszystko obawiam się, że wiadomość ta mogłaby zostać
                przekazana już nieco wcześniej i że moment ogłoszenia został starannie wybrany.
                Ale mogę się naturalnie mylić, nie negocjowałem przecież warunków.
                Jednocześnie, szanuję odmienne opinie innych osób i imponuje mi obrót wolnego
                słowa tutaj, w cyberprzestrzeni, będącej (niemalże) nieskrępowanym narzędziem
                wymiany informacji i opinii.

A Kwiatkowskiego prawie w ogóle nie znam i jakoś nie mam motywacji do
                uzupełnienia tej wiedzy. Jestem po prostu bardzo zdystansowany do świata
                polityki a informacje potrzebne przy wyborze (zakładając, że idę na wybory, bo
                to też nie takie sure u mnie jest...) zbieram najczęściej w ostatniej chwili.
                Taki jestem, Drogi f_l, Maxxczłowiekiem ;) Myślę przy tym, że jeśli założymy,
                że wszyscy kandydaci na prezydenta będą chcieli w przyszłości pozyskiwać nowe
                połączenia z taką samą, wysoką motywacją, to każdemu z nich będzie to
                przychodziło coraz łatwiej w stosunku do poprzednika. PKB rośnie, autostrady
                jakoś nawet zaczynają w bólach powstawać, świadomość latania rośnie. Nic, tylko
                wskoczyć na deskę i popłynąć na tej fali.

Pozdrawiam,
                maxxman
                • f_l Re: rzym 02.11.06, 21:44
                  A wogóle to zrobiłem kolejną literówkę i zamiast "puścić ok" miało być "puścić
                  oko" :):):)
                  Ważne, że się zrozumieliśmy :D
                  Pozdr,
                  Kuba
        • Gość: matej Re: rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 16:03
          tak wszystko to spisek i wszysko jest be
        • hubar Re: rzym 02.11.06, 18:25
          Ty też masz wrażenie, że dziś Kropaszenko sobie pokzyczał o otwarciu połączenia,
          a już niedługo będzie mógł pokrzyczeć raz jeszcze, że zwiekszył liczbe połaczeń?
          --
          Nie Dzieciom Neo!
    • kola256 Może nie tylko Rzym? 02.11.06, 17:10
      Z wypowiedzi prezesa Centralwings- Macieja Kwiatkowskiego

Lublinek pasuje też doskonale do przyjętej przeze mnie strategii firmy:
      wyprowadzić jak najwięcej lotów z drogiego terminala na Okęciu i systematycznie
      nawiązywać współpracę z kolejnymi portami regionalnymi. Łódzki port pobiera
      niskie opłaty, szybko się rozwija i inwestuje w infrastrukturę. I lotnisko, i
      miasto, i my musimy to wykorzystać. Dlatego uruchamiamy tak oczekiwane przez
      mieszkańców Łodzi połączenie z Rzymem. To właśnie miasto najczęściej
      wymieniali łodzianie w ankiecie przeprowadzonej w wakacje na Lublinku -
      dodał.
      • Gość: zgierzanin Re: Może nie tylko Rzym? IP: *.gdynia.mm.pl 02.11.06, 18:26
        Panowie,

Tak czy inaczej jest to sukces. Nie sądzę by mieszkańcy miasta ślepo wierzyli
        że to tylko dzięki obecnemu Prezydentowi i jego ludziom (jeśli tak to szczerze
        współczuje wydajności, kreatywności i umiejętności organizacyjnych i
        zarządczych). Jedno jest pewne. Jeśli połączenie będzie rentowne, a obecna
        władza przerżnie wybory, to połączenia mam nie zdejmą. Nie płaczmy bo jest
        dobrze. Dodatkowo nie wydaje mi się, że samolot przyleci specjalnie na lot Łódź-
        Rzym. Jak już ktoś słusznie zauważył, jest szansa, by spodziewać się kolejnego
        połączenia via CW.
        • hubar Re: Może nie tylko Rzym? 02.11.06, 19:01
          No chyba że będzie to międzylondowanie.
          • Gość: wodzu Re: Może nie tylko Rzym? IP: *.toya.net.pl 02.11.06, 19:38
            I co - nie pozwola wtedy wsiasc ludziom?
            Wlasnie o to chodzi, pewnie nie bedzie to tylko polaczenie Lodz - Rzym, ale np.
            ??? - Lodz - Rzym i Rzym - Lodz - ???, jakby nie patrzec przybedzie nam jeszcze
            jedno polaczenie.
            Polityke miedzyladowan mocno wykorzystuje np. Wizz, polaczenie Wawa - Budapeszt
            tak naprawde jest lotem ze Szwecji z miedzyladowaniem w Warszawie.
            • hubar Re: Może nie tylko Rzym? 02.11.06, 19:49
              Pozwala WZIĄĆ na pokład ludzi, ale wcale nie musi tu czekać kilka godzin na
              odlot powrotny.
              Poza tym zobacz w jakim kontekście to napisałem - jako odpowiedź do postu Zgierzaka.
    • Gość: nowy Re: rzym IP: *.toya.net.pl 02.11.06, 20:10
      > poniedzialki i piatki od 19.02.2007 z centralwings!!!!!

Kasia!Stawiasz forumowiczom kolację za ten Rzym
      • Gość: gosc Re: rzym IP: *.calarts.edu 03.11.06, 01:47
        Teraz to trzeba czekac kiedy uslyszymy o drugim polaczeniu C0.
        Byle nie do Lille. A czy CentralWings lata wogole to Paryza z innych miast?
        chyba nie...
        • Gość: Adam Re: rzym IP: *.toya.net.pl 03.11.06, 07:48
          To będzie Paryż.
    • Gość: sympatyk lublinka Re: rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 18:56
      Gratuluję, już myślałem, że się nie doczekamy.Oby CW zawitał do nas z większą
      ilością połączeń i bardziej profesjonalnie zaczął traktować swoich klientów.
    • Gość: kasia Re: rzym IP: *.mofnet.gov.pl 07.11.06, 11:14
      no to od 12 bedzie mozna kupowac juz bileciki... ja czekam z niecierpliwoscia.
      • Gość: kasia Re: rzym IP: *.mofnet.gov.pl 07.11.06, 12:58
        bilet z 19 zł w 1 strone wyszedł mnie końcow 341 zł!!! troche duzo ale coz...
        • Gość: fajfer Re: rzym IP: *.nut.org.uk 07.11.06, 13:04
          nie wiem jak to mozliwe, mnie wychodzi 118 w jedna strone, bez ubezpieczenia
        • Gość: Zagłoba Re: rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 13:06
          > bilet z 19 zł w 1 strone wyszedł mnie końcow 341 zł!!!

A to coś dziwne... Mnie w dwie strony do Rzymu (wylot 10 marca i powrót 16
          marca) wyszło razem 272 zł.
          • Gość: kasia Re: rzym IP: *.mofnet.gov.pl 07.11.06, 14:00
            ja bralam z ubezpieczenie, do tego dochodz 2 x 22 zł opłata roznic paliwoych i
            opłata za płatność karta. razem 19 bilet + 19 bilet + 99 opłata stała + 99
            opłata stała + 36 ubezpieczenie + 22 za paliwo + 22 za paliwo + 25 za płątnosc
            karta = 341 zł.
            • Gość: fajfer Re: rzym IP: *.nut.org.uk 07.11.06, 14:28
              no to dlaczego napisalas ze to w jedna strone bylo?
        • Gość: S&F Re: rzym IP: *.toya.net.pl 07.11.06, 13:06
          Gość portalu: kasia napisał(a):
          > bilet z 19 zł w 1 strone wyszedł mnie końcow 341 zł!!! troche duzo ale coz...

Jak to ci wyliczyli?
          Pozdrawiam
    • panajotow Re: rzym 07.11.06, 13:15
      to moze teraz Mediolan:P?
      • Gość: S&F Re: rzym IP: *.toya.net.pl 07.11.06, 14:43
        Zakochanej Kasi się "popierdelowało" to było w dwie strony. :-)))
        • Gość: kasia Re: rzym IP: *.toya.net.pl 07.11.06, 21:31
          mnie sie nie "poperdolowalo" bo ja wiem co pisałam, nie wiem jak Wy latacie ale
          ja jak lece to od razu biore bilet na powrot tam wiec opłaty mam x 2.
          • Gość: Zagloba Re: rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 21:35
            Kasiu, poniżej kopiuję Twoją wypowiedź. Przeczytaj ją jeszcze raz dokładnie:

"bilet z 19 zł w 1 strone wyszedł mnie końcow 341 zł!!! troche duzo ale coz...".

Czy nadal upierasz się, że pisałaś o bilecie w dwie strony?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka