iszkariota Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 09:43 Brawo, pierwsze zwyciestwo, ale tylko na miarę bitwy pod Kłuszynem. Teraz pora na zdecydowane kroki - zajęcie Moskwy i założenie tam garnizonu wszechpolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Ślicznie:-) 28.11.06, 09:50 Pod koniec gazeta padla:-) Ech, ci ludzie, miast pracowac wszyscy sledza relacje z meczu. I jak ten narod ma Japonie druga zbudowac? Dzierżżż!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassani przeciez budowaliśmy 28.11.06, 09:54 właśnie tą Japonię. nic tak nie buduje kraju jak sukcesy sportowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 10:06 A, to o siatkówkę chodzi. Nigdy nie lubiłem siatkówki. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 10:44 brite napisał: > A, to o siatkówkę chodzi. Nigdy nie lubiłem siatkówki. > badminton Twą sztandarową dyscypliną ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 10:49 badmintona też nie lubię. Wolałbym piłkę, albo kosza. Albo piwo i czipsy. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 10:47 uuuu - a siatkówka to najinteligentniejsza gra zespołowa! Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 10:50 tak, zespołwa a Brite dał się poznać jako wybitny indywidualista Odpowiedz Link Zgłoś
mayoor Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 11:55 A to mnie zaciekawiłeś z tą najinteligentniejszą grą. Dlaczego tak uważasz? Możesz uzasadnić swoją tezę? Wg mnie więcej inteligencji boiskowej potrzeba w koszu, lub nawet w piłce. Wystarczy popatrzeć na ilość możliwych rozwiązań sytuacji boiskowych. Rozgrywający np. w koszu może zdecydować się na kilkanaście rozwiązań (podanie do niskiego, wysokiego, wejście pod kosz, rzut za 3, za dwa, wejście po zasłonie, wejście i oddanie na obwód, itd.) Rozgrywający w siatce może tylko wystawić na skrzydło, środek, podwójną krótką i tyle. Nie mówiąc już o atakującym, którego jedynym zmartwieniem jest ominąć blok lub go obić. Nie wymaga to wielkich kalkulacji umysłowych. A wynik wspaniały, szkoda, że musiałem jechać do roboty w czasie 3 seta :((. Wielkie brawa i gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 13:18 chociaz ze mnie kibic jak z koziej trabka to i tak sie ucieszyłam ,że ruskim dowaliliśmy :) no coż bedzie podwyżka gazu na bank , i mięsa od nas nie kupią - ale jak dla mnie to na pohybel mocarstwu gołodupców :) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 13:27 > ale jak dla mnie to na pohybel mocarstwu gołodupców :) Tak ksenofobia? W sporcie!? Fuj! Poza tym jakich gołodupców? Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Miejskie narty 28.11.06, 13:38 Przecie mówię ,że ze mnie kibic i "sporciarz" jak z koziej :):) a ksenofob to nieeeeee , ruskofob to taaaak innych cudzoziemców lubię tylko ruski mnie drażnią :) i sama nie wiem skąd mi to się wzięło :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Miejskie narty 28.11.06, 14:03 Pewnie stąd, skąd Niemcom bierze się niechęć do Polaków. A do ksenofobii, to tak jak z rasizmem: nic do nich* nie mam, ale niech sobie siedzą i siebie w domu*. Acha, ładna forma: te ruski. *w żywym języku inne słowa najczęściej tutaj padają, tak samo neutralne jak 'ruski' ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
orientman a ja to kto jestem? 28.11.06, 16:21 zamiast amerykanskiego kabla sieciowego kupilem niemiecki. jakim fobem jestem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: a ja to kto jestem? 28.11.06, 16:30 Albo kablofobem albo Yankeefobem. Nie mogę się zdecydować. :) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 15:32 mayoor napisał: > Wg mnie więcej inteligencji boiskowej potrzeba w koszu, lub nawet w piłce. bo widocznie nie znasz sie na siatce. > Wystarczy popatrzeć na ilość możliwych rozwiązań sytuacji boiskowych. > Rozgrywający np. w koszu może zdecydować się na kilkanaście rozwiązań (podanie > do niskiego, wysokiego, wejście pod kosz, rzut za 3, za dwa, wejście po > zasłonie, wejście i oddanie na obwód, itd.) koszykówka - bleeeeeee - zawsze się bałem że ktoś wpadnie mi na twarz mokrą pachą i odruchowo uciekałem od tego spoconego tłumu pod koszem > Rozgrywający w siatce może tylko wystawić na skrzydło, środek, podwójną krótką > i tyle. Nie mówiąc już o atakującym, którego jedynym zmartwieniem jest ominąć > blok lub go obić. Nie wymaga to wielkich kalkulacji umysłowych. UUUU - strasznie uproszczono! gdyby trzymać się takiego opisu techniki w siatkówce to ja mogę napisać że w koszykówce można tylko piłkę odbić albo rzucić. ! Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 16:22 cassani napisał: > > koszykówka - bleeeeeee - zawsze się bałem że ktoś wpadnie mi na twarz mokrą > pachą i odruchowo uciekałem od tego spoconego tłumu pod koszem > hmm.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mayoor Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 16:39 Prosiłem o argumenty, ale nie podałeś, dochodzimy więc do z góry wiadomego wniosku, że rozmawiamy o wyższości Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia. Hmmmmmm, a jeśli już jesteśmy przy sympatiach... Zawsze wydawała mi się dziwna dyscyplina, w której sześciu zdrowych, silnych facetów stoi po przeciwnych stronach siatki i przebijają piłkę nie walcząc jak mężczyźni bark w bark. Ale to oczywiście subiektywny pogląd. Nie oznacza to, że siatki nie oglądam, odkąd się w tej dyscyplinie liczymy, jest na co patrzeć i komu kibicować. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 16:50 A co z koszykówką kobiet? Tez walczą jak meżczyźni? Bark w bark? ;-))))) lav Odpowiedz Link Zgłoś
mayoor Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 16:59 Walczą ostro nieraz. Ale to lepsze od takiej choćby piłki ręcznej, która bywa brutalna, czy za przeproszeniem podnoszenia ciężarów kobiet. W tej kwestii nie jestem za równouprawnieniem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Jeeeeeeest!!!!! 28.11.06, 17:01 To na skoczniach tez im nie wolno skakać tak? I co zrobi córka Małysza jak dorośnie? lav Odpowiedz Link Zgłoś
cassani tak wczoraj pooglądałem i posłuchałem 29.11.06, 07:55 tv i inne radia, porozmawiałem ze znajomymi i taka mała konkluzja. Jakbyśmy pokonali Brazylię w finale to nie będzie nawet połowy tego szczęścia jakie dało nam wygranie z tymi.... ruskimi. Ach, ci ruscy - co my byśmy bez nich zrobili :) Odpowiedz Link Zgłoś