niaguska 08.02.07, 12:16 W zwiazku z zaistniala sytuacja, odczuwam lekki stres... powiedzcie o swoich doswiadczeniach i lodzkim Wordzie -- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaa202 Spróbuj na forum "prawo jazdy" 08.02.07, 12:19 Koleżanka właśnie nie zdała 7 raz. Ale obecnie średnio ponoć zdaje się za trzecim. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: 8 marca mam egzamin praktyczny - prawo jazdy 08.02.07, 12:20 kilka lat temu, dokładnie 8 marca zdałem egzamin praktyczny na prawo jazdy, ale doświadczen z łódzkim Wordem na szczęście nigdy nie miałem :> Odpowiedz Link Zgłoś
mamaewy Re: 8 marca mam egzamin praktyczny - prawo jazdy 08.02.07, 12:38 Ja zdałam za pierwszym razem i to w łódzkim wordzie. Jak jesteś dobrze przygotowana, to na pewno dasz radę. Najlepsza rada, to w czasie oczekiwania na swoją kolej jazdy - nie słuchać opowieści reszty osób dotyczących egzaminu i wiadomości teoretycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
niaguska Re: 8 marca mam egzamin praktyczny - prawo jazdy 08.02.07, 13:03 Wiem, bo jak zdawalam w zeszlym tygodniu teorie i przyjechalam do osrodka to wszyscy mieli glowy w ksiazkach, a ja pomyslalam ze moze tez powinnam wszystko przecwiczyc, no i oczywiscie zdalam bezblednie a coponiektorzy nie zaliczyli. Ale stres jest przed egzaminem praktycznym bardziej ze wzgledu na cala "otoczke". Odpowiedz Link Zgłoś
lionne7 Mały podwątek ;) 08.02.07, 13:47 Jak myślicie, czy osoba, która ma jazdy tylko na kursie (nie ma innego kontaktu z autem, np. nie ćwiczy z mężem, bratem itd.) ma szansę na zdanie za pierwszym razem? Może znacie takie osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
melanc.hoolik Re: Mały podwątek ;) 08.02.07, 13:54 lionne7 napisała: > Jak myślicie, czy osoba, która ma jazdy tylko na kursie (nie ma innego kontaktu > > z autem, np. nie ćwiczy z mężem, bratem itd.) ma szansę na zdanie za pierwszym > razem? Może znacie takie osoby? wróżenie z fusów Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Mały podwątek ;) 08.02.07, 14:01 Ja znam taką osobę - ja nią jestem :) W lipcu zdałem egzamin za pierwszym razem jeżdżąc tylko na kursie i wykupując jeszcze ok. 5 godzin jazd na tydzień przed egzaminem, bo okres oczekiwania był ponad miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
niaguska Re: Mały podwątek ;) 08.02.07, 14:20 To dokupiles 20 godzin dodatkowo? Czyli 2/3 kursu??????????? To jest 800 zl Odpowiedz Link Zgłoś
lionne7 Gratuluję 08.02.07, 21:01 Ale podczas tego kursu pierwszy raz siedziałeś za kierownicą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quide Re: Mały podwątek ;) IP: *.retsat1.com.pl 18.02.07, 21:04 Heja ja tez zdalem za pierwszym razem, jezdzilem tylko na kursie (30 godzin przepisowych + 4 albo 6 dodatkowo). Wczesniej nigdy nie siedzialem za kierownica samochodu. Zdawalem w styczniu 2005, oczywiscie w WORDzie w Lodzi Moim zdaniem kwestia dobrego przygotowania - osobiscie polecam szkole pana Woty, a zwlaszcza pana Tomaszkiewicza - instruktora. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: 8 marca mam egzamin praktyczny - prawo jazdy 08.02.07, 21:18 Ja zdałam za trzecim razem (dwa razy w Piotrkowie, raz w Łodzi i tu właśnie zdałam). Zdałam, bo trafiłam na instruktora - normalnego człowieka. Są tacy, którzy nie przepuszą Cię, jeśli czynności przygotowawcze wykonasz w "nieodpowiedniej" kolejności, np. sygnał dźwiękowy sprawdzisz przed światłami. Stres jest ogromny - ja pomogłam sobie w ten sposób, że za trzecim razem poszłam na egzamin w tajemnicy przed wszystkimi - nikt do mnie nie wydzwaniał, nie słał smsów, nie pytał jak się czuję przed egzaminem, nie życzył szczęścia. Po prostu dzień jak co dzień. Dodatkowo jeszcze tego dnia odezwał się jeden z moich nieszczęsnych zębów, więc pół mojej twarzy zajmowało powierzchnię przeznaczoną zazwyczaj dla całej twarzy - fakt, że mój wygląd budził współczucie :) Ból był większy niż stres. Przed egzaminem wyobraź sobie, jak to będzie, jak już będzie po - a jest wspaniale, ja osobiście uwielbiam jazdę samochodem! Weź głęboki oddech i nie daj się! Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.k-a Re: 8 marca mam egzamin praktyczny - prawo jazdy 17.02.07, 10:36 hasiok.com/connect.php?id=2792 Odpowiedz Link Zgłoś
barbitka1980 Re: 8 marca mam egzamin praktyczny - prawo jazdy 17.02.07, 12:29 moja niedoszła szwagierka zdawała 8 marca, trafiła na kobietę i wydawaćby się mogło że ją pewnie oleje, ale zdała :-) w dzień kobiet :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jaga.ole Re: 8 marca mam egzamin praktyczny - prawo jazdy 17.02.07, 12:35 dzisiaj miałam egzamin o 9-ej i zdałam (za szóstym razem), nareszcie mam to za sobą uff; pozdrawiam i życzę innym szczęścia na egzaminie Jaga Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: 8 marca mam egzamin praktyczny - prawo jazdy 24.02.07, 21:02 Mam prawko juz od ponad 30 lat. Zdawałem egzamin gdy byłem uczniem liceum. Uważam, że nie wszyscy w Polsce muszą mieć prawo jazdy gdyż moga być zagrożeniem dla innych. Uważam też że powinno być ograniczona do 3 razy możliwość zdawania egzaminu. Jak słyszę że ktoś zrobił to za 7 razem to nigdy nie dałbym mu prawa jazdy. Nawet małpę można nuaczyć na zasadzie odruchów prowadzić samochód. Ale czy małpy mają jeździć po polskich drogach. Z drugiej zaś strony warto by jakieś czynniki przyjrzały się dokładnie egzaminom na prawo jazdy. Bo zdawalność 20-30 procentowa jest dla mnie mocno podejrzana. Albo szkoły jazdy nie uczą jak trzeba, albo ludzie są niezdolni albo egzaminy są nieprawidłowe. Czasami mam takie marzenie aby pójść ingonito na taki egzamin i zdawać go a tym samym przyjrzeć się pracy tym egzaminatorom. Myślę, że mimo tak wielkiego stażu za kółkiem niezdałbym go za pierwszym razem. Mimo wszystko życzę wszystkim zdającym zdania tego egzaminu za pierwszym razem. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś