Dodaj do ulubionych

Czy to jest potrzebne?

05.02.07, 19:33
Witam,

Czy uważacie, że przydałoby się uruchomienie miejskiego forum internetowego?
Forum, na którym można faktycznie porozmawiać o mieście i sprawach z nim
związanych, a przy okazji skupić jakieś grono ludzi i wspólnie "organizować"
się w mieście?
Obserwuj wątek
    • menthal Re: Czy to jest potrzebne? 05.02.07, 19:54
      Przeciez właśnie piszesz na takim forum. Poza tym jest jeszcze forum na stronie
      miastozgierz.pl Ale tak na prawde to nie brak miejsca do pisania jest problemem
      tylko brak chętnych ludzi. Jak będą chcieli pisać to znajdą forum. Takie miasto
      ... chociaż forum i tak troche żywsze niż Pabianice.
      • infinitiveman Re: Czy to jest potrzebne? 05.02.07, 19:57
        Zgadzam się, tylko jak zachęcić ludzi do pisania na forum dostępnym w serwisie
        gazeta.pl ? Są ograniczone możliwości. Ale fakt, są dwa takie miejsca.
        • zgierzak Re: Czy to jest potrzebne? 05.02.07, 20:22
          dość istotnym hamulcem jest brak mozliwosci quasi-anonimowego szybkiego
          komentowania bez logowania.
          • zgierzyk Re: Czy to jest potrzebne? 05.02.07, 21:29
            Przydałoby się takie forum, na którym spotkalibyśmy władze miasta, ale
            nie „inkoguto”, i władze te odpowiadałyby na posty, brały udział w dyskusji.
            Tu trzeba byłoby mieć trochę odwagi, aby wystąpić jako Pan Prezydent, Pani
            Naczelnik itp., bo – nie oszukujmy się – internauci potrafią być też
            nieprzyjemni.
            To forum mogłoby też spełniać tę funkcję.
            • zgierzak Re: Czy to jest potrzebne? 05.02.07, 21:48
              zlecili by robotę leszczom z sekretariatów z adnotacją: "nie angażować się w
              niezamówione wątki".
              • ropuche Re: Czy to jest potrzebne? 05.02.07, 22:33
                Leszcze i piranie z sekret. mogą i pisać solo dla ludu nie dla kaski. Coś
                napiszą wesołego, bo jak nara to wszyscy tylko kitują jak stare dziadusy. Zero
                radości, nawalili się koksu, napchali kiszonki, czy co. Góra pewnie dała długą
                na stoki to i nie pogadamy.
                • menthal Re: Czy to jest potrzebne? 05.02.07, 23:57
                  infinitiveman mówił o stworzeniu grona i wspólnym organizowaniu się. Sorry ale
                  ja nie mam ochoty być w jednym gronie z politykami ani się z nimi organizować.
                  Od tego są partie polityczne.
                  No ale generalnie pomysl stworzenia spolecznosci internetowej której członkowie
                  mieszkają na tyle blisko że mogą się normalnie spotkać jest ok.

OT na temat następcy Radka Sikorskiego: Jak patrzę na to jakich kolejnych
                  specjalistów serwuje nam koalicja to następny w kolejce do stołka
                  ministerialnego musi być kot Puś. Chociaż gdyby zastąpił Fotygę i tak nikt by
                  tego nie zauważył.
                  • zgierzak Re: Czy to jest potrzebne? 06.02.07, 09:30
                    widziałem na jakiejś reklamie, że jeszcze Krecik się nadaje.
                    • infinitiveman Re: Czy to jest potrzebne? 06.02.07, 10:07
                      Myślałem właśnie o tym, aby takie forum było miejscem rozmowy, otwartej rozmowy
                      z władzami miasta. W końcu p. Sokół deklarował chęci do dyskusji z mieszkańcami.
                      takie forum, oczywiście na pewnych zasadach, to bardzo dobre i w sumie dosyć
                      nowoczesne rozwiązanie jeśli chodzi o komunikację i zgłaszanie problemów. Wiem,
                      że prezydent ma sporo pracy, ale myślę że mógłby znaleźć czas na dialog z
                      mieszkańcami na takim forum, w końcu sam jest jednym z nich. A inni pracownicy
                      Urzędu Miasta także. Wszystko da się uzgodnić, jeśli napotyka się na otwartość i
                      chęci.
                      • zgierzak Re: Czy to jest potrzebne? 06.02.07, 11:33
                        ale jak ma być "niezależne" to nie może być prowadzone przez wiadomą firme za
                        kasę miejską. a na innym pewnie nikt oficjalnie nie wystąpi.
                  • ropuche Re: Czy to jest potrzebne? 07.02.07, 22:56
                    Rektora Pusia sciągać z Łodzi, eee lepiej kotka mamrotka. O Radka nie martw się
                    da radę i ustawi się spoko, a na stołek skoczy Zgierzak, KK lub Menthal.
                    • zgierzak Re: Czy to jest potrzebne? 07.02.07, 23:33
                      nie wrzucaj mnie do jednego wora z KK bo wyjdzie z tego krwisty shake a'la
                      MCshit - ja się nie nadaję na takie stołki - lansujcie się beze mnie.
      • anunn1 Re: Czy to jest potrzebne? 07.02.07, 20:47
        tak jestem za.
        • ropuche Re: Czy to jest potrzebne? 07.02.07, 23:05
          Za kaską w zgorzel, za robotą na Kuraczek i za forum. Skan materaca cioci
          Irenki.
          • infinitiveman Re: Czy to jest potrzebne? 08.02.07, 11:04
            Forum powstaje. Znaczy się już jest. Niebawem "kampania" promocyjna ;)
            • zgierzak Re: Czy to jest potrzebne? 08.02.07, 11:50
              ja dam fajną domenę i oprawie programowo cały stuff - a kto da hosta i kabelek?
              (może być w ostateczności szkiełko).
              • ropuche Re: Czy to jest potrzebne? 08.02.07, 21:55
                poznałam kilku kabelków i nawet kablówkę, małoletnie obrzydzenie. Z kablówką
                coś zrobić, to zadanie dla VIb, flaki trzeba myć ale chyba to nie cienkosz
                odnowa
                • infinitiveman Re: Czy to jest potrzebne? 09.02.07, 11:30
                  Forum zaczęło działać, teraz potrzeba trochę czasu na "klimatyzację" ;) Myślę,
                  że jest szansa. A planów jest już troszkę na przyszłość. Kwestia przychylności
                  mediów jest ważna.
                  • sh4rky Re: Czy to jest potrzebne? 09.02.07, 13:11
                    Proszszszszę... konkurencja nam rośnie...
                    ale jak to mówią: dobra konkurencja nie jest zła
                    :)

Powodzenia!
                    • zgierzak Re: Czy to jest potrzebne? 09.02.07, 15:23
                      ale coś ruchu tam nie ma.
                      • infinitiveman Re: Czy to jest potrzebne? 09.02.07, 16:06
                        Drogi kolego, zwróć uwagę, że "Wasz" serwis działa już długo, a moje forum jest
                        krótko, i tak naprawdę nikt o nim nie wie jeszcze w szerszym gronie. Najpierw
                        testowo jest dostępne, dostosuje się co można, a potem ludzie się dowiedzą tzn.
                        forum będzie zareklamowane. Taka według mnie kolej rzeczy. Jeszcze ludzie się
                        zbiorą.
                        • zgierzak Re: Czy to jest potrzebne? 09.02.07, 16:12
                          to nie jest "nasz" serwis tylko Agory - "serwis" to za duże słowo - to tylko
                          proste forum. ciekawe w jakim kierunku pójdzie wasz serwis - już taki jeden
                          kochamcośtam się uruchomił na potrzeby wyborów a teraz zdechł. ale skutek
                          łącznie z innymi działaniami odniósł.
                          • infinitiveman Re: Czy to jest potrzebne? 09.02.07, 18:17
                            Nie miałem na myśli forum na gazeta.pl, a vortal młodych... który chyba też był
                            "zamieszany" w wybory. "Nasz" serwis nie powstał po to, żeby za jakiś czas
                            przejmować władzę w mieście. I nie będziemy wysuwać żadnych kandydatur na
                            jakiekolwiek urzędnicze stanowiska jak też nie mamy zamiaru popierać
                            kogokolwiek. Serwis "kochamcostam" to nie moja sprawa, jego oglądalność mnie nie
                            interesuje.
                            Myślę, że nie ma ma potrzeby się spierać kto jest czyj i dlaczego, bo i tak
                            wszystkim rządzi układ... słoneczny ;)
                            • ropuche Re: Czy to jest potrzebne? 09.02.07, 21:17
                              nowe odjazdowe forum to i chyba ma być BC-bis, a kolo wodzirej szkolony w
                              urzędach ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka