Dodaj do ulubionych

Apteki w Żychlinie

05.12.06, 13:57
Dlaczego w Żychlinie są tak drogie leki ?
Podam przykład jeden z wielu. Chodzi o cenę leku na ciśnienie o nazwie
TERTENSIF SR /1 op. = 30 tabl./.
W Łodzi 7,80 zł,
w Kutnie 5,70 zł,
w Żychlinie 13,27 zł.

Obserwuj wątek
    • edmurphy Re: Apteki w Żychlinie 05.12.06, 20:55
      Oj, Dinozaur, nie rozumiesz! No żeby Ci cisnienie podskoczyło :-)
      • dinozaurka Re: Apteki w Żychlinie 07.12.06, 21:30
        he he he....ale coś mi się wydaje, że ten specyfik powinien sprawić, że
        ciśnienie obniży się.... :)))
        • dblock Re: Apteki w Żychlinie 07.12.06, 22:13
          No i właśnie tak się toczy handel...podnoszą ciśnienie, żeby trzeba było je obniżać...duzo zdrowia Dinozaurze
    • dinozaurka Re: Apteki w Żychlinie 07.12.06, 23:14
      A teraz na poważnie pytanie: czy porównywałeś Dinozaurze ceny tego samego
      specyfiku we wszystkich Żychlińskich aptekach? Masz jakieś porównanie?
      • dinozaurka Re: Apteki w Żychlinie 11.12.06, 11:18
        Proponuję "konkurs" o tytuł najbardziej przyjaznej pacjentowi / klientowi
        apteki w Żychlinie..... w końcu jak na nie za duże miasto to troche ich mamy...
        Co Wy na to?
        • tobijasz Re: Apteki w Żychlinie 11.12.06, 20:45
          Ostatnie miejsce najstarsza apteka w mieście.
          • dinozaurka Re: Apteki w Żychlinie 11.12.06, 21:07
            oooooo.... w pełni się z Tobą zgadzam :) szczególnie "dobre" zdanie mam o
            dyżurującej tam czasem w nocy (ale czy tylko? w kazdym razie ja tą panią wtedy
            tam spotykałam) pani z długimi jasnymi (siwymi?) włosami..... SZOK!
            Osobiście dobre zdanie mam o aptece na 1 Maja. Być moze dla tego, że jest to
            apteka w której zazwyczaj robie wszystkie lekowe zakupy i panie tam pracujące
            to juz takie "troszke znajome" osoby. Słyszałam także bardzo dobre zdanie o
            obsłudze w aptece Pod złotą wagą, czy jakoś tak. Zupełnie nic nie potrafię
            powiedzieć o aptece koło Polo......
            Porównywał ktoś ceny w naszych aptekach?
            • jadwiska Re: Apteki w Żychlinie 11.12.06, 22:25
              W aptece Pod Złotą Wagą jest przyjemna obsługa a ceny leków (przynajmniej te,
              które kupuję) są o kilka złotych tańsze niż w aptece Melisa (przy alei). Drugi
              aspekt, że tam kupuję jest to, że jest blisko bankomatu a wiadomo, żeby teraz
              kupować jakiekolwiek leki trzeba mieć "trochę" pieniędzy.
              • edmurphy Re: Apteki w Żychlinie 11.12.06, 23:09
                "Trochę" - dobrze powiedziane Jadwiśka. Swoją drogą apteka Pod Złotą Wagą
                znalazła świetną lokalizację - ściana płaczu tuż obok :-) Na szczęście wciąż
                jeszcze rzadko kupuję leki, głównie typu grypowo-przeziębieniowego, więc trudno
                mi ocenić nasze apteki pod względem ceny. Osobiście najbardziej lubię aptekę na
                1 Maja, miłe rzeczowe kobietki. Ktoś kto kupuje stale jakieś leki mógłby się
                poświęcić i na potrzeby konkursu forumowego zrobić cenowy rekonesans po aptekach.
                • dinozaurka Re: Apteki w Żychlinie 11.12.06, 23:27
                  eeee...że tak spytam....co to jest w żychlinie "ściana płaczu"?
                  Ja jak zwykle niedoinformowana ;>
                  • bj_jr Re: Apteki w Żychlinie 12.12.06, 09:35
                    Apteka, w której realizuję recepty dla mojej rodziny to apteka na ul. 1 Maja.
                    Jak już wcześniej pisaliście personel super. Ceny najniższe w Żychlinie.
                    • edmurphy Re: Apteki w Żychlinie 12.12.06, 23:48
                      Dinozaurko, "ściana płaczu" to takie miejsce, gdzie stajesz tyłem do ulicy,
                      twarzą do ściany i jak trochę popłaczesz i pobiadolisz to czasem wypłaci, a
                      czasem skubany nie chce :-)
    • marxymilian Re: Apteki w Żychlinie 17.12.06, 20:53
      Z innego kąta Elidel w Żychlinie 72 złocisza natomiast w Kutnowskich aptekach
      mniej więcej 90, nieco dalej bo w Łodzi około 130 złociszy. (dodać należy, że
      lek normalnie nie sprowadzany, jedynie na zamówienie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka