Dodaj do ulubionych

GROŹNE PSY

27.03.07, 14:49
Na osiedlu Wyzwolenia działkowicze hodują duże groźne psy.Wyprowadzane są one
poza teren działek, miedzy blokami,bez smyczy , bez kagańców.W niedziele
tj.25.03.2007 rano godz.7:30 sfora takich psów zaatakowała małego
kundla,któremu zmiażdżyły zebra i organy wewnetrzne.Kundel bardzoo cierpiał
do chwilu przyjazdu weterynarza, którego musiał uspic.Te groźne psy mogły by
zaatakować także kazde dziecko, każdego przechodzącego w tym czasie człowieka.
Czy Ci hodowcy są bezkarni?Czy ktos sie tym zajmie?
Obserwuj wątek
    • nowa777 Re: GROŹNE PSY 27.03.07, 15:55
      podpisuje sie pod tym watkiem.Osobiscie boję się też agresywnych psów.Myślę ,że
      trzeba coś z tym zrobic.Może trzeba to jakoś załatwić
      • nowa777 Re: GROŹNE PSY 27.03.07, 16:00
        Zapomniałam dopisać ,że też mam psa i gdyby spotkało to moją psinę to chyba
        nie wiem do czego byłabym zdolna ,aby pomścić mojego pupila
        • smakosz55 Re: GROŹNE PSY 27.03.07, 17:31
          Ten problem dotyczy innych stron miasta rowniez,chodząc na spacer
          ul.dobrzelinską czesto spotykam duzego wilczura bez pana gania po ulicy
          ,szczególnie po godz.15,moze ktoś sie tym problemem zainteresuje ,teraz a nie
          jak sie cos stanie.To samo dotyczy parku przy ZS.
          • dudus39 Re: GROŹNE PSY 27.03.07, 18:53
            gdzie jest kierownictwo działek,które pozwala na trzymanie takiej sfory
            grożnych psów?Gdzie sa władze miasta ,które nie reagują na tak duży problem w
            naszym mieście? Może Urząd miasta sprawdzi czy te psy są zarejestrowane.Czy sa
            wogóle zaszczpione?
            • michasia1000 Re: GROŹNE PSY 27.03.07, 20:53
              To jest faktycznie problem. Kiedys ktos nie pamietam w ktorym watku napisal ze
              nie bezpanskie psy sa grozne tylko te ktore maja wlascicieli. Ludzie biora "
              modnego " pieska i nie potrafia go ulozyc chowaja bandyte, ktory na haslo
              atakuje i zagryza. Bezpanskich psow przybywa i walesaja sie glodne bo nastala
              moda na amstafy i inne tego typu . Trzymac w domu skundlonego psa to przeciez
              nie wypada, musi byc rasowy i najlepiej o duzym potencjale agresji. Na laki tez
              wychodzi jakis wlasciciel a amstafem i puszcza go ze smyczy i podobno byly
              przypadki zagryzienia przez owego pieska kilku kundli. Poniewaz to bezpanskie
              kindelki to nikt nie widzi problemu moze jak twojego nova zaatakuje ten amstaf
              to sie zemscisz albo nie chodz na spacer w laki ze swoim pupilkiem.Ten amstaf
              jest zawsze bez kaganca
              • wykalaczka1 Re: GROŹNE PSY 28.03.07, 09:14
                Hodowla groznych psow na dzialkach ? to brzmi troche niewiarygodnie. Przeciez
                sa sasiedzi, ktorzy powinni ten problem zauwazyc i zglosic odpowiednim wladzom.
                Nie znam sprawy i nie wiem o jaka konkretnie rase tu chodzi ale bez wzgledu na
                okolicznosci to dzialka w miescie nie jest miejscem na hodowle psow. Puszczanie
                tych psow na tzw. luzie - jest na to ustawa ze pies powinien chodzic w kagancu
                i na smyczy i tym trzeba zainteresowac policje.Bylo tyle akcji na bezpanskie,
                bezbronne i w sumie lagodne psy a tu nie mozna rozwiazac problemu ? Taki grozny
                pies pod opieka nieodpowiedzialnego czlowieka to zywa bron.
                • zychliniak Re: GROŹNE PSY 28.03.07, 13:43
                  zastanawia mnie dlaczego nie zadzwoniłeś na policje jak widziałeś jak te psy
                  zagryzają innego.
                  I wystarczyło podać właściciela bo jest tz. ustawa o ochronie zwierząd.
                  Może nasi policjańci stwierdzili by u właściciela czy pies był szczepiony i
                  opłacany jest podatek. Zgłoszenie także przydało by sie do urzędu miasta o
                  niepłaceniu podatku za psa na działce nr?
                  A także poinformowanie osirodków działkowych o nieprzestrzeganiu regulaminu o
                  zakazie wprowadzania psu na teren działek.
                  • kryspina5 Re: GROŹNE PSY 28.03.07, 13:55
                    Dotyczy to właśnie mojego pieska, który został pogryziony.Nie da sie opisac
                    tego co ja przeżyłam.Na policji podałam nazwisko właściciela psów.Nie
                    powiadomiłam tylko kierownictwa ogrodów działkowych.Policja ma sie tym zająć.A
                    że tego nie zrobiłam od razu - prosze mi wybaczyć , ja cierpiałam tak bardzo
                    jak mój pies.
      • kryspina5 Re: GROŹNE PSY 28.03.07, 13:39
        Byłam,zgłosiłam :do Urzędu Miasta i na Policję.Może w koncu zrobią porządek i
        zlikwidują hodowlę psów na działkach rekreacyjnych oraz wyprowadzanie tak
        groźnych psów w różnych częściach naszego miasta.Mam taką nadzieję.
        • zychliniak Re: GROŹNE PSY 28.03.07, 14:42
          musisz byc namolna i zawracać policji głowę często sie przypominać bo inaczej
          nici z tego. Zaobserwój czy te psy są nadal tak wyprowadzane i za każdym razem
          dzwoń na policje jak zobaczysz je luzem.
          Powodzenia i daj czadu temu właścicielowi.
          • zychu1 Re: GROŹNE PSY 28.03.07, 15:30
            Ciekawe czy policja zajmie się tym tematem - mają na głowie wazniejsze sprawy.
            Nie wiem czy teraz tak jest, ale w ubiegłym roku, jeden z policjantów prowadzał
            na smyczy rasowego groźnego psa bez kagańca. Aż strach pomyśleć co by było
            gdyby .........................
        • dinozaurka Re: GROŹNE PSY 28.03.07, 21:20
          > Byłam,zgłosiłam :do Urzędu Miasta i na Policję

Kryspina, bardzo Ci współczuję...
          Ale mam jednocześnie pytanie: czy policjant przyjmujący zgłoszenie sporządził
          notatkę ze zgłoszenia? czy tylko "przyjął do wiadomości" ? To bardzo ważne....
          • selenka21 Re: GROŹNE PSY 29.03.07, 09:48
            Ogrody działkowe to tereny rekreacyjne. Tymczasem Zarząd ogrodów toleruje
            hodowlę psów w zastraszającej ilości, hodowli gołębi 200 szt na jednej z
            deziałek , które za przeproszenie srają na wszystko i wszystkich. Nie wspomnę
            juz o niekulturalnym zachowaniu hodowców, burdach pijackich i awanturach. Gdzie
            policja i Zarząd ogrodów???
          • kryspina5 Re: GROŹNE PSY 29.03.07, 11:19
            Policjant z dyżurki przjął zgłoszenie wpisując do kasiążki zgłoszeń.Powiedział
            że dzisiaj ma tym zając się dzielnicowy po godz.16:00.
            • zychu1 Re: GROŹNE PSY 29.03.07, 13:38
              Życzę powodzenia w rozwiązaniu tej sprawy. Ale mam przeczucie, że chyba z tego
              będzie .............
            • zychliniak Re: GROŹNE PSY 11.04.07, 07:17
              witam kryspina5

ciekawi mnie czy już są efekty twojego wezwania i zgłoszenia faktu groźnych psów
              na osiedlu wyzwolenia.
              Posiadasz jakieś informacje.
              Pozdrawaim
              • kryspina5 Re: GROŹNE PSY 11.04.07, 09:17
                Psy jak były, tak są nadal.A nasza "POLICJA" przyjęła zgłoszenie i nic jak do
                tej pory nie zrobiła.Przynajmniej ja nic o tym nie wiem.Pewno czekają jak sie
                coś wydarzy - żeby nie było za późno?
                • zychliniak Re: GROŹNE PSY 12.04.07, 14:54
                  naciskaj Policję, zwoń jak zobaczysz psy bez kagańca i poproś o dokumenty
                  sprawy, porozmawiaj z komendantem i znajć w necie najbliższe stowarzyszenie
                  ochrony nad zwierzętami.
                  Pozdrawiam i niepozostawiaj tego bez odzewu
                  • nowa777 Re: GROŹNE PSY 28.04.07, 20:15
                    Kryspina napisz co w tej sprawie zostało poczynione.Naciskaj i napisz
                    co :policja zrobiła w tej sprawie wydaje mi się,że nie tlko ja jestem
                    zainteresowana tą sprawą.Czekam na konkretną odpowiedż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka