Gość: antek IP: *.nsw.bigpond.net.au 22.01.07, 02:29 ciekawe jak beknie LKS za kupowanie meczy? - degradacja? odsylam do Dziennika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w miescie Łodzi! IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 07:11 No to Kropa pupilek klubu o zydowskich korzeniach będzie miał problem jak uzasadnić budowę 60 tys. na terenach IV ligowca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin śmieszni jesteście... IP: *.lodz.mm.pl 22.01.07, 11:07 jak ŁKS miał by "beknąć"...to Widzew...klub z 1922 roku musieano by rozwiązać!chociażby za "zakupienie" licencji na 2ligę... a i...1910*...bo skoro według twojej oceny(oceny osoby ograniczonej umysłowo)ŁKS ma Żydowskie korzenie(owszem założycielami prócz Polaków byli m.in. Żydzi..co oddaje charakter ówczesnej Łodzi) i w ogóle nie ma nic z Polską wspólnego....to jakim cudem ty nawiązujesz swoim nickiem do historii klubu z 1910 roku, który powstał na wsi Widzew ( i nie ma nic wspólnego z aktualnym klubem Widzew) skoro założycielami tamtego klubu nie byli robotnicy( bo nie był to RTS) tylko urzędnicy w większości pochodzenia Żydowskiego... więc jak taki ksenofob i dzielnicowy głupek moze tolerować takie nadużycia...i fałszowanie historii?! eh... Śmieszny z ciebie chłopiec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.man.lodz.pl 22.01.07, 11:55 LOL! ŁKS założyli żydzi w 1909 roku i to jest fakt. Faktem jest że jesteś idiotą myśląc że cyferki w moim nicku oznaczają datę powstania klubu ktoremu kibicuję. Faktem jest że nie masz pojęcia o czym piszesz nazywając mnie ksenofobem. Polecam zapoznanie się z jakimś słownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aqq Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.retsat1.com.pl 22.01.07, 12:24 Żenujący jesteś... pasujesz widzewa i do całej tej widzewskiej atmosfery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.man.lodz.pl 22.01.07, 16:06 co to znaczy pasujesz widzewa??? To po hebrajsku??? Bynajmniej nie w języku polskim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin śmieszniutki człowieczku... IP: *.lodz.mm.pl 22.01.07, 16:26 marny człowieczku... ŁKS powstał w 1908 roku dzięki między innymi Żydom...(pisze się z wielkiej litery...przynajmniej w Polsce)...dzięki m.in. Żydom, Polakom etc....jak i cała ŁÓDŹ!ergo...ma taki sam rodowód jak i to miasto...uważasz, że Łódź jest "niepolska"?! Pierwsze spotkania ŁKSu odbywały się w 1908 roku co ma odzwierciedlenie w dokumentach z archiwum miasta Łodzi...rejestracja przez zaborcę nastąpiła w 1909roku!Dla ludzi inteligentych to jasne!Dla matołów niepojęte! Poza tym od kiedy religia ma coś wspólnego z narodowością...czy Żyd, Luteranin lub Buddysta nie może być twoim zdaniem Polakiem?! A może boisz się innych wyznań...i innych nacji...stąd moje "ksenofob" adresowane do ciebie ludku! Data 1910 używana przez ciebie pacanku widnieje nie tylko jako twój nick ale także na sztandarach klubu, z którym się utożsamiasz...a wszyscy wiedzą przecież, że to jawne oszustwo i nie macie z ta datą nic a nic wspólnego! A gdybyście jakimś cudem mieli...cudem większym niż chodzenie po wodzie...to musiał byś się pogodzić z faktem, że klub, którego tradycje i historie sobie przywłaszczacie i kradniecie....tworzyli ludzie różnych wyznań i pochodzeń...m.in. Żydzi! A inna kwestia...skoro już tak często targają tobą nacjonalistyczne pobudki i myśli, no jak inaczej wytłumaczyć to, że wadzi tobie, iż współzałożycielami ŁKSu byli Żydzi(co na stronie www.lkslodz.pl jest w sposób jawny i czytelny potwierdzone...vide zdjęcia z grobów niektórych pierwszych ŁKSiaków...my się swojej historii nie wstydzimy!!)to...może zainteresujesz się bardziej rodowodem i historią RTS Widzew z 1922 roku...i ich wspieraniem przez ruchy robotnicze, PZPR etc...w końcu partie robotnicze, socjalistyczne i komunistyczne były z założenia międzynarodowe i odrzucały nacjonalizm!! I ostatnia kwestia...to, że ci chłopcze słoma z butów wystaje, to, że masz braki zarówno w inteligencji jak i elementarnej wiedzy i obyciu...oczytaniu i wykształceniu widać na pierwszy rzut oka w twoje marne wypociny!Więc proszę nie pogrążaj się jeszcze pisząc o języku hebrajskim, o którym nie masz pojęcia...bo takowy już od dawna nie jest używany...a mieszkańcy Izraela używają zupełnie innego...ale to za dużo informacji na twoje małe szare komóreczki! Oj ale fajnie, że tacy jak ty istnieją...w szary dziwny dzień przynosisz radość pokazując, że nawet takie coś jak ty może używać internetu...może i dla innych naczelnych jest szansa na to samo?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: śmieszniutki człowieczku... IP: *.lodz.mm.pl 22.01.07, 16:43 no a teraz czekam... wylej na mnie swe pomyje...wznieś się w swej prześmiesznie żałosnej agresji i psychozie na wyżyny!! wyzwij mnie od najgorszych....od...od...od...od Żydów, Masonów i cyklistów... jak ja to zniose?! zaczynam się bać...tfu...śmiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: śmieszniutki człowieczku... IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 19:13 łodzianin - szkoda, że dopiero teraz tak otwarcie piszesz ( i nie tylko Ty ) o założycielach ŁKS i bez mała jesteś z tego dumny. Piękne słowa, krytyka ksenofobii itp. Może mi wyjaśnisz zatem dlaczego jeszcze niedawno mówiliście Żydzew a teraz nagle przestaliście? Łyso wam trochę prawda? Teraz jesteśmy Podmiejscy a o Żydzewie ucichło. Możesz to jakoś uargumentować? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwer Re: śmieszniutki człowieczku... IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 19:35 Jako że łodzianin zniszczył i zdewastował na tym forum "ludka 1910" za co należą mu się wielkie brawa, bo sztuką jest sensownymi argumentami uciszyć idiotę mającego problemy z rozumieniem ich. Jednak to się udało. Teraz kolego rs. Zanim odpowiem na nurtujące Cię kwestie genezy terminu "Żydzew" zadaj sobie trud i poznaj historię swojego klubu. Może wówczas zrozumiesz że Widzew też (ku twej rozpaczy) MUSIAŁ! w ówczesnych realiach polityczno-społecznych powstać przy udziale Żydów, inaczej nigdy nie pojawił by się na mapie Polski. To że wśród założycieli ŁKS byli łodzianie żydowskiego pochodzenia nie jest tajemnicą i ujmy nam nie przynosi. Nie jest to dla nas powód do wstydu, czego nie mozna powiedzieć o was. Bo stale wyjeżdżacie z "żydami" do nas, nie znając lub nie chcąc pamiętać historii słasnego klubu. A historię z angielskimi robotnikami możecie włożyć mędzy bajki obok 'Calineczki' i kroniki rejestracji podmiotów sportowych z roku 1910. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 20:01 piwer - teraz ja Tobie odpowiem. Tak samo jak mnie to "waliło" kiedy mówiliście Żydzew tak samo mnie "wali" kiedy mówicie Podmiejscy. Sam jakoś ani nie jestem Żydem ani nie mieszkam poza Łodzią a jakoś tak wyszło, że kibicuję Widzewowi choć pewnie według waszej "ideologii" wszyscy łodzianie są za ŁKS. Czyżbym był jedynym " odmieńcem"? Nie sądzę i Ty dobrze o tym wiesz. Tak samo jak to, że Wy też nie wszyscy tacy Rodowici. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwer Re: IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 22:02 Racja, ja np jetem z Widzewa, więc już nie z Łodzi ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 23:09 Idąc Twoim ( waszym ) tokiem myślenia to Real, Barcelona, MU itp., kluby które mają kibiców na całym świecie ( także w miasteczkach i wioskach ) są gorsze od ŁKS bo ich kibice nie są "rodowici". Chyba jednak świadczy to o ich sławie i o tym, że są znane także poza Madrytem, Barceloną czy Manchesterem. Wy macie kibiców podobno samych "rodowitych" więc może po prostu przysłowiowy pies z kulawą nogą poza Łodzią o was nie słyszał? Sam sobie odpowiedz na to pytanie... I żeby było jasne - nie porównuję Widzewa do wymienionych klubów. Ale ŁKS-u tym bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: śmieszni jesteście... IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 16:25 Teraz taki cwaniaczek jesteś! To po jakiego grzyba mówicie o nas żydzi skoro my nie jesteśmy Waszym zdaniem z Łodzi? Kiedyś słowo żyd było oznaką poniżenia a teraz że to takie łódzkie :) (czy to stąd się wzięło-rodowici łodzianie) Nick 1910 nawiązuje do daty ze znaczka klubowego. Ciekawe dlaczego Wy liczycie sobie tytuł mistrza Polski w 1998 roku skoro ten tytuł wywalczyła drużyna ŁKS PTAK Łódź? Jakoś nigdzie w przeciwieństwie do Waszej drużyny nie widziałem nazwy innej niż Widzew i nawet słabo zorientowani w tej dziedzinie kibice będą wiedzieli z jakiego miasta jesteśmy.Wy musicie mieć to w nazwie bo mogliby Was nie kojarzyć :) I tak bez końca :bla bla bla bla ............. Swoje różne przekształcenia na przestrzeni ostatnich -nastu lat b.ładnie tłumaczycie.Podobne przemiany gdzie indziej piętnujecie.Zal Wam dupę ściska że nie mmieliście lepszych znawców luk prawnych od Bońka? Facet to wykorzystał i git.Nie jest winą kibiców że mamy tak dziurawe prawo.Pozdro dla normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwer Re: śmieszni jesteście... IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 19:46 1) Nas obwiniasz o to że historia Łodzi jest splotem historii 4 nacji, w tym Żydów? Jaka jest Łódź tacy jesteśmy my? A Ty kim się czujesz? 2) A propos Mistrzostwa Polski z 1998 i jego statusu to sprawdź czy A. Ptak oddał prawa do dysponowania druzyną Stowarzyszeniu. Odpowiem już zebyś się nie trudził że TAK. Oddał dokładnie wszystko (nawet tablicę upamiętniającą MP zostawił) oprócz zawodników. A co z przemianami zrobił Widzew? Uśmiercono jeden klub i na jego miejsce powołano nowy zgodnie z wyrokami Sądu (instytucja stojąca nad PZPN - jakbyś nie wiedział) "nie będący następcą prawnym", który nie miał problemów z otrzymaniem licencji na grę w II lidze. A PZPN nie miał wątpliwości wydając decyzję sprzeczną do postanowień sądu -dziwne nieprawdaż? Jeżeli nie widzisz róznicy pomiędzy zmianą statusu prawnego podmiotu a zamianą podmiotów z ominięciem prawa, to pozdrawiaj sobie dalej tych swoich "normalnych" 3) Piszesz że Widzew nie ma nazwy miasta w nazwie i że to kwestia tego że jest znany i wszyscy wiedzą skąd jest. No ja sądzę ze to raczej ukłon w stronę kibiców których większość jest spoza Łodzi i nie chciano ich dyskryminować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: śmieszni jesteście... IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 21:30 Człowieku co ty pie..sz. Klub RTS Widzew Łódź istnieje nieprzerwanie od 1922 r (no może poza czasem II wojny świat.) to że w międzyczasie przekazywał/uje sekcje piłkarską w zarządzanie innym podmiotom prawnym jest przerwaniem istnienia klubu? Zresztą Wy macie swoje racje my swoje.Nigdy się nie dogadamy w podobnych kwestiach ani nie przekonamy do swoich racji naczym specjalnie mi nie zależy a zdanie panów rodowitych na temat Widzewa i tak mam głęboko w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwer Re: śmieszni jesteście... IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 22:01 W tym momencie Ty pie....sz Bo zgodnie z wyrokiem sądowym Widzew któremu obecnie kibicujesz istnieje nieprzerwanie ale od 2004 roku. To jest prawomocny wyrok sądu. Takie jest prawo którym tak sie zasłaniacie usprawiedliwiając "kiwkę Bońka". Owszem to było zgodne z prawem bo nikt nie zabrania tworzyć nowych podmiotów gospodarczych. Ale zgodne ze statutem PZPN nie było już przyznanie nowemu tworowi licencji. Zrozum najpierw sytuację prawną swojego klubu dopiero później zacznij argumentować i wysuwać wnioski. Emocje to jedno ale umiejętność trzeźwej oceny to drugie. Umiesz je rozdzielić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: śmieszni jesteście... IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 22:31 Piwer-czytaj ze zrozumieniem-cyt:"...zdanie panów rodowitych na temat Widzewa i tak mam głęboko w dupie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁKS RTK Re: śmieszni jesteście... IP: *.retsat1.com.pl 22.01.07, 22:41 Z tego co wiem to przynajmniej przedrostek RTS to już historia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwer Re: śmieszni jesteście... IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 22:45 To zapytaj kogoś "nierodowitego", (a najlepiej obojętnego na kwestie sportu) biegłego w zagadnieniach prawa,gwarantuję Ci że odpowiedź uzyskasz identyczną. Zwróć się może z pytaniem o prawidłowość przekształceń do kogoś z katedry prawa UŁ. O ile "mający w dupie zdanie innych" będzie chciał wysłuchać co mają do powiedzenia mądrzejsi od niego będzie zdruzgotany odpowiedzią ;] Swoją drogą ciekawy sposób reakcji obronnej przy braku argumentów, mówić że przedmiot dyskusji do którego samemu się nawiązywało ma się "głęboko w dupie"... doprawdy rozmówca z Ciebie na poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wygrany sparing ŁKS IP: *.tpnet.pl 22.01.07, 15:37 o, jakiś kolejny widzewski Pal-antek się wypowiada jako pierwszy w temacie o ŁKS. Kompleksiki męczą, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Wygrany sparing ŁKS IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 16:29 Zobacz pierwszy wpis pod tematem dotyczącym sparingu Widzewa a dopiero potem komentuj i obrażaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Wygrany sparing ŁKS IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 16:34 Śmieszne są juz te licytacje, który klub starszy, który lepszy, któr łódzki. Po jednej i drugiej stronie tacy sami łodzianie.Co do stadionu to powstac powinien na terenie ŁKS-u nie dlatego, ze to ŁKS tylko dlatego, ze tereny te mają dużo lepszą lokalizacje - blizej lotniska, dworca, centrum, obok nowa hala, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simi Re: Wygrany sparing ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 18:19 Prawda jest taka, ze Widzew to klub zalozony przez Polakow i Zydow, a LKS to klub zalozony wylacznie przez Zydow. Moze zeby sie przekonac, zwrocicie sie GW zeby wyjasnic to raz na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwer Re: Wygrany sparing ŁKS IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 19:53 A Henryk Lubawski będący inicjatorem powstania Łódzkiego Klubu Sportowego to niby Chińczyk jest twoim zdaniem? Czyżby twój mit o wyłącznie żydowskim klubie upadł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Wygrany sparing ŁKS IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 18:41 I dalej to samo: żydzi tu, żydzi tam... byłoby to śmieszne gdyby nie bylo straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Wygrany sparing ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 19:03 A nie głupio panu, że brał pan udział w korupcji?" - pytam. "A co, miałem pozwolić, żeby Widzew był mistrzem?" - oburza się. Opisał to w swojej książce nawet wspomniany Okoński, ale... mało kto zwrócił na to uwagę. Nie było głosów potępienia, nie było chóru oskarżycieli. PZPN nie zareagował w ogóle. Tak właśnie rodziło się przyzwolenie środowiska. Handlował każdy i niech handluje dalej. Niedziela cudów Ta spirala niesamowicie się nakręcała (mecz Górnik - Legia 3:0 i słynne pudełko po butach w szatni warszawiaków), aż przyszły lata dziewięćdziesiąte. Mieliśmy rok 1993 i słynną niedzielę cudów, zakończoną odebraniem Legii mistrzostwa (paradoks - jedyna kara dla klubu akurat za przestępstwo zupełnie nieudowodnione). W 1998 roku mistrzem był ŁKS, a potem kierownik tej drużyny wyznał, że kupił praktycznie wszystkie mecze. Nikt palcem w tej sprawie nie kiwnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwer Re: Wygrany sparing ŁKS IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 20:00 ... i dlatego zawodnicy ówczesnej drużyny ŁKS z 1998 roku jeszcze przez lata stanowili trzon naszej przekupnej reprezentacji narodowej ;] A o kulisch derbów z wynikiem 5:0 chcesz porozmawiać? O tym ile pieniędzy poszło pod stołem żebyście byli o bramkę lepsi w korespondencyjnym wyścigu z Legią o eliminacje Ligi Mistrzów. Ale nie łatwiej jest wierzyć że to inni sa ubrudzeni. Pewnie myslisz ze Widzew to wszystko uczciwie wygrywał? ;] Litości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Wygrany sparing ŁKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 20:59 Dowody misiu... tu sprawa jest jasna. Przyznal sie Wasz kierownik. Mam nadzieje, ze niebawe Pan Ł dostanie wezwanie do Wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Wygrany sparing ŁKS IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 21:40 A skąd! Widzew zdobywając mistrzostwa w latach 95/96 i 96/97 bo pewnie o te czasy Ci chodzi kupił jedynie mecze od Legii :) bo innych lał jak chciał(poza paroma w tym czasie porażkami m.in z Wami)--Bez napinki-- A swoją drogą to dziwne że jedynie słuszny łódzki klub podkłada się wieśniakom spoza miasta aby Ci poraz kolejny spróbowali swoich sił w europejskich pucharach (pamiętne 5:0)--z napinką-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piwer Re: Wygrany sparing ŁKS IP: *.toya.net.pl 22.01.07, 21:57 Pamiętaj pod czyją łapą wtedy był wówczas ŁKS i jakie już wtedy miał plany ów pan. Wtedy priorytetem było wyprzedać zawodników, zarobić na meczach i upchnąć Brazylijczyków w barakach by ciąć koszty. Jeżeli sądzisz że Widzew we wspomnianych sezonach grał czysto to wierz dalej w swoje bajki, ja nie gustuję w polemikach rodem z fantasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁKS RTK Re: Wygrany sparing ŁKS IP: *.retsat1.com.pl 22.01.07, 22:45 Piwer - szacunek Odpowiedz Link Zgłoś