Gość: Wlodek IP: *.vf.shawcable.net 23.07.06, 00:42 We Wroclawiu zrobili publiczne "wju" dla przypomnienia bandytow. Kiedy w Czestochowie??? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3501424.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: storima Re: ubolskie twarze??? IP: *.dsl.club-internet.fr 23.07.06, 01:06 Gość portalu: Wlodek napisał(a): > We Wroclawiu zrobili publiczne "wju" dla przypomnienia bandytow. > Kiedy w Czestochowie??? Mam nadzieje, ze nigdy. Stajemy sie posmiewiskiem Swiata. Zamiast zajmowac sie bezrobociem, gospodarka, strzelamy w gre na oslep, ktora demagogia trafia. Nie m n i e Trafia. Aby komus przywalic. Nie wazne jest to, ze system padl. Istotnym jest, aby przywrocic system (PRL-u) pod nazwa odstrzelanych. Ich nazwiskami (nie krwia) bedziemy budowac IV Rzeczpospolita. Oszolom. ____________________________________ Sprzeciwiam sie. Wolno mi ? A no jeszcze, wolno mi. Wiec sie sprzeciwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: ubolskie twarze??? IP: *.vf.shawcable.net 23.07.06, 01:54 > Mam nadzieje, ze nigdy. Dlaczego?? Czy znowu maja byc biale plamy w historii? Historia sklada sie nie tylko z glorii, ale takze z niezbyt milych kawalkow. > Stajemy sie posmiewiskiem Swiata. Nie z tego powodu... > Zamiast zajmowac sie bezrobociem, gospodarka, > strzelamy w gre na oslep, ktora demagogia trafia. Tu nie ma nic na oslep... Ktos konkretny urzedowal "na parkowej" i na Slaskiej. Sadzisz, ze oprawcy spokojnie moga zniknac w pomroce dziejow? Ktos "oskarzal", ktos inny "sadzil". I nie za krymilke, a za donos, za "wroga ludu" i podobne. > Aby komus przywalic. Storimo. To nie o przywalenie chodzi. Niedawno wyrazalismy opinie na temat zomola, ktory spelnia sie w calkiem nowej rzeczywistosci. Nawet J.Kapsa byl zdziwiony, ze egzystuje dalej. > Nie wazne jest to, ze system padl. Wazne, ale wazne jest jeszcze pare innych spraw. I nie nalezy ich mieszac z bezrobociem, gospodarka itp. I to nie prawda, ze nawet te historie z przed ok 20 lat nie sa wazne. Tak ze trzy miesiace temu podchodzi do mnie ok 30 letni facet i mowi, ze obrazilem mu tatusia. W publicznym miejscu oznajmilem, ze brat jego ojca byl ubolem. On, ze to nie prawda, a ja mu mowie, ze jego ojciec sam to przyznal kiedy chcial wstapic do organizacji kombatantow.. Mlodemu zrobilo sie lekko glupio i mowi, ze jego stryj byl tylko w MSW-u, a ojciec pracowal w firmie ktora jak potem wyszlo przy aferze FOZZ -u byla przykrywka milych i wiadomych sluzb:)) Od tamtej rozmowy nie widze czlowieka. Moze mnie przestal ..lubic:))) Sprawa nie dotyczy czestochowian. Zeby nie bylo watpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: ubolskie twarze??? IP: *.dsl.club-internet.fr 23.07.06, 02:08 Wlodku, wybacz. Wybacz , prosze. Tego rodzaju taksty to ja juz slyszalem. Beda w obozie, internowanych. Maciarewicz byl jednym z moich wspolwiezniow. Blagam, (szczerze) Blagam! Trzeba by bylo zrobic to 300 lat temu, a nie teraz w samopas populistycznie wpedzanego bydla. _________________________________________________________________________ Nie ta epoka, ale my dalej choc przeciw dzkikim kaczkom, to jednak. Nie na odstrzal. Pisze tutaj o przyrodzie, nie polityce. _____________________________________________________________ Do czego to doszlo; aby w Polsce ustawiac gilotyne sumien. Cszy Ty masz prwo do tego? Z pewnoscia n i e . Czy ja posiadam prawo do tego? Z pewnoscia t a k (byly internowany) Czy ja posiadam prawo polowania na czarownice n i g d y w z y c i u n i e N I E !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: ubolskie twarze??? IP: *.vf.shawcable.net 23.07.06, 03:46 Tu nie ma co wybaczac... To nie nasze konterfekty bylyby na czestochowskiej wystawie:))) Ty masz inny poglad na sprawe, a ja inny. Do sadow grodzkich z tym nie pojdziemy. Co najwyzej przy jakiejs godnej okazji w Paryzewie, albo Czestochowie przedyskutujemy to dokladniej przy jakims godnym trunku. Storimo! U mnie mily, letni wieczor... Nie sadze, zeby w Twoj letni paryski poranek trzeba bylo wiesc dysputy o ubolach z przeszlosci. Odluzmy to na mniej upalne czasy:))) W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 23:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Przejzyj sie w lusterku Wlodku to zobaczysz Ubola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 20:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Przejzyj sie w lusterku Wlodku to zobaczysz U IP: *.vf.shawcable.net 03.08.06, 03:45 Twoja??? Widac, ze i pisac uczyles sie na przyspieszonych kursach ... I .. uciesz sie. Jak masz jakies podobne cekawostki, to wal smialo. Nie krepuj sie. Odpowiedz Link Zgłoś