tetlian 12.07.07, 21:22 A myślałem, że już ostrzej być nie może. Myliłem się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: myszkin niech się w końcu pozwalniają, a nie na zwolnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:54 strajkujcie, strajkujcie, ludzie zapamietają. pewnie myslicie, że nic od nikogo nie potrzebujecie, bo tylko lekarze są potrzebni. za kilka lat, nie wcześniej - nie łudźcie się, będzie dyskusja nad prawdziwą reformą słuzby zdrowia, lud da głos w sprawie. nie stawiam na przychylność narodu dla tej profesji ani grosza. wszystkim lekarzom z okazji zamętu w głowie życzę dużo zdrowia i kokosów na saksach, jak mają pierdzieć w materac to niech już tam jadą raz na zawsze, zaraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-USA Brawo sluzba zdrowia IP: 12.146.74.* 13.07.07, 15:16 Nareszcie podniesliscie glowe. Od 1945 roku wszyscy rzadzacy mowili: lekarz jakos sobie tam dorobi. To bylo slynne powiedzenie Gomulki. Obecne Kaczory zreszta go przypominaja z fizjonomii.Chcialem przyjechac na emeryture do Polski, ale Kaczolandem sie brzydze wiec zostaje w USA. Zycze Wam wyksztalciuchom zwyciestwa nad zagryziakami.! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna838 Re: niech się w końcu pozwalniają, a nie na zwoln 13.07.07, 15:57 ddla mnie to już potęrznie przeginaja u nas w łodzi faceta z rakiem do szpitala nie przyjeli normalnie wszystkich tych strajkujących lekarzy zwolniłabym dyscyplinarnie i wżieła innych lekarzy z innych państw.ja charuje za 600,700zł i co mam powiedzieć a pracy nie mam przyjemnej.I mam małe dziecko ,ciekawe czy oni by tyle chcieli zarabiać pewnie nie ,a ja nie mam wyjścia.Dla mnie jest to już chołota najgorsza jaka może być ludzie bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio panie Bukowiecki... IP: *.pienista.net 13.07.07, 10:01 Ale pan nudny jest - pisałem już, że rzetelność dziennikarska wymaga, żeby zainteresować się przynajmniej losem pacjentów, którzy co miesiąc płacą na strajkujących lekarzy. A Bukowiecki nic nie kapuje - miernota dziennikarska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: panie Bukowiecki... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 13.07.07, 10:58 Pacjenci niech się sami zainteresują swoim losem - niech monitują w NFZ, u prezydenta, u wojewody. A pieniedzy nie płacicie lekarzom, więc nie do nich pretensje. Pieniądze giną gdzieś w systemie: pytajcie gdzie są i co sie z nimi dzieje - ale nie lekarzy tylko poborców. A nawiasem mówiąc za okres strajków lekarze nie dostają pensji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tropiciel nonsensu sytuacja jak z rewolucji październikowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 12:22 za samowolne porzucenie pracy kodeks pracy przewiduje zwolnienie dyscyplinarne. za takie działanie z narażaniem życia i zdrowia ludzi taka konsekwencja wydaje się być wyjściem jedynym możliwym i obligatoryjnym. pytam dlaczego dyrektorzy szpitali nie wykonują swoich obowiązków. są odpowiedzialni za organizację funkcjonowania kierowanej placówki. lekarz na terenie szpitala jest w pracy i odmowa świadczenia pracy polegająca na udzielaniu pomocy ludziom jest ciężkim naruszeniem obowiazków pracowniczych. niech nikt nie wmawia, że pacjenci mają wystarczającą opiekę, bo jeśli tak jest w istocie to znaczy, że ta część, która de facto nie pracuje jest zwyczajnie nie potrzebna i może być zwolniona bez szkody dla funkcjonowania szpitala. wtedy będą pieniądze na podwyżki dla tych, którzy pracują. zwykła ekonomia oczym przekonaja się wkrótce lekaże z Gorzowa - był 2000 a zostanie 1500 jesli szpital przetrwa. jeśli o to wam chodzi to strajkujcie, wkrótce będziecie musieli wyjechać. pytam też gdzie jest prokuratura, która wykroczenia przeciw życiu i zdrowiu powinna ścigać z urzędu. pytam gdzie są władze samorządowe, które nadzorują jednostki budżetowe i ich funkcjonowanie oraz nadzorują pracę dyrektorów szpitali, którzy udają, że ich nie ma. jak ich nie ma, bo nie reagują to wypowiedzenie. co to za komfortowa sytuacja, że dyrektor siedzi cicho bo trzyma z lekarzami i jednocześnie naraża pacjentów na odmowę leczenia, w tym przyjęcia do szpitala z powodu buntu załogi, naraza szpital na konsekwencje likwidacji i jeszcze kasę bierze. nie widziałem w życiu większej ignorancji organów państwa. nikogo nie ma w domu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: sytuacja jak z rewolucji październikowej 13.07.07, 13:46 tropicielu weź tabletki bo sie zapętliłeś.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek "lekaze" w Gorzowie IP: 12.146.74.* 13.07.07, 15:19 Tylko w Gorzowie sa "lekaze", a w innych miastach lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: sytuacja jak z rewolucji październikowej IP: *.smrw.lodz.pl 13.07.07, 17:33 Strajk to nie jest samowolne porzucenie pracy. Strajk lekarzy jest ZGODNY z obowiązującym PRAWEM. Jeśli zmieni się prawo i lekarzom zabroni się strajków będą musieli protestować inaczej. Faktycznie prokurator powinien wystąpić przeciwko NFZ, bo to NFZ ma obowiązek zapewnić ochronę zdrowia. A gdzie są władze? No właśnie, gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś