Dodaj do ulubionych

metamorfozy

28.04.07, 19:17
Nie wiem dlaczego gazeta wróciła do rubryki "Metamorfozy".
Przede wszystkim metamorfoza na lepsze w dzisiejszej gazecie (jak i w
poprzednich numerach)jest bardzo wątpliwa. Po drugie - co z kryptoreklamą?
W zasadzie nawet nie krypto. Nie ma zakazu? Bardziej bym mogła zrozumieć
akcję, gdyby zmiany dokonywał co tydzień inny zakład fryzjerski, wtedy
czytelnicy mieli by możliwość ocenić kto wypadł najlepiej i akcja byłaby
bardziej interesująca.
Obserwuj wątek
    • rozmowy_kontrolowane Re: metamorfozy 28.04.07, 22:26
      Cały cykl sponsoruje jeden salon- zapewne w zamian za reklamę. Więc żadna
      kryptoreklama.
      A cała akcja nie była wymyślona po to, by czytelnik oceniał, kto wypadł
      najlepiej, to nie konkurs.
      • news21 Re: metamorfozy 28.04.07, 22:38
        Nie ma notki, że to jest artykuł sponsorowany.
        To nie jest konkurs, ale jeśli nam się pokazuje modelkę przed i po, to jednak
        oceniamy rezultat. Faktem jest że rezultaty jak dotąd były mierne. W ten sposób
        akcja stała się nudna i irytująca. A chyba nie o to chodziło.
        • rozmowy_kontrolowane Re: metamorfozy 29.04.07, 07:38
          Nie modelkę, tylko czytelniczkę, to po pierwsze. Po drugie- czy w tekście jest
          wymieniona nazwa salonu? Wydaje mi się, ze jest, nie mam teraz Gazety w ręku. No
          i na końcu artykułu zapewne podany jest adres do salonu, to wystarczy, by
          upewnić się w przekonaniu, że jest to forma reklamy.
          No i najważniejsze: czytelniczki pokazane są "przed" i "po" i właśnie widząc
          obydwa zdjęcia oceniamy, czy salon spisał się dobrze.
          I albo do tego salonu pójdziesz, bo spodoba Ci się efekt pracy stylistów, albo
          wybierzesz inny.

Poza tym- jeśli Cię to irytuje, to omijaj tę stronę i masz z głowy.
          Ciebie może stać na wędrówki po salonach, ale są łodzianki, które na to kasy nie
          mają i korzystają z takiej formy. Nic w tym irytującego- przynajmniej mnie.
          • miejskie_narty Re: metamorfozy 29.04.07, 08:53
            Nie ma nic irytującego w sponsorowanym artykule, który nie jest wyraźnie oznaczony jako sponsorowany?

.Porażka na całej linii..
            Precz z metamorfozami! :-)
          • news21 Re: metamorfozy 29.04.07, 16:45
            Drogie rozmowy,
            jestem tak głupio skonstruowana, że chciałabym kupowaną gazetę przeczytać od
            deski do deski i do tego z przyjemnością. A już sobotnią zwłaszcza. Omijanie
            artykułów niespecjalnie mnie interesuje.Rozumiem, że w gazecie raz jest
            bardziej interesująco, raz mniej. Po co jednak serwować co tydzień takie
            porównanie i wmawiać czytelnikowi że przed wizytą u fryzjera było gorzej a po
            jest lepiej.
            To, że artykuł jest formą reklamy - wiem, swoje wątpliwości przedstawiłam
            powyżej. Mnie osobiście szkoda jest tych oszpeconych kobiet.
            • ioanides44 Nudy na pudy 29.04.07, 19:38
              Też mi temat. Takie typowe przynudzanie. Idź ma spacer, idź do lasu, etc.
              • potrek Co to za artyści stylizacji ? 29.04.07, 21:43
                A o jaki salon fryzjerski na forum jest tyle szumu, bo ja ostatnio kupuję
                Dziennik. Za podanie informacji był bym wdzięczny.
                Pozdrawiam potrek
                • szprota Potrek, przesłałam ci na gazetę 29.04.07, 22:01
                  zgadzam się z przedmówcami, że jest to reklama, więc odpuśćmy ją sobie tutaj może?
            • dwapsyikot nareszcie! 01.05.07, 13:04
              już myślałam że ze mną jest coś nie tak.....irytujące są te artykuły, nie tylko
              dlatego , że kojarzą sie z kryptoreklaMĄ. oglądam je co tydzień ( te porównania
              i stwierdzam , że te metamorfozy przeważnie nie wychodzą na dobre....zawsze mi
              się wydaje że modelki przed były może mniej odpicowane za to wyglądały
              młodziej, i bardziej na luzie. niestety szaleństwo niektórych stylistów jest
              sugestywne, popatzcie na niektóre aktorki, spikerki. czasem płakać się chce
    • lukaszlukasz4 Re: metamorfozy 09.05.07, 16:05
      nie za bardzo rozumiem o co chodzi? czy na tym forum wypowiadziała się jakaś
      uczestniczka tych metamorfoz, czy tylko właściciele innych salonów
      fryzjerskich, chcących zrobić z Gazetą podobną akcję, a mówiąc nieładnie,
      których "spuszczono"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka