jabejot2 23.10.07, 14:00 Jeżeli PO wygrywa wybory do parlamentu to mam nadzieję, że odbudowane zostaną porządne struktury osobowe tej organizacji w Żychlinie. Nie liczmy na Kutno. Przykładem moze być miniony okres. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jabejot2 Re: PO w Żychlinie 23.10.07, 14:05 Dodam że miałem na myśli nie PO lecz "ukochaną" kutnowską lewicę z Kaczmarkiem i Koszadą. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: PO w Żychlinie 23.10.07, 14:17 Ruch należy do Ciebie Tomek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: PO w Żychlinie 23.10.07, 19:54 No, fakt ruch leży po stronie PO, czyli w tym wypadku pana Tomka. Bardzo słuszne spostrzeżenie i słuszna również zachęta do miejscowych działaczy PO, aby zaktywizować sympatyków tej partii w naszym mieście i przystąpić do działania. Jak nie teraz to kiedy? Powtórzę: nie liczmy na Kutno, musimy przebić się sami. Inaczej zawsze będziemy na "żet". A więc panie Tomku, tyle ma pan zapału i planów dotyczących rozwoju miasta, że nie pozostaje panu nic innego, jak zakasać rękawki i do roboty! Jeśli weźmie pan sobie ten apel autora wątku do serca to w przyszłych wyborach ma pan również mój głos :-) Powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: PO w Żychlinie 24.10.07, 08:23 Cały problem w tym iz wiekszosc ludzi to tylko sympatycy a nie przyszli dzialacze ja osobiscie chcialbym zaktywizowac mlodziez, ale to w Zychlinie bardzo trudne, poniewaz maja oni chyba ciekawsze zajecia. Odpowiedz Link Zgłoś
jabejot2 Re: PO w Żychlinie 24.10.07, 08:30 Podkreślam jeszcze raz te kilka słów " to mam nadzieję, że odbudowane zostaną porządne struktury osobowe tej organizacji ". Żychlin jest małym miasteczkiem, znamy się nie tylko z widzenia, i dlatego PO a dokładniej koło tej organizacji nie może być gromadne jak stado ............. tylko doskonałe osobowo, a przede wszystkim jej władze. Panie Tomku, proszę przyjąć moje szczere gratulacje, i ku przestrodze nie obsadzać władz "byle kim" jak to czyniono w przeszłości. Nie zamierzam nikoko obrażać ale dla dobra mieszkańców i pana sympatyków proszę wziąć te uwagi głęboko do serca. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: PO w Żychlinie 24.10.07, 09:12 chyba wiem o co ci chodzi a moze nawet o kogo jestem tez tego samego zdania a i zapraszam do wspopracy Odpowiedz Link Zgłoś
jabejot2 Re: PO w Żychlinie 24.10.07, 13:10 Jestem zwolennikiem uczciwościi, takim zawsze byłem i takim pozostanę. Można liczyć na moje wsparcie medialne zawsze tam gdzie widzę ukierunkowane działanie na rozwój jakościowy Gminy Żychlin. Masz szansę zorganizować wokół swojej osoby grupkę mądrych młodych ludzi, a widać to po wynikach wyborów. Nie otaczaj się ludźmi o wątpliwej reputacji. Tego Ci życzę najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
jabejot2 Re: PO w Żychlinie 24.10.07, 13:18 Wyniki kandydatów z gminy Żychlin świadczą o tym jak my żychliniacy ich potraktowaliśmy. Na e-żychlin Adam napisał dn. 24.10.2007 r. " W wyborach parlamentarnych startowały 3 osoby z naszej gminy. Spośród nich najwięcej głosów otrzymał Tomasz Rapsiewicz (PO) - 614 (z czego 260 w gminie Żychlin), Anatol Halamus (LPR) zgromadził 380 głosów (23 w gminie Żychlin), a Beata Zawołokin otrzymała 97 głosów poparcia (10 w gminie Żychlin).". Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: PO w Żychlinie 25.10.07, 00:05 I tak i nie, Jabejot. Trochę zapewne ich "potraktowaliśmy", tak po żychlińsku, masz rację :-) Zawsze uważałem, że powinniśmy przede wszystkim wspierać swoich kandydatów, najlepiej żychliniaków i to prawie niezależnie od ugrupowania do którego przynależą. Tak też niegdyś zrobiłem oddając swój głos na niejakiego Zbigniewa Tarkę, gdy kandydował do senatu po raz pierwszy, mimo że nie byłem gorącym zwolennikiem Solidarności. Dziś Bogu dziękuję, że się nie "załapał". I jestem ostrożniejszy. Nie oddam głosu na żychliniaka, którego dogłębnie nie poznam z działania dla naszej lokalnej społeczności. A nasza trójka kandydatów, choć ich nazwiska już po raz kolejny pojawiają się na wyborczych listach, jest nam bliżej nie znana. Najlepiej, ja osobiście, poznałem pana Tomka, ale to tylko wyłącznie dzięki temu forum. Nasi, że ich tak nazwę kandydaci, nieco mało istnieją w środowisku. A ich start w wyborach był zauważalny tylko dla tych, którzy bardzo się tematem sami zainteresowali. Trudno byłoby spodziewać się innego wyniku. Panu Tomkowi oczywiście gratuluję dobrego wyniku. Bo był dobry, biorąc pod uwagę niemal zerową kampanię wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś