gimbarcin 22.03.07, 20:24 zapraszamy i ocencie nasz blog uczenzklasa.gazeta.pl/gimnazjumbarcin5/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longeta Re: Kto jest Zydem 22.03.07, 20:36 ładne wypracowanie na temat,tylko napisz coś własnymi słowami(może to brak doświadczeń w tej materii),jeszcze napisz o problemie żydowskim i wpływ żydów na losy świata,a-ha jeszcze nie zapomnij o religii jako historii(naród wybrany itp.),to prawdziwy ewenement,a skoro już dotykasz wojny to napisz coś o Palestynie,poza tym to fajny blog;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Kto jest Żydem 22.03.07, 20:45 Bardzo ciekawa praca. Barcin ma bardzo długa historię, może też coś będzie o innych nacjach Waszego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
los_chlopakoss Re: Kto jest Zydem 22.03.07, 20:50 przeczytaj co jest napisane nad Widzew Żabieniec, a dowiesz się kto jest żydem users.vline.pl/~rzaba/index.php?rok=2006&ktory=legia&kto=Legia%20Warszawa&numer=13 ciekawe co na to ania1023:D Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Kto jest Zydem 22.03.07, 20:55 ...całe szczęście w Barcinie nie ma ani Widzewa, ani ŁKS i mam nadzieję, że mury są normalne, czyli czyste. Raczej nie reklamowałbym tej twarzy naszego miasta, blee, a zresztą nawet za oceanem o tym wiedzą,... to gorsze niż rzep, bo tego można wyskubać... Odpowiedz Link Zgłoś
misiomis Re: Kto jest Zydem 22.03.07, 21:43 Wszystko fajnie, ale mam wrażenie, jakby w Barcinie był z tym jakiś problem. Że niby wszyscy myślą, że ten lub tamten to żyd, a tu się okazuje, że nie. Nic nie mam do artukułu, tylko ten tytuł taki jakiś... Swoją drogą, to gdyby nie to, że mieszkam w Polsce, to bym takich uwag nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Kto jest Zydem 22.03.07, 22:24 misiomis napisał: <...tylko ten tytuł taki jakiś... Tak, coś jest z tym tytułem. Otwierając link zastanawiałem, się o co chodzi, czy czasem nie natrafię na jakies podejrzane studium antropologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
olejowy.bogacz Re: Kto jest Zydem 23.03.07, 15:33 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25695 Kto pyta nie bladzi. Tu masz kompetentnych. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Kto jest Zydem 23.03.07, 16:08 Dlaczego blog, a nie blogasek?no i tyle tych kolorków, czcioneczek i zaznaczeń :) Hał słiit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgierzyk Re: Ale Żydem, czy żydem? IP: *.toya.net.pl 07.04.07, 19:25 No właśnie. Warto wspomnieć, że inne jest znaczenie słowa „Żyd”, a inne – „żyd”. A swoją drogą, jak się biblię poczyta, to święto Purim wygląda zupełnie inaczej, niż podaje to blogowiec albo definicja na forum Judaica. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix no dobrze, ja jestem 24.03.07, 00:30 z matki oraz ojca. Nos mam klasyczny, uszy, obrzezany jestem, po barmizwie. Trudno było się przełamać ale co mi tam... I co teraz? Zabanują mnie ??? Odpowiedz Link Zgłoś