x_rex Wielki mi co... 24.03.07, 01:12 W Azji widywałem kilkakrotnie ludzi wychodzących w czasie jazdy na dach autobusu kiedy ten poruszał się jakieś 80 km/h po niezbyt równej nawierzchni. Ludzie robią takie rzeczy i nie wiem czemu się tak dziwić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafa(L) Re: Wielki mi co... IP: *.crowley.pl 24.03.07, 01:44 no tak tylko że tam ludzie mają doświadczone poparte wieloletnią praktyką a ten nasz koleś z łodzi robił to pewnie pierwszy raz. Fajne majty miał. Chyba w misie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak taki zuch to.. Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: *.lodz.mm.pl 24.03.07, 01:23 niech zrobi próbę jadąc z radogoszcza w kieruku centrum. tam tory takie krzywe że człowiek z gumy nie da rady Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.s Re: Jazda na dachu pędzącego tramwaju 24.03.07, 01:43 może to nie było całkiem mądre, ale co to za tłumaczenia że za ewentualne leczenie po wypadku będzie płacił każdy podatnik???? ja niestety musze dokładać się do leczenia wszystkich palaczy!!!!! to setki razy więcej. ale ten artykuł to niezła reklama dla tego filmiku, a widać że film nieźle przygotowany. ciekawe ile teraz osób będzie chciało żeby o nim taki artykuł powstał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiego Portret psychologiczny IP: *.sds.uw.edu.pl 24.03.07, 01:51 Gość max po szkole średniej (stawiam na jakieś liche technikum), bezrobotny, na utrzymaniu rodziców albo babci, w domu nic go nie trzyma poza obiadkami, nie wie, co z sobą w życiu zrobić, nie może znaleźć swojego miejsca, przeświadczony o własnej bezwartościowości. Chcesz, gości, komuś zaimponować??? To skop trawnik przed blokiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Portret psychologiczny IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 24.03.07, 02:42 Ja sobie skoczyłem bez wyraźnego celu na spadochronie. Czy mój portret psychologiczny to również bezrobotny na utrzymaniu babci? (hmm - chyba portret finansowy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sliver Re: Portret psychologiczny IP: *.toya.net.pl 24.03.07, 10:38 Bardzo smutno to czytać... chyba tez idę pobawić się na trawniku... po co mam tez kończyć szkołę kaskaderską... po co mi mocniejsze wrażenia... pójdę do kina na Shreka 3 i adrenaliny starczy mi do 40-stki... Baba jestes ze tak piszez?? litosci... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Jazda na dachu pędzącego tramwaju 24.03.07, 01:58 czy ktoś zapytał ? czy ten młody człowiek uiścił zapłatę za przejazd ? czy jazda tramwajem cabrio jest zabroniona ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krack Re: Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: *.access.uk.tiscali.com 24.03.07, 02:12 zastanawiam sie kto jest wiekszym debilem: czy ten łoś, ktory wisial na wagonie, czy moze raczej autor artykulu, ktory zamiescil film na stronie, tak zeby kazdy gowniarz mogl zobaczyc i sprobowac tego samego! zgroza! wstyd, ze wyborcza promuje takie zachowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Kontrast IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 24.03.07, 02:12 Niesamowity kontrast widzę w zachowaniu przypadkowych ludzi w Polsce i w USA - w Polsce wszyscy jakby zdołowani, zmęczeni życiem, nie obchodzi ich nic dokoła, nawet człowiek włażący na dach tramwaju ich niezbyt emocjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka_prostaczka Re: Kontrast IP: *.chello.pl 24.03.07, 02:19 Poszukaj na youtubie filmow 'train rider'. znajdziesz dziesiatki, bynajmniej nie z polski. Najmocniejszy jest z pociagiem TGV rozwijajacym predkosc ponad 200 km/h. Brzmi niewiarygodnie, ale skonczylo sie szczesliwie. Choc to skadinad smutna historia. Pomysl, nim rzucisz skrajna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Kontrast IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 24.03.07, 02:45 Ależ ja do tego chłopaka-kaskadera czuję respekt, to train-ridera też. Chodziło mi o tło filmu - zobaczyłem miny przypadkowych ludzi w tramwaju i wywołało to moje przemyślenia, jako że na codzień w Polsce nie żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz ...Głupota ludzi młodych nie zna granic IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 24.03.07, 02:14 To jest to wywoływanie uczucia euforii nadmiarem adrenaliny . Telewizja i inne media czynią z tych młodych ludzi "bohaterów" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogaty Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 02:14 wporzo koleś ,fajnie jechał na tranwaju ,wielkie pozdro i podziw !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gog To nie najglubszy ich numer IP: *.lodz.msk.pl 24.03.07, 02:29 Popatrzcie co te glaby robia, to nie najglubszy ich wystep. JackAss i Dirty Sanchez poniczyli kilka mozgow malolatow. ale poki sobie krzywde robia, co to kogo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: train surfing Re: Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: *.dyn.iinet.net.au 24.03.07, 05:41 Nie zawsze jest happy end www.theage.com.au/articles/2003/12/04/1070351690209.html?from=storyrhs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikorka Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 06:28 No i sławę ma, za sprawą tego art. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikorka Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 06:53 "To jest narażenie na niebezpieczeństwo nie tylko siebie, ale również osób trzecich - mówi Micor." Jakie narażenie osób trzecich- przez otwarcie okna chyba. To co roku tysiące ludzi narażonych jest na takie niebezpieczeństwo. A skoro ten facet jest kaskaderem, to: - wie, co robi - może chce zaistnieć w branży filmowej i szuka sposobu. Nie przesadzajmy z tymi przestępstwami. Niedługo każdy, kto nie chodzi w mundurku i z kamerą nad głową będzie przestępcą... Sorki, to akrobaci w cyrku też są przestępcami??? Odpowiedz Link Zgłoś
rex33 Jazda na dachu pędzącego tramwaju 24.03.07, 07:52 No i okazuje się że cała moja dwudziestoletnia praca w szkole na nic. Tyle się tym głupkom tłumaczy a oni i tak muszą zrobić swoje. Temu z dachu chcę zadać pytanie. Zdobyłeś sławę? Czujesz się dumny? Czy będziesz się czuł winny jeśli inny małolat wzorując sie na tobie zginie ? Może powiesz że każdy ma swój rozum i odpowiada za siebie. T o nie jest prawda sam jesteś najlepszym przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manek A jak mieli ludzie reagować??? IP: *.toya.net.pl 24.03.07, 08:53 w tej krótkiej chwili co mogli zrobic??? aa pobiec do motorniczego, ten w hamulec i gośc leci na ryja??? To była by zaiste pomoc i wyjście z sytuacji. NIE POPEIRAM TAKICH ACKCJI !!! ale Ta akcja była faktycznie jakoś zaplanowana: 1.Wejście jednym oknem, wyjście ustalonym drugim 2.Operator na wiadukcie Idiotyzm to był clkowity ale nie ogrszy niż kilku karków w tramwaju teroryzujacych zwykle swoim zachowaniem cały pojazd. Wtedy też nikt ie reaguje ..... a mootirniczy mógłby do woli hamować Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Naśladownictwo popularnej berlińskiej zabawy 24.03.07, 10:20 o nazwie "S-Bahn-Sufring". Polega to na tym, że małolat wychodzi przez okno kolejki miejskiej tak, aby jedna ręka i jedna noga całkowicie wystawały na zewnątrz. Najbardziej cenieni są ci, którzy najdłużej zwlekają z powrotem do wagonu, gdy z naprzeciwka nadjeżdża inna kolejka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.E. Re: Naśladownictwo popularnej berlińskiej zabawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 11:41 zigzaur napisał: > o nazwie "S-Bahn-Sufring". > > Polega to na tym, że małolat wychodzi przez okno kolejki miejskiej tak, aby > jedna ręka i jedna noga całkowicie wystawały na zewnątrz. Najbardziej cenieni s > ą > ci, którzy najdłużej zwlekają z powrotem do wagonu, gdy z naprzeciwka nadjeżdża > inna kolejka. Ale tak najbardziej to są cenieni ci, którzy już nie wracają do wagonu po spotkaniu z kolejką z przeciwka. usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943.html?group=pl.misc.kolej&tid=1312736&MID=%3Cetrc6o%24lg7%241%40inews.gazeta.pl%3E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble ble Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: *.aster.pl 24.03.07, 11:22 Pani psycholog powinna się dokształcić albo pomyśleć chwilę samodzielnie żeby nie rzucać bezkrytycznie wyświechtanymi sloganami z podręczników datujących się na lata '80 poprzedniego stulecia. Teraz bajeczka: w dzisiejszych czasach są takie subkultury jak skejci (deskorolkarze vel wrotkarze), freeflow'owcy, climberzy, czy modni ostatnio za sprawą MTV shitheadsi. To przejaw takiego stylu życia w którym potrzeba niekonwencjonalnego zachowania, ryzyka, i rywalizacji sportowej jest dominująca. Nie chodzi o jednorazowy wybryk i nie jest to sprawa tak prosta jak się pani psycholog wydaje. Dokumentowanie wyczynów to przejaw raczej rywalizacji niż chęć zaistnienia w grupie bo w tych "sportach" nie ma obiektywnych kryteriów jak czas czy odległość. Redaktorom radzę zapytać socjologa albo antropologa a nie psychologa bo to nie problem jednostki tylko kultury i społeczeństwa. Psychologa można spytać o pasażerów. Ich bezradność to nie znieczulica tylko zaskoczenie. Człowiek nie widzi rzeczy których nie zna. (A to psychologia społeczna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: 62.244.134.* 24.03.07, 11:59 JAK DLA MNIE KOZAK.CZEMU PSIARNIA I PROKURATURA SZUKAJĄ TRGO GOŚCIA??? PRZECIEŻ ROBIŁ TO NA WŁASNE RYZYKO, NIC NIE USZKODZIŁ I NIKOGO NIE SKRZYWDZIŁ. A JAK SZUKACIE WINNYCH ZNIECZULICY TO ZACZNIJCIE OD TRAMWAJARZA, KTÓRY JECHAŁ Z NAPRZECIWKA I NAWET NIE MRUGNĄŁ. SZACUNECZEK STH SQUAD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: *.lodz.mm.pl 24.03.07, 12:18 moze i to bylo glupie co zrobili ale jeszcze glupsze jest zachowanie wszystkich tych ludzi w tramwaju..ich najpierw bym potepila...zadnej reakcji..w kazdej sytuacji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: *.4web.pl 24.03.07, 12:31 ....sam uczestniczyłem w tej akcji ....i zasrana prasa jak zwykle wszystko poprzekręca, robia wielkie halo o kilkunastometrowy rajd na tramwaju ....na ulicach, gwałcą, okradają, nawet zabijają ...a wy robicie hałas o cos takiego ...a wypowiedz pani psycholog jest żenująca .....i ona jest psychologiem? ...nie rozmawiała w 4 oczy z moim ziomkiem ktory to zrobił a wystawia opinie jakby go znała bardzo dobrze ......no comment Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: Jazda na dachu pędzącego tramwaju 24.03.07, 12:49 Obojętność pasażerów tramwaju-naganna! Chłopak, którt to zrobił żałosny i niemądry! Gazeta Wyborcza, że o tym pisze-beznadziejna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onka Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: *.lodz.msk.pl 24.03.07, 14:10 szkoda że nie zleciał na pysk może nastepni by sie zastanowili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejjoł Re: Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: *.4web.pl 24.03.07, 14:15 ...szkoda że twój stary nie zleciał na pysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tfu Ludzie!! Ch..j wam do tego!! Sprawdzcie ten film! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 14:53 www.youtube.com/watch?v=RQ0WDXVW7Oc o tym gosciu co myslicie? co was to obchodzi, nikomu nie zagrazaja, ryzykuja jedynie wlasne zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: Ludzie!! Ch..j wam do tego!! Sprawdzcie ten f IP: *.prokom.pl 27.03.07, 13:50 Niestety innych obarczają odpowiedzialnością karną za swoja głupotę. Dziecko musisz dorosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Jazda na dachu pędzącego tramwaju 24.03.07, 17:12 Przed chwilą była relacja w Teleexpresie. Teraz naprawdę można powiedzieć, że Stachu osiągnął sławę aż z nadmierną nawiązką. mx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelenpodziwu Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: *.ipt.aol.com 24.03.07, 18:40 Mam 47 lat i jak bylem mlodszy tez mialem fantazje ale czegos takiego nie dokonalem Koles brawo jestem pelen podziwu tez chcialbym cos takiego zrobic tylko w Warszawie ale mam cykora i pekam Brawo brawo piekne to bylo Popieram takie wybryki nikomu nie szkodza to tylko Twoje ryzyko Nie daj sie trzymaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: 212.2.100.* 24.03.07, 21:06 Brawo Stachu! Poproś swoich kolegów żeby też się przejechali to jest naprawdę cooool! Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dib Re: Jazda na dachu pędzącego tramwaju IP: *.ptim.net.pl 24.03.07, 22:50 no risk no fun i w czym problem??? Odpowiedz Link Zgłoś
anpio Re: Jazda na dachu pędzącego tramwaju 25.03.07, 18:45 Gdyby było profesjonalnie to m.in.: - wszyscy wiedzieliby w czym biorą udział - a zwłaszcza motorniczy i pasażerowie - trasa przejazdu byłaby odpowiednio zabezpieczona - wcześniej przeprwodzono by niezbędne pomiary oraz próbę - w pobliżu stałby ambulans Profesjonalne przygotowanie i kręcenie kaskaderskich akcji bardzo dużo kosztuje. Dlatego tramwaj nie był wynajęty, motorniczy nie wiedział że ma człowieka na dachu, pasażerowie nie wiedzieli co jest grane etc. Wiele osób najwyraźniej rozbawiło potrącenie starszego pana. Oczywiscie kulturalnie go przeproszono itd. Aż dziwne, że "filmowcy" nie zadbali wcześniej by miejsce to było wolne. Jest też bardzo wiele wpisów dziwiących się dlaczego ten tekst powstał, skoro nie stało się nic niezwykłego. Przeczy temu jednak liczba wpisów. Artykuły sporadycznie generują dyskusję o liczbie ponad 100 wpisów. A co więcej nie brakuje też wpisów okazujących podziw i szacunek dla "bohaterów: filmu. Najwyraźniej więc łodzianie nie są przyzwyczajeni do tego, że młodzi ludzie podróżują na dachu tramwaju. Co nam dziennikarzom do tego wszystkiego skoro nikomu nic się nie stało? Bo wszyscy wyszli cało tylko dzięki szczęściu. To co nakręcono na filmie nie ma nic wspólnego z zawodowym kaskaderstwem. Dla mnie głosy tych, którzy uważają, że nic się nie stało są równie szokujące jak sam film. Mnie nie stać na taką cyniczną pozę, w której nic mnie już nie zdziwi. Ale postaram się wyłożyć moje zdanie łopatologicznie: Podczas przejazdu tramwajem powinniśmy znajdować się w jego wnętrzu oraz najlepiej trzymać się poręczy. Jeżeli ktoś ma ochotę wychodzić na dach, użycwać poręczy jako narzędzi do fitnesu czy po prostu zaszaleć to ok nie ma sprawy. Z tego co wiem wystarczy skontaktować się z przewoźnikiem np. MPK i ustalić warunki wypożyczenia pojazdu (wraz z ew. obsługą np. motorniczym). Z mojego pkt. widzenia to co zobaczyłem na filmie normalne nie było, ale każdy ma prawo do własnego zdania, także dziękuję Wam za wszystkie wpisy. Piotr Anuszczyk Odpowiedz Link Zgłoś