Dodaj do ulubionych

[GWŁ] Kalki kolorowe

03.11.06, 12:02
... takie do drukowania wkąłdek do zaproszeń. ktoś moze wie? sprawa dosyć pilna.
Obserwuj wątek
    • aaa202 A kartki mogą być? 03.11.06, 12:04
      • fleurette Re: A kartki mogą być? 03.11.06, 12:06
        mogą ale wolę kalki. jeśli się da. wolałabym uniknąc wielkiego rajdu po miescie
        dziś.
        • aaa202 Szczerze mówiąc, nie wiem, o jaki produkt chodzi 03.11.06, 12:11
          bo spośród kalek rozróżniam maszynową i techniczną:) ale poszłabym na Twoim
          miejscu do dużego papierniczego i wybrała jakieś arkusze na te zaproszenia.
          Kiedyś szukałam okładek i kolorowych arkuszy (do drukowania zaproszeń zresztą)
          i kupiłam wszystko w papierniczym na Kopernika w okolicach konia.
          • fleurette Re: Szczerze mówiąc, nie wiem, o jaki produkt cho 03.11.06, 12:16
            kalka techniczna (takie diabelstwo półprzeźroczyste) arkusze na zaproszenia
            dawno wybrane i wydrukowane (sobie leżą w torbie). tylko "wkładki" trzeba
            dodrukować jeszcze (sztuk 30 to dla znajomej duzej drukarni moim zdaniem za
            mało, więc pójdzie w mojej drukarce). kopernika zanotowałam, pewnie odwiedze,
            dzieki.
            • najtis Re: Szczerze mówiąc, nie wiem, o jaki produkt cho 04.11.06, 07:16
              fleurette napisała:
              ..........arkusze na zaproszenia dawno wybrane i wydrukowane (sobie leżą w
              torbie). ..........

Oj sie bedzie dzialo,bodaj to mialo byc w 2007-ym?
              • fleurette Re: Szczerze mówiąc, nie wiem, o jaki produkt cho 04.11.06, 10:59
                miało być ale sie zmieniło (patrz: sygnaturka:)
                • bart_step Re: Szczerze mówiąc, nie wiem, o jaki produkt cho 04.11.06, 12:55
                  Klinkałem w sygnaturkę i tam jest napisane "Nasz ślub za 35 dni" znaczy mój i
                  Twój?
                  • fleurette Re: Szczerze mówiąc, nie wiem, o jaki produkt cho 04.11.06, 14:13
                    hmmmmm... a jak sądzisz? ;)
                    • aaa202 Udało się kupić kalki? 04.11.06, 14:21
                      a w trakcie poszukiwań ślubnego stroju nie widziałaś gdzieś białego /ecru
                      wdzianka typu frak?
                      • fleurette Re: Udało się kupić kalki? 04.11.06, 14:31
                        udało się:) co prawda kalkę jako taką mnie odradzna ale piekny papier mi pani
                        znalazła wzamian.

wdzianka typu frak standardowo występują w kolorze czarnym, grafitowym itp.
                        natomiast jeśli Ci na jasnym typu ecru zależy to na pewno można uszyc na miare w
                        pawisie na starorudzkiej. niedrogo i profesjonalnie.
                        • bart_step Re: Udało się kupić kalki? 04.11.06, 14:50
                          Jakiż papier może się równać z kalką?!
                          • fleurette Re: Udało się kupić kalki? 04.11.06, 15:10
                            raczej nie umiem opisać. taki perłowy połysk lekko ma. czemu pytasz?
    • kolin_lodz Re: [GWŁ] Kalki kolorowe 03.11.06, 12:08

Spróbuj zajrzeć do Papier-Service w pasażu Schillera lub dokładnie naprzeciwko
      po drugiej stronie Piotrkowskiej w bramie też był kiedyś taki duży sklep
      papierniczy.
      • fleurette Re: [GWŁ] Kalki kolorowe 03.11.06, 12:17
        to na przeciwko to zdaje sie a4? zajrzę napewno (bo tam koperty odbieram).
        dizęki za namiary.
        • bart_step Re: [GWŁ] Kalki kolorowe 03.11.06, 12:33
          spróbuj tez w sklepie Matejko na Wigury lub w papierniczym na rogu Sienkiewicza
          i Nawrot

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka