Dodaj do ulubionych

ul.Gładka w Łodzi-pytanie

12.07.07, 12:49
Niedługo być może będę tam mieszkać i chciałabym się dowiedziec jak się mieszka na tej ulicy?Jak tam jest?Czy jest dużo zieleni?Czy jest blisko do sklepów,na przystanek autobusowy?Czy generalnie jesteście zadowoleni mieszkając tam?
Będę bardzo wdzięczna za Wasze opinie.Z góry dziękuję.Pozdrawiam serdecznie :)
Obserwuj wątek
    • hubar Re: ul.Gładka w Łodzi-pytanie 12.07.07, 13:21
      Z góry widać trochę, może nie wszystko tinyurl.com/34rk3y

Jako osoba, która czasem tam bywa, stwierdzam że zieleni tam dużo, jednak
      sąsiedztwo domków pamiętających jeszcze okres wiejski, pobliska nitka kolejowa,
      jak i stan dojazdowych dróg, jakoś mnie nie zachęcają aby bywać tam częściej.
      • lionne7 Re: ul.Gładka w Łodzi-pytanie 12.07.07, 16:14
        > Jako osoba, która czasem tam bywa, stwierdzam że zieleni tam dużo, jednak
        > sąsiedztwo domków pamiętających jeszcze okres wiejski, pobliska nitka
        kolejowa,
        > jak i stan dojazdowych dróg, jakoś mnie nie zachęcają aby bywać tam częściej.

Ale to (stare domy, tory, raczej mało ciekawa okolica) jest przy Gładkiej 1, do
        której dałeś link.

Bliżej Jutrzenki lub Łazowskiego jest również dużo zieleni, ale są też place
        zabaw, wiekszość budynków to bloki, nieliczne domki, stan dróg jest wg mnie
        dobry, no i dużo sklepów (szczególnie przy Łazowskiego (supermarket i kilka
        mniejszych sklepików). Ul. Łazowskiego to jedna z głównych ulic osiedla.
        Przystanki autobusowe i tramwajowe są dosyć niedaleko (najbliżej przy
        Kongresowej jest autobus 63 - ok. 2 min. pieszo; dojście do Rzgowskiej gdzie
        jest najwięcej linii zajmuje ok. 6-12 min.; jest jeszcze przystanek autobusu 75
        na Kosynierów Gd. - ok. 4 min.). Niedaleko jest poczta i np. tereny rekreacyjne
        (Stawy Jana), które niestety trochę straciły na atrakcyjności, ale są;) Ta
        część osiedla jest raczej bezpieczna.

Nie mieszkam na Gładkiej, ale niedaleko. Nie narzekam, a nawet podoba mi się to
        osiedle:) Minusy, które mogłabym znaleźć to:
        - dość daleko od mojej uczelni
        - mieszkania w blokach 20-paroletnich są 2- lub 3-pokojowe, metraż od ok. 50 -
        70 m - niby nie tak źle, ale nowe bloki (np. na tym osiedlu) bardziej by mi
        odpowiadały.
    • cedryk2006 gładka jest kolo mnie 13.07.07, 12:02
      Tzn wiem ze gdzieś jest, ale nie umiem powiedzieć gdzie bo u nas wszystkie ulice
      są podobnie nazwane i malo kto orientuje sie gdzie ktora jest. Zaznaczyć należy
      że z niczym się one nie kojarzą. czy ladnie... mysle ze powienienes sam tam
      pojechac i zobaczyc. ;] tylko nie wychodz po zmroku ... ;-P
      • nakole Re: gładka jest kolo mnie 13.07.07, 20:26
        ...wstrząsające wyznanie...
    • wuzetka7 Re: ul.Gładka w Łodzi-pytanie 13.07.07, 22:18
      ja mieszkam na tej ulicy:) i nie narzekam:)
      • lea Re: ul.Gładka w Łodzi-pytanie 15.07.07, 23:21
        tylko ten kurant w poludnie z kościola troche denerwuje. ale nie jest źle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka