01.03.07, 08:30
Tania:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3954353.html
(Rządowa limuzyna wozi matkę Giertycha na zakupy)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3954369.html
(Kapelan prezydenta dostał rządowe mieszkanie)

Prawo IV RP:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3953798.html
(Tajemnice śledztwa ws. seksafery wyciekną do Samoobrony?)

Wstrętna wyborcza szkaluje miłościwie nam panujących!
Obserwuj wątek
    • cassani a mi sie podoba! 01.03.07, 08:38
      jest dokładnie tak jak sobie wyobrażałem rządy braci mniejszych i świty, a
      nawet bardziej. Oni zachowują się jak Alicja w krainie czarów - nie mogą wziąż
      uwierzyć co ich spotkało, oniesmieleni rozglądają się i nie wierzą własnym
      oczom.
      • yavorius Re: a mi sie podoba! 01.03.07, 09:13
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3954313.html
        A mi się nie podoba.
        • big_news Re: a mi sie podoba! 01.03.07, 09:15
          Wajrak i przyjaciele - cierpiętnicy IV RP. Co to się porobiło...
          • yavorius Re: a mi sie podoba! 01.03.07, 09:22
            Widzisz, jaka RP, tacy cierpiętnicy...
            • big_news Re: a mi sie podoba! 01.03.07, 09:29
              No tak. Taka np. PRL i jej ofiary były pod tym względem w dużo "lepszej" sytuacji...
          • graz.ka Re: a mi sie podoba! 01.03.07, 09:29
            big_news napisał:

> Wajrak i przyjaciele - cierpiętnicy IV RP. Co to się porobiło...

Żartujesz? Jesteś w stanie zaakceptować i usprawiedliwić to pobicie?
            • big_news Re: a mi sie podoba! 01.03.07, 09:31
              Nie. Żadnego pobicia w życiu nieusprawiedliwiłem. Tylko podpinanie tego
              chuligaństwa pod obecną sytuację polityczną uważam za mało stosowne.
              • yavorius Re: a mi sie podoba! 01.03.07, 09:35
                No tak, przecież to ZUPEŁNY przypadek...
                • big_news Re: a mi sie podoba! 01.03.07, 09:38
                  Miałem nadzieję, że tajna dyrektywa o wysyłaniu na niepokorne jednostki
                  wyspecjalizowanych służb, zostanie zachowana w ścisłej tajemnicy. Nic z tego,
                  jak się okazuje. To też się wydało. Ech...
              • graz.ka Re: a mi sie podoba! 01.03.07, 09:36
                Nie widzę w tym akurat artykule podpinania żadnego. No, może poza tym, ze
                został przywołany w tak zatytułowanym wątku przez Yawora.
                Tutaj w wątku rospudzkim były nawoływania, aby ekologów ciąć razem z drzewami.
                Wstyd mi, że nie zaprotestowałam wtedy, choć miałam nadzieję - może do tego nie
                dojdzie. Złudne :(
                • big_news Re: a mi sie podoba! 01.03.07, 09:41
                  A mnie się już do tych "ekologów" nie chce wracać. Szkoda mi mojego na nich czasu.
    • big_news Re: IV RP 01.03.07, 09:10
      Przesadzasz z tą wszechmocą GW. Ona się już skończyła. Aktualnie siła tej gazety
      wygląda tak, że ciągnie mało kogo już interesujący temat seksafery, natomiast w
      dwu pierwszych sprawach polega na niesamowicie rzetelnym Fakcie oraz na innym
      koniu z tej samej stajni czyli Dzienniku (zresztą swoim smiertelnym wrogu), choć
      w tym drugim przypadku korzystając z pośrednictwa PAP-u. Samych wiadomości nie
      komentuję, bo duperelami nie mam zwyczaju się zajmować:)
      • yavorius Re: IV RP 01.03.07, 09:13
        big_news napisał:
        > Samych wiadomości nie komentuję, bo duperelami nie mam zwyczaju się
        > zajmować:)

Aha, brak argumentów.
        • big_news Re: IV RP 01.03.07, 09:17
          W/g Ciebie powinienem natychmiast wystąpić jako rzecznik Romana G., przyjaciel
          kapelana, mający coś na sumieniu typek z obliczem podobnym do posła Ł. oraz
          przedstawiciel podlaskich chuliganów. No to niestety Cię zawiodę. Nie zrobię tego.
          • yavorius Re: IV RP 01.03.07, 09:21
            Kurde, bo zawsze to robiłeś, więc dziwi mnie Twoja zmiana postaw.
            • big_news Re: IV RP 01.03.07, 09:40
              Jasne. Zawsze to robiłem. Zawsze tłumaczyłem się za najdziwniejsze nawet
              działania, zawsze wytłumaczyłem nawet to, co ubzdurzyli sobie ci czy owi. Zawsze...
        • jelonek72 Re: IV RP 01.03.07, 09:20
          niemal kazdego dnia w pełnej krasie prezentowana jest mizeria tej nieszczesnej
          IV RP, i co gorsza media nie muszą sie tu specjalnie starać,bo "elity" z bożej
          łaski same się kompromitują ... mnie się to też nie podoba i czekam na V RP żeby
          tylko gorzej nie było ( chociaż wierzyć mi się nie chce że może być JESZCZE
          gorzej !)
          • rozmowy_kontrolowane Re: IV RP 01.03.07, 09:22
            Profesor Bartoszewski śmiał się ostatnio, że nie ma czegoś takiego, jak IV RP.
            Jest coś- czego bliżej określić nie można.
          • big_news Re: IV RP 01.03.07, 09:35
            Cóż. Ponownie muszę wystapić jako ten, który wskazuje na sławetne bicie
            Murzynów, ale w tej sytuacji to się aż o to prosi. Bo "afery" rodem z IV RP to
            doprawdy maluteńkie pikusie w porównaniu ze znanymi wcześniej faktami. Nie mam
            aż tyle silnej woli, ani nawet ochoty na rzucanie to dziesiątkami przykładów
            prawdziwych afer. Te namiastki, jakie się aktualnie serwuje, mogą conajwyżej
            wzbudzić salwy śmiechu.
      • cassani Bigi, wręcz cudownie potrafisz pisać 01.03.07, 09:45
        nie na temat.
        PS. poważnie Ci sie podoba że Giertych wozi mamę limuzyną rządową?
        PS2. poważnie cieszysz się że są rozdawane mieszkania księżom?
        PS3. poważnie cieszysz się że jest możliwość iż rzecznik prasowy Samoobrony
        będzie miał wgląd w dowody oskarżenia przeciwko jego koledze?

A teraz jeszcze raz spróbuj się wypowiedziec - tym razem na temat. Nie wierzę
        szczególnie w sukces - ale spróbuj.
        PS4 - i please - w miare możliwości nie pisz nic o Tusku. Jesli potrafisz.
        • big_news Re: Bigi, wręcz cudownie potrafisz pisać 01.03.07, 10:03
          Napisałem już o tym wyżej i mogę się jedynie powtórzyć. Zarówno punkt pierwszy,
          jak i pozostałe, uważam za duperele. Wszystko co mogę o tym powiedzieć, to to,
          że nie mam żadnej pewności, iż Fakt pisze całą prawdę, że Dziennik czegoś nie
          pokręcił i że GW ciągnie sprawę, która jest dęta. Co do Twojej wiary we mnie, to
          nigdy specjalnie na nią nie liczyłem, tym samym nie jestem szczególnie
          rozczarowany. Gdy zaś chodzi o jednego pana z Wybrzeża, to stanowi zdaje się on
          Twój, a nie mój problem, bo już nie wiem po raz który próbujesz zasugerować coś,
          co Ciebie, a nie mnie męczy.
          • cassani a wiesz co 01.03.07, 10:36
            kiedyż zadałem sobie trud i przejrzałem cały program wyborczy PiS. Nie ma tam
            nic o wykorzystywaniu pozycji służbowej i środków państwowych w celach
            prywatnych. Ale to faktycznie superele. Nigdy się nie łudziłem że ten rząd
            będzie w czymkolwiek lepszy od rządu SLD jesli chodzi o standardy moralne. I
            widzę że się ze mną zgadzasz pisząc o duperelach.
            W końcu mamy wspólne zdanie.
            • big_news Re: a wiesz co 01.03.07, 10:47
              Piszę to z ręką na sercu: nie godzę się na traktowanie pracy w administracji
              państwowej, jak na zarządzanie prywatnym folwarkiem. W żaden sposób nie będę
              usprawiedliwiał jakichkolwiek (uwiarygodnionych) wykroczeń na tym polu. Zwrócę
              Ci tylko delikatnie uwagę, że przywołanie w kontekście cytowanych tu "afer"
              programu PiS, jest delikatnie mówiąc, nie na miejscu. Bo ani wklejony przez
              Yavora link o limuzynie nie odnosi się do członka PiS-u, ani odnośnik do chałupy
              księżula nie wskazuje, że jest ten klecha członkiem tej partii, co gorsza
              również chłopaki od seksafery nie mają legitymacji zwycięskiego ugrupowania.
              Tak więc zgadzamy się, ale jakby nie bardzo.
      • marianczyk1 Re: IV RP 01.03.07, 19:29
        big_news napisał:

> Przesadzasz z tą wszechmocą GW. Ona się już skończyła. Aktualnie siła tej
        gazet
        > y
        > wygląda tak, że ciągnie mało kogo już interesujący temat seksafery, natomiast
        w
        > dwu pierwszych sprawach polega na niesamowicie rzetelnym Fakcie oraz na innym
        > koniu z tej samej stajni czyli Dzienniku (zresztą swoim smiertelnym wrogu),
        cho
        > ć
        > w tym drugim przypadku korzystając z pośrednictwa PAP-u. Samych wiadomości nie
        > komentuję, bo duperelami nie mam zwyczaju się zajmować:)

tratatatatatatatatatatata przestan bredzic
    • melanc.hoolik Re: IV RP 01.03.07, 09:26
      Fakt niewiarygodną, kłamliwą szmatą jak jedzie po Tusku, wyrocznią i wiarygodnym
      źródłem jak niepochlebnie pisze o Kaczyńskich
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3954353.html
      jeszce jeden "sensacyjny" link do Faktowo/Super'expresowych sensacji na łamach
      Gazetki wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3931608.html

następna afera w sferze przypuszczeń(Tajemnice śledztwa ws. seksafery wyciekną
      do Samoobrony->?<-)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=58232035&a=58236268
      • yavorius Re: IV RP 01.03.07, 09:37
        No cóż, jeśli nie przeszkadza Ci, że rządowa limuzyna z ochroną wozi matkę
        ministra za zakupy 200 metrów za TWOJE podatki, to gratuluję Ci samopoczucia.
        • big_news Re: IV RP 01.03.07, 09:44
          Tobie, jak widzę, też nie chce się komentować innych poza "aferą limuzynową"
          wiadomości. Fajnie to tak wytykac innym, co samemu nie miłe?;)
          • yavorius Re: IV RP 01.03.07, 09:52
            A co mam komentować, skoro nie ma tutaj żadnej normalnej polemiki, skoro
            chowasz głowę w piasek i udajesz, że nie ma problemu?
            • big_news Re: IV RP 01.03.07, 09:57
              Nie wyjeżdżaj z Murzynami, bo komu jak komu, ale Tobie to nieprzystoi. Co innego
              ja, ale Ty?! A poza tym, chodziło mi w tym wypadku o przykłady nie przeze mnie
              pokazane, a tym samym odniesienie sie do mojego braku komentarza jest jakby nie
              na miejscu. Nie uważasz? Co innego mój brak odniesienia do "Twoich" zarzutów, a
              co innego Twój unik wobec tematów wywołanych przez Melanc.hoolika.
              • yavorius Re: IV RP 01.03.07, 10:00
                Mój unik? Buhahaha, przecież on dał bodaj dwa te same linki co ja...
              • yavorius ps. 01.03.07, 10:00
                Nie odwracaj kota ogonem, nie o tym tu dyskutujemy.
                • big_news Re: ps. 01.03.07, 10:10
                  Dobra, wyciągniesz to ode mnie:
                  - nie podoba mi się, że ktoś używa służbowego auta do prywatnych celów (o ile to
                  prawda)
                  - nie podoba mi się, że ktokolwiek może otrzymać mieszkanie, które mu
                  nieprzysługuje (o ile to prawda)
                  - nie podoba mi się, że ktoś z racji swojej służbowej pozycji nakłania inne
                  osoby do uległości albo (co gorsza) stosuje przemoc fizyczną i psychiczną (o ile
                  to prawda)
                  W porządku?
                  • big_news A teraz Ty napisz, 01.03.07, 10:12
                    co sądzisz o poziomie GW, jaki ta gazeta już osiągnęła, ścigając się w
                    drukowaniu "super" newsów z tabloidami i własnym głównym rywalem.
                    • yavorius Re: A teraz Ty napisz, 01.03.07, 10:13
                      jest gó..any. zadowolony?
                      • big_news Re: A teraz Ty napisz, 01.03.07, 10:16
                        Nic a nic. Szczególnie zważając na to, że kiedyś traktowałem ją niezwykle
                        poważnie. Ale to se ne wrati.
                    • miejskie_narty Ach 01.03.07, 10:14
                      z napięciem czekałem na wezwanie GW do tablicy! Opłacało się:-)
                      • big_news Re: Ach 01.03.07, 10:18
                        A co w tym dziwnego? Przecież to GW zamieściła infa, które stały się powodem
                        założenia przez Yavora wątku. Czyż nie?
                        Jakoś nie na miejscu w tym kontekście ta radocha wypadła.
                        • miejskie_narty Po prostu śmieszą mnie Twoje triczki 01.03.07, 10:24
                          gdy chodzi o wicepremiera mówisz ogólnie ("ktoś")
                          a gdy piszesz o tabloidyzacji od razu przechodzisz do konkretu ("GW").

(Czasem mam wrażenie, że Michnik nic inneg nie robi, tylko chodzi z gwoździem i rysuje ludziom lakier na samochodach).
                          • big_news Re: Po prostu śmieszą mnie Twoje triczki 01.03.07, 10:31
                            Śmiech to zdrowie.
                            Żebyś Ty też czasem zbudził u mnie taki odruch. Ale gdzie tam. Umiesz tylko
                            przynudzać.
                            • miejskie_narty Więc przepiszę Ci coś śmiesznego z Polityki, bo 01.03.07, 10:53
                              chyba nie czytasz tak czerwonych gazet?

"Waldemar Łysiak upomina się o swoje prawo do tytułu pogromcy Michnika.'Liczba antymichnikowskich stronic, które wyszły spod mojego pióra, jest ewidentnie rekordowa (kilka tysięcy), wywarłem więc chyba niemarginalny wpływ na upadek Michnika - upadek, o którym wszyscy teraz trąbią'. Łysiak wyraża żal pod adresem Rafała Ziemkiewicza, który w swojej 'Michnikowszczyźnie' ani razu nie powołał się choć na jedną z paru tysięcy stron napisanych przez kolegę z tej samej 'Gazety Polskiej'".

Śmieszne nie? Przykro tylko, że nie ani Łysiak ani Ziemkiewicz nie wspominają o zasługach big_newsa...
                              • big_news Re: Więc przepiszę Ci coś śmiesznego z Polityki, 01.03.07, 11:12
                                Śmieszne. Jak cholera. Zwłaszcza, jak troszczą się o wyselekcjonowanie
                                pierszeństwa pogromcy Michnika, tak zasłużeni i niezłomni dziennikarze jak
                                Paradowska, Żakowski, Passent, Władyka, Groński albo inny Szostkiewicz.
                                A o moje uhonorowanie być może zadba redakcja Faktów i Mitów. Tam również roi
                                się od wybitnych żurnalistów. Koniecznie musisz śledzić najbliższe wydania tego
                                zacnego periodyka i dać mi w odpowiedniej chwili znać. Pewnikiem wtedy wysupłam
                                na ten tygodnik(?) pare złociszy. Wielkie dzięki za troskę.
                                • miejskie_narty Informuję Cię uprzejmie, że to co piszesz, jest 01.03.07, 12:56
                                  niezwykle mądre. I tylko tyle.
                                  • big_news Re: Informuję Cię uprzejmie, że to co piszesz, je 01.03.07, 13:21
                                    Ależ gdzie tam! Mądre, to jest to, co Ty płodzisz, moje jest tylko śmieszne.
                                    Czyżbyś już o tym zapomniał? Szybciutko coś...
        • melanc.hoolik i co ty na to panie "wiarygodny" 01.03.07, 13:30
          yavorius napisał:

> No cóż, jeśli nie przeszkadza Ci, że rządowa limuzyna z ochroną wozi matkę
          > ministra za zakupy 200 metrów za TWOJE podatki, to gratuluję Ci samopoczucia.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3954807.html
          • big_news Re: i co ty na to panie "wiarygodny" 01.03.07, 14:02
            Przecież to nie Yavor jest autorem tekstu w jakże wiarygodnym Fakcie. On tylko
            linkował:)
    • lavinka Re: IV RP 01.03.07, 10:13
      Oj już mnie to nudzi... w kółko to samo... osobiście nie mam nic przeciwko
      rodzinie Giertycha pod warunkiem,że mi nie reformują gospodarki,która jeszcze
      nie zdążyła się otrząsnąć po reformach poprzednich rządów....
      lav
      • big_news Re: IV RP 01.03.07, 10:20
        Ja czekam z utęsknieniem, kiedy wreszcie "niezależna" prasa opublikuje nie
        budzące żadnych wątpliwości informacje o tym, że któryś z przedstawicieli
        znienawidzonego rządu, wyciera papierem dupę tylko trzy zamiast cztery razy. To
        dopiero będzie hit!
        • lavinka Re: IV RP 01.03.07, 10:28
          A ja bym chciała,żeby prokuratura wzięła się do roboty,postawiła zarzuty komu
          trzeba i ukróciła prasowe spekulacje. Mam już mały mętlik bo każda stacja ma już
          alternatywną wersję wydarzeń,nie wspominająć już o gazetach. I żeby gazety
          ograniczały się do faktów... ale po co te durne komentarze? A propos innej
          partii i tego artykułu o prorodzinnej wystawie....
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3951052.html
          lav
          • big_news Re: IV RP 01.03.07, 10:35
            No no no! Cóż za elastyczna partia z tej PO! Tam jest miejsce dla każdego! I dla
            mohera i dla oświeconego postępowca i dla centrystów, po prostu dla każdego.
            Tylko pozazdrościć;)
            • lavinka Re: IV RP 01.03.07, 12:28
              To niczego nie dowodzi. Może jedynie to,że w każdej partii znajdą się "kwiatki". ;-p
              lav
    • excentrix Re: IV RP 01.03.07, 13:52
      nie wiem czy ktoś już zauważył ale to nie był mama wielkiego G ani jego sznowny
      tatuś - reformator-ogólnieprzyjętych-teorii. Zatem, kto to był bo Wesoły Romek
      nie podaje.... wiadomosci.onet.pl/1495354,11,item.html
      • big_news Re: IV RP 01.03.07, 14:00
        hehehehe
        Coś, jakby pierwsza z bomb zalinkowanych przez Yavora, okazała się niewybuchem.
        Chciałoby się zakrzyknąć: a nie mówiłem (wyżej)?!;)
        • excentrix Re: IV RP 01.03.07, 14:03
          informację wydrukował Fak-t. Czego się spodziewać. Ja bym jednach chętnie
          usłyszał od miłościwie nam zawiadującego mega edukatora któż to sobię pupinę
          wozi z jego pueblo do nocnego i nazad. A Ty Big, nie ?
          • big_news Re: IV RP 01.03.07, 14:07
            A jeżeli nikt sobie nie wozi (poza Romkiem, oczywizda) dupala jego urzędową
            bryką, to co? Przecież powiedział, że to nie ta bryka jechała (o ile w ogóle
            jakaś, z uwagi na to, że napisał o tym Fakt), więc o czym jest ta rozmowa?
            • excentrix Re: IV RP 01.03.07, 14:10
              O IV RP ? O oszczędnym państwie ?
              Miałem nie dawać się wciągać w duskusje natury politycznej. Zatem odpuszczam.
              • big_news Re: IV RP 01.03.07, 14:18
                Napisz jeszcze tylko, że to ja wyjechałem z tymi tematami dzisiaj. Bardzo Cię
                proszę.
                • excentrix Re: IV RP 01.03.07, 14:22
                  Nie, to nie Ty. To Yavorius, ten złoczyńca, fałszywy prorok...
                  Peace, BN, Peace!! (czyt. pis)
    • melanc.hoolik Re: w pewnych kwestiach muszę przyznać ci rację 01.03.07, 14:21
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3954807.html
      sam coś w podobnym stylu miałem napisać.
      niektórzy strasznie ufają foumowym "ekspertom", ale jak się czyta coś takiego
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=57854601&a=57966560
      to się scyzoryk w kieszeni otwiera. przecież ten facet może popełnić samobójstwo,
      a ta idiotka pisze że depresja mija samoistnie.

p.s.trochę odbiegłem od tematu:D
      • melanc.hoolik Re: w pewnych kwestiach muszę przyznać ci rację 01.03.07, 14:22
        u kur.. miało być to
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=57854601&a=58232795
    • mag.gie Re: IV RP 01.03.07, 14:27
      żenada.
      I należy wziąć pod uwagę że G. na pewno kradnie z pracy przybory biurowe, żeby
      dzieciaki miały czym pisać;) O innych rzeczach nie wspomnę.
      Za nasze... pieniądze... :p
    • marianczyk1 Re: IV RP 01.03.07, 19:29
      big_news waruj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka