hubar 22.11.01, 15:36 Co sądzisz o tym festiwalu. Jesteś zadowolony że jest w Łodzi? Co bys zmienił? Wybierasz się? Camerimage 2001 1-8 grudnia pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
montes Re: CAMERIMAGE 22.11.01, 20:39 Wybieram się, a nawet zamierzam tam czynnie uczestniczyć.Zresztą tak samo jak TY!Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: CAMERIMAGE IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 23.11.01, 10:52 Witam Bylem w zeszlym roku i bylo niezle. Ale zeby nie poprzestawac na pochwalach napisze o jednym. W materialach informacyjnych brakuje mi choc jednego slowa, dla gosci, ze do Lodzi mozna przyleciec samolotem. Jest tylko reklama radio-taxi dowozacego (owszem tanio) ludzi z Okecia do Lodzi taksowkami. Szkoda, bo moze chetni lecacy na festiwal pomogliby nam ozywic Lublinek. Pozdrawiam lotniskowowo, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HuBar Re: CAMERIMAGE IP: 195.116.132.* 27.11.01, 21:05 Tak się składa że jestem w biurze prasowym Camerimage. Marcin wyślij mi mailem krótką notkę jak Ty to widzisz- co jak kiedy (z samolotami), ok? pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: CAMERIMAGE IP: *.toya.net.pl 27.11.01, 21:31 Właśnie dlaczego wszyscy narzekają i wzywaja do wziecia sie do roboty, a kiedy przychodzi czas na działnie i pomyslunek to nikogo nie ma?? dobry pomysł z tymi samolotami, w końcu to oni pojada w świat i powiedzą, ze dostali sie do nas samolotem:)) a tak na serio to bardzo się cieszę, że ten festiwal jest u nas, w Łodzi!! Ciekawe czy któraś z ogólnopolskich gazet wspomni o nim na swych łamach?? Bo jak na razie to wspominają o Łodzi tylko przy okazji "Ośmiornicy i takich tam brzydkich rzeczy..:((( Camerimage mam nadzieję, że zawsze będzie w Łodzi i nie spotka nas los Torunia (tylko tym raze w strone wa-wy...:(( Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: CAMERIMAGE 28.11.01, 14:08 Z tego co mi na razie wiadomo to patronem medialnym jest RMF i już zaczynają nagłaśniać sprawę! Gazeta też na pewno coś napisze! pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: CAMERIMAGE 28.11.01, 19:37 hubar napisał(a): > Z tego co mi na razie wiadomo to patronem medialnym jest RMF i już zaczynają > nagłaśniać sprawę! Gazeta też na pewno coś napisze! Do brzegu. Ile ogłoszeń i w jakiej prasie będzie zamieszczonych przez organizatorów ? Ile spotów reklamowych dla radiowców przygotowało biuro festiwalowe ? W jakim nakładzie i z jaką dystrybucją będzie prowadzona akcja plakatowa ? W ilu miastach polski będzie to prowadzone ? Jakie są uzgodnione transmisje bezpośrednie w TV i z którymi stacjami ? Kto za to odpowiada ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: CAMERIMAGE 28.11.01, 22:26 jasam napisał(a): > > Do brzegu. > Ile ogłoszeń i w jakiej prasie będzie zamieszczonych przez organizatorów ? Sorry ale to nie mój dział > Ile spotów reklamowych dla radiowców przygotowało biuro festiwalowe ? jak wyżej > W jakim nakładzie i z jaką dystrybucją będzie prowadzona akcja plakatowa ? jak wyżej > W ilu miastach polski będzie to prowadzone ? jak wyżej > Jakie są uzgodnione transmisje bezpośrednie w TV i z którymi stacjami ? > Kto za to odpowiada ? TVP2 będzie dawać relację a z gali zamknięcia 8 grudnia będzie transmisja. Tyle wiem na dziś pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: CAMERIMAGE 29.11.01, 00:01 hubar napisał(a): > Sorry ale to nie mój dział Gdybys miał wrotki, to czułbym sie jak w hipermarkecie. Co dały twoje odpowiedzi ? Twój spokój i nic więcej. To kto za to odpowiada, że dopiero 30.XI. wieczorem (jak pisze Barolo_meo) będzie wiadomo co bedzie 1.XII. Bilety wydrukują przed czy po festiwalu ? Gdzie ten światowy wydźwięk festiwalu ? :-((((((((((( przepraszam za maltontenctwo kierowane do Ciebie, ale sam zgłosiłeś się że maczasz w tym palce. pozdr. dla wszystkich ratujących Camerimage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: CAMERIMAGE IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 28.11.01, 11:10 Witam No to pisze: samoloty lataja do Lodzi (o ile sa chetni) od wtorku do piatku. Wylot z Wa-wy 13:20, przylot do Lodzi 14:05, wylot z Lodzi 14:30 i ladowanie z powrotem w Wa-wie o 15:10. Rozklad jest na stronie: lotnisko.leto.com.pl/rozklad.html oraz stronie LOTu: defiant.lot.com/javaCleaner.cgi?pl+Html/nonjava-pl.html lub (po angielsku) defiant.lot.com/javaCleaner.cgi?+Html/nonjava.html Wg info ze strony rejs Lodz-Wa-wa kosztuje 96.30zl,a gdy sie leci do/z zagranicy do Wa-wy tez LOTem to za odcinek do Lodzi nic sie nie doplaca. Mozna to potwierdzic telefonicznie pod numerami: 0 801 300 952 podroze prywatne 0 801 300 953 podroze sluzbowe. Pozdrawiam, MarcinK PS Wysylam to na poczte KFL oraz hubar@poczta.onet.pl MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK errata IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 28.11.01, 11:12 wyslalem na hubar@poczta.GAZETA.pl, a nie hubar@poczta.ONET.pl MK Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: CAMERIMAGE 28.11.01, 18:57 Gość portalu: HuBar napisał(a): > Tak się składa że jestem w biurze prasowym Camerimage. A ja w prasie nie widzę, że nadchodzi wielkie wydarzenie dla Łodzi. Czy znów głównym wątkiem w mediach na temat festiwalu nie stanie się strajk obsługi ? Dlaczego Miasto nie jest w kolorach tego światowego festiwalu ? Czy poza uświadomieniem istnienia naszego miasta wśród zagranicznych gości, pomyślano o promocji ukierunkowanej na jej mieszkańców ? Czy dociera do Łodzian, że ta impreza jest miastu potrzebna i da jakieś efekty promocyjne ? Cieszę sie - tym, że jest w Łodzi nowa duża impreza. Została sprowadzona, bo "Konstrukcja w procesie" uciekła z naszego miasta. Może na tym wyszliśmy lepiej. Ale żeby została w Łodzi, to pewnie za każdym razem będą takie przepychanki jak w roku bieżącym ? Oprócz narzekań p. Żydowicza (przepraszam, jeżeli przekręciłem nazwisko) należy podwójnie nagłaśniać te pozytywne strony dla miasta. Organizatorom festiwalu na tym nie zależy. Oni mają za cel odbyć festiwal i wręczyć nagrody. A czy to będzie w Łodzi, to nie ich problem. Jak zatrzymać ich w Łodzi i zarazem wypromować miasto - młodzi, ambitni, niekonwencjonalni, szukający możliwości samorealizacji - na start. I nie mówić, że w Łodzi nic nie wychodzi. pozdr. PS. Czy są jakieś konkrety dla miasta z zachwytów Lyncha z roku ubiegłego ? Miało być studio, miała być wystawa fotogramów w fabryce - czy są jakies działania w tym kierunku ? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: CAMERIMAGE 28.11.01, 19:18 Promocja festiwalu w Łodzi jest tak misternie przemyślana, że nawet nie wiadomo, gdzie bilety kupować, że już nie wspomnę o programie. A niby mamy swoje wtyki w biurze prasowym :(( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: CAMERIMAGE 28.11.01, 22:32 :-)))))) Z biletami jest tak że ich jeszcze nie ma:-) nie wydrukowali! Jak będę coś więcej wiedział to napiszę pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
bartolo_meo Re: CAMERIMAGE 28.11.01, 23:07 kropka. napisał(a): > Promocja festiwalu w Łodzi jest tak misternie przemyślana, że nawet nie > wiadomo, gdzie bilety kupować, że już nie wspomnę o programie. > A niby mamy swoje wtyki w biurze prasowym :(( > Pozdrawiam Wtyki sa i działają! Na www.cik.lodz.pl/ jest program Więcej bedziemy wiedziec od piątku wieczorem, już na bieżąco, ale od tej pory nie bedzie chyba czasu na forum :( Pozdrawiam Bartolomeo Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: CAMERIMAGE 28.11.01, 22:30 Jednak jesteś łodziakiem!- pesymista! Mogę powiedzieć że studio będzie! Stary nawet nie wiesz co to oznacza dla Łodzi!!! Bo będzie nie tylko studio... psyy więcej nie powiem pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
willybob Re: CAMERIMAGE 29.11.01, 13:21 Idę bo muszę! taka praca. Niewiem jak będzie w tym roku ale w zeszłym nasze miasto dostało nieźle po kieszeni. Promocja dla miasta znakomita, ale czemu taka droga? jednak cieszę się, że festiwal jest w Łodzi.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: CAMERIMAGE 29.11.01, 21:03 najpieerw willybob trzeba zainwestowac a potem zbierac tego plony i zyski:)) kto wie jak bedzie teraz??? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: CAMERIMAGE 01.12.01, 15:04 TO już Dziś! > Co sądzisz o tym festiwalu. Jesteś zadowolony że jest w Łodzi? Co byś zmienił? > Wybierasz się? > > Camerimage 2001 1-8 grudnia > > pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: CAMERIMAGE 01.12.01, 17:41 hubar napisał(a): > Co sądzisz o tym festiwalu. Jeszcze nic. Dopiero sie zaczyna > Jesteś zadowolony że jest w Łodzi? Pewnie! > Co byś zmienił? Organizacje informacji > Wybierasz się? Jakbym wiedziała na co, gdzie, kiedy i za ile - to z przyjewmnością > pozdrowy również :P Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: CAMERIMAGE 01.12.01, 17:43 willybob napisał(a): > Kropka zapraszamy na film.pozdr Dziekuję bardzo :)) Jaki? Gdzie? Kiedy? Głupie pytania zadaje, nie? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: CAMERIMAGE IP: 10.0.219.* 01.12.01, 19:50 akurat mogę się zgodzić z faktem, że informacji o tym festiwalu właściwie nigdzie nie było. A jak już sie pojawiły to dzień lub dwa przed festiwalem. Niestety to sę chyba w Łodzi nie zmieni- wszystko na ostatnią chwilę...:(((( No ale to na pewno się zmieni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: CAMERIMAGE 01.12.01, 20:05 Gość portalu: geograf napisał(a): > No ale to na pewno się zmieni:))) Pewnie! jak mamy taką reprezentację w biurze prasowym! :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
willybob Re: CAMERIMAGE 01.12.01, 21:21 kropka. napisał(a): > Gość portalu: geograf napisał(a): > > > No ale to na pewno się zmieni:))) > > Pewnie! jak mamy taką reprezentację w biurze prasowym! :) Taką tzn. jaką ?aaa...najlepszą!-tak to prawda. Napisz kiedy masz czas a my powiemy Ci co grają. Niewiem tylko czy jakbym Cię spotkał na tym festiwalu to czy niezrobiłabyś mi wykładu na temat mojej ortografii nieznaczy to jednak , że niechciałbym go wysłuchać.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: CAMERIMAGE 01.12.01, 23:42 Gość portalu: geograf napisał(a): > Niestety to sę chyba w Łodzi nie zmieni- wszystko na ostatnią chwilę...:(((( To chyba nie problem Łodzi, ale braku pomyślunku Dyrektora. Co jakiś czas słyszę jego wypowiedzi w Radio. Conajmniej 3 wypowiedzi z biadoleniem, jak to mało forsy a tylko jedna merytoryczna. Jeżeli ci co dali pieniądze nie są chwaleni to skąd znależć idiotów, którzy dadzą następną forsę i nic z tego nie będą mieli. co najwyżej ich logo zobaszą ci co w tajemny sposób dowiedzą się co jest w programie i znajdą czas aby tam pójść. ZERO REKLAMY festiwalu. Wczoraj przeszedłem Piotrkowską od Jaracza do Mickiewcza. Zauważyłem 1 (!!!) baner rozciągnięty nad ulicą. Wina władz miasta, czy organizatorów. Dzień przed otwarciem światowego festiwalu. (??????????????????) A nie jestem przekonany, że wszystko trzeba zwalić na władze Łodzi. Program i bilety to już zupełnie czarna magia. I przyszli dziennikarze, studenci WSHE, którzy wielokrotnie wytykają na Forum jak to w Gazecie traktuje się "po łebkach" ważne tematy, lekko nad tym wszystkim przechodzą, bo dostają trochę srebrników. I bez żenady mówią: "zapraszam na film" Kropko, to brzmi prawie jak zaproszenie "do kina". Nieważne co, gdzie, i kiedy będą grali. Będziesz WIDZEM FESTIWALU (wow!) I tak z emocji nie zwauważysz co na ekranie. A głowa będzie się kręcić jak kołowrotek, aby zobaczyć wszystkie gwiazdy. Przepraszam, za upierdliwość, ale szlag mnie trafia, bo coś co dla Łodzi mogłoby być wielką promocją, jest wielka farsą. W gazetach czytam: będzie sławny XY ( film: zzz), sławny YX (film: xyz). Minimum treści. Może dla koneserów kina podanie jednego tytułu filmu jest jednoznaczne z klasą Wielkiego Twórcy. A dlaczego nie uświadamia się średniaków czy pospólstwo. Co ten pan w tym filmie (i innych) osiągnął, że jest tak znaną osobą. Jeżeli więcej ludzi zrozumie, kto przyjechał do Łodzi, będzie z tego dumna, to będzie zdecydowanie lepsza atmosfera, aby władze wydawały pieniądze na ten festiwal. A tak to się robi zamknięta dla swoich impreza towarzyska i wmawia się, że to chwała dla Łodzi. Dla przeciętnego mieszkańca jest to zabawa bogatych za pieniądze, które powinny służyc mieszkańcom. Kończę, i pozdrawiam wszystkich festiwalowych gości, gospodarzy, współpracowników, itd, z życzeniami aby następna edycja była w Łodzi. Ale jako impreza łodzian. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: CAMERIMAGE 02.12.01, 10:40 niestety ten festiewal bedzie przez zwykłych ludzi uważany za "zamknięty" ponieważ już od samej nazwy nabiera ono takiego znaczenia. Festiwal Operatorów Filmowych (czy jaoś tak- przepraszam rozkojarzyłem się i nie pamietam dokładnie)- ta nazwa bardziej brzmi jak jakies targi lub wystawę połączone z wyświetlaniem filmów w ramach pochwalenia się swoimi osiągnięciami, czyż nie?? A tak poza tym to w zeszłym roku przynajmniej było troche reklam na autobusach, a w tym roku...?? A pan Żydowicz też nie powinien narzekać bo :jak sie nie ma co się lubi to sie lubi co się ma!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: CAMERIMAGE 08.12.01, 11:42 Wreszcie się to kończy! Ale w przyszłym roku organizacyjnie ma być lepiej. pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: CAMERIMAGE 08.12.01, 16:11 a czy informacyjnie też będzie lepiej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: CAMERIMAGE 08.12.01, 21:22 Jeżeli będzie w Łodzi ? Żydowicz pewnie od poniedziałku będzie narzekał w mediach, że nie ma pieniędzy. DObrze byłoby dotrwać do 5 edycji - a wtedy już będzie NASZ. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK A co slychac o Lynchu? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 23:01 Witam A co slycha o pomyslach odnosnie studia filmowego Lyncha w Lodzi? Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A co slychac o Lynchu? 09.12.01, 17:25 Jak tylko coś więcej się dowiem to powiem. Na razie wiem tyle że Camerimage 2002 będzie w Łodzi, a jak wszystko dobrze pujdzie to i następne też! pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś