Dodaj do ulubionych

Jeeeeeeest!!!!!

28.11.06, 09:33
3:2 Polska-Rosja!!!!!
Obserwuj wątek
    • teufel Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 09:35
      Gratuluję chłopakom :)
      • yavorius Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 09:39
        O ku..!:D
      • iszkariota Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 09:43
        Brawo, pierwsze zwyciestwo, ale tylko na miarę bitwy pod Kłuszynem. Teraz pora
        na zdecydowane kroki - zajęcie Moskwy i założenie tam garnizonu wszechpolaków.
    • dziad_borowy Ślicznie:-) 28.11.06, 09:50
      Pod koniec gazeta padla:-) Ech, ci ludzie, miast pracowac wszyscy sledza
      relacje z meczu. I jak ten narod ma Japonie druga zbudowac?
      Dzierżżż!!!!
      • cassani przeciez budowaliśmy 28.11.06, 09:54
        właśnie tą Japonię. nic tak nie buduje kraju jak sukcesy sportowe :)
    • brite Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 10:06
      A, to o siatkówkę chodzi. Nigdy nie lubiłem siatkówki.
      • excentrix Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 10:44
        brite napisał:

> A, to o siatkówkę chodzi. Nigdy nie lubiłem siatkówki.
        >
        badminton Twą sztandarową dyscypliną ? :)
        • brite Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 10:49
          badmintona też nie lubię.
          Wolałbym piłkę, albo kosza. Albo piwo i czipsy.
      • cassani Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 10:47
        uuuu - a siatkówka to najinteligentniejsza gra zespołowa!
        • excentrix Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 10:50
          tak, zespołwa a Brite dał się poznać jako wybitny indywidualista
          • cassani Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 10:55
            i to mu sie chwali!
            • mayoor Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 11:55
              A to mnie zaciekawiłeś z tą najinteligentniejszą grą.
              Dlaczego tak uważasz? Możesz uzasadnić swoją tezę?
              Wg mnie więcej inteligencji boiskowej potrzeba w koszu, lub nawet w piłce.
              Wystarczy popatrzeć na ilość możliwych rozwiązań sytuacji boiskowych.
              Rozgrywający np. w koszu może zdecydować się na kilkanaście rozwiązań (podanie
              do niskiego, wysokiego, wejście pod kosz, rzut za 3, za dwa, wejście po
              zasłonie, wejście i oddanie na obwód, itd.)
              Rozgrywający w siatce może tylko wystawić na skrzydło, środek, podwójną krótką
              i tyle. Nie mówiąc już o atakującym, którego jedynym zmartwieniem jest ominąć
              blok lub go obić. Nie wymaga to wielkich kalkulacji umysłowych.
              A wynik wspaniały, szkoda, że musiałem jechać do roboty w czasie 3 seta :((.
              Wielkie brawa i gratulacje!
              • jelonek72 Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 13:18
                chociaz ze mnie kibic jak z koziej trabka to i tak sie ucieszyłam ,że ruskim
                dowaliliśmy :) no coż bedzie podwyżka gazu na bank , i mięsa od nas nie kupią -
                ale jak dla mnie to na pohybel mocarstwu gołodupców :)
                • miejskie_narty Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 13:27
                  > ale jak dla mnie to na pohybel mocarstwu gołodupców :)

Tak ksenofobia? W sporcie!? Fuj! Poza tym jakich gołodupców?
                  • jelonek72 Miejskie narty 28.11.06, 13:38
                    Przecie mówię ,że ze mnie kibic i "sporciarz" jak z koziej :):) a ksenofob to
                    nieeeeee , ruskofob to taaaak innych cudzoziemców lubię tylko ruski mnie
                    drażnią :) i sama nie wiem skąd mi to się wzięło :):):)
                    • miejskie_narty Re: Miejskie narty 28.11.06, 14:03
                      Pewnie stąd, skąd Niemcom bierze się niechęć do Polaków.

A do ksenofobii, to tak jak z rasizmem: nic do nich* nie mam, ale niech sobie siedzą i siebie w domu*. Acha, ładna forma: te ruski.

*w żywym języku inne słowa najczęściej tutaj padają, tak samo neutralne jak 'ruski' ;-]
                      • orientman a ja to kto jestem? 28.11.06, 16:21
                        zamiast amerykanskiego kabla sieciowego kupilem niemiecki. jakim fobem jestem? ;)
                        • miejskie_narty Re: a ja to kto jestem? 28.11.06, 16:30
                          Albo kablofobem albo Yankeefobem. Nie mogę się zdecydować. :)
              • cassani Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 15:32
                mayoor napisał:

> Wg mnie więcej inteligencji boiskowej potrzeba w koszu, lub nawet w piłce.

bo widocznie nie znasz sie na siatce.

> Wystarczy popatrzeć na ilość możliwych rozwiązań sytuacji boiskowych.
                > Rozgrywający np. w koszu może zdecydować się na kilkanaście rozwiązań
                (podanie
                > do niskiego, wysokiego, wejście pod kosz, rzut za 3, za dwa, wejście po
                > zasłonie, wejście i oddanie na obwód, itd.)

koszykówka - bleeeeeee - zawsze się bałem że ktoś wpadnie mi na twarz mokrą
                pachą i odruchowo uciekałem od tego spoconego tłumu pod koszem

> Rozgrywający w siatce może tylko wystawić na skrzydło, środek, podwójną
                krótką
                > i tyle. Nie mówiąc już o atakującym, którego jedynym zmartwieniem jest ominąć
                > blok lub go obić. Nie wymaga to wielkich kalkulacji umysłowych.

UUUU - strasznie uproszczono! gdyby trzymać się takiego opisu techniki w
                siatkówce to ja mogę napisać że w koszykówce można tylko piłkę odbić albo
                rzucić.
                !
                • orientman Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 16:22
                  cassani napisał:
                  >
                  > koszykówka - bleeeeeee - zawsze się bałem że ktoś wpadnie mi na twarz mokrą
                  > pachą i odruchowo uciekałem od tego spoconego tłumu pod koszem
                  >
                  hmm.. ;)
                  • mayoor Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 16:39
                    Prosiłem o argumenty, ale nie podałeś, dochodzimy więc do z góry wiadomego
                    wniosku, że rozmawiamy o wyższości Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego
                    Narodzenia.
                    Hmmmmmm, a jeśli już jesteśmy przy sympatiach... Zawsze wydawała mi się dziwna
                    dyscyplina, w której sześciu zdrowych, silnych facetów stoi po przeciwnych
                    stronach siatki i przebijają piłkę nie walcząc jak mężczyźni bark w bark. Ale
                    to oczywiście subiektywny pogląd.
                    Nie oznacza to, że siatki nie oglądam, odkąd się w tej dyscyplinie liczymy,
                    jest na co patrzeć i komu kibicować.
                    • lavinka Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 16:50
                      A co z koszykówką kobiet? Tez walczą jak meżczyźni? Bark w bark? ;-)))))

lav
                      • mayoor Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 16:59
                        Walczą ostro nieraz. Ale to lepsze od takiej choćby piłki ręcznej, która bywa
                        brutalna, czy za przeproszeniem podnoszenia ciężarów kobiet. W tej kwestii nie
                        jestem za równouprawnieniem :)))
                        • lavinka Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 17:01
                          To na skoczniach tez im nie wolno skakać tak? I co zrobi córka Małysza jak dorośnie?

lav
                          • mayoor Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 17:04
                            Na skoczniach wolno.
    • cassani tak wczoraj pooglądałem i posłuchałem 29.11.06, 07:55
      tv i inne radia, porozmawiałem ze znajomymi i taka mała konkluzja. Jakbyśmy
      pokonali Brazylię w finale to nie będzie nawet połowy tego szczęścia jakie dało
      nam wygranie z tymi.... ruskimi. Ach, ci ruscy - co my byśmy bez nich zrobili :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka