Dodaj do ulubionych

zacny łodzianin

24.07.07, 10:09
Czasami szukamy ludzi, którzy mogą stanowić wzorzec dla innych, dla nas
samych. Czy uda się powiedzieć kto jest zacnym łodzianinem?
Obserwuj wątek
    • longeta pan samochodzik;-) 24.07.07, 10:19
      W dzisiejszych czasach ideałów nie ma,a wzorców tym bardziej:-)
      • trooly Re: pan samochodzik;-) 24.07.07, 11:50
        Dzień dzisiejszy juz jutro będzie przeszłością, czas szybko biegnie. Twoje wagi
        są bliskie pewnym wzorcom. Pan samochodzik miał swój styl i dał nam wiele sił
        witalnych ale podobno lękał się kobiet, może to zwykła plotka? Ciekawe, czy
        ktoś próbował odszukać PIERWSZEGO zacnego FORUMOWICZA?
        • djo4 Re: pan samochodzik;-) 24.07.07, 12:04
          ja ja ja
          • trooly Re: pan samochodzik;-) 24.07.07, 12:18
            Jesteś naprawdę tym pierwszym? Ja ja ja, to tak coś jak z niemieckiego.

Uważam, że gazeta winna zrobić wywiad z Tobą i poinformować społeczeństwo o
            Twych dobrych i złych uczynkach. Może i ktoś z urzedników miejskich doceni Twój
            wkład w budowę trwałego pomostu miedzyludzkiego. Ileż to zwątpień, ile sporów,
            ile złotych myśli, ocen, sondaży, pochwał i złośliwości. Trochę to takie
            kosmiczne dla naszych dziadków, dla nas już normalne.
            • djo4 Re: pan samochodzik;-) 24.07.07, 12:45
              a jakiś zasiłek otrzymam?
              No proszę nie oceniaj mnie tak nisko;)
              Mam ogromny wkład w budowę tego i owego dla całej polskiej społeczności.
              • trooly Re: pan samochodzik;-) 24.07.07, 13:17
                Zasiłek to mały pikuś. Nawet sława to mało, jesteś zacny i to jest największy
                zaszczyt. Różne były już nagrody, asygnaty, oskary, czekoladki, kawy, wyjazdy
                na placówki dyplomatyczne, mieszkania, autka, ordery. Bycie zacnym jest czymś,
                co trudno sprecyzować. Kapitutuła musi się zebrać i ustalić wielkość, trzeba
                złożyć wniosek, problem w tym jednak że ja jestem ledwie cienki bolo.
                • djo4 Re: pan samochodzik;-) 24.07.07, 13:26
                  wniosek powiadasz, to mi biurokracją trąci! A jak wykażą uchybienia formalne?
                  • trooly Re: pan samochodzik;-) 24.07.07, 13:57
                    Uchybienia, hmm. To nie dostaniesz dofinansowania unijnego i na szczeblu
                    lokalnym może wszystko przeleci. Zawsze ktoś sprawę poprowadzi i drobne błędy
                    poprawi, prawy retusz zrobi. Co tam, w sumie zacność to i walka z unikaniem
                    uchybień formalnych, wszyscy dążą do doskonałości, nawet poprzez jej samej
                    niszczenie. Zaraz biurokracja, taki styl, globalizacja i dostosowanie się do
                    panujacych zasad. Można to zmienić, co proponujesz? Może łącze supełkowe na
                    fora światowe i trwały zapis o TOBIE. I tak jesteś zacny.
                    • djo4 Re: pan samochodzik;-) 24.07.07, 14:14
                      Nie ograniczajmy się tylko do forum!
                      Zaraz napisze do Prezydenta, Sekretarza ONZ, Komisarza wysokiego i niskiego.
                      Oczekuje na koronacje, bo czyż król nie był zacny?
                      • trooly Re: pan samochodzik;-) 24.07.07, 14:40
                        Króla zacność inna jest i inna była, zależnie od metody zbobywania korony. Nie
                        rań swej zacności, szkoda jej, jesteś zacnym inaczej i rangi większej. Można
                        nie ograniczać się do for, słuszna uwaga. Pomysł z ONZ to już zagadka i
                        wyzwanie, zapewne odpowiedź nadejdzie.

Zastanawia mnie potrzeba dokonywania koronacji, może inna forma przyczyni się
                        do zwiększenia wielkości Twej zacności. Myśleć trzeba o formie elektronicznej
                        koronacji, może należy wmontować w opuszki Twych paluszków nadajnik emitujacy
                        dzwięk zacności. Pomyśl, kontaktujesz się z wybranym forumowiczem i on w czasie
                        transferu danych czuje Twą zacność. No, poniosło mnie.
                        • djo4 Re: pan samochodzik;-) 24.07.07, 15:26
                          tak:) ha ha ha
                          Nobilitacja elektroniczna pospolitej gawiedzi, powiadasz?
                          Nie wiem czy jestem tak łaskawy.
                          • trooly Re: pan samochodzik;-) 25.07.07, 08:46
                            Jesteś tak łaskawy, zapewniam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka