Gość: exPO IP: *.chello.pl 06.02.08, 04:54 tak to jest jak bank jest rządzony przez polityków a nie przez managerów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jkpztorunia Gdzie tu politycy?!! 06.02.08, 06:03 A gdzie tu widzisz polityków?! Bank dokonał fuzji, a jej konsekwencją jest konieczność podziału. No i z tym dwa "wiodące ponoć" banki maja problem. Mówiąc krótko nie potrafią współpracować a do tego w d.... mają klientów. Trzeba być kretynem, żeby zablokować ludziom karty uprzednio nie dostarczywszy nowej. W USA jak sobie zakładasz konto to kartę dają Ci do ręki w chwili zakładania konta, prawda że tymczasowa. Na stałą trzeba czekać (na stałej standardowo jest zdjęcie, które robią Ci przy zakładaniu konta - i karty). Na dodatek PIN wybierasz sobie sam przy aktywacji. Oczywiście też potrafią namotać, a na dodatek IBAN to dla nich nowość (przy przelewach trzeba prócz numeru konta jeszcze trzy dwie informacje podać). Ale obsługa jest taka, że chce się żyć. Uśmiechnięty facet lub kobitka, który jest zainteresowany tobą i cały promieniuje radością, że może Ci pomóc. Bankowcy w Polsce mają jeszcze dużo do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
fubrawiec Re: Gdzie tu politycy?!! 06.02.08, 09:28 > W USA jak sobie zakładasz konto to kartę dają Ci do ręki w chwili > zakładania konta, prawda że tymczasowa. W Handlobanku kiedyś dawali normalną, stałą kartę od ręki, czekało się max. 10 minut (razem z formalnościami otwierania konta). Nie wiem jak jest teraz, bo od kiedy dobry bank Handlobank zmienił się w ... (autocenzura) bank Citi to się od nich wyniosłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nora Jak to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 10:15 Jak to jest, że Pekao ma klientów? Opłaty spore, kursy walut nienormalne, klientów mają w dupie, a mimo to ludzie się do nich garną. Znajomy wykręcał kilkadziesiąt tys. EUR obrotu miesięcznie, wymieniał waluty, handlował na całego. Mówię mu, żeby sprawdził kursy, bo na mój nos, to w Pekao przepłaca. Sprawdził. Zaoszczędził 2000 EUR/mies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: w Pekao rządzi "ojciec Tusku" Bielecki - wyst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 14:10 no właśnie, znowu wina systemu komputerowego... system zrobił to, system zrobił tamto.. nic poradzić się nie da, nikt nie jest winny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz z cenzurą ten artykuł nawet nie dotyka sedna problemu IP: *.chello.pl 06.02.08, 14:14 ale administrator konsekwentnie usuwa wszystkie ważniejsze wątki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gacek Re: Gdzie tu politycy?!! IP: *.globalconnect.pl 06.02.08, 10:13 O czym ty piszesz.. karta tzmczasowa.. pierwsz raz slzsze.. wachovia, bank of america.. takiej opcji tam nie widzialem. za to obsluga jak z bajki, zdarza sie nawet kawka i cistko prz zakladaniu konta lub omawianiu ofertz banku.. pin wzbierasz tez sam w polsce np. mbank.. zdjecie na karcie.. w polsce tez tak mozna, w stanach nie jest to standardem, a tak samo jak w polsce opcja. z ta obsluga masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankowiec Re: Gdzie tu politycy?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 12:03 Masz rację mówiąc: "A gdzie tu widzisz polityków", bo nigdy nie uważałem za polityka obecnego Prezesa PKO SA pana Bieleckiego. Zawsze kojarzył mi się z mafią korupcyjną, zaczynając od zakupienia przez niego dla Polski koreańskiego systemu telekomunikacyjnego. Jeśli już chciał kupić w Korei to mógł kupić system S-12 produkowany w Korei na licencji Alcatela, taki sam jak Polska rozpoczynała produkować u siebie w Teletrze w Poznaniu. A może łapówka byłaby mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawekpl Wloskie Preludium IP: *.it-austria.net 06.02.08, 13:41 to jeszcze nic; to tylko male preludium do tego jak slynacy ze "wspanialej organizacji" wlosi potrafia przejac i polaczyc banki. Bielecki przeciez nie ma nic do powiedzenia w tym banku. Rozne "profumy" i "aldos" trzymaja reke na pulsie ..... az sie uciszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Karciany problem Pekao - cd. IP: *.polkomtel.com.pl 06.02.08, 09:25 Witam. Dziś rano sprawdzam w bankomacie euronetu stan konta w pko sa. Jest zero złotych. Dzwoiniłem na infolinię, ale po dziesięciu minutach czekania rozłączyłem się. Jutro likwiduję tam konto... Odpowiedz Link Zgłoś
danny.ainge Re: Karciany problem Pekao - cd. 06.02.08, 10:06 A od kiedy to można sprawdzać saldo swojego konta w bankomatach euronetu? Saldo można sprawdzać w bankomatach SWOJEGO banku, Euronet, cash4U itp. służą do wypłacania gotówki. Myślenie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gacek Re: Karciany problem Pekao - cd. IP: *.globalconnect.pl 06.02.08, 10:14 Bzdura.. mozna sprawdzic stan konta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MDV2007 Re: Karciany problem Pekao - cd. IP: *.chello.pl 06.02.08, 10:31 A co to za jakieś bzdury ??? Chyba, że chodzi o karty Pekao ! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Karciany problem Pekao - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 12:56 No coz, zanim cos powiesz, upewnij sie ze bzdury nie palniesz. W bankomacie euronet mozna sprawdzic saldo swojego rachunku (mnie to kosztuje 1 pln) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andfu76 Re: Karciany problem Pekao - cd. IP: *.warszawa.dialog.net.pl 06.02.08, 13:31 kartty citi i bph pokazuja w euronecie stan konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: Karciany problem Pekao - cd. IP: *.171.196.2.crowley.pl 07.02.08, 12:18 można od bardzo dawna - za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Gdy na moim koncie, najpospolitszym, 06.02.08, 09:30 niewipiwskim koncie w Lloydsie, dzieje się cokolwiek podejrzanego, dzwoni pan z banku i pyta czy jest OK. Z kartami żadnego kłopotu, tak długo można wymieniać, kończąc na tym że w moejej placówce Lloydsa, okienka są do obsługi klientów, a nie do wystawiania kartki "stanowisko nieczynne". Kiedy te standarty będą w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Kowalczyk Karciany problem Pekao - cd. IP: 172.16.8.* 06.02.08, 09:31 Witam, Nie wiem, ale wszystko wskazuje na to, że dałem się wkręcić. Miało nie być gorzej po fuzji, a jest ... No, właśnie. Będąc Klientem banku BPH, nie narzekałem na obsługę, wszystko było jasne, konto internetowe pokazywało prawdziwe dane, w sumie w swoim odziale przez 5 lat byłem może 2, może 3 razy. Od stycznia kontaktowałem się (?) się z PEKAO przez infolinię, czas oczekiwania na połączenie ok. 50 minut, takich rozmów odbyłem około 10, mam czas wolny, spoko, :), po połączeniu natychmiast przenosiłem się w czasy PRL: najczęściej udzielane odpowiedzi to: nie wiem, nie mam kompetencji, przełączę Pana do kolegi, później dochodziły jeszcze, proszę się nie denerwować, 10 rozmów i nic się nie dowiedziałem. A w banku byłem też z 10 razy. Zawsze to samo kolejka wku..onych Klientów, niekompetencja obsługi etc, etc. Największy, może, najbardziej nieprzyjazny Klientom, na pewno. Ja się wynoszę, ps. o kartach nie wspomnę, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsv Re: Karciany problem Pekao - cd. IP: *.aster.pl 06.02.08, 09:35 PEKAO - BANK GNIOT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzywus Karciany problem Pekao - cd. IP: *.uni-trier.de 06.02.08, 09:41 trzoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaba Karciany problem Pekao - cd. IP: *.blue-net.com.pl 06.02.08, 09:51 Ja już 7 lat temu doświadczyłam braku kompetencji i wadliwego systemu PeKaO sa. Próbując podjąć pieniądze z bankomatu otrzymywałąm informację, że tramsakcja nie może być zrealizowana . W sumie kilka prób na kwotę 1000 zł. /wszystko działo się poza miejscem zapmieszkania i częściowo poza granicami Polski/ Gdy wróciłam do domu okazało się że te 1000 nie dość że nie pobrałam to jeszcze muszę spłacić, bo system policzył to jako wypłaty. Reklamacja nie pomogła, usłyszałąm tylko, że jak się korzysta za granicą z kart i bankomatów to takie są skutki. Nastraszono mnie wciągnięciem na listę dłużników, więc wszystko spłaciłam /głupia/ Od tamtej pory nikt mnie nie namowi na pekao. A i wam zdecydowanie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
jarsza Re: Karciany problem Pekao - cd. 06.02.08, 09:58 Coz jak sie jest "cześciowo poza granicami Polski" lol, to potem sa takie problemy, transakcja sie tez przeprowadziła cześciowo. A otwór na banknoty to jest tak troche nizej mozna powiedziec nawet ze na dole bankomatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gotek Re: Karciany problem Pekao - cd. IP: 217.116.100.* 06.02.08, 10:34 Miałem to samo w Polsce. Próbowałem wypłacić 700zł. Operacja w bankomacie nie doszła do skutku - brak połączenia z serwerem. Ale na wyciągu operacja się odbyła. Reklamacja nic nie dała. Nie potrafiłem udowodnić, że nie jestem wielbłądem. Zrobiłbym zdjęcie ekranu bankomatu, gdybym wiedział że tak trzeba. Jedno jest pewne - nikt, nigdy i nigdzie nie namówi mnie na cokolwiek co ma cokolwiek wspólnego z Pekao. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimi Re: Karciany problem Pekao - cd. IP: 193.108.194.* 06.02.08, 11:52 Ale to jest do udowodnienia. Jeżeli zaistniała taka sytuacja to oznacza że w bankomacie zostało wiecej pieniędzy. A saldo musi się zgadzać z wydrukami. A tego nie da rady obejść. Jeżeli bank nie uznał reklamacji to trzeba było oddać sprawę do sądu. Miałem identyczną sytuację z BPH parę lat temu. Też nie chcieli zwrócić pieniędzy na rachunek. Napisałem pismo że oddaję sprawę do sądu. I sprawa została załatwiona od ręki. Pozytywnie oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MDV2007 Re: Karciany problem Pekao - cd. IP: *.chello.pl 06.02.08, 14:07 Z reguły jest tak, że takie wątpliwe transakcje powodują obciążenie rachunku sprzężonego z kartą. Wtedy trzeba iść do banku i zgłosić reklamację. Po rozliczeniu bankomatu, jeśli stwierdzi się nadmiar gotówki oraz połączy się z zestawieniem transakcji za dany okres rozliczeniowy (interwał pomiędzy kolejnymi ładowaniami bankomatu) plus na wydruku zestawienia transakcji będzie stwierdzona dla tej konkretnej operacji przeprowadzonej tą kartą tzw. REVERSAL, ( transakcja "quasi-uznaiowa" ),to klient powinien dostać pieniądze z powrotem. Bank ma na to 30 dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MDV2007 Karciany problem Pekao - cd. IP: *.chello.pl 06.02.08, 09:52 Powinni zlikwidować ten bank. To tylko wyjdzie na dobre jego klientom. Przynajmniej oszczędzą nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Ja się wyniosłem 5 lat temu IP: *.polskieradio.pl 06.02.08, 09:52 PeKaO SA i PKO BP nie zauważyły, że czasy sie zmieniły i mają konkurencję. Oferta, poziom obsługi klientów, mentalność pracowników i zarządu są poniżej wszelkiej krytyki. Dziwię sie tylko klientom, którzy wciąż w tych bankach trwają... Ja zmieniłem na mBank i Millennium i jestem zadowolony. Nie ma porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kran Karciany problem Pekao - cd. IP: *.chello.pl 06.02.08, 09:54 PEKAO to jest dziadowski bank od zawsze. Ciągle dzieją się u nich cuda. Comiesięczne zawiadomienia o stanie konta, podające stan na 20 dzień miesiąca, przychodzą po 10 dniach albo jeszcze później - rekordowo po 3 tygodniach. Tuż przed i tuż po każdych świętach i czasem około początku miesiąca nie można podjąć pieniędzy z bankomatów, bo są puste - raz nawet zdarzyło się, że pusty był bankomat w siedzibie banku! Urzędniczki nie wiedzą, co to są czeki podróżnicze i twierdzą, że ich nie mają. Kiedyś chciałem przekazać pieniądze synowi do innego oddziału Pekao, znałem jego adres, ale nie znałem numeru oddziału. Kazali mi podać ten numer, bo nie umieli znaleźć nawet w komputerze - ja znalazłem w książce telefonicznej. O paniach wychodzących z pracy przed czasem, mimo kolejki klientów, już nie wspomnę - to rutyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kret Karciany problem Pekao - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 09:59 myslę, ze sprawa powinien zając sie i nadzór bankowy i rzecznik praw obywatelskich. Nie może tak byc, ze miozna kogos pozbawic środkoów, narazic na osmieszenie przy póbie zaopłaty karta, która nie działa. Wczoraj byla informachja, ze odblokuja karty, a dzis slysze PEKAO SA , prosze zwrocic sie do banku BPH z tym... a Bank BPH , Pan jest juz klientem banku PEKAO. Mysle, ze jedyna reakcja to zmieni c Bank na inny, wtedy okaże sie , ze kupiono kota w worku.. Nie wyobrazam sobie dalszego bycia klientem PEKAO SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Karciany problem Pekao - cd. IP: *.aster.pl 06.02.08, 10:21 mam nowa vise z pekao, wprawdzie działa w bankomacie ale w sklepie już nie, w necie też nie. Panienka na infolinii zwala winę na vise. szukam nowego banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Karciany problem Pekao - cd. IP: 195.95.182.* 06.02.08, 10:18 ja zrezygnowałem z usług Pekao juz w 98r bo obsluga klienta była jak za czasow PRLu. Jak widać do dzisiaj się nic nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona Karciany problem Pekao - cd. IP: *.devs.futuro.pl 06.02.08, 10:27 Przez wiele lat byłam w BPH i bardzo sobie chwaliłam. Teraz zostałam przeniesiona do Pekao i od tego czasu same kłopoty. Dwa miesiące w tym durnym banku i już cztery poważne zgrzyty. Przenoszę oczywiście konto do innego banku bo mam dość niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Re: Karciany problem Pekao - cd. 06.02.08, 10:44 Dziwię się że są jeszcze klienci w tym najgorszym pod każdym względem banku w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xkcd "trzeba było przerzucić od razu wszytkie produkty" IP: 81.210.22.* 06.02.08, 10:46 "bo z systemu informatycznego BPH do systemu Pekao trzeba było przerzucić od razu wszystkie produkty klientów, także te dotyczące kart." Toć przecież winę nadal ponosi bank, że źle zaplanował proces migracji kont! Klasyczne zwalanie na coś co jest we wlasnej gestii ale brzmi tajemniczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Karciany problem Pekao - cd. IP: *.ifpan.edu.pl 06.02.08, 11:01 Zgadzam sie calkowicie, bank ten jest obecnie najgorszym polskim bankiem, kierowanym przez nieudaczka z KLD, ktory udaje specjaliste (chyba od okradania klientow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas rzucielm ten bank 4 lata temu wlasnie dla BPH IP: 153.19.0.* 06.02.08, 11:09 a teraz co, znow mnie przejeli. Jak to jest ze w PL to co dobre sie szybko rozwala? W Pekao SA mialem kredyt studencki i 2 reklamacje. Najpierw system pobral mi rate splaty kredytu pomimo ze jeszcze nie skonczylem go brac !!! dla studenta 200 zl to wcale nie jest nic. kolejna reklamacja to niewyplacona rata kredytu. Nikt mnie o tym nawet nie poinformowal, gdybym niesprawdzal konta to bym nie mial pojecia co sie dzieje. A teraz mnie przygwozdzili bo mam kredyt hipotyczny zaciagniety w BPH i to mi blokuje ucieczke z PEKAO SA. to jest dopiero zalamka :-( Odpowiedz Link Zgłoś
konchi1980 Re: rzucielm ten bank 4 lata temu wlasnie dla BPH 06.02.08, 11:17 Jestem w takiej samej sytuacji:( Ale jest nadzieja że MF wyda wreszcie korzystna interpretację dot. refinansowania kredytów w kontekście ulgi odsetkowej. TO ŻE PRZENOSZĄC KREDYT TRACI SIĘ PRAWO DO ULGI PODATKOWEJ JEST SKANDALICZNYM OGRANICZANIEM SWOBODY WYBORU USŁUG PRZEZ KLIENTÓW!!!!!!!!!!! Zwłaszcza w takiej sytuacji jaka dotknęła byłych klientów BPH... Co to jest żebym wiązał się na 30 lat z jdnym Bankiem a po chwili budził się w innym - z którym nie chce mieć nic do czynienia!!! Co za ......... kraj :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutnik.krakow.pl Karciany problem Pekao - cd. IP: *.wnaft.agh.edu.pl 06.02.08, 11:15 Bardziej podobał mi się motyw z wysyłaniem zwykłym listem karty i pinu - co prawda w oddzielnych kopertach, ale jak ktoś był na wczasach i przez 2 tyg nie opróżniał skrzynki to ... złodzieje pomogli i ze skrzynką i z kontem. www.hutnik.krakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Karciany problem Pekao - cd. IP: 213.193.148.* 06.02.08, 11:30 Witam, Z usług PEKAO nie korzystają nawet pracownicy tego banku! Ja pożegnałem się w 2001 tuż po studiach. Jako, że miałem oddział na uczelni to było mi z nimi po drodze. Pewnego dnia nie doszła do mnie pensja, bo bank stwierdził, że nie ma takiego konta. Ponieważ pracowałem w dużej firmie, gdzie przelewów nie przygotowywuje ręcznie Pani Basia, tylko system płacowy, a wcześniej pieniądze z firmy wpływały bez problemu, to założyłem konto w mBanku. Od 7 lat miałem dwa problemy: - spotkałem pana "dziś mi się nie chce", gdy szukałem kredytu - w rezultacie kredyt mam w Millenium, - miesiąc trwało wystawienie karty kredytowej - po rozmowie z panią manager, dostałem tą kartę za darmo na pierwszy rok (125 pln do przodu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barcin Re: Karciany problem Pekao - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 14:19 to za kartę trzeba u nich jeszcze płacić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artutek A ja zamykam :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 11:25 Kiedyś miałem w PKO SA konto VIP , kasowali mnie za nie z 20 zeta, teoretycznie miała być obsługa szybsza, bez kolejki itp. Potem się okazało że VIPa ma 80 % klientów i szybciej było na zwykłym stanowisku niż na VIP. Parę lat temu przeniosłem się do BPH - wydawali się normalniejsi i powiem - były drobne problemy ale nie było tak źle. Teraz znów jestem w PKO i się znów zaczyna - pozmieniali dostęp do Biura Maklerskiego, teraz ta akcja z kartami - byłem za granicą i dobrze że miałem jeszcze kartę innego banku bo miałbym nie lada problem - co za idiota wymyślił blokowanie jeszcze ważnych kart, trzeba być przygłupem skończonym. Cała akcja dlatego że jakiemuś palantowi nie podobało się to że klienci mają jeszcze karty z logo BPH - nie można było sukcesywnie zmieniać w miarę utraty ważności kart !!! - tylko wszystkie od razu , puknijcie się Panowie PKO - wcy i zróbcie analizę ile z klientów z PKO i BPH (przejętego) zostało w połączonym PKO :) - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: A ja zamykam :) IP: *.171.196.2.crowley.pl 07.02.08, 12:20 to w PKO czy w Pekao? tak gwoli ścisłości... Odpowiedz Link Zgłoś
jarsza Sami frustraci i pechowcy ??? a moze konkurencja:) 06.02.08, 11:28 Jestem klientem tego banku od xx lat; nie mialem i nie mam zadnych problemow, mam tam wszystko co mozliwe rachunki lokaty kredyty karty, w oddziale jestem moze raz na rok. To tak dla rownowagi - bo bank ma przeciez sporo klientow i gdyby bylo tak jak pisze tu wiekszosc to bank nie bylby pierwszy/drugi pod wzgledem ilosci klientow... no to sobie mozecie dalej narzekac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: Sami frustraci i pechowcy ??? a moze konkuren IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.02.08, 12:58 a dlaczego przy tym wpisie nie ma IP??? pko posmarowalo gazecie zeby dala jakis pozytywny komentarz, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Sami frustraci i pechowcy ??? a moze konkuren IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 13:17 Nie ma IP bo jest zalogowanym uzytkownikiem forum. Nie szukaj spiskow tam, gdzie ich nie ma (czyzbys zlapal cos od pisorkow?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wku...ny naprawdę staram się coś pozytywnego w tym banku IP: *.chello.pl 06.02.08, 14:21 znaleźć - ale po prostu nie dają mi żadnych szans. Dzisiaj byłem reklamować te feralne karty bo z dnia na dzień "odłączono" je od systemu. Starałem się grzecznie: ile będę czekał na nowe karty -Odp. nie wiadomo, karty jeszcze nie są tłoczone, to może potrwać nawet PÓŁ ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!! Najgorsze jest to, że wycięło mi też historię rachunku ROR i informacje o operacji na kartach. Król jest nagi - po 2 miesiącach w tym wspaniałym banku wiem jedno - nigdy więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Sami frustraci i pechowcy ??? a moze konkuren IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 13:15 Obrazasz ludzi tylko dlatego, ze mieli mniej szczescia z tym bankiem niz Ty? Uwazaj, bo mozesz szybko dolaczyc do tych "frustratow i pechowcow":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy 765 Re: Sami frustraci i pechowcy ??? a moze konkuren IP: *.warszawa.dialog.net.pl 06.02.08, 13:44 "Jestem klientem tego banku od xx lat" - to nawet nie wiesz ze moze byc inaczej i to co dla ciebie jest "nie ma problemu" dla przeniesionych z BPH i generalnie klientow cywilizowanych bankow jest nie do przyjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optimistic Karciany problem Pekao - cd. IP: *.crowley.pl 06.02.08, 11:30 Ja założyłem pod koniec listopada konto w BPHu - karty do dzis nie mam... W infolinii powiedzieli, ze chyba placówka nie przesłała wniosku do centrali..I zebym wybrał sie do placówki i ponownie złożył wniosek.. Mam już konto w mBanku, do placówki BPH (teraz Pekao) wybiore sie tylko po to, zeby zamknąc to nędzne konto.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez-przesady Karciany problem Pekao - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 11:33 bardzo to ciekawe, że karty nie dotarły do mieszkańców stolicy - do mnie na zapyziałą prowincję na ścianie wschodniej nowa karta dotarła tuż przed sylwestrem (a ze stempla wynikało, że wysłano ją jeszcze w pierwszych dniach grudnia); do tego dotarły jeszcze listy, w których łopatologicznie wyjaśniono co, jak i kiedy będzie się dziać w związku z fuzją i całą tą wymianą kart, zmianą numerów rachunku itp. (notabene to paranoja - nową kartą BPH ważną 2 lata, zdążyłam się nacieszyć niecałe 2 miesiące - dobrze że przynajmniej nie trzeba płacić za tą całą wymianę), więc nie wierzę, że to taka nagła niespodzianka z tą blokadą kart - czytanie korespondencji bankowej nie boli ale nie zmienia to faktu, że ja też się przymierzam to opuszczenia szacownego Pekao - bo jak ktoś tu już wspomniał, nie to to uciekałam do BPH, żeby mnie na powrót wcielali do Pekao, gdzie zrażają i wysokie koszty prowadzenia i obsługi rachunku i wyjątkowo niemiła i niekompetentna obsługa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kelheim Re: Karciany problem Pekao - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.08, 12:05 Przed kilkoma laty BPH był OK, a rachunek maklerskie miodzio. Później wszystko zaczęło się walić. Pierwsze dzwonki alarmowe mi zagrały, gdy okazało się, że wzrosła opłata za prowadzenie konta. Dodatkowo okazało się, że ban założył mi skrzynke emailową za złotówkę miesięcznie. Kasa niby malutka. Ale ja nie lubię gdy mi ktoś wtrynia usługę, której nie zamawiałem. Pewnie spora część kontowiczów tego badziewia nie zdaje sobie z tego sprawy. Co do wycyznów PEKAO. Stacja benzynowa pod Turynem, okazuje się, że karta zablokowana... Barcelona, karta zablokowana... Po takich doświadczeniach znajomych powiedziałem sobie, że PEKAO to mina. Gdy okazało się że BPH włoscy badziewiarze przejmują zrezygnowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Karciany problem Pekao - cd. IP: *.aster.pl 06.02.08, 14:03 > bardzo to ciekawe, że karty nie dotarły do mieszkańców stolicy - do mnie na zap > yziałą prowincję na ścianie wschodniej to sie ciesz, w Warszawie i okolicach po prostu nie ma listonoszy, a więc tym samym nie ma kto roznosić listów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FBS Karciany problem Pekao - cd. IP: *.polkomtel.com.pl 06.02.08, 11:48 Beznadziejny bank. Dwa lata temu wyniosłem się od nich, bo straciłem cierpliwość, do BPH. Dzisiaj, po połączeniu, niestety znów jestem ich klientem. Wystarczyło parę miesięcy i ponownie straciłem cierpliwość. Jeszcze w tym miesiącu rozwiązuję umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy klient Pekao ZUBR Pekao pozkazuje rogi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 11:53 To nie jest prawdą, ze stare karty można odblokować. Wczoaj po atykule w GW sprawdziłem czy moja karta jest również zablokowana. Oczywiście, że tak. Dzwonię do swego oddziału. Na numerów 11 telefonów podanych na strnie wreszcie zgłasza się jeden. Na pytanie co mam teraz zrobić pani nie może udzielić informacji, przez 10 minut słucham muzyczki, wreszcie próbuje gdzieś mnie przełączyć i ... czekam jeszcze 5 minut na niezgłaszający się dzwonek, rezygnuję z dalszego czekania. Dzwonię na infolinię, kierują mnie do obsługi kart. Też czekanie trochę trwa. Wreszcie sprawdzają, karta wysłana była na mój adres 1,5 miesiąca temu (list polecony), PIN również, ale zwykłym listem również w grudniu. W takim razie proponują mi zablokowanie "nieistniejacej karty" i kierują na inna linię w celu zamówienia nowej karty. Pozostaje czekać, tylko czy tym razem się doczekam. Nie mam dostęp do swoich pieniędzy tak jak się przyzwyczaiłem przez ostanie 9 lat - najpierw w PBK, a pozniej nieodczuwając fuzji z PBK BPH, czy wreście w samym BPH. Skąd moogłem wiedzieć, że wcielenie do Pekao nie tylkooznacza zmianę loga na żubra, lecz również , że TEN ŻUBR od pierwszego dnia pokazuje ROGI, a one mu rosną co raz bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Inny bank. Chcę podjąć pieniądze, suma niewielka, 06.02.08, 11:57 Inny bank. Chcę podjąć pieniądze, suma niewielka, mogę z bankomatu ale zapomniałem pinu (straszne!). Zdarza się, choć poprzedniego dnia „szalałem” na moim koncie w internecie. Komputer nie robił problemów (pin miałem na kartce). Czujna panienka z okienka robi. Podejrzliwie ogląda mój dokument tożsamości (jest całkowicie w porządku), wypytuje o nazwisko panieńskie matki i zadaje parę innych pytań. Niby zdaję ten egzamin, mam nawet ostatni wyciąg z konta a jednak pieniędzy nie chce mi wypłacić. Dlaczego? Bo „u nich w bazie danych jest błąd w moich danych osobistych i ona musi wyjaśnić to z centralą”. Proponuję żeby wypłaciła pieniądze i sobie potem te błędy uregulowała. Nie chce. Mam przyjść następnego dnia. Nie pytam czy pożyczy mi 10 złotych na bar mleczny, idę kawałek dalej do innej filii banku, od wejścia ”gram” lekko roztragnionego ale budzącego 100% zaufanie sympatycznego klienta, rozbrajająco zagajam na temat wypłaty, wykładam na ladę wszelkie kwity, karty, dokumenty tożsamości, jakie mogą mieć cokolwiek wspólnego z jakąkolwiek bankowością tudzież moją osobą. Robi wrażenie. Dostaję kasę. Ale czy to jest metoda? To już wolę pogadać sobie z komputerem. Niechby i z awatarem. Odpowiedz Link Zgłoś