Dodaj do ulubionych

dentysta dla dziecka

02.07.07, 13:00
witam:) ktoś poleci dobrego dentystę dla dwulatka?
Obserwuj wątek
    • aaa202 Re: dentysta dla dziecka 02.07.07, 13:12
      szukaj.sluzbazdrowia.pl/Stomatologia-dziecieca/Lodz/D76,W10,M846,20,1.html
      • pikpaw Re: dentysta dla dziecka 06.07.07, 11:58
        dzięki, takie zestaw to ja też znalazłem :) bardziej chodziło mi o jakieś wasze
        doświadczenia. Grzebałem na forum daleko wstecz, znalazłem tylko jeden post.
        jakby ktoś coś miał, to wciąż proszę o kontakt
        • aaa202 Z dentystą, jak z każdym rzemieślnikiem - 06.07.07, 12:05
          dopóki ci czegoś nie spieprzy, niczego o nim nie wiesz.
          Jednemu zrobi dobrze, drugiemu niezbyt. Wybierz może tego z najlepszym dojazdem
          i już.
          • juka_2 Re: Z dentystą, jak z każdym rzemieślnikiem - 07.07.07, 20:43
            Jeżeli chodzi o leczenie dorosłych to być może. Natomiast stomatolog leczący
            dziecko musi być przede wszystkim dobrym psychologiem i mieć tzw "podejście".
            Przeszłam przez wybór stomatologa dla dwojga moich dzieci więc wiem o czym
            mówię. Syn zaczął bywać u stomatologa kiedy miał półtora roku i do tej pory (ma
            8 lat) z chęcią siada na fotelu, bo przez pierwsze lata życia był leczony przez
            super panią doktor. Niestety, pani doktor poszła na macierzyński i zaczęło się
            poszukiwanie nowego dentysty. Przy jednej z wizyt u innej pani doktor, córka (4
            lata) tak się zraziła do stomatologa, że teraz mamy ogromny problem aby w ogóle
            chciała współpracować podczas wizyty.
            Zgadzam się, że stomatolog dla dziecka nie może być przypadkową osobą ale kimś,
            kto sprawdził się przy innych dzieciach.
            A przy okazji przyłączę się do wątku, słyszałam, że gdzieś na Radogoszczu jest
            super stomatolog dla dzieci ale niestety nie znam szczegółów. Może ktoś mógłby
            pomóc?
            Pozrawiam
            • aaa202 Widzisz, potwierdzasz, że przez wybór stomatologa 07.07.07, 21:19
              trzeba się przekaraskać samemu. Kto zagwarantuje, że dziecko zaakceptuje
              dentystę, którego inne dziecko uwielbia?
              Ja i mój brat jako dzieci chodziliśmy do tego samego dentysty. Ja dotąd jestem
              zafascynowana dłubaniem mi w zębach, mój brat natomiast pójdzie do dentysty
              najwyżej wtedy, gdy ropa z przetoki leje mu się z nosa;)

Ryzyk - fizyk.
    • jacekjan3 Re: dentysta dla dziecka 07.07.07, 20:01
      poloecam Wieckowskiego 85.Jest tam wspaniała pani doktor nie pamietam nazwiska
      ale jest ona przy kosci,chodze tam ze swoimi dzieciakami i zawsze wracaja
      usmiechnieci.
    • coronella Re: dentysta dla dziecka 07.07.07, 20:30
      Ja z moimi dziecmi chodzę na Tuwima 61, tel: (42) 674 16 84
      Jest to Specjalistyczne Centrum Stomatologii
      my chodzimy do pani dr Brodeckiej, ale każdy inny lekarz tez jest super.
      Mają świetne podejście do dzieci, zęby mleczne leczą bezpłatnie,
      Moja córka ma juz 2 wypełnienia niestety, bałam się,że nie da sobie nic zrobić (miała 3 lata, gdy bylismy pierwszy raz), a skończyło sie na borowaniu, wypełnieniu, a usmiechniete dziecko dopytywało, kiedy przyjdzie znowu.
      Pierwsza wizyta polega na pokazywaniu urzadzeń (np rureczka która bardzo chce pić), fotela (jazda góra-dół),
      ja jestem bardzo zadowolona i polecam.
      W środe idziemy na kontrolę, zabieram równiez 2 letniego syna, pierwszy raz.
    • rysia_ryszarda Pani Kuźmińska 08.07.07, 14:42
      na Widzewie- 6734045 zakładała kolorowe plombki mojej 4 letniej córeczce- wtedy dziecko było młodsze- super. polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka