Dodaj do ulubionych

Nowa tablica. Linia 10.

IP: 195.205.74.* 19.06.03, 11:29
Tym razem juz jest pi³udskiego:)
community.webshots.com/photo/77573176/77573201qQHsnM
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomas Re: Nowa tablica. Linia 10. IP: 195.205.74.* 19.06.03, 11:30
      Teraz zauwa¿y³em, ¿e ulice sa nierówno, ale to da sie poprawiæ
      • Gość: luki Re: Nowa tablica. Linia 10. IP: *.toya.net.pl 19.06.03, 11:46
        Gość portalu: Tomas napisał(a):

> Teraz zauwa¿y³em, ¿e ulice sa nierówno, ale to da sie popraw
        > iæ

Czy al. Bandurskiego jest pominięta celowo ze względu na brak miejsca (bo na
        empekowskiej też jej nie ma)?

pzdr,
        luki
        • hubar Re: Nowa tablica. Linia 10. 19.06.03, 14:45
          Gość portalu: luki napisał(a):
          > Czy al. Bandurskiego jest pominięta celowo ze względu na brak miejsca (bo na
          > empekowskiej też jej nie ma)?
          --
          Chodzi Ci o samo "al."? No bo "Bandurskiego" jest, pomiędzy "Króla"
          a "Wróblewskiego". Chyba, że chodzi o cos innego.
          • yarro Re: Nowa tablica. Linia 10. 19.06.03, 15:28
            hubar napisał:

> Gość portalu: luki napisał(a):
            > > Czy al. Bandurskiego jest pominięta celowo ze względu na brak miejsca (bo
            > na
            > > empekowskiej też jej nie ma)?
            > --
            > Chodzi Ci o samo "al."? No bo "Bandurskiego" jest, pomiędzy "Króla"
            > a "Wróblewskiego". Chyba, że chodzi o cos innego.
            --

NIE! Chodzi nam o Al.Bandurskiego, która jedzie 10 między tunelem przy ŁKSie,
            a Al.Włókniarzy. Co prawda tam jest tylko jeden przystanek przy Dworcu ale
            jednak jest to duza arteria.

Pozdrawiam!
    • geograf Re: Nowa tablica. Linia 10. 19.06.03, 15:46
      łał!
      podoba mi się:-)
      Ale uwazajmy...jeszcze trochę i MPK naprawdę skorzysta z
      pomysłów danych na tym Forum...
      (OBY!)
      • hubar Re: Nowa tablica. Linia 10. 19.06.03, 15:53
        geograf napisał:
        > łał!
        > podoba mi się:-)
        --
        Mnie też

> Ale uwazajmy...jeszcze trochę i MPK naprawdę skorzysta z
        > pomysłów danych na tym Forum...
        > (OBY!)
        --
        A może namówić Monikę Gałązkę aby te projekty opublikowała w Gazecie? Ja już
        m@il wysłałem z prośbą. Co Wy na to?
        • ventlan Re: Nowa tablica. Linia 10. 20.06.03, 10:21
          Calkiem calkiem, choc troche nie za bardzo podobaja mi sie te piaskowe "banki",
          w ktorych sa numery na przesiadki. Chyba tablice montowane przez MPK sa troche
          wyzsze (takie odnioslem wrazenie), dlatego tez mozna umiescic wszystkie numerki
          w kolumnie i uniknac takiego oznaczenia. O ile na MPKowskiej tablicy numerkow
          na przesiadki jest za duzo, to na tej jest z kolei za malo (np. przy
          Niciarnianej przesiadka jest nie tylko na 64, ale tezke na 54 i 82). Ogolnie
          wydaje mi sie, ze w przypadku gdy trasy sie nakladaja, przysiadki powinny byc
          oznaczone na pierwszym i ostatnim wspolnym przystanku.
          Nie wspomne juz, ze na tej tablicy jest blad z krancowka na Augustowie.
        • Gość: Bart Re: Nowa tablica. Linia 10. IP: *.mnc.pl 20.06.03, 10:54
          >co Wy na to?

cwany pomysł. Niech wydrukują kilka propozycji tablic, a ludzie może za którąś
          się opowiedzą, choć czuję, że będzie niezły dym, wiecie, taki z prokuraturą i
          NSA włącznie.
          • geograf Re: Nowa tablica. Linia 10. 20.06.03, 14:13
            a dlaczego miałby być dym?
            jeżeli zapytali by o zgodę Forumowych twórców, tudzież
            sami by coś stworzyli...??

jaki dym?
    • yarro Re: Nowa tablica. Linia 10. 20.06.03, 12:02
      Jakie są wymiary NOWYCH tablic?

Przyda się do projektu :)

Pozdrawiam!
      • Gość: Tomas Re: Nowa tablica. Linia 10. IP: 62.233.180.* 20.06.03, 12:18
        Moje mają 200x1000 mm. Zmieści się na nich nawet najdłuższa trasa.
        W MPK są wyższe i krótsze
    • Gość: TMG SUPER Tablica dla 10 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 17:20
      Ja mieszkam w W-wie juz 5 lat i nie wiem jak wygladaja te nowe tablice w Lodzi,
      ciesze sie ze w koncu sa, wiem tylko ze na Twoich i chyba na MPk'owskich sa i
      beda bledy bo w Lodzi sa rozne nazwy przytsankow bo nie wiem czemu np. dla 10
      miedzy przystankiem Krola a Wroblewskiego w 1 str jest Bandurskiego jak na
      tablicy a w 2 str Waltera-Janke mysle ze w MPK powinni sie na cos zdecydowac
      jak w W-wie i nazwa powinna byc od jedenj ulicy po prawej lub lewej str np
      wiekszej, bardziej znanej itp. taj jak na schematach linii tramwajowych
      przyjeto nazwe jednego z przystankow jesli sa inne po jednej i drugiej str
      ulicy. Moznaby tez oznaczac np jak w W-wie na tablicy przy koleczkach z nazwami
      Bandurskiego strzalka w kierunku Wyszynskiego a dla koleczka Waltera-Janke
      strzalka w kierunku Augustow co oznaczaloby ze nazwa jest inna w zaleznosci od
      kierunku petli tramwajowej. Mysle jednak ze to bedzie mylace (W-Wie malo jest
      takich przypadkow) i najlepiej nadac wspolna nazwe dla zespolu przystankow i
      nie kombinowac bo sie pomyli pasazerom. Poza tym niektore nazwy jak ktos
      zaznaczyl powinny byc nadawane od nazw budynkow i instytucji (ZUS, Szpital XYZ,
      Teart ABC itp.) bo te sa bardziej znane czy potocznie uzywane niz nazwa jakiejs
      malej uliczki o ktorej istnieniu wiekszosc ludzi nie wie i nie bedzie wiedziec!
      W W-wie nazwy czesto sa nie od ulic (zwlaszcza malych) a od np. pomnika przy
      ulicy, kina, teartu, sklepu. Np Kino Femina przy Al. Solidarnosci i Jana Pawla
      w Lodzi nazwaliby na pewno dziwnie a tu Kino Femina i kazdy wie gdzie to jest a
      kino jest z boku ma szyld wiec nawet pasazer z poza W-wwy sie zorientuje! Radze
      to przemyslec bedzie wowczas super OK! Jest dobrze brak mi tylko nazw dzielnic
      do ktorych mozna wykonac przesiadki na oznaczonych przystankach. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka