Dodaj do ulubionych

Przestrzegam przed Vision Express

10.07.07, 16:52
Przestrzegam przed VISION EXPRESS, firma jest nastawiona na to, by klient do
niej wiecej nie wrocil:
1. sprzedaja podrobki oprawek (to nielegalne!)
2. lekarze okulisci robia badania "byle szybciej", co skutkuje zlym doborem szkiel
3. nie mozna placic zaliczki, a reszty przy odbiorze - kaza placic calosc, o
czym NIE INFORMUJA przed przystapieniem do badan lekarskich

Generalnie - nigdy wiecej w Vision EXPRESS, za to polecam dowolny zaklad
prywatny "kolo domu". Sa one tansze i maja lepiej wykwalifikowana obsluge, w
dodatku milsza.
Pamietajcie, nie zawsze warto kupowac uslugi "po drodze", tak jak ja zrobilam
i teraz za to place nerwem.
Obserwuj wątek
    • omd54 Re: Przestrzegam przed Vision Express 10.07.07, 17:43
      W pełni podzielam zdanie, ja swojego czasu robiłem okulary u "Robaka ", oczywiście reklamacji nie uznali, a przydomowy optyk stwierdził, że ich okulary tylko mogą mi popsuc bardziej wzrok, okulista, który był na miejscu , źle obliczył rozstaw żrenic .
    • e._ Re: Przestrzegam przed Vision Express 10.07.07, 20:20
      Robak jest straszliwie nastawiony na zysk, wręcz pazerny, niestety.
      Co do Vision Expr, mam doświadczenia z tym z Jubilerskiej.
      Okuliści (trafiałam na 2 lekarzy) dokładni i bardzo profesjonalni.
      można płacic zaliczkę bez problemu.
      Okulary zwykle są szybciej nizobiecali.
      Trwałość i jakość oprawek nie ma się nijak do ceny, bo to straszny chłam
      nietrwały, przeważnie (3 osoby w domu noszą okulary i mam sporo rozmaitych
      doswiadczeń).
      Ceny są horrendalne, po prostu absurd! Identyczne okulary z soczewkami
      identycznej firmy u małego optyka to olbrzymia oszczędność. Tak było ze
      zwykłymi, prostymi plusami, tak samo z dość skomplikowanym astygmatyzmem, po
      prostu trudno pojąć jak równie wielki, hurtowy kontrahent producentów szkieł
      może sprzedawać je w tak wysokiej cenie!
      Ale najgorsze, ze już dawno nie ma "okularów w godzine" tylko w dwa tygodnie!!!
      A ta druga para gratis to zwykły kit, do którego trzeba też - jak się okazuje -
      słono dopłacać.
      • Gość: Maja Re: Przestrzegam przed Vision Express IP: *.chello.pl 10.07.07, 21:54
        Bądźmy szczerzy - do okulisty lepiej chodzić nie przy okazji wizyty u optyka,
        tylko do dobrego specjalisty w przychodni czy gabinecie. Takiego, który przy
        okazji wizyty obejrzy też dno oka i sprawdzi ciśnienie w gałce ocznej pod kątem
        jaskry i zaćmy, a nie tylko dobierze szkła.
        • e._ Re: Przestrzegam przed Vision Express 11.07.07, 18:53
          Pytałam okulistów z Vision Expr gdzie pracują, chodziło o inne problemy z
          oczami które ewentualnie leczyłabym u nich.
          To dobre, państwowe placówki szpitalne. Jedna w Warszawie, druga poza nią, w
          dużym mieście.
          • Gość: he he he Re: Przestrzegam przed Vision Express IP: *.icm.edu.pl 11.07.07, 19:07
            na starość teraz wychodzi wam picie wynalazków, ślepota podrinxowa
            • Gość: aaaa Re: Przestrzegam przed Vision Express IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 10:39
              @he he he
              Widzę, że swoje standardy alkoholowe lubisz przenosić na innych.
              Na zdrowie.
          • Gość: Maja Re: Przestrzegam przed Vision Express IP: *.chello.pl 12.07.07, 16:43
            e._ napisała:

> Pytałam okulistów z Vision Expr gdzie pracują, chodziło o inne problemy z
            > oczami które ewentualnie leczyłabym u nich.
            > To dobre, państwowe placówki szpitalne. Jedna w Warszawie, druga poza nią, w
            > dużym mieście.

Powiedz mi tylko jeszcze, czy w Vision mają cały potrzebny sprzęt do badania
            wzroku i ile czasu mogą poświęcić swojemu pacjentowi/klientowi na badanie.
      • jan-w Jestem zadowolony z Vision Express 11.07.07, 19:21
        Korzystałem z punktu w Geant/Real przy ul. Puławskiej. Okulista zbadał wzrok
        dokładnie. Okulary wykonano mi w ciągu mniej niż godziny. Za darmo dostałem
        drugą parę. Zapłaciłem niewiele, jak za tak porządne okulary. Obie pary sprawują
        się znakomicie, nie ma żadnych problemów. Moja żona też jest z działalności tej
        firmy bardzo zadowolona.
        • Gość: 6874512 Re: Jestem zadowolony z Vision Express IP: *.pg.com 16.07.07, 09:15
          od wielu lat chodze do vision i sa bardzo dobrzy :)
        • oblesnik Re: Jestem zadowolony z Vision Express 16.07.07, 14:01
          Tak, tak, a na bazarze Wawozowa/Stryjenskich towar jest tani i wysokiej
          jakosci. Caly swiat jest przyjaznie nastawiony do jana-w.
    • nefil Re: Przestrzegam przed Vision Express 16.07.07, 10:30
      Tak generalnie jak ze wszystkimi sieciami — należy unikać. Sprzedają tanie
      chińskie oprawki. Najlepsze są zakłady prywatne z kilkunastoletnią tradycją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka