nett1980 07.09.07, 21:49 No to chlopaki odkrecaja tabliczki!Goraca jesien nadchodzi i zima stulecia(wg synoptykow). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nakole Re: To juz jest koniec (...) jestesmy wolni! 07.09.07, 21:53 ..i spadnie na nas błoto i plwocina kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda zima stulecia 07.09.07, 21:54 coby wątków nie powielać. Ja chcę wreszcie zimy ze śniegiem!!!!! Takim, co to starczy na narty :( Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To juz jest koniec (...) jestesmy wolni! 07.09.07, 21:55 zabawne,do tej pory nie byłaś? POza tym jeszcze zapłaczesz za tym pro-Polskim rządem nie raz:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: To juz jest koniec (...) jestesmy wolni! 07.09.07, 21:59 ...za Zbysiem-Pysiem-Obłąkanym? Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: To juz jest koniec (...) jestesmy wolni! 07.09.07, 22:03 Oj lkac bede za Zbigniewu Ziobru ,za Wlk Edukatorem , za malym WLK czlowiekiem , pozyjemy zobaczymy , szczerze jednak watpie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: To juz jest koniec (...) jestesmy wolni! 07.09.07, 22:00 Ojej, nie wiedziałam, że to tak szybko pójdzie... I znów będzie złota polska jesień. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: To juz jest koniec (...) jestesmy wolni! 07.09.07, 22:03 ...d'Orn ciągle przerywał, a przecie każdy dorosły wie, że to nie jest zdrowo i buuum, stało się... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda myślisz, że to zwykła wpadka? 07.09.07, 22:05 a ci, co zagłosowali na 'przeciw' i tak pewnie nie będą z tego rozliczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: myślisz, że to zwykła wpadka? 07.09.07, 22:10 ...może dostaną klapsa? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda Re: myślisz, że to zwykła wpadka? 07.09.07, 22:11 klapsą ulęgałką od wkurzonego wyborcy Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: myślisz, że to zwykła wpadka? 07.09.07, 22:12 ...darmowa maseczka na odświeżenie cery. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda Re: myślisz, że to zwykła wpadka? 07.09.07, 22:14 zamiast photoshopa. Przed kolejną kampanią jak znalazł... Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: myślisz, że to zwykła wpadka? 07.09.07, 22:16 ...znowu będą zaśmiecać krajobraz plakatami wyborczymi. Do wiosny będą wisieć [plakaty]. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Niedoczekanie! 07.09.07, 23:38 > ...znowu będą zaśmiecać krajobraz plakatami wyborczymi. Do wiosny > będą wisieć [plakaty]. Niedoczekanie! Już ja się tym zajmę. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To juz jest koniec (...) jestesmy wolni! 07.09.07, 22:08 przyslowie napisała: > Ojej, nie wiedziałam, że to tak szybko pójdzie... > I znów będzie złota polska jesień. Zwłaszcza dla złodziei,jak PiS przegra wybory:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: To juz jest koniec (...) jestesmy wolni! 07.09.07, 22:11 ...dla złodziei jest zawsze pogoda. Nie bądź naiwny Longeto. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To juz jest koniec (...) jestesmy wolni! 07.09.07, 22:16 nakole napisał: > ...dla złodziei jest zawsze pogoda. Nie bądź naiwny Longeto. Ale nie dla grubych rybek,co kradną w majestacie prawa które sami tworzą,sięgnij pamięcią do lat 90'tych,wszystko rozkradzione,a złodzieja nie ma:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: To juz jest koniec (...) jestesmy wolni! 07.09.07, 22:19 ...z tym "wszystko" to sprawa dyskusyjna, ale wielu tak uważa. Longi, rybki małe czy duże zawsze się dobrze mają. Czasem, któraś się na haczyk da złapać, tak dla pucu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: To juz jest koniec (...) jestesmy wolni! 08.09.07, 07:57 Nareszcie. Lepszego kabaretu- jak ten wczoraj wieczorem w Sejmie- dawno nie oglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: To juz jest koniec (...) jestesmy wolni! 08.09.07, 08:26 Tylko czy to duzo zmieni,patrz sondaze? Po glosach sadzac nieee.Jesli jednak Hojarskie , Begerowe i itp Genowefy ,tudziez jurne chlopy z wiadomej partii nie wejda do sejmu jesienia ,to warto bylo ogladac te rozp****uche.Ciekawe czy powola nasz prokurator generalny od wczoraj komisje do spraw sondazy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Ech... naiwności 08.09.07, 08:32 Dopóki nie będzie lustracji żadne wybory nie zmienią sytuacji politycznej w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ech... naiwności 08.09.07, 08:40 Sedzia Kryze jest po stronie Pis , jego ofiara przechodzi do PO ... Od kogo ty oczekujesz sprawiedliwosci i zlustrowania sie . Daj juz spokoj tej lustracji , gruba kreska to sam poczatek transformacji o ile pamietam to mur berlinski jeszcze stal i cale dywizje wojsk braterskich staly u nas i w NRD.Wszystko albo nic to postawa mojego synka przedszkolaka , zycie to sztuka wyboru ,no dobra kompromisu .Nie ma prostych rozwiazan! Dobra w twoim swiecie moze sa ,ale to swiat jakis taki nie do konca dojrzaly i to jest dopiero naiwnosc heheh 40latka.Nie idz na wybory ,oooo nie idz,ci ktorzy nie chodza oddaja glos na zwyciezcow , mozna juz obstawiac zaklady , ze PIS raczej nie wygra .Ja obstawiam ,ze po 21 X beda rzady PO - PSL... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ech... naiwności 08.09.07, 08:49 Czy mogę wiedzieć, co też takiego zrobił Kryże Mężydle? A z tą krechą to daj spokój. Nic jej nie usprawiedliwia. No może tylko to, że byli tacy, co nie chcieli zrobić kuku swoim ideowym kumplom. No, ale to wypadałoby wreszcie otwarcie powiedzieć, a nie głupkowato się wykręcać przez lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Ech... naiwności IP: *.toya.net.pl 08.09.07, 09:41 Kryze skazal Mezydle(co za nazwisko trudnew odmienianiu )na odsiadke za zorganizowanie obchodow dnia niepodleglosci w latach 80. Nie ma to jak lysiakowe spojrzenie na swiat , siedze cicho i zarabiam , a potem wyzywam styropianowcow od kanalii i sprzedawczykow (jakie byly naklady jego ksiazeczek w PRL-u?).Fajnie byc bohaterem po latach ,co to w ksiazkach byl hojrakiem i bojownikiem osadzonym na Lubiance. Nie jestem czlowiekiem typu wszystko albo nic , zrobili co umieli w tamtych trudnych latach , robilismy to pierwsi ,mozna pewnie bylo lepiej (ze Michnik sie odrealnil to i ja widze) ,zwiazek sowiecki jeszcze istnial , mur stal , pewnie by nie weszli "przyjaciele" z ukladu warszawskiego ,ale trzeba pamietac o sierpniu 91 w Moskwie i Jelcynie ,trzeba tez pamietac ilu ludzi w Polsce nalezalo do partii ilu lyknelo ,ze zyje w dobrym systemie. Jako dziecko z pierwszych klas podstwowki wierzylam bez sprzeciwu ,ze jestesmy 10 potega swiata.Dopiero w okolicach stanu wojennego nie moglam pojac ,czemu w tym mocarstwie nie mam butow na zime! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:11 Niezły miszmasz. Od Kryżego, który nota bene nie skazał Mężydły, (fakt, był sędzią w procesie Komorowskiego czy Czumy, ale za to po latach to on doprowadził do skazania Żemka i Chim w sprawie FOZZ-u, to on zamknął Pershinga, to on wreszcie skazał komunistycznego mordercę Humera, do tego wszystkiego jest doskonałym organizatorem, no i wreszcie: jednym odpuszczać, a innym pamiętać wszystko? hm...), poprzez Łysiaka (boli on co poniektórych, oj boli!), Związek Sowiecki, stan wojenny, Mur, i zimowe obuwie. Po co to sobie tak utrudniać życie, po co kluczyć i gmatwać? Sprawa jest przecież taka prosta! Ktoś dał ciała bratając się z komuchami, ktoś z nimi trzyma sztamę, chla i się obściskuje. Ktoś ma wspólną frakcję aktualnie. Kto? Styropianowcy z "ciemiężycielami" Wstyd? Jak cholera! I to wyjaśnia wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:31 Wniosek jest taki ,ze najbielszy jest zawsze ten co nic nie robi.Opluwajmy dalej okragly stol , a za 10 lat swiat bedzie dalej trabil ,ze tylko upadek Muru sie liczy.Tez bys chcial wariantu rumunskiego ? Ja nie , potepiac w czambul nigdy nie bede okraglego stolu. Mozna bylo lepiej ,inaczej ,ale bylo jak bylo -najlepiej jak moglo byc w tamtych okolicznosciach przyrody. A byles w LWP , a jesli tak to dumny jestes z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:34 nett1980 napisała: > A byles w LWP , a jesli tak to dumny jestes z tego? oczywiście,świetna przygoda i szkoła życia,zresztą do tej pory jestem podoficerem rezerwy tym razem już WP:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:42 Tego mebla nie trzeba opluwać. On się sam zblatował. Co do różnych wariantów, to nie trzeba popadać ze skrajności w skrajność. Nikt nie chciał komuchów w Polsce wieszać (no, może z drobnymi wyjątkami, ale gdzie nie ma zwolenników radykalnych rozwiązań?), a jedynie odsunąć skutecznie od władzy. I od kasy, którą za przyzwoleniem (porozumieniem) styropianowców z wdziękiem sobie przywłaszczyli. Ciebie może to nie razi, innych tak. Złodzieje kradli przez cały PRL, a później, z pomocą ideowych przyjaciół, wzięli i się uwłaszczyli. Ot, i cała tajemnica. Co do ostatniej kwestii, to wychodzi z Ciebie ciekawska. Ale Ci odpowiem: byłem. Na poły. A dumny to ja jestem z wielu innych rzeczy. Aha! Jeszcze drobiazg. Nie tylko środowisko GW i okolic coś dla Polski robiło. Uwierz. Nie karm się jedynie tą gazetką. Nawet na tym forum tacy pisują. I nie robią z tego wielkiego halo. Starczy? Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:49 OK wyjdzie na to w historii najnowszej ,ze Polacy sie sk***li a dzielni Niemcy obalili czerwony carat.OK To prawie jak Kwasniewski ostatnio o Polsce. Co do stolu , to bylo pierwszy kamyk ,lawina ruszyla pozniej .Kaczor tez tam byl o ile nie poplatalo mi sie cos -"Od lutego do kwietnia 1989 brał udział w obradach Okrągłego Stołu (gdzie zasiadał w zespole do spraw pluralizmu związkowego) oraz w tajnych naradach w Magdalence ". Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:58 Rozsądny człowiek, zarówno w Polsce jak i na świecie, będzie wiedział jak było. Starczy mieć oczy i uszy otwarte szeroko, a nie dopuszczać doń tylko strumień płynący z jednej strony. Niemcy mogą sobie próbować zawłaszczać wszystko. Mogą kręcić i fałszować historię. Nic nowego z ich strony. Jednak jeżeli u nas też są tacy, to trzeba prawdę rzucać im w twarz. Kaczory byli przy OS. I co z tego? Było tam wielu ludzi. Myślisz, że wszyscy byli w zmowie? Nie bądź naiwna. O tej mendzie z czerwonym nochalem nawet nie wspominaj. Szata, zdrajca i sprzedawczyk. Czy ktokolwiek mógł mieć dotąd wątpliwości kim jest ten człowiek? Bo ja nie... Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ech... naiwności 08.09.07, 11:28 Big robimy sobie czarny PR , rozsadni ludzie to wiesz maja Polske w d... i od Holandii nie odrozniaja. W Afryce beda sie uczyc ,ze byla kiedys Zimna Wojna i Niemcy odpowiadajac na pieriestrojke zburzyli Mur i tak sie skonczylo ZSRR. Jak powiedzialam , nikt mnie nie zmusi ,zebym bezkrytcznie nazywala Okragly Stol zdrada narodowa .Dla mnie to nie jest takie czarno-biale. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ech... naiwności 08.09.07, 11:34 Jeżeli "rozsądni" ludzie mają nas w dupie, to obojętnie czego będą się uczyć i tak tam dla nich pozostaniemy. Po co szukać Afryki, skoro tuż za naszą granicą uczą tego czego uczą? Po co w ogóle szukać za granicą, kiedy tu, na miejscu, bajdurzą jak bajdurzą? Możesz sobie nazywać OS lżej lub ciężej. To nieistotne. Ważne żebyś była świadoma jego "niejednoznaczności" (hehehe). Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ech... naiwności 08.09.07, 11:37 Jak kazdy kompromis znajdzie oponentow i klakierow , ja raczej do refleksyjnych obserwatorow sie zaliczam . Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 11:41 nett1980 napisała: > Jak kazdy kompromis znajdzie oponentow i klakierow , ja raczej do > refleksyjnych obserwatorow sie zaliczam . (rotfl) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ech... naiwności 08.09.07, 12:06 Jeżeli Ty jesteś refleksyjna, to co powiedzieć o mnie?! hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett Re: khm khm IP: *.ergomedia.pl 12.09.07, 13:06 Ale to Bronek mowil ,ze Mezydle i jego sadzil... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: khm khm 12.09.07, 13:09 I o tym też pewnie Bronek dowiedział się Jamajca Sun. Bronek lubi sobie pogadać... Rzadko do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius typowo pisuarowski argument, gratuluję 12.09.07, 13:13 Kurski jest z Ciebie dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: typowo pisuarowski argument, gratuluję 12.09.07, 13:20 Dzięki. A w ogóle... to tak się gra, jak przeciwnik pozwala. Ukłony. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius jesteś słaby jak kociak 12.09.07, 13:44 Napisałem, że Komorowski powiedział, że Kryże go skazał. Podważasz słowa Komorowskiego? Nie sądzisz, że szybciej zrobiłby to Kryże? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: jesteś słaby jak kociak 12.09.07, 14:00 Zrozumiałem, że napisałeś, że Komorowski powiedział, że Kryże skazał też Mężydłę. Wróć do tamtego własnego posta i zwróć uwagę na to, iż jest on niejednoznaczny. Sam Kryże (żeby nie było wątpliwości: nie jest to bohater mojej bajki, przyjmuję go jakim jest i to wszystko), jak dotąd zdążył przeprosić za swoją zaszłą działalność coś z 12 razy. Jeszcze taka ciekawostka: Komorowski sam kiedyś powiedział, że dzięki Kryżemu wyrok jaki wtedy dostał, był najniższym z możliwych. Ale to już Cię pewnie mało obchodzi... No i jeszcze ze sto razy wyskocz z tym kociakiem. Wszędzie gdzie się da. Bardzo to jest urokliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: jesteś słaby jak kociak 12.09.07, 14:03 Przeprosiny to trochę mało, no ale co ja tam wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: jesteś słaby jak kociak 12.09.07, 14:06 Oczywiście. Powinien się powiesić, bo był stosunkowo łagodny. A propos: co z tymi, co nie raczyli nawet przeprosić? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 08:52 nett1980 napisała:> ile pamietam to mur berlinski jeszcze stal i cale dywizje wojsk > braterskich staly u nas i w NRD. No i co z tego??? Używasz takich samych argumentów jak Wałęsa. Przekręt jaki miał miejsce się przy okrągłym stole to świetny nawóz dla tych chwastów z obecnego Sejmu. nie da się także usprawiedliwić śmieci pod dywanem,tylko dlatego że ruskie stoją pod lasem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Ech... naiwności IP: *.toya.net.pl 08.09.07, 09:45 Czego polazles do wojska wrogiego ludowi polskiemu , bylo wielu mlodych chlopakow w twoim wieku ,ktorzy swoje odsiedzieli za odrzucenie propozycji sluzenia ku chwale ojczyzny socjalistycznej .I ty smiesz cos o kompromisach gadac ... Ruskie staly pod lasem jasne ... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:01 Gość portalu: nett1980 napisał(a): > Czego polazles do wojska wrogiego ludowi polskiemu Za moich czasów wojsko miało nastroje pro-solidarnościowe,łącznie z sekretarzami POP:-))) > mlodych chlopakow w twoim wieku ,ktorzy swoje odsiedzieli za > odrzucenie propozycji sluzenia ku chwale ojczyzny owszem paru padełów i mięczaków nie poszło,moze mamusia im zakazała? tego nie wiem,ale na pewno nie poszli....dlatego że walczyli z systemem,twoja hipoteza jest tak bzdurna że aż żałosna:-))) A-cha i nie wypowiadaj się o rzeczach o których nie masz pojęcia a takim jest dla ciebie WP,a wcześniej LWP ,zaczynasz pluć na jakieś 70% chłopów w tym kraju którzy byli w armii:-))) Zrób loda(dla ochłody coś tam chyba masz w tej głowie?) i ochłoń trochę:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Ech... naiwności IP: *.toya.net.pl 08.09.07, 10:11 Swojej tchorzowskiej postawy bedziesz bronil , bohater od siedmiu bolesci , sam idzie na kompromisy i chwali solidarnosciowe hehehehehehehehe LWP .A lody to tobie polecam ,bo widze ,ze masz praktyke (kapral nauczyl co czynic jak robi sie goraco?) .Co do mundurowych to zdziwilbys sie ,ale znam klimaty i cos niecos pamietam z lat 80. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:20 Gość portalu: nett1980 napisał(a):,ale znam klimaty i cos niecos > pamietam z lat 80. i to jest twój problem że:pamiętasz tylko coś -niecoś:-))) hymm"uszy"ci już stwardniały,czy mi się wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:23 No nie, Longeto, nie chcesz nam chyba powiedzieć, że służyłeś w wojsku niesuwerennego państwa? Jeśli tak, to chyba big_news powinien publicznie ogłosić zakończenie z Tobą znajomości?;) Czy mi się wydaje, czy denerwujesz się nieco na wspomnienie o tamtych czasach? Może wtedy nie widziałeś nic złego, jak dziś nie widzisz, w miłościwie panującym systemie? A może widziałeś, a miałeś to w nosie? Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:25 On jest dumny wrecz i chyba kapral zalaz mu za skore pozostal ckliwym wspomnieniem mlodosci ,ale co maja do tego "uszy"?Prakutyku wytlumacz nam , co w wojsku Ludowym nie mieli zaszczytu sie prezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:26 A może byłeś wtedy fanem systemu? Co, nie chce Ci się odpowiadać? Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:34 A co on nam bedzie tlumaczyl ,ze LWP i POP ,to przed stanem wojennym forpoczta Solidarnosci? :) Tylko ten Wojciech i paru generalow nie pozwolilo im uczynic drugiej Japonii , drugiego raju na ziemi . Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:39 nett1980 napisała: > A co on nam bedzie tlumaczyl ,ze LWP i POP ,to przed stanem wojennym > forpoczta Solidarnosci? :) Bo są ludzie i świnie,nawet w LWP zdarzali się ludzie którzy są nimi nadal,za to świnie dalej bronią świń na okrągło,jak stołu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:43 Ja bym podzielila ludzi na bardziej odwaznych i mniej (ci drudzy w zyciu ida po najmniejszej linii oporu ,a skacza do gardla tym ,co rzeczywiscie ryzykowali i za pedem owczym nie szli).Swinia to fajne zwierze,przez ludzi wykorzystywane i byle kanalii nie ma co do niej porownywac. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:53 nett1980 napisała: byle kanalii nie ma co do > niej porownywac. Kanalie to wrzucają ludzi do zalewu,a dzisiaj nierzadko jeszcze siedzą w Sejmie jako LiD Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:57 > Kanalie to wrzucają ludzi do zalewu,a dzisiaj nierzadko jeszcze siedzą w Sejmie > jako LiD Pewnie byli wychowywani w takich srodowiskach ,gdzie trzeba sluchac rozkazow przelozonych , cos jak "(...)w Twoich stronach ważniejsza jest służba, mniej ważna komu... " Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 11:06 nett1980 napisała: w Twoich stronach ważniejsza > jest służba, mniej ważna komu... " Tego nie sprawdzisz,za to twoje fantazyjne wypociny są najlepszym przykładem na podatność wykształciuchów na PO PRL'owską propagandę:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ech... naiwności 08.09.07, 11:23 A co tu sprawdzac , sluzyles w LWP i jeszcze sie tym szczycisz ...Eehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 11:27 nett1980 napisała: > A co tu sprawdzac , sluzyles w LWP i jeszcze sie tym > szczycisz ...Eehehehe Zgadłaś: -co ty qu.. wiesz o zabijaniu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:31 miejskie_narty napisał:> No nie, Longeto, nie chcesz nam chyba powiedzieć, że służyłeś w wojsku niesuwer > ennego państwa? Piłsudzki też służył w obcej armii,tak samo jak Kościuszko i paru jeszcze innych,mimo to nie są opluwani przez nett.(na pewno już dostała ślinotoku) Takie czasy to były służba, służbą w LWP,a walka, walką,wojsko na przełomie 1989/91 było pro-polskie i pro-solidarnościowe,nawet ruskie co stali pod lasem mieli dosyć komuny,a to że jeszcze do tej pory się nimi dzieci straszy to wypaczenie faktów i historii,a nawet nastrojów z tamtych lat:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:39 Chlopie gdzie ci do Pilsudskiego ,gdzie ci do Kosciuszki (bialorusini maja go za ziomala)!!! No megaloman! A to ty sluzyles w LWP u schylku komuny? Trzeba bylo poczekac na utworzenie prawdziwego polskiego wojska ,a nie jak ciele dac sie zaprowadzic w kamasze! Latwo miec nastroje jak sie paru podlozylo i co nieco wywalczylo ,wtedy to huzia na jozia bohaterowie i kazdy mocny w gebie ,ehehehe pamietasz kaprala ... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:45 nett1980 napisała: > Chlopie gdzie ci do Pilsudskiego ,gdzie ci do Kosciuszki Jak to gdzie?,po drodze mi z nimi,za to twoi idole to zbrodniarze męty i złodzieje,gratulują wyboru:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:40 Wiesz, ja nie mam nic przeciwko, ale są tacy, którzy uważają, że zasady zobowiązują. Czynnie wspierałeś system komunistyczny, więc sorry, za błędy młodości trzeba płacić:/ Tylko nie wiem czemu odwracasz kota ogonem i mówisz, że ci co z powodów ideologinczych odmówili służby w wojsku to "pedały"? Tzn, wiem: boli Cię to, że oni mieli jaja, a Ty nie... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:43 miejskie_narty napisał: > Tylko nie wiem czemu odwracasz kota ogonem i mówisz, że ci co z powodów ideolog > inczych odmówili służby w wojsku to "pedały"? Tzn, wiem: boli Cię to, że oni mi > eli jaja, a Ty nie... Tak samo nie służyli kryminaliści,o cfaniaczkach nie wspominam;-) W moich stronach chłop bez wojska to taki właśnie bez jaj trochę:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:46 WIęc ustalmy: w Twoich stronach ważniejsza jest służba, mniej ważna komu... Czytając Twoje posty, nie mam co do tego wątpliwości:) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 10:57 miejskie_narty napisał: > WIęc ustalmy: w Twoich stronach ważniejsza jest służba, mniej ważna komu... Polsce,to chyba oczywiste. Weźmy np.takiego Tuska też służy swojemu krajowi......Niemcom O!np.Konrad Walenrod on też służył swojemu krajowi;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Ech... naiwności 08.09.07, 11:06 Odczep sie od tego dziadka , moja babcia miala pochodzenie wloskie i co mam z tym fantem zrobic ,a prababcia byla z urodzenia Amerykanka .Mozna tak ciagnac i sie szafowac ...Och jak bym chciala zrobic maly wypad do Brzezin i wypytac sie o twoich przodkow , co porabiali w czasach wojny , z kim plodzili potomkow , wtedy dopiero mialabym pewnie ciekawe argumenty .Takie na twoim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 11:09 nett1980 napisała:.Och jak bym chciala > zrobic maly wypad do Brzezin i wypytac sie o twoich przodkow , co > porabiali w czasach wojny , z kim plodzili potomkow , wtedy dopiero > mialabym pewnie ciekawe argumenty .Takie na twoim poziomie. proszę bardzo:-))) polecam muzeum w brzezinach i pomnik Piłsudzkiego koło klasztoru,tam znajdziesz moich przodków. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Ech... naiwności 08.09.07, 11:12 > Polsce,to chyba oczywiste. Jak generał Jaruzelski, spoko. No dobra, znudziło mi się z Tobą przekomarzać. Zastanowię się, czy nie zerwać z Tobą znajomości, bo jak dla mnie, to za czerwony jesteś, co byś tam nie mówił. :) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 08.09.07, 11:22 miejskie_narty napisał:> No dobra, znudziło mi się z Tobą przekomarzać. Zastanowię się, czy nie zerwać z > Tobą znajomości, Hehehe,nie przypominam sobie takiego znajomego jak miejskie narty,także nie krępuj się:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Ech... naiwności 09.09.07, 00:06 Pewnikiem się denerwuje. Jakiś czas temu chlapnął na forum, że miał kontakt w LWP z fajnymi "bezpiecznymi" chłopami. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 09.09.07, 00:11 nakole napisał: > Pewnikiem się denerwuje. Jakiś czas temu chlapnął na forum, że miał > kontakt w LWP z fajnymi "bezpiecznymi" chłopami. Owszem,takiego pedalstwa jak jest teraz,nawet na tym forum nie było:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Ech... naiwności 09.09.07, 00:24 ...śmieszny heteryku, zapominasz o tych swojakach bezpieczniakach, a to źle, bardzo źle... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Ech... naiwności 09.09.07, 00:29 nakole napisał: > ...śmieszny heteryku, zapominasz o tych swojakach bezpieczniakach, a > to źle, bardzo źle... Stawiam skrzynkę browaru temu kto zrozumie co piszesz:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Ech... naiwności 09.09.07, 00:44 ...sam ją wypij. Piszę o funkcjonariuszach SB. Tacy się tam jak relacjonowałes po Bornem pałętali i ciepło ich wspominałeś. Brrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
melanc.hoolik evonka się ucieszy:) 08.09.07, 10:57 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4470900.html Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: evonka się ucieszy:) 08.09.07, 10:59 Hehehe, starzy złodzieje wracają jak sepy,może im się kasa kończy??? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ponoć jeszcze po 30 paczek odprawy mają wziąć i 08.09.07, 16:14 dopiero wtedy będą wolni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka z nielogu Re: Ponoć jeszcze po 30 paczek odprawy mają wziąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 17:16 Będzie śmiesznie jak znowu wygra ta sama partia.... ile razy będzie rozwiązywany Sejm? Do skutku? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zg.ierzyk To znowu początek. Kolejny etap zniewolenia. 08.09.07, 21:38 To znowu początek. Kolejny etap zniewolenia. Odpowiedz Link Zgłoś