Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 20:26 co myslicie na temat okulistów którzy przyjmója w HILARYM.czy badali wam wzrok i przepisywali wam kiedys soczewki?. bo ja mam chyba pecha co do nich (zaden nie umie mi przepisac soczewek) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozmowy_kontrolowane Re: okulisci 26.03.07, 06:38 Słownik ortograficzny kup, nie soczewki. I co to znaczy, że żaden nie umie? Odpowiedz Link Zgłoś
anton_wala Re: okulisci 26.03.07, 09:57 u optyka masz punkt dobierania okularow i nic wiecej tam lekarz nie ma prawa nic innego zrobic to nie jest gabinet lekarski specjalisty okulisty nie spełnia zadnych przepisanych prawem wymagań odnosnie gabinetu po prostu na wyrost to sie nazywa gabinet jesli nazywa sie gabinet to sanepid ma obowiazek zamknac taka placowke zanim cos napiszesz przeczytaj za co zaplaciles i tylko tego masz prawo wymagac pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
bart_step Re: okulisci 26.03.07, 12:15 > u optyka masz punkt dobierania okularow i nic wiecej > nieprawda. Często są na miejscu lekarze ookuliści, nie tylko sami wytwórcy okularów. > tam lekarz nie ma prawa nic innego zrobic ??? > to nie jest gabinet lekarski specjalisty okulisty optyk nie równa się okulista to wiemy. Ale często mają wsparcie lekarzy > > nie spełnia zadnych przepisanych prawem wymagań odnosnie gabinetu > po prostu na wyrost to sie nazywa gabinet skąd wiesz? > > jesli nazywa sie gabinet to sanepid ma obowiazek zamknac taka placowke ???? > > zanim cos napiszesz przeczytaj za co zaplaciles i tylko tego masz prawo wymagac zgadza sie > > pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
anton_wala Re: okulisci 26.03.07, 18:47 > > nie spełnia zadnych przepisanych prawem wymagań odnosnie gabinetu > > po prostu na wyrost to sie nazywa gabinet > > skąd wiesz? maja chocby oka ? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
mikim30 hilary to oszuści !!! 26.03.07, 10:30 włąsciciele Hilarego to straszni krętacze... odradzam kupno szczególnie droższych szkieł okularowych (progresywnych)... kilka lat temu kupiłem tam szkła za ok 1000zł, przy wizycie w innym salonie okulistycznym okazało się, że są to szkła innej firmy za 250zł... moim błędem było, że nie zarządałem tzw. "paszportu", przez co o reklamacji mogłem zapomnieć... co do szkieł kontaktowych - nie wszyscy okuliści (szczególnie młodzi) potrafią je dobierać... Odpowiedz Link Zgłoś
bart_step Re: hilary to oszuści !!! 26.03.07, 12:11 Co do szkieł kontaktowych to jest tak, że nie pasują do wszystkich gałek. Może to brzmi dziwacznie, ale różne typy testowałem i, kruca-franc, od prawego oka zawsze mi się odklejają. Na lewym leżą jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_wala Re: hilary to oszuści !!! 26.03.07, 20:47 moze Twoje oko jest niedobadane ? no choc ma to wykonane ? www.optopol.com.pl/58.php pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
bart_step Re: hilary to oszuści !!! 26.03.07, 20:51 > moze Twoje oko jest niedobadane ? Niedorobione?;) Ale tym/tą czy w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
anton_wala Re: hilary to oszuści !!! 26.03.07, 21:01 z niedorobieniem to do Najwyższego tu wystarczy moze cos wiecej pobadac Odpowiedz Link Zgłoś
korni77 Re: okulisci 28.03.07, 00:48 ja bylam tam kilka razy z moim synem i zawsze bylo przesympatycznie i fachowo. Skad to pytanie? Jaki miales problem z tymi okulistami? Odpowiedz Link Zgłoś