sceptyk31 14.02.07, 21:25 Kot to bardzo miłe zwierzątko. Zasługuje na święto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gmih Światowy Dzień Kota w Łodzi IP: *.toya.net.pl 14.02.07, 21:51 Tak dla żartu proponuję ustanowić w Łodzi Światowy Dzień Świra (tu ucieszyliby się panowie Markowie:Konrad i Koterski),a na poważnie zamiast snobistycznego Dnia Kota - w biednej Łodzi proponuję zorganizować Światowy Dnień Bezdomnego,których w Łodzi jest wielu i o których potykają się wychodzący z łódzkiego magistratu urzędnicy(byłem tego świadkiem).W programie tego Światowego Dnia proponuję jako jeden z punktów:*zbiórka na bezdomnych w ramach akcji"Ludzie - Kloszardom"* i *bezpłatne porady lekarskie dla meneli*.Myślę ,że taka pomoc przydałaby sie bardziej ludziom niż kotom,no i oczywiście zorganizowana z całą tą pompą koniecznie w Galerii Łódzkiej z udziałem tych,którym władza kojarzy sie z przezroczystością... Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 14.02.07, 22:25 jedno drugiego nie wyklucza. poza tym ja wolę koty niż ludzi. są mądrzejsze i ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 14.02.07, 22:48 A ja pójdę i będę świętowała! Nie dlatego, że koty mają większe prawo do takiego święta niż bezdomni, ale dlatego, że nie wyznaję zasady: "innym się bardziej należy, więc lepiej nic nie róbmy". Cel szczytny jak najbardziej, więc warto go poprzeć. P. S. Poza tym mój kot by się obraził! Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 14.02.07, 23:03 zróbmy Światową Noc Czarnego Jak Smoła Kota. w skrócie: ŚwiNC JaSmoK. Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 15.02.07, 09:06 huann napisał: > zróbmy Światową Noc Czarnego Jak Smoła Kota. > > w skrócie: ŚwiNC JaSmoK. > TAK! Mam takiego jednego! Drugi prawie, prawie :) Wiwat ŚwiNC JaSmoK! Niech się świeci! Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Koty i ludzie... 14.02.07, 23:38 ...podobny żywot wiodą. Salony, albo piwnice i śmietniki. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.yez Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 15.02.07, 00:20 Gość portalu: gmih napisał(a): > a na poważnie zamiast snobistycznego > Dnia Kota - w biednej Łodzi proponuję zorganizować Światowy Dnień > Bezdomnego,których w Łodzi jest wielu Jest tylko jedna mała różnica: Dzień Kota w Galerii Łódzkiej nie będzie imprezą charytatywną; jej organizatorzy z pewnością chcą na niej zwyczajnie zarobić. Organizują więc imprezę jakich wiele, żeby mieć z tego zysk. I nie widzę w tym nic złego. Ani nic wspólnego z dobroczynną akcją pomocy bezdomnym. Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 15.02.07, 00:55 jako czlonek ccl, moge ci powiedziec, ze akurat swiatowy dzien kota organizowany jest 'po kosztach'. dziekuje za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 15.02.07, 08:52 mr.yez napisał: > Ani nic wspólnego z dobroczynną akcją pomocy bezdomnym. Za to sama Galeria Łódzka ma z pewnością wiele z tym wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 16.02.07, 13:43 Poczytaj: www.kot.net.pl/kot18.html#obchody Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 16.02.07, 13:45 Tak oczywiści koty są ważne,ba nawet najważniejsze dlatego szpilę im;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawian_oktawian Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 16.02.07, 16:58 Nie, lepiej dla kotów. Koty są czyste, ładne i miłe, a menele wręcz przeciwnie - brudni i śmierdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
karus100 Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 15.02.07, 19:32 Bardzo lubię kotki i zapewne wybiorę się na wystawę. Chociaż moje dwa sierściuchy i tak są duzo ładniejsze od wszystkich rasowych kotów:) Odpowiedz Link Zgłoś
dowgar Światowy Dzień Kota w Łodzi 15.02.07, 20:54 Ludzie którzy mówia że powinno się drugi raz obchodzić dzień dziecka, niech go sobie zorganizuja i obchodzą , czy ktos im tego broni? Dla mnie "ludzie" którzy tak mówia są niepełnowartosciowi. Kot jest stworzeniem tak samo mającym prawa być i żyć na tej ziemi jak ci maluczcy "ludzie" a nawet mają większe...zanim my zaczęlismy się nawzajem zabijać one juz zyły na ziemi od wielu wielu lat. Chciałbym żeby wróciło prawo , które karało smiercią zabicie kota. Znam przypadek zabicia karmiącej kotki przez dbydlaka działkowicza li tylko po to żeby drugiemu działkowiczowi zrobić na złość. Mam nadzieję że Policja jednak zrobi z tym degeneratem porządek. SZANUJMY I KOCHAJMY KOTY, BO WARTO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
proxima3000 Cytacik 16.02.07, 13:19 sceptyk31 napisał: > Kot to bardzo miłe zwierzątko. Zasługuje na święto. Jasne - opiekunom i miłośnikom kotków zadedykuję więc poniższy cytacik :) "Czyż nie ma hipokryzji w tym, że upominamy dzieci gdy krzywdzą kotki czy pieski, podczas gdy sami zasiadamy do stołu, na który z premedytacją zabito dziesiątki stworzeń?" - Lew Tołstoj Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen odpowiedziulka 16.02.07, 15:57 nie traktuj wszystkich milosnikow zwierzat przez pryzmat wlasnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
proxima3000 Do keridwan Re: odpowiedziulka 17.02.07, 00:08 keridwen napisała: > nie traktuj wszystkich milosnikow zwierzat przez pryzmat wlasnej osoby. Nawzajem :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 A kiedy jest Światowy Dzień Piątej Klepki? 16.02.07, 16:06 Bo takie święto to bym obchodziła. Hucznie. Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzyk Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 16.02.07, 22:08 Mam Kota. Też zasługuję na święto! Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Powiem tak... 16.02.07, 22:22 Jest masa świąt, które zupełnie mnie nie interesują - mimo to (a - prawdę powiedziawszy - właśnie ze względu na moje znikome bądź żadne zainteresowanie wzmiankowanymi) nie silę się na próby wyśmiewania czy dyskredytowania w jakikolwiek sposób patrona czy przyczyny, dla której taki czy inny dzień miałby być hucznie obchodzony przez jakąś grupę ludzi. Jeżeli są tu osoby nie poczuwające się do świętowania z okazji kota to w porządku, to naturalne. Każdy ma swój kawałek tortu, każdy ma swój obszar zainteresowań, hobby, obsesji, etc. Ale niech będzie konsekwentny i łaskawie zamknie twarz w tym temacie - bo próbując wartościować powody, dla których powiedzmy miłośnicy kotów mają ochotę świętować w tym dniu, jest ideologicznie i mentalnie bardzo bliski forumowym "wegetarianom" przypieprzającym się do wszystkich, którzy podzielają opinie im samym obce. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
proxima3000 Do urebe Re: Powiem tak... 17.02.07, 00:11 uerbe napisał: >...przypieprzającym... ???Co za paskudne słownictwo LOOL Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Do urebe Re: Powiem tak... 17.02.07, 00:57 proxima3000 napisała: > ???Co za paskudne słownictwo Owszem. I co mi zrobisz, dziecko? Będę "u pani"? Odpowiedz Link Zgłoś
proxima3000 Do urebe Re: Powiem tak... 17.02.07, 09:29 uerbe napisał: > proxima3000 napisała: > > > ???Co za paskudne słownictwo > > Owszem. I co mi zrobisz, dziecko? Będę "u pani"? > Za karę dostaniesz g..no a nie piwko w Zapiecku... i z rowerowania jutro nici masz :) Odpowiedz Link Zgłoś
e-teacher Światowy Dzień Kota w Łodzi 17.02.07, 08:20 Od wielu lat jestem szczęśliwą kocią 'mamą'.Cieszę się,że jest Dzień Kota.Koty to wspaniałe,inteligentne zwierzęta.Strach pomyśleć ile od ludzi wycierpiały i nadal cierpią.Może ten dzień choć trochę pomoże?Oby tak się stało! Pozdrawiamy - moja kotka i ja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Pewnie było sto razy ale dla tych, co nie znają: 17.02.07, 09:44 www.polityka.pl/archive/do/registry/secure/showArticle?id=2003912 Końcówa felietonu wyjaśnia dlaczego nie ma dnia piątej klepki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bryzolin To Światowy Dzień Kota? czy w Łodzi? 17.02.07, 10:13 Czy cały świat ma celebrować śięto kota z Łodzi? A myszy? Jam mam mysz, jest śliczna, może jej święto zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: To Światowy Dzień Kota? czy w Łodzi? 17.02.07, 16:26 Czemu cały świat? Niech celebrują ci, co chcą. Jeżeli chcesz uczcić świętem swoją mysz, to dalej: najpierw ustal datę, potem miejsce, sponsorów, itd., itp. Na pewno znajdą się chętni. Ja tam zawsze popieram takie ciekawe inicjatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: No a kiedy święto papryki? 17.02.07, 18:56 No a kiedy święto pa pryki? zaraz po święcie emeryta i rencisty. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: No a kiedy święto papryki? 17.02.07, 19:42 Będę tam z mikrofonem się szlajać, mam nadzieję spotkać kogoś znajomego. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: No a kiedy święto papryki? 17.02.07, 19:48 rozmowy_kontrolowane napisała: > Będę tam z mikrofonem się szlajać, mam nadzieję spotkać kogoś znajomego. Z mikrofonkiem, ale kierunkowym koniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: No a kiedy święto papryki? 18.02.07, 07:51 keridwen napisała: > nas Keri, tego jestem pewna, będę z Potomkiem, gdzieś się złapiemy, może to Was nagram:) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: No a kiedy święto papryki? 18.02.07, 08:37 rozmowy_kontrolowane napisała: > Będę tam z mikrofonem się szlajać, mam nadzieję spotkać kogoś znajomego. To do zobaczenia;-) Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 17.02.07, 22:42 W ramach święta został wykonany: www.origamichile.cl/gui/diagramas/pdf/gato_roman_diaz.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 17.02.07, 22:51 ....czyli zróbta se kota, co nie mruczy, nie grzebie w kuwecie, nie wyżera szpro..., eee... rybek z akwarium, nie robi grzbietu, nie ostrzy pazurów o kanapę, ale podobnie jak żywy kot, nie zniesienadmiernego miętolenia... Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 17.02.07, 22:55 nakole napisał: > nie zniesienadmiernego miętolenia... Testowałeś? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 17.02.07, 23:03 Nooooo, kocurek M. nie lubił i uciekał, a papierowy zamienił się w kulę i skonczył w koszu. Odpowiedz Link Zgłoś
graz.ka Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 17.02.07, 22:55 nakole napisał: > ....czyli zróbta se kota, > co nie mruczy, > nie grzebie w kuwecie, > nie wyżera szpro..., eee... rybek z akwarium, > nie robi grzbietu, > nie ostrzy pazurów o kanapę, > ale podobnie jak żywy kot, > nie zniesienadmiernego miętolenia... Mam dwa żywe, więc dla oddechu od tego co powyższe zrobiłam i takiego papierowego - bo wreszcie po godzinie najkochańszy kocurek zlazł mi z ramion i poszedł spać na monitor :) A ten papierowy też nie zniesie nadmiernego miętolenia, zaręczam :) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi 17.02.07, 23:06 Koty lubią na monitorze, ale czy to dla nich zdrowe? Mój kotek wylegiwal się na TV i na Zwierzęcym Smęntarzu :-[[[[[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA KOTY IP: *.tsi.tychy.pl 17.02.08, 12:38 JESTEM WIELBICIELKOM KOTÓW I MAM TYLKO 2 KOTY BO RODZICE MI NA WIĘCEJ NIE POZWALAJĄ POZDRAWIAM ============= KASIA==========STOLECKA========== Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASiaa Re: Światowy Dzień Kota w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 14:44 Były moze szczurki ???:) Odpowiedz Link Zgłoś