pepic 25.08.07, 22:56 Nie czepiam się Uświadomcie mnie który punkt regulamibnu pozdrawiam pepic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiomis Re: ixtlilto i szprota 25.08.07, 23:13 > Uświadomcie mnie który punkt regulamibnu ... zabrania pisać pod wpływem alkoholu? Chyba żaden. (czepiam się) Odpowiedz Link Zgłoś
pepic Re: ixtlilto i szprota 25.08.07, 23:16 misiomis napisał: > > Uświadomcie mnie który punkt regulamibnu > ... zabrania pisać pod wpływem alkoholu? > Chyba żaden. > > (czepiam się) pudło Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: ixtlilto i szprota 25.08.07, 23:27 jeśli coś jest dla ciebie niejasne, zapraszam na mejla. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: ixtlilto i szprota 26.08.07, 10:03 Nie pisz "mejl", bo trolle się doczepią: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=67845914&a=67860500 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=67845914&a=67901086 Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: ixtlilto i szprota 26.08.07, 12:36 Niechaj się czepiają. Jestem pewna, że spece od języka polskiego dopuścili to słowo do użytku wymiennie z e-mail i że równie dopuszczalne jest stosowanie spolszczeń. Niemniej dzięki za troskę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: ixtlilto i szprota IP: *.retsat1.com.pl 26.08.07, 13:57 szprota napisała: > Niechaj się czepiają. Jestem pewna, że spece od języka polskiego dopuścili to > słowo do użytku wymiennie z e-mail i że równie dopuszczalne jest stosowanie > spolszczeń. > Niemniej dzięki za troskę :) Za poradnia.pwn.pl : Mejl jest spolszczoną formą maila, na razie jeszcze potoczną. Zachęcam do używania jej w korespondencji i w ogóle w różnego rodzaju tekstach z wyjątkiem najbardziej oficjalnych. Kiedy się bardziej upowszechni, szerzej zagości w słownikach. Już teraz można ją znaleźć np. w Wielkim słowniku ortograficznym PWN. — Mirosław Bańko, PWN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szprota_z_wanny Re: ixtlilto i szprota IP: *.zdnet.com.pl 26.08.07, 14:41 o właśnie - nie mogłam tego znaleźć, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Trole czyli kto? IP: *.retsat1.com.pl 26.08.07, 13:56 Tacy, którzy znają w stopni dobry swój język ojczysty i dbają o to, żeby inni go nie kaleczyli bardzo? Czy tacy, którzy myślą tylko, że znają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szprota_z_wanny Re: Trole czyli kto? IP: *.zdnet.com.pl 26.08.07, 14:49 Myślę, że generalnie chodzi o tych, którzy z braku argumentów zaczynają się czepiać pisowni adwersarza. A że akurat jestem adwersarzem dość dbałym o swoją polszczyznę, to tego typu zaczepki średnio mnie martwią. (oho, chyba Kubica wygrał, sądząc z okrzyków na osiedlu) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Trole czyli kto? 26.08.07, 18:09 Gość portalu: szprota_z_wanny napisał(a): > Myślę, że generalnie chodzi o tych, którzy z braku argumentów zaczynają się > czepiać pisowni adwersarza. Faktycznie,wiem coś na ten temat;-) Odpowiedz Link Zgłoś