dinozaur1948 05.12.06, 13:57 Dlaczego w Żychlinie są tak drogie leki ? Podam przykład jeden z wielu. Chodzi o cenę leku na ciśnienie o nazwie TERTENSIF SR /1 op. = 30 tabl./. W Łodzi 7,80 zł, w Kutnie 5,70 zł, w Żychlinie 13,27 zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edmurphy Re: Apteki w Żychlinie 05.12.06, 20:55 Oj, Dinozaur, nie rozumiesz! No żeby Ci cisnienie podskoczyło :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Apteki w Żychlinie 07.12.06, 21:30 he he he....ale coś mi się wydaje, że ten specyfik powinien sprawić, że ciśnienie obniży się.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dblock Re: Apteki w Żychlinie 07.12.06, 22:13 No i właśnie tak się toczy handel...podnoszą ciśnienie, żeby trzeba było je obniżać...duzo zdrowia Dinozaurze Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Apteki w Żychlinie 07.12.06, 23:14 A teraz na poważnie pytanie: czy porównywałeś Dinozaurze ceny tego samego specyfiku we wszystkich Żychlińskich aptekach? Masz jakieś porównanie? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Apteki w Żychlinie 11.12.06, 11:18 Proponuję "konkurs" o tytuł najbardziej przyjaznej pacjentowi / klientowi apteki w Żychlinie..... w końcu jak na nie za duże miasto to troche ich mamy... Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
tobijasz Re: Apteki w Żychlinie 11.12.06, 20:45 Ostatnie miejsce najstarsza apteka w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Apteki w Żychlinie 11.12.06, 21:07 oooooo.... w pełni się z Tobą zgadzam :) szczególnie "dobre" zdanie mam o dyżurującej tam czasem w nocy (ale czy tylko? w kazdym razie ja tą panią wtedy tam spotykałam) pani z długimi jasnymi (siwymi?) włosami..... SZOK! Osobiście dobre zdanie mam o aptece na 1 Maja. Być moze dla tego, że jest to apteka w której zazwyczaj robie wszystkie lekowe zakupy i panie tam pracujące to juz takie "troszke znajome" osoby. Słyszałam także bardzo dobre zdanie o obsłudze w aptece Pod złotą wagą, czy jakoś tak. Zupełnie nic nie potrafię powiedzieć o aptece koło Polo...... Porównywał ktoś ceny w naszych aptekach? Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiska Re: Apteki w Żychlinie 11.12.06, 22:25 W aptece Pod Złotą Wagą jest przyjemna obsługa a ceny leków (przynajmniej te, które kupuję) są o kilka złotych tańsze niż w aptece Melisa (przy alei). Drugi aspekt, że tam kupuję jest to, że jest blisko bankomatu a wiadomo, żeby teraz kupować jakiekolwiek leki trzeba mieć "trochę" pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Apteki w Żychlinie 11.12.06, 23:09 "Trochę" - dobrze powiedziane Jadwiśka. Swoją drogą apteka Pod Złotą Wagą znalazła świetną lokalizację - ściana płaczu tuż obok :-) Na szczęście wciąż jeszcze rzadko kupuję leki, głównie typu grypowo-przeziębieniowego, więc trudno mi ocenić nasze apteki pod względem ceny. Osobiście najbardziej lubię aptekę na 1 Maja, miłe rzeczowe kobietki. Ktoś kto kupuje stale jakieś leki mógłby się poświęcić i na potrzeby konkursu forumowego zrobić cenowy rekonesans po aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: Apteki w Żychlinie 11.12.06, 23:27 eeee...że tak spytam....co to jest w żychlinie "ściana płaczu"? Ja jak zwykle niedoinformowana ;> Odpowiedz Link Zgłoś
bj_jr Re: Apteki w Żychlinie 12.12.06, 09:35 Apteka, w której realizuję recepty dla mojej rodziny to apteka na ul. 1 Maja. Jak już wcześniej pisaliście personel super. Ceny najniższe w Żychlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: Apteki w Żychlinie 12.12.06, 23:48 Dinozaurko, "ściana płaczu" to takie miejsce, gdzie stajesz tyłem do ulicy, twarzą do ściany i jak trochę popłaczesz i pobiadolisz to czasem wypłaci, a czasem skubany nie chce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marxymilian Re: Apteki w Żychlinie 17.12.06, 20:53 Z innego kąta Elidel w Żychlinie 72 złocisza natomiast w Kutnowskich aptekach mniej więcej 90, nieco dalej bo w Łodzi około 130 złociszy. (dodać należy, że lek normalnie nie sprowadzany, jedynie na zamówienie) Odpowiedz Link Zgłoś