Gość: dren IP: *.toya.net.pl 20.12.06, 00:38 "Liga rządzi, Liga radzi..." bez sensu. bez programu. ...a szkoda - bo to miałoby jakiś sens. ale w tej formie - sorry - żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzej Łódź też jest kobietą IP: *.sakura.ne.jp 20.12.06, 00:50 Miałem wątpliwą przyjemność słuchać pani Gretkowskiej kiedy to w radiu TOKFM wypowiadała się o tej partii i całym tym pomysłem. Plotła takie bzdury chwilami pełne jakiejś wielkiej nienawiści do wszystkiego co jest mężczyzną, że aż osłupiały wpatrywałem się w radioodbiornik. Tylko czekałem, aż pani za chwilę każe wszystkich facetów wykastrować, bo w takich kierunkach szła jej wypowiedź. Nie wiem, sprawiała wtedy wrażenie bardzo skrzywdzonej przez jakiegoś mężczyznę i mającej za zadanie wziąć odwet za to na wszystkich ludziach, którzy kobietami nie są. Na pytania o program, o cele nie miała w zasadzie żadnej odpowiedzi poza tym, że kobiety powinny mieć partię, i co jakiś czas jacy to mężczyźni źli. To był jakiś obłęd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feminista głos feministy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 01:15 Jestem mężczyzną. Wstyd mi, kiedy czytam wypowiedzi takie, jak kolegi Andrzeja. Trzeba urwać się z księżyca, żeby nie rozumieć, czemu kobiety zakładają swoją partię. Otóż robią to dlatego, że my, mężczyźni, już pokazaliśmy jak rządzimy. Wybitnymi reprezentantami naszego gatunku są takie okazy, jak kaczyńscy, giertychy, lepper, łyżwiński i pani Krupa, rzecznik praw dziecka, która opowiada takie debilizmy, że chyba musi być mężczyzną :))) Uważam, że dość już Polski bez kobiet. Popieram inicjatywę Pań i uważam, że Polska wyglądałaby dużo lepiej, gdyby rządziły nią Jaruga-Nowacka, Senyszyn, Gronkiewicz-Waltz, Gretkowska czy Szczuka. Wolę po stokroć Polskę Szczuki od Polski kaczyńskich. W tym rzecz, kolego Andrzeju. Jeśli zaś masz problem z silnymi kobietami, które mają odwagę powiedzieć Ci, że mężczyźni to na ogół spocone knury, żądne władzy dla samej władzy (przykład: kaczyńscy) i poniżania kobiet (przykład: chyba cała Samoobrona), to chyba masz problem ze swoją męskością. Ale nie przejmuj się, są chyba jakieś grupy terapeutyczne, gdzie pomaga się mężczyznom mającym kłopoty ze wzwodem z powodu feministek. Zgłoś się do nich. Pomogą ci. Mnie nie przeszkadza władza kobiet. Wolę kobiecy punkt widzenia, bo jest on zwykle dużo bardziej racjonalny od męskiego. My, mężczyźni, nadmiernie się podniecamy tematami takimi jak bóg, honor (horror) i ojczyzna. Kobiety w tym czasie myślą, na czym ugotować zupę. Ponieważ jestem człowiekiem praktycznym (typowym lodzermenschem), ważniejsza jest dla mnie kwestia zupy od tego, kto na kogo donosił w czasach zamierzchłych. Mam więc kobiecy punkt widzenia :) Poza tym opowiedzenie się za władzą kobiet - to również kwestia smaku. Nieeestetycznym jest dla mnie kartoflany premier i równie kartoflany prezydent, którzy nie wiedzą, co to jest uśmiech, luz i poczucie humoru. Piękna kobieta (np. Kazia Szczuka) byłaby dużo przyjemniejszym premierem, niż jeden z drugim karzeł czy trol. No, chyba, że ktoś woli przysadzistych, kurduplowatych, podstarzałych panów z krostami na twarzy od pięknej, młodej i inteligentnej kobiety - jak powiedziałem: kwestia smaku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta wyzwolona Re: głos feministy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 03:54 Ale musisz być brzydka i głupia, że odszywasz się pod facetów... Nikogo nie obchodzi jakiej jesteś płci. To feministki takie jak ty podkreślają różnice płci. Ty mała kobietko tez tak ZROBIŁAŚ, a obwiniasz za to facetow. Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchachanyfeminista Re: głos feministy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 13:09 No to tu się mylisz. Jestem przystojnym facetem, a jak bardzo jestem facetem - mogę Ci udowodnić. Umowimy się na kolację? Różnice płci istnieją, tyle, że na korzyść kobiet. Jeśli tego nie widzisz, to masz problem. Ale to Ty go masz, nie ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: głos feministy 20.12.06, 17:07 Pani wyzwolona niech uważa na takich transwestytów (tfu, chyba tak to się pisze). Lepiej już niech nic nie pokazuje (bo dojdzie jeszcze molestowanie i ekshibicjonizm)... Lepiej trzymać się od nich daleko. Jak czytam takie posty, to dziękuję Bogu, że żyję w Polsce, tak tej Kaczyńskich i Giertychów (niekoniecznie Leperów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchachanyfeminista a co Ty wolisz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 17:39 Podaj kolego swoje dane osobowe, to będę mógł Cię pozwać za zniesławienie. Życzę Ci dobrego samopoczucia w Polsce prawicowych paranoików. Ja już nie czuję się polakiem, bo brzydzę się skojarzeniami z kaczyńskimi i giertychem. Nie jestem w tym odosobniony. Wielu Polaków odczuwa zażenowanie, kiedy muszą się przyznać, że są z kraju pełnego ludzi takich jak Ty. A przy okazji: pewnie od takich "transwestytów" jak ja, Ty wolisz towarzystwo gołych chłopców, z którymi tańczy i wymienia faszystowskie pozdrowienia Twój idol, niejaki Wiejrzejski? No cóż, jak napisałem - kwestia smaku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowja Re: a co Ty wolisz? IP: *.toya.net.pl 20.12.06, 22:39 Oby Ciebie ktoś nei pozwał o molestowanie seksualne i składanie niemoralnych propozycji. Wolę takich paranoików niż "postepowych" oszołomów. Jeśli Tobie Polska i Polacy kojarzą się tylko z Giertychem i Kaczyńskimi (nota bene uważam, że oni reprezentują trochę wyższy poziom niż wielu wymienianych tutaj postępowców), a zapominasz o takich jak Wojtyła, Wyszyński, Sobieski, Kościuszko etc. to czas na Ciebie. Ale nie wracaj tutaj nawet na fora - poradzimy sobie w naszym zaścianku. Wielu Polaków odczówa zaś zarzenowanie, kiedy widzi takich jak Ty na paradach gejów itp. i nie muszą tego pokazywać na obczyźnie. P.S. Co do gołych chłopców - to raczej nie moja domena. A Wierzejski i jemu podobni to drugi margines tego zbolałego narodu. O pierwszym nie piszę, bo pewnie znasz go z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słońce Re: Łódź też jest kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 18:17 to świetnie, ze taka partia powstaje.To też ważny znak solidarności kobiet.Zenujące wypowiedzi niektórych forumowiczów tylko potwierdzają wielką potrzebę współdziałania kobiet w Polsce. Kultura maczo w cywilizowanej Europie to przejaw złego smaku i anachronizm. Wyjdźmy wreszcie z naszego chorego grajdoła samczych relacji. Bierzmy przykład, ot choćby ze Skandynawii.Pozdrawiam wszystkich pozytywnie myślacych o tej inicjatywie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta Re: Łódź też jest kobietą IP: *.retsat1.com.pl 20.12.06, 21:19 Fakt, że na kilku mężczyzn komentujących ten artykuł TYLKO jeden (ukłony dla Feministy!) ma pozytywny stosunek do tej kwestii potwierdza wagę i potrzebę takiego ruchu. Niniejszym pozdrawiam wszystkich oburzonych i kobieco-zjadliwych "panów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi7 Łódź też jest kobietą IP: *.toya.net.pl 20.12.06, 07:41 Przeciwko pieniądzom na lotnisko głosowali: Jarosław Jagiełło (PiS) Mirosław Orzechowski (LPR) Małgorzata Bartyzel - dwa razy zagłosowała przeciw, w trzecim głosowaniu nie wzięła udziału Piotr Krzywicki - dwa razy głosował przeciw i raz za swoją poprawką Nieobecni na posiedzeniu Sejmu: Piotr Misztal Elżbieta Jankowska (SLD) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Łódź też jest kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 08:05 We łbach wam się baby powywracało :) A może by tak do kopalni pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika841 Re: Łódź też jest kobietą IP: 217.153.157.* 20.12.06, 12:17 W kopalni kobiety pracowały (nawet na dole)i w dalszym ciągu pracują, i to ciężko (ale już nie na dole). Był reportaż w "Wysokich Obcasach" o takich kobietach, czytałam ze ściśniętym sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Łódź też jest kobietą 20.12.06, 17:08 Czyżby jednak słabsze? A ponoć jest równouprawnienie... Brak żalu odnośnie losu facetów to jawna dyskryminacja... Chyba się zapłaczę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: casanova Łódź też jest kobietą IP: *.toya.net.pl 20.12.06, 09:27 kochane kobiety nosimy Was na rękach piszemy dla Was wiersze toczymy o Was pojedynki a Wy taki numer chcecie nam wywinąć Partię Kobiet wstyd !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Łódź też jest kobietą IP: *.toya.net.pl 20.12.06, 10:48 ja rozumiem, wszystko rozumiem ale dlaczego robic cos na sile? znam kobiety ktore sa na stanowiskach kierowniczych i to nie dlatego ze sa kobietami tylko dlatego ze po prostu nadawaly sie do tego i zadne ugrupowanie kobiece im nie pomagalo w osiagnieciu swoich sukcesow. Takie ugrupowanie moze zajac sie sprawa molestowania seksualnego w miejscu pracy czy jakimis innymi problemami tego typu ale po co wciskac na sile kobiety w rozne miejsca tylko dlatego, ze sa kobietami? Gdyby zalozyc partie tylko dla mezczyzn od razu feministki by sie odezwaly ze to szowinizm i brak tolerancji. Statystyki z tego artykulu sa jakies z palca wyssane i to wszystko jest z lekka na sile. Po co tworzyc podzialy? Firma nie rozroznia plci, tak samo jak polityka czy nauka - jestes dobra lub dobry, to masz robote i nikt ci nie ma prawa dac mniej za to ze jestes kobieta, mezczyzna, obcokrajowcem czy ufoludkiem. Pomysl z dawaniem wolnego jak dziecko zachoruje? Nie no zaraz to najpierw chca dostac stanowisko kierownicze a potem co 2 tydzien na tydzien robic sobie wakacje bo dziecko sie przeziebilo? Sa jeszcze mezowie i babcie z dziadkami ktorzy pod nieobecnosc kobiety moga sie zajac szkrabem bez uszczerbku na jego jakze kruchym zdrowiu psychicznym. Na sam koniec: uwazam, ze ugrupowanie dla kobiet czy nawet partia sa potrzebne ale powinny zajac sie bardziej trudnymi sprawami, takimi jak molestowanie, bicie w domu czy pomoc dla matek wychowujacych dzieci samotnie - cos takiego bardziej zyciowego i cos co rzeczywiscie mogloby pomoc. Pozdrawiam P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta Re: Łódź też jest kobietą IP: 212.191.69.* 20.12.06, 12:02 Dla sprostowania paru nieścisłości: "po co wciskac na sile kobiety w rozne miejsca tylko dlatego, ze sa kobietami?" Chyba raczej chodzi o danie kobietom możliwości dostępu do miejsc, które sa zawyczaj zarezerwowane dla mężczyzn, a nie wciskanie kogoś na siłe! "Gdyby zalozyc partie tylko dla mezczyzn od razu feministki by sie odezwaly ze t o szowinizm i brak tolerancji" Partia Kobiet, to partia nie TYLKO dla kobiet. Należą do niej również męźczyźni. Potrzebuje takiej nazwy, bo inaczej zostałaby zdominowana przez mężczyzn, tak jak się to dzieje w innych partiach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Łódź też jest kobietą 20.12.06, 17:10 A ja się zastanawiam, czy nie zgłosić tego do rzecznika praw obywatelskich. Przecież partia kobiet wyraźnie dyskryminuje facetów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cecylia30 Łódź jest kobitą ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:42 Pan Adamczewska jak zauważułam specjalizuje sie w feminiźmie i z nim sympatyzuje, brak obiektywizmu powoduje że jej kolejne artykuły w tym temacie sa na coraz niższym poziomie. powinna chyba wrócic do pisania o butkach i kioskach na piotrkowskiej, wtedy była przynajmniej śmieszna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macho DO GAROW,nie partie zakladac ladacznice IP: *.aster.pl 20.12.06, 13:46 DZIECI CZEKAJA,MAZ GLODNY,W DOMU BRUDNO A TYM SIE PARTII ZCHCIALO.ROWNOUPRAWNIENIE?! OK,MACIE 2RACZKI TO OD DZISIAJ NOSICIE WLASNE ZAKUPY,NAPRAWIACIE WLASNE SAMOCHODY,ROBICIE REMONTY W DOMU. MEZCZYZNI NIECH POCHODZA NA MANICURE :) WSTYD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika841 Re: DO GAROW,nie partie zakladac ladacznice IP: 217.153.157.* 20.12.06, 21:56 A ty "macho" sam wszystko robisz? Sam naprawiasz samochód, broń Boże nie dajesz zarobić fachowcom? Sam robisz remont mieszkania? A wiesz, ile kobiet te rzeczy wykonuje własnymi rękami? A kto za kobiety nosi zakupy? Chyba nie ty? A mężczyźni także chodzą do manikiurzystki, to żaden wstyd, wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Paniom życzę powodzenia 20.12.06, 17:31 Taki pęd pań do organizowania się to dobry krok do powstania społeczeństwa obywatelskiego. Mam nadzieję, że uda im się stworzyć coś solidnego, wyważonego i niedestrukcyjnego. Oczywiście ta moja nadzieja przeczy zdrowemu rozsądkowi, ale pomarzyć można... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yo! Re: Paniom życzę powodzenia IP: 91.86.21.* 20.12.06, 21:27 brite napisał: > Taki pęd pań do organizowania się to dobry krok do powstania społeczeństwa > obywatelskiego. Mam nadzieję, że uda im się stworzyć coś solidnego, wyważonego > i > niedestrukcyjnego. Oczywiście ta moja nadzieja przeczy zdrowemu rozsądkowi, ale > pomarzyć można... Zadna inicjatywa, ktora prowadzi do dzielenia spoleczenstwa nie prowadzi do powstania spoleczenstwa obywatelskiego. Na szczescie nie ma sie co tym tak emocjonowac. Folklor polityczny istnieje w każdym kraju. Na prezydenta Warszawy startował kandydat gamoni i krasnoludkow. Przypuszczam ze to osmielilo te Panie do spróbowania własnych sił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzermensch Samiec Twój wróg ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 22:17 Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy Cię nie zdradzi ! Jeszcze niedawno była to sympatyczna fikcja literacka, którą oglądało się z przymrużeniem oka. Niestety grupa "kobietonów" próbuje wcielić ją w życie. Mam nadzieję, że z marnym skutkiem. Ponieważ mój ostatni post został skasowany (pewnie za dosadne stwierdzenie), ujmę rzecz łagodniej. Tą pseudopartię tworzą kobiety, którym w życiu brak męskiego ramienia, a w łóżku innej męskiej części ciała. Z nienawiści do mężczyzn zrobiły sobie afrodyzjak, którym się podniecają. Bardzo im współczuję. Moje znajome też patrzą na nie z politowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: Samiec Twój wróg ! IP: 81.15.180.* 21.12.06, 07:54 Bardzo dobrze, ze powstala ta partia. Podziala jakies 3 moze 4 miesiace. Potem skocza sobie do oczu i same sie powygryzaja - typowe dla spolecznosci kobiecych bez silnej meskiej reki. najdalej za rok (jak beda jeszcze istniec) przewodniczacym damskiej partii zostanie facet. spijcie smacznie chlopaczki, natura jest po naszej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Samiec Twój wróg ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:43 strasznie mnie to dziwi: kobiety wszystko muszą mieć swoje/kobiece i koniecznie muszą się z tym obnosić! po za tym z jednej strony chcecie równouprawnienia z drugiej damskich przywilejów... obie płcie są równo i jak potraficie dostrzegać tylko złe rzeczy w waszej to z wami jest jakiś problem nie z płcią przeciwną! Odpowiedz Link Zgłoś