Dodaj do ulubionych

test dla eksperta

IP: *.slo.csk.pl 14.08.09, 23:23
wkręcił mi się temat wróżby przez internet za pośrednictwem netu, poszukałam
poszperałam i tak się zastanawiam - skąd tylu ekspertów ? zastanowił mnie
tekst na astrolinii o tym że eksperci przechodzą test - ekspertów mało,
pseudonimy nieznajome ( tzn w astrolinia net pl pokazuje ze ekspert x działa w
kliku serwisach, ale nie podaje pod jakim pseudonimem )mało w porównaniu z
wrozbyonline, poradami.. i viversum ( mam nadzieję ze dobrze napisałam )
jak wam się wydaje - pytam osoby które korzystają z tych serwisów - czy takowe
testy na którymkolwiek z portali były ? moim zdaniem ( na podstawie odpowiedzi
jaka otrzymałam ) NIE, lub ewentualnie ekspert stara się gdy chodzi o zdobycie
posady ale gdy zaczyna pracować - nie trudzi się.
pytanie drugie - czy w trakcie pracy eksperci są podpuszczani przez
pracodawców w celu zweryfikowania sumienności ich codziennej pracy ?
Obserwuj wątek
    • carmilla_vamp Re: test dla eksperta 15.08.09, 06:26
      Oczywiście, że testują. Choćby jeden z moich klientów, na początku nie był ufny.
      Jednak sprawdził i już nie wątpi.
    • Gość: mikolajka Re: test dla eksperta IP: *.206.244.1.jpk.pl 15.08.09, 09:46
      Chodzi Ci o test ze strony portalu? Jeden zakłada tego możliwość. U innych albo
      nie doczytałam, albo nie ma
    • Gość: GOść Re: test dla eksperta IP: *.slo.csk.pl 15.08.09, 10:03
      tak, chodzi mi o test ze strony portalu - czy przed i w trakcie pracy eksperci
      są sprawdzani przez pracodawców
    • wiedzma_hobbystka Re: test dla eksperta 15.08.09, 12:07
      Experci nie są tam wcale od wróżenia, ale zarabiania kaski dla portalu. Przecież
      to obojętne, co komu powiedzą, bylebyście tam dzwonili - jak u pani A się nie
      sprawdza, to dzwonicie do pani B i biznes się wszystkim dobrze kręci. Czas się
      chyba obudzić z tej ezoterycznej maligny!!!
      • Gość: Gość Re: test dla eksperta IP: *.slo.csk.pl 15.08.09, 12:44
        Wiedźmo potwierdziłaś moje obawy przed bezmiarem naiwności ludzkiej
        • aniela3232 Re: test dla eksperta 15.08.09, 12:48
          Wiedzmo_hobbystko a Ty gdzie pisujesz?
          • wiedzma_hobbystka Re: test dla eksperta 15.08.09, 13:29
            Tu, tam i ówdzie czasami też, ale trochę rzadziej. Jak mi się zachce to tak, a
            jak nie to nie.
        • wiedzma_hobbystka Re: test dla eksperta 15.08.09, 13:30
          One chcą w to wierzyć i można to napisać jeszcze miliony razy i nic to nie zmieni.
          • aniela3232 Re: test dla eksperta 15.08.09, 13:32
            Chciałabym Cie poczytać ,ale nie mogę Cie znalezć.
            • kabalarka Re: test dla eksperta 15.08.09, 18:52
              To chyba żart?! Jakie "teksty"?! Gdyby były testy, sprawdzanie
              kompetencji, to na wróżbyonlie nie byłoby 137 wróżek i wróżbitów,
              tylko ze 30 osób, a może i to zbyt wygórowana liczba! A na Viversum
              tak samo.

A co do astrolinia.net to według mnie, nie jest to żaden poważny
              portal! Jest to zwykła prywatna incjatywa, bodajże niejakiego
              Adamusa. Według mnie, nie jest to poważny portal, tylko pomysł
              zainspirowany modą na portale, a nazwa ściągnięta z portalu
              astrolinia.pl (pierwszego portalu, który pojawił się 4 lata temu).

Gdzie na astrolnia.net adres siedziby- prawdziwej żeby można było
              pójść, sprawdzić, zobaczyć? Gdzie na astrolinia.net numery
              stacjonarne do kontaktu z biurem? Gdzie numer NIP tej firmy? Gdzie
              numer Regon tej firmy? Gdzie numer KRS tej firmy? Gdzie i jakie
              nazwisko właściciela firmy- jeśli to działalność, a gdzie nazwiska
              zarządu jeśli to sp. z o. o. ?

Przeczytajcie sobie regulamin, jak pokrętnie i niejasno napisany.

Gdzie telefony do doradców?

W tych czasach, każdy może założyć działalność, być może i w tym
              przypadku to działalność, ale żaden poważny portal. Jako wróżka, w
              czymś tak szemranym i niepowaznym nie brałabym udziału.

Wiarygodne portale, poważnych firm to:
              Viversum
              Wróżbyonline
              Kosmica

i Astrolinia.PL z Katowic (chociaż z tych wiarygodnych portali
              Astrolinia.PL jest najskromniejsza)

w/w pisząc że są wiarygodne i poważne, biorę pod uwagę fakt, że to
              duże firmy z siedzibami i zapleczem prawnym i finansowym, a nie
              jakieś firmy krzaki. Dyskusyjne jest zatrudnianie masowo ludzi
              wróżących, ale nie o to mi chodzi w tym poście. Piszę, że to są
              firmy wiarygodne, ponieważ są duże, poważne, wszystko jest do
              wglądu: numery, nipy, regony, adresy, nazwiska.
              • Gość: GOść Re: test dla eksperta IP: *.slo.csk.pl 15.08.09, 23:29
                pytanie zrodziło się pod wpływem czytania opinii a raczej różnicy pomiędzy
                opiniami z w/w serwisów i opiniami "użytkowników"
                nie wnikam w zaplecze "administracyjne" pytam tylko i wyłącznie czy firmy
                sprawdzają w jakikolwiek sposób jakość usług/pracy swoich pracowników -
                niezależnie od tego na którym portalu - bo przecież to pracownicy tzw eksperci
                są wizytówką firmy
              • Gość: iga Re: test dla eksperta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.09, 09:13
                a co tak ci zalezy zeby byl podamy adres firmy ... chyba liczy sie
                jak kto wrozy a nie jak duza jest jeago firma.... beznadziejna
                jestes
                • aniela3232 Re: test dla eksperta 16.08.09, 10:32
                  Ja nie pytam o wielkość portali tylko gdzie mogłabym poczytać wasze artykuły abym wiedziała kto tu pisze i z kim mam przyjemność....
                  • Gość: GOść Re: test dla eksperta IP: *.slo.csk.pl 16.08.09, 11:54
                    o mnie nie poczytasz - po prostu, jestem w szoku jak popularne są wróżby przez
                    sms, do niedawna kojarzyły mi się one z durnymi sms przychodzącymi nie wiadomo
                    skąd pt" jest ktoś kto nie może przestać o Tobie myśleć, chcesz wiedzieć kto ?
                    ślij ... na nr ... " - zdarzyło mi się wysłać sms z pytaniem do wróżki z jednego
                    z portali ( pytanie: czy egzamin został zaliczony? odp. zimą tego roku czeka cię
                    wiele szczęścia w życiu prywatnym i zawodowym )dlatego tez zapytałam na tym
                    forum ( bo widzę że sporo tu osób korzystających z usług internetowych owego
                    serwisu i twierdzących że dostają konkretne odpowiedzi) bo dla mnie odpowiedź
                    jaką otrzymałam brzmi jak horoskop z gazety - czyli coś kompletnie sprzecznego z
                    tym co czytam

karty zdarza mi się stawiać samodzielnie, ale w sprawach gdzie mogę sugerować
                    się emocjami wolę zapytać kogoś z zewnątrz, a z jednym pytaniem nie będę
                    przecież biegła do gabinetu wróżki
                  • kabalarka Re: test dla eksperta 16.08.09, 12:29
                    GOść, ja nie wnikam, w co Ty wnikasz. Napisałam o swoich
                    przemyśleniach, i tyle. Odpowiedziałam na Twoje pytanie: nikt nie
                    sprawdza umiejętności. Bo niby jak? Kto miałby testować? Pracownica
                    biurowa?
                    Jestem na pewnym portalu, tam, ani z tego co wiem, nigdzie, nie ma
                    żadnego sprawdzania umiejętności, ani testów. Dlatego, w
                    błyskawicznym tempie, namnożyło się wróżek i wróżbitów. Praktycznie,
                    każdy jest zatrudniany. Przykładem może być kilka osób, których tu z
                    imion nie będę wymieniać, a o wróżeniu mają pojęcie chyba tylko z
                    tego, że im wróżono.
                    Jednym portalem, który ratuje trochę honor i trzyma fason, jest
                    Viversum. Choć tam nie jestem, muszę ich pochwalić. Przyjmują osoby
                    od 25 roku życia. To mi się podoba! To w pewnym, małym, bo małym,
                    ale jednak jakimś stopniu odsiewa ezoteryczne dzieci- internetu.

Natomiast wróżbyonline, zgarniają jak leci, każdego. Nawet
                    nieopierzonych młodzieniaszków. Przykładem może być chociażby
                    dziecko ok. 21 letnie, jak Tom Shay, 25 letni Dawid W. wróżbita
                    Michał, lub wróż Witek. Zdjęcia nie kłamią.

Wróżbyonline, na początku zapowiadały się interesująco, były
                    alternatywą. Teraz, z pięknego stawu, ze złocistymi karpiami (jakby
                    ktoś nie wiedział: karp złocisty, to gatunek), w którym było parę
                    młodych płotek, przeistoczył się w mętne bagno.

astrolinia.NET
                    Między Bogiem, a prawdą, wątpię, czy tam są prawdziwi doradcy.
                    Przecież na smsy, lub inny tekstowy kontakt, może odpowiadać jedna i
                    ta sama osoba, właściciel, tej działalności, bez adresu i danych do
                    wglądu. Zdjęcia: to avatary, nawiedzone zdjęcia z netu, nie wiadomo
                    kto na nich jest, jakaś modelka w "magicznej pozie", czy Bóg wie
                    kto?
                    Osobiście w żadne opinie, komentarze nie wierzę. Tematy nawet tu na
                    forum, o astrolinia.NET są według mnie sterowane, więc nie wierzę w
                    komenatze na tym "portalu", tak samo jak nie wierzę w "doradców"
                    stamtąd.

Moim zdaniem astrolinia.NET jest tak samo "wiarygodna" jak
                    wrozki.net twojaprawda.pl lub inne tego typu maszynki do kręcenia
                    lodów ze złotą posypką.

Podejrzewam, że jest to jednoosobowa działalność gospodarcza
                    niejakiego "Adammusa". Ze dwa lata, ma stronę w internecie
                    adammus.net Widocznie prowadzi działalność, bo ma smsy z Phonesatu.
                    Pewnie astrolinia.NET jest klonem adammus.net i dodatkowym
                    źródełkiem dochodu.

"pracownicy są wizytówką firmy" dobre sobie, uśmiałam się,
                    szczególnie, że na astrolinia.NET

A co do danych do wglądu, GOściu, mimo tego, że jestem wróżką,
                    jestem też konsumentką. Interesuje mnie gdzie wydaje pieniadze. Jako
                    świadoma swoich praw konsumentka, mam prawo wiedzieć kto zarabia na
                    mnie. Może dla Ciebie adres siedziby, biura, nip, regon, telefon
                    stacjonarny, nazwisko właściciela jeśli to działalność, lub nazwiska
                    osób w zarządzie jeśli to sp. z o. o. nie są ważne, widocznie
                    właśnie do takich osób jak Ty, skierowany jest ten wiarygodny-
                    inaczej, portal.
                    Według mnie, mam prawo do własnej opinii, nie jest to wiarygodne.

Gdzie nip?
                    Gdzie regon?
                    Gdzie adres siedziby?
                    Gdzie telefon stacjonarny do biura?
                    Gdzie imię i nazwisko właściciela tej działalności?

Nawet nie można sprawdzić, w WHOIS.pl kto zarejestrował domenę.
                    • witka55555 Re: test dla eksperta 16.08.09, 13:12
                      Kabalarka ma rację .Ci ludzie od sms są podstawieni a jak wyslesz jedno zapytanie potem Cię nękają .
                      • Gość: GOśc Re: test dla eksperta IP: *.slo.csk.pl 16.08.09, 14:52
                        Kabalarka, dziękuję za odpowiedź, w temacie jestem zielona, a taka internetowa
                        forma kontaktu z wróżką jest ciekawym przedsięwzięciem, dlatego z czystej
                        ciekawości zapytałam
                    • Gość: SD Re: test dla eksperta IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.09, 00:30
                      Radzę oceniać wróżbitów nie po wieku, a po umiejętnościach. Zdjęcia nie kłamią,
                      umiejętności też nie:). Pozdrawiam.
                  • anahella Re: test dla eksperta 17.08.09, 01:14
                    aniela3232 napisała:

> Ja nie pytam o wielkość portali tylko gdzie mogłabym poczytać
                    > wasze artykuły ab
                    > ym wiedziała kto tu pisze i z kim mam przyjemność....

Ja pisze na tym forum i mam bloga - zapraszam do przejrzenia. Link w sygnaturce.
                    • Gość: tekla-0 Re: test dla eksperta IP: *.ed.shawcable.net 16.09.09, 00:36
                      No wlasnie ja nie widze zadnego problemu tez i jak ktos czyta to forum ze
                      zrozumieniem to wie..zgadzam sie z anahella. Oczywiscie link w sygnaturce do
                      przejrzenia:)
    • Gość: Gość Re: test dla eksperta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 09:38
      Nie wyślę już sms do żadnego z portali.
    • agrentowy4321 Re: test dla eksperta 04.03.23, 13:06
      Trzeba uwzględnić różne opinie
    • irona.sonata Re: test dla eksperta 23.04.23, 23:01
      Raz tak a raz inaczej
    • irona.sonata Re: test dla eksperta 24.04.23, 12:43
      To zadawane
    • irona.sonata Re: test dla eksperta 24.04.23, 12:44
      Ciekawe
    • irona.sonata Re: test dla eksperta 24.04.23, 16:50
      Oniemiałam
    • irona.sonata Re: test dla eksperta 02.05.23, 22:15