Gość: kasia IP: *.mofnet.gov.pl 02.11.06, 12:22 poniedzialki i piatki od 19.02.2007 z centralwings!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
default_user Re: rzym 02.11.06, 12:24 No widzisz. Doczekałaś się. :-D Gratuluję i pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: rzym IP: *.cable.ubr12.edin.blueyonder.co.uk 02.11.06, 12:46 skad wy to wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł15 Re: rzym IP: *.era.pl 02.11.06, 12:51 przyznam sie szczerze że obszukałem na strony gdzie taka informacja mogłaby się znaleźć ale ani widu ani słychu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: rzym IP: *.cable.ubr12.edin.blueyonder.co.uk 02.11.06, 12:52 zrobilem to samo stad moje wczesniejsze pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anioł15 Re: rzym IP: *.era.pl 02.11.06, 12:52 przyzanm się że ja tez tego nigdzie nie moge odnaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: rzym IP: *.mofnet.gov.pl 02.11.06, 12:55 ogloszono na konferencji prasowej z p. kropiwnickim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:58 www.latajznami.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=997&Itemid=54 MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: rzym IP: *.cable.ubr12.edin.blueyonder.co.uk 02.11.06, 13:04 dzieki ;) tylko jakos nie rozumiem tego rozkladu do konca... "Wyloty planowane są we wtorki i soboty o godzinie 08:00. Powroty z Rzymu będą miały miejsce w poniedziałki i piątki o 12:45." to przyleci w ponioedzialek i bedzie czekal do wtorku u nas albo odleci nie zabierajac pasazerow? czy tez 12.45 oznacza 45 minut po polnocy? :/ zreszta jestem chory to moge dzisiaj nie myslec ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotnik Re: rzym IP: *.eranet.pl 02.11.06, 14:23 Rozkład jak nic pokazuje, że wkrótce usłyszymy o jeszcze jednym połączeniu z Łodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
elpassopl Re: rzym 02.11.06, 14:46 > Rozkład jak nic pokazuje, że wkrótce usłyszymy o jeszcze jednym połączeniu z > Łodzi :) Właśnie na to wygląda. Czekamy zatem na kolejne wieści. Pozdr, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
paweu3 Re: rzym 02.11.06, 13:29 fajnie że się doczekałaś - oby w czerwcu CW nie stwierdziło, że znów nie ma samolotu albo czegoś w tym stylu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 13:54 Zobaczymy jak ruszą połączenia. Dublin też swego czasu ogłosili. WW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleczko Re: rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:41 No to co, robimy zakłady? Wkrótce konferencja Tomasza Kułakowskiego i ogłoszenie Łódź - Ciampino? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:44 i tak być moze będzie niech central wiecej uruchamia swoich połączeń a ryan na to zdubluje i zostanie na dłuzej. ale i tak gratuluje tego połączenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kola256 Re: rzym 02.11.06, 17:04 Myślę że to połączenie naprawdę jest przyszłościowe. Biorąc pod uwagę ilość włoskich firm w naszym regionie (typu Indesit). W systemie rezerwacji Centralwings ma się pojawić w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: rzym IP: *.toya.net.pl 02.11.06, 20:07 > No to co, robimy zakłady? Wkrótce konferencja Tomasza Kułakowskiego i > ogłoszenie Łódź - Ciampino? :) Ocipiałeś?Chciałbyś żeby znowy latali 3 miesiące i koniec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominikb Re: rzym IP: *.mnc.pl 02.11.06, 14:48 Łódzcy studenci skaczą z radości! I czekają na połączenie z Paryżem ;) Pozdrawiam, dominikb, współautor badania optymalnej siatki połączeń dla żaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: rzym IP: 193.109.123.* 02.11.06, 14:52 Łódź-Rzym Ciampino -2---6- 08:00-10:45 Rzym Ciampino-Łódź 1---5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nagano Re: rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 15:50 To dobry znak :) Najpierw Shannon Ryana, a teraz Rzym Centralwingsu. Mam nadzieję, że małe koło się odblokowało i pójdzie teraz cały mechanizm :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: rzym 02.11.06, 15:52 Ja bym stawiał raczej na to, że niedługo dowiemy się o kolejnym połączeniu. Widocznie nie mają jeszcze tam pozapinanego wszystkiego do końca dlatego teraz zapowiedzili tylko Rzymek ;) Ale z drugiej strony zastanawiam się, czy nie jest MANIPULACJĄ ogłaszanie nowych połączeń w trakcie kampanii wyborczej? Rozprawę etyczną pozostawiam forumowiczom. maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: rzym IP: 193.109.123.* 02.11.06, 15:58 Jaaasne oczywiście manipulacja:) Tylko co to kogo obchodzi. Jak znam częśc z Was teraz powodem niegłosowania na Kropę będzie to, że ogłoszono nowe połączenia :) Gratuluję poczucia humoru. Pozdr, Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: rzym 02.11.06, 16:51 Cóż, jaki elektorat, taki rządzący ;) Niemniej pozdrawiam bo szanuję. maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
f_l Re: rzym 02.11.06, 19:56 maxxman napisał: > Cóż, jaki elektorat, taki rządzący ;) > Niemniej pozdrawiam bo szanuję. > maxxman NIe wiem czy Chciałeś mnie obrazić czy tylko puścić ok ale to nie ma takiego wielkiego znaczenia. Wracając do mojej wypowiedzi to czy gdybyś Ty startował w tym wyscigu to stał byś bezczynnie z boku i czekał aż ktoś zwróci na Ciebie uwagę? Chyba nie. Dlatego uważam, że słwo manipulacja jest nie na miejscu a w czasach nieprzerwanej sprzedaży tego typu zabiegi nie powinny już chyba nikogo dziwić. Dla nas najwazniejsze, jest to że przez jakiś czas będzie się można dostać do Rzymu bezpośrednio z Lublinka i mniejsza o pobudki polityków bo to ich chleb powszedni, że chwalą sie przed wyborcami. Powiedz moj drogi Maxxczłowieku czym może się pochwalić choćby Kwiatkowski w Zgierzu, nawet jeśli nie byłyby to jego zasługi? Pozdr, Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: rzym 02.11.06, 21:30 f_l napisał: > NIe wiem czy Chciałeś mnie obrazić czy tylko puścić ok Jak najbardziej puścić OK. Nie mam zwyczaju obrażania ludzi, to nie leży w mojej dziedzinie etyki chociaż zdaża się, że bywam bardzo krytyczny (nawet na tym forum). Teraz też wiem, że muszę się wysławiać tak by odbiorca komunikatu nie miał wątpliwości. > Wracając do mojej wypowiedzi to czy gdybyś Ty startował w tym wyscigu to stał > byś bezczynnie z boku i czekał aż ktoś zwróci na Ciebie uwagę? Gdybym był politykiem to oczywiście że bym robił to co politycy robią, czyli zwracał na siebie uwagę, pchał do mediów etc. Ale ja politykiem nie jestem i się polityką nie interesuję właśnie z powodu konfliktu światów wartości polityków i mojego. > Chyba nie. Dlatego uważam, że słwo manipulacja jest nie na miejscu a w > czasach > nieprzerwanej sprzedaży tego typu zabiegi nie powinny już chyba nikogo > dziwić. I te zabiegi nie dziwią. Zastanawiam się, czy jest jakieś inne słowo obok 'manipulacji' lepiej oddające istotę tych zabiegów? Ale na siłę szukać nie musimy, same 'zabiegi' określają to już dość precyzyjnie. > Dla nas najwazniejsze, jest to że przez jakiś czas będzie się można dostać do > Rzymu bezpośrednio z Lublinka i mniejsza o pobudki polityków bo to ich chleb > powszedni, że chwalą sie przed wyborcami. Prawda, z logicznego punktu widzenia w kategoriach 'jest nowe połączenie' lub 'nie ma nowego połączenia' spełnia się nasz interes (nasz w domyśle np. forumowiczów oczekujących nowych połączeń). Cel został osiągnięty, jest nowe połączenie, to racja. A to, czy dobrze odbiera się ogłoszenie tego połączenia w czasie trwania kampanii wyborczej, czy nie, to już zależy od konkretnego człowieka. Ja mimo wszystko obawiam się, że wiadomość ta mogłaby zostać przekazana już nieco wcześniej i że moment ogłoszenia został starannie wybrany. Ale mogę się naturalnie mylić, nie negocjowałem przecież warunków. Jednocześnie, szanuję odmienne opinie innych osób i imponuje mi obrót wolnego słowa tutaj, w cyberprzestrzeni, będącej (niemalże) nieskrępowanym narzędziem wymiany informacji i opinii. A Kwiatkowskiego prawie w ogóle nie znam i jakoś nie mam motywacji do uzupełnienia tej wiedzy. Jestem po prostu bardzo zdystansowany do świata polityki a informacje potrzebne przy wyborze (zakładając, że idę na wybory, bo to też nie takie sure u mnie jest...) zbieram najczęściej w ostatniej chwili. Taki jestem, Drogi f_l, Maxxczłowiekiem ;) Myślę przy tym, że jeśli założymy, że wszyscy kandydaci na prezydenta będą chcieli w przyszłości pozyskiwać nowe połączenia z taką samą, wysoką motywacją, to każdemu z nich będzie to przychodziło coraz łatwiej w stosunku do poprzednika. PKB rośnie, autostrady jakoś nawet zaczynają w bólach powstawać, świadomość latania rośnie. Nic, tylko wskoczyć na deskę i popłynąć na tej fali. Pozdrawiam, maxxman Odpowiedz Link Zgłoś
f_l Re: rzym 02.11.06, 21:44 A wogóle to zrobiłem kolejną literówkę i zamiast "puścić ok" miało być "puścić oko" :):):) Ważne, że się zrozumieliśmy :D Pozdr, Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matej Re: rzym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 16:03 tak wszystko to spisek i wszysko jest be Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: rzym 02.11.06, 18:25 Ty też masz wrażenie, że dziś Kropaszenko sobie pokzyczał o otwarciu połączenia, a już niedługo będzie mógł pokrzyczeć raz jeszcze, że zwiekszył liczbe połaczeń? -- Nie Dzieciom Neo! Odpowiedz Link Zgłoś
kola256 Może nie tylko Rzym? 02.11.06, 17:10 Z wypowiedzi prezesa Centralwings- Macieja Kwiatkowskiego Lublinek pasuje też doskonale do przyjętej przeze mnie strategii firmy: wyprowadzić jak najwięcej lotów z drogiego terminala na Okęciu i systematycznie nawiązywać współpracę z kolejnymi portami regionalnymi. Łódzki port pobiera niskie opłaty, szybko się rozwija i inwestuje w infrastrukturę. I lotnisko, i miasto, i my musimy to wykorzystać. Dlatego uruchamiamy tak oczekiwane przez mieszkańców Łodzi połączenie z Rzymem. To właśnie miasto najczęściej wymieniali łodzianie w ankiecie przeprowadzonej w wakacje na Lublinku - dodał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgierzanin Re: Może nie tylko Rzym? IP: *.gdynia.mm.pl 02.11.06, 18:26 Panowie, Tak czy inaczej jest to sukces. Nie sądzę by mieszkańcy miasta ślepo wierzyli że to tylko dzięki obecnemu Prezydentowi i jego ludziom (jeśli tak to szczerze współczuje wydajności, kreatywności i umiejętności organizacyjnych i zarządczych). Jedno jest pewne. Jeśli połączenie będzie rentowne, a obecna władza przerżnie wybory, to połączenia mam nie zdejmą. Nie płaczmy bo jest dobrze. Dodatkowo nie wydaje mi się, że samolot przyleci specjalnie na lot Łódź- Rzym. Jak już ktoś słusznie zauważył, jest szansa, by spodziewać się kolejnego połączenia via CW. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Może nie tylko Rzym? 02.11.06, 19:01 No chyba że będzie to międzylondowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodzu Re: Może nie tylko Rzym? IP: *.toya.net.pl 02.11.06, 19:38 I co - nie pozwola wtedy wsiasc ludziom? Wlasnie o to chodzi, pewnie nie bedzie to tylko polaczenie Lodz - Rzym, ale np. ??? - Lodz - Rzym i Rzym - Lodz - ???, jakby nie patrzec przybedzie nam jeszcze jedno polaczenie. Polityke miedzyladowan mocno wykorzystuje np. Wizz, polaczenie Wawa - Budapeszt tak naprawde jest lotem ze Szwecji z miedzyladowaniem w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Może nie tylko Rzym? 02.11.06, 19:49 Pozwala WZIĄĆ na pokład ludzi, ale wcale nie musi tu czekać kilka godzin na odlot powrotny. Poza tym zobacz w jakim kontekście to napisałem - jako odpowiedź do postu Zgierzaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: rzym IP: *.toya.net.pl 02.11.06, 20:10 > poniedzialki i piatki od 19.02.2007 z centralwings!!!!! Kasia!Stawiasz forumowiczom kolację za ten Rzym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: rzym IP: *.calarts.edu 03.11.06, 01:47 Teraz to trzeba czekac kiedy uslyszymy o drugim polaczeniu C0. Byle nie do Lille. A czy CentralWings lata wogole to Paryza z innych miast? chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk lublinka Re: rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 18:56 Gratuluję, już myślałem, że się nie doczekamy.Oby CW zawitał do nas z większą ilością połączeń i bardziej profesjonalnie zaczął traktować swoich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: rzym IP: *.mofnet.gov.pl 07.11.06, 11:14 no to od 12 bedzie mozna kupowac juz bileciki... ja czekam z niecierpliwoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: rzym IP: *.mofnet.gov.pl 07.11.06, 12:58 bilet z 19 zł w 1 strone wyszedł mnie końcow 341 zł!!! troche duzo ale coz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajfer Re: rzym IP: *.nut.org.uk 07.11.06, 13:04 nie wiem jak to mozliwe, mnie wychodzi 118 w jedna strone, bez ubezpieczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagłoba Re: rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 13:06 > bilet z 19 zł w 1 strone wyszedł mnie końcow 341 zł!!! A to coś dziwne... Mnie w dwie strony do Rzymu (wylot 10 marca i powrót 16 marca) wyszło razem 272 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: rzym IP: *.mofnet.gov.pl 07.11.06, 14:00 ja bralam z ubezpieczenie, do tego dochodz 2 x 22 zł opłata roznic paliwoych i opłata za płatność karta. razem 19 bilet + 19 bilet + 99 opłata stała + 99 opłata stała + 36 ubezpieczenie + 22 za paliwo + 22 za paliwo + 25 za płątnosc karta = 341 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajfer Re: rzym IP: *.nut.org.uk 07.11.06, 14:28 no to dlaczego napisalas ze to w jedna strone bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: rzym IP: *.toya.net.pl 07.11.06, 13:06 Gość portalu: kasia napisał(a): > bilet z 19 zł w 1 strone wyszedł mnie końcow 341 zł!!! troche duzo ale coz... Jak to ci wyliczyli? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: rzym IP: *.toya.net.pl 07.11.06, 14:43 Zakochanej Kasi się "popierdelowało" to było w dwie strony. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: rzym IP: *.toya.net.pl 07.11.06, 21:31 mnie sie nie "poperdolowalo" bo ja wiem co pisałam, nie wiem jak Wy latacie ale ja jak lece to od razu biore bilet na powrot tam wiec opłaty mam x 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagloba Re: rzym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 21:35 Kasiu, poniżej kopiuję Twoją wypowiedź. Przeczytaj ją jeszcze raz dokładnie: "bilet z 19 zł w 1 strone wyszedł mnie końcow 341 zł!!! troche duzo ale coz...". Czy nadal upierasz się, że pisałaś o bilecie w dwie strony? Odpowiedz Link Zgłoś