Gość: Tomas IP: 195.205.74.* 19.06.03, 11:29 Tym razem juz jest pi³udskiego:) community.webshots.com/photo/77573176/77573201qQHsnM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomas Re: Nowa tablica. Linia 10. IP: 195.205.74.* 19.06.03, 11:30 Teraz zauwa¿y³em, ¿e ulice sa nierówno, ale to da sie poprawiæ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Nowa tablica. Linia 10. IP: *.toya.net.pl 19.06.03, 11:46 Gość portalu: Tomas napisał(a): > Teraz zauwa¿y³em, ¿e ulice sa nierówno, ale to da sie popraw > iæ Czy al. Bandurskiego jest pominięta celowo ze względu na brak miejsca (bo na empekowskiej też jej nie ma)? pzdr, luki Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Nowa tablica. Linia 10. 19.06.03, 14:45 Gość portalu: luki napisał(a): > Czy al. Bandurskiego jest pominięta celowo ze względu na brak miejsca (bo na > empekowskiej też jej nie ma)? -- Chodzi Ci o samo "al."? No bo "Bandurskiego" jest, pomiędzy "Króla" a "Wróblewskiego". Chyba, że chodzi o cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Nowa tablica. Linia 10. 19.06.03, 15:28 hubar napisał: > Gość portalu: luki napisał(a): > > Czy al. Bandurskiego jest pominięta celowo ze względu na brak miejsca (bo > na > > empekowskiej też jej nie ma)? > -- > Chodzi Ci o samo "al."? No bo "Bandurskiego" jest, pomiędzy "Króla" > a "Wróblewskiego". Chyba, że chodzi o cos innego. -- NIE! Chodzi nam o Al.Bandurskiego, która jedzie 10 między tunelem przy ŁKSie, a Al.Włókniarzy. Co prawda tam jest tylko jeden przystanek przy Dworcu ale jednak jest to duza arteria. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nowa tablica. Linia 10. 19.06.03, 15:46 łał! podoba mi się:-) Ale uwazajmy...jeszcze trochę i MPK naprawdę skorzysta z pomysłów danych na tym Forum... (OBY!) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Nowa tablica. Linia 10. 19.06.03, 15:53 geograf napisał: > łał! > podoba mi się:-) -- Mnie też > Ale uwazajmy...jeszcze trochę i MPK naprawdę skorzysta z > pomysłów danych na tym Forum... > (OBY!) -- A może namówić Monikę Gałązkę aby te projekty opublikowała w Gazecie? Ja już m@il wysłałem z prośbą. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
ventlan Re: Nowa tablica. Linia 10. 20.06.03, 10:21 Calkiem calkiem, choc troche nie za bardzo podobaja mi sie te piaskowe "banki", w ktorych sa numery na przesiadki. Chyba tablice montowane przez MPK sa troche wyzsze (takie odnioslem wrazenie), dlatego tez mozna umiescic wszystkie numerki w kolumnie i uniknac takiego oznaczenia. O ile na MPKowskiej tablicy numerkow na przesiadki jest za duzo, to na tej jest z kolei za malo (np. przy Niciarnianej przesiadka jest nie tylko na 64, ale tezke na 54 i 82). Ogolnie wydaje mi sie, ze w przypadku gdy trasy sie nakladaja, przysiadki powinny byc oznaczone na pierwszym i ostatnim wspolnym przystanku. Nie wspomne juz, ze na tej tablicy jest blad z krancowka na Augustowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Nowa tablica. Linia 10. IP: *.mnc.pl 20.06.03, 10:54 >co Wy na to? cwany pomysł. Niech wydrukują kilka propozycji tablic, a ludzie może za którąś się opowiedzą, choć czuję, że będzie niezły dym, wiecie, taki z prokuraturą i NSA włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Nowa tablica. Linia 10. 20.06.03, 14:13 a dlaczego miałby być dym? jeżeli zapytali by o zgodę Forumowych twórców, tudzież sami by coś stworzyli...?? jaki dym? Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Nowa tablica. Linia 10. 20.06.03, 12:02 Jakie są wymiary NOWYCH tablic? Przyda się do projektu :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: Nowa tablica. Linia 10. IP: 62.233.180.* 20.06.03, 12:18 Moje mają 200x1000 mm. Zmieści się na nich nawet najdłuższa trasa. W MPK są wyższe i krótsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TMG SUPER Tablica dla 10 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 17:20 Ja mieszkam w W-wie juz 5 lat i nie wiem jak wygladaja te nowe tablice w Lodzi, ciesze sie ze w koncu sa, wiem tylko ze na Twoich i chyba na MPk'owskich sa i beda bledy bo w Lodzi sa rozne nazwy przytsankow bo nie wiem czemu np. dla 10 miedzy przystankiem Krola a Wroblewskiego w 1 str jest Bandurskiego jak na tablicy a w 2 str Waltera-Janke mysle ze w MPK powinni sie na cos zdecydowac jak w W-wie i nazwa powinna byc od jedenj ulicy po prawej lub lewej str np wiekszej, bardziej znanej itp. taj jak na schematach linii tramwajowych przyjeto nazwe jednego z przystankow jesli sa inne po jednej i drugiej str ulicy. Moznaby tez oznaczac np jak w W-wie na tablicy przy koleczkach z nazwami Bandurskiego strzalka w kierunku Wyszynskiego a dla koleczka Waltera-Janke strzalka w kierunku Augustow co oznaczaloby ze nazwa jest inna w zaleznosci od kierunku petli tramwajowej. Mysle jednak ze to bedzie mylace (W-Wie malo jest takich przypadkow) i najlepiej nadac wspolna nazwe dla zespolu przystankow i nie kombinowac bo sie pomyli pasazerom. Poza tym niektore nazwy jak ktos zaznaczyl powinny byc nadawane od nazw budynkow i instytucji (ZUS, Szpital XYZ, Teart ABC itp.) bo te sa bardziej znane czy potocznie uzywane niz nazwa jakiejs malej uliczki o ktorej istnieniu wiekszosc ludzi nie wie i nie bedzie wiedziec! W W-wie nazwy czesto sa nie od ulic (zwlaszcza malych) a od np. pomnika przy ulicy, kina, teartu, sklepu. Np Kino Femina przy Al. Solidarnosci i Jana Pawla w Lodzi nazwaliby na pewno dziwnie a tu Kino Femina i kazdy wie gdzie to jest a kino jest z boku ma szyld wiec nawet pasazer z poza W-wwy sie zorientuje! Radze to przemyslec bedzie wowczas super OK! Jest dobrze brak mi tylko nazw dzielnic do ktorych mozna wykonac przesiadki na oznaczonych przystankach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś