Dodaj do ulubionych

He he he. Teraz wiadomo

03.12.07, 17:51
skąd taka jednomyślość interpretacji wszechświata panowała za starych, krótkich i niedobrych czasów;)

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4729300.html
Obserwuj wątek
    • big_news Re: He he he. Teraz wiadomo 03.12.07, 18:35
      A to ci dopiero rewelka!
      GW odkrywa Amerykę!
      A za nią szacowni forumowicze...
      No tak. Przecież PR, wskazówki n/t zachowań medialnych oraz strategia
      polityczna, to wymysł PiS-u.
      A tak poza tematem:
      Ludzie! To PO wygrało wybory!
      Patrzcie macherom od Szczęścia i Wszelkiej POmyślności na ręce. Co byście się za
      bardzo nie zdziwili...
      • trooly Re: He he he. Teraz wiadomo 03.12.07, 19:33
        PiS, a reszta jest milczeniem.
      • nakole Re: He he he. Teraz wiadomo 03.12.07, 19:42
        big_news napisał:

>Patrzcie macherom od Szczęścia i Wszelkiej POmyślności na ręce. Co
        >byście się za
        >bardzo nie zdziwili...

...podobnie jak Ty patrzyłeś na ręce swoim poprzedniemu rządowi, hę?
        • trooly Re: He he he. Teraz wiadomo 03.12.07, 19:47
          Patrzył, patrzył. Nie czepiaj się, jeszcze zatęsknisz za droga PiS-
          u. Dopiero się zaczyna kolejny komunistyczny rozdział, pewnie Nas
          kilkoro wsadzą lub w betonkę wrzucą. Ciekawe, czy dadzą radę być
          takimi na przykład redemptorystami, hę?
          • nakole Re: He he he. Teraz wiadomo 03.12.07, 22:57
            Tęsknić za PiS? Trooly, zjadłes coś zmodyfikowanego?
    • yavorius no cóż 03.12.07, 19:33
      Teraz już wiadomo, czemu jak pytają o coś polityka pis zanim wypowie
      się w tej kwestii główny pan z pisu, to polityk pis odpowiada: "nie
      znam sprawy". Przeurocze bezmózgi :)
      • trooly Re: no cóż 03.12.07, 19:37
        POmroczność jasna. PiS jest ogniwem zdrowego myślenia, łaskawco.
        • nakole Re: no cóż 03.12.07, 19:45
          trooly napisał:

> PiS jest ogniwem zdrowego myślenia, łaskawco.

...o, tak! Nie ma jak centralne zarządzanie umysłami tzw. członków
          PiS.
          • trooly Re: no cóż 03.12.07, 19:48
            Co Tobie się POrobiło, POsadę załatwiasz, czy ja chcesz utrzymać. A
            dałbyś radę być takim na przykład centralnym redemptorystą?
            • Gość: u Re: no cóż IP: *.broadband.pl 03.12.07, 19:56
              Od używania kilkusylabowych słów nie przybędzie Ci IQ, naprawdę.
              Lepiej popisz o lodach malinowych w polewie.
              • trooly Re: no cóż 03.12.07, 20:03
                Gość portalu: u napisał(a):

> Od używania kilkusylabowych słów nie przybędzie Ci IQ, naprawdę.
                > Lepiej popisz o lodach malinowych w polewie.

PO kiego diabła ma mi przybywać, obecnie panuje moda na POzbywanie.
                POzbyłem się lodów. IQ POzostawiam Tobie chłopakodziewczyno. Twoje
                to IQ ?:
                pl.wikipedia.org/wiki/Irak
                • trooly Re: no cóż 03.12.07, 20:16
                  Hej chłopakodziewczyno, zaPOwietrzyłaś_łeś własne IQ:
                  pl.wikipedia.org/wiki/ISO_3166-1
                  Theo Mood mówi "Modrość jednostki jest POwietrzem dla mas".
                  • miejskie_narty Re: no cóż 03.12.07, 20:54
                    Ktoś tu się chyba czegoś naćpał:) Pardą, czegoś POdjadł, he he.

A co do ironizowania Biggiego, to nie dam się nabrać. Nawet jeśli powszechną praktyką jest ustalanie strategii partyjnej także na konferencjach prasowych, to próba wmówienia nam, że podsyłanie gotowych epitetów do cytowania w każdych wystąpieniach medialnych jest normą , zakrawa tylko na pusty śmiech. Bo po co w takim razie zapraszać takiego Cymańskiego do radia, skoro ten będzie klepał, co mu podesłali w mejlu? Po cholerę męczyć Gosiewskiego, gdy człapie po sejmowych schodach, jak on jeszcze nie dostał SMS-a?
                    • big_news Re: no cóż 03.12.07, 21:00
                      Ty sobie tylko przypomnij jak identycznie wypowiadali się w mediach przez
                      ostatnie dwa lata ci z jasnej strony księżyca i spójrz jak gadają aktualnie.
                      Trudno wychwycić z ust tych krasomówców jakikolwiek niuans:)))
                      • miejskie_narty Re: no cóż 03.12.07, 21:03
                        Więc ujmę to tak: gdyby miało się okazać, że Platformersi też dostają listy ze sprokurowanymi cytacikami na temat Kaczyńskiego do wtrącania w wywiadach, to byłoby to tak samo żenujące, jak praktyki PiS-u:)
                        • big_news Re: no cóż 03.12.07, 21:07
                          Więc ujmę to tak:
                          gdyby miało się okazać, że nasza "niezależna" prasa coś takiego ujawni o PO, to
                          publicznie odszczekam wszystkie moje na nią narzekania.
                          Tyle..., że się, niestety, tego nie doczekasz.
                          • miejskie_narty Re: no cóż 03.12.07, 21:21
                            No jak? A Gazeta Polska? A Rzepa? A herosi z Salonu? :)
                            • big_news Re: no cóż 03.12.07, 21:28
                              Może nie lubią brudnej roboty?

Przy okazji:
                              nie wiesz przypadkiem co się zaczyna dziać w sprawie "taniego państwa" premiera
                              Tuska?
                              Puścił medialnie w obieg informację, iż będzie on latać nie samolotem rządowym,
                              bo ten ponoć sporo kosztuje, tylko przemieszczał się będzie lotami rejsowymi. I
                              o to dzisiaj, w dniu, w którym prezydent miał zaplanowaną wizytę na Słowacji...
                              Tusk "podbiera" preziowy samolot i leci se nim w najlepsze do Katowic, czym
                              powoduje opóźniony odlot prezydenta. Co się stało takiego, że kolejna obietnica
                              poszła się j...?
                              Nie mówiąc już o tym, że premier wywołuje kolejną wojnę na górze, to przecież
                              mógł pojechać na Śląsk samochodem albo i pociągiem, za osiem dych w dwie strony.
                              Cóś ten Tusk jest prawdomówny inaczej. Nie uważasz?
                              • miejskie_narty Re: no cóż 03.12.07, 21:38
                                Jak już doszliśmy do Murzynów, to przyjrzyjmy im się bliżej.

Jakoś nie mogę doszukać się informacji o wojnie na górze na tak niezależnych portalach jak GP(tam jest nieźle, he he he), ND, Ncz, czy choćby na niemieckim Dzienniku czy koszernej Gazecie. WIęc chyba nic wielkiego się nie stało, nie?

A czy mógłbyś podlinkować źródełko tego:
                                > Puścił medialnie w obieg informację, iż będzie on latać nie samolotem rządowym,

...bo jakoś mi umknęło, pewnie z natłoku wrażeń.
                                • big_news Re: no cóż 03.12.07, 21:49
                                  Der Dziennik napisał. Tu:
                                  tiny.pl/j893
                                  Co do linek na temat wypowiedzi Tuska o "tanim lataniu: to wybacz, ale nie chce
                                  mi się grzebać w newsach sprzed około dwóch tygodni.
                                  Jednak jestem pewien, że to z jego ust padły deklaracje o lataniu rejsowymi
                                  samolotami. Ty, oczywiście, możesz sobie w to nie wierzyć.
                                  • miejskie_narty Re: no cóż 03.12.07, 22:10
                                    NO rzeczywiście - jest afera:) Pewnie znów prezydent będzie żądał satysfakcji!
                                    • big_news Re: no cóż 03.12.07, 22:11
                                      Aferą bym tego nie określił.
                                      Ale lekką prowokacją i kolejną próbą grania na nosie głowie państwa, już tak.
                                      Cóż mają klasę ci światowcy, oj mają...
                                  • dziad_borowy Re: no cóż 04.12.07, 10:03
                                    Nie trzeba szukac linek, dzis lecial do Brukseli rejsowym.
                                    Dzierżż!!!
                                    • big_news Re: no cóż 04.12.07, 12:11
                                      Lol
                                      Czyli wczoraj to jednak był tylko taki psikus zrobiony prezydentowi?
                                      A to ci dopiero jajcarz z naszego premiera...
                                      • dziad_borowy Re: no cóż 04.12.07, 16:12
                                        Tak, z cala pewnoscia dlugo planowany psikus.
                                        Dzierżż!!!
                              • dziad_borowy Re: no cóż 04.12.07, 08:49
                                > Może nie lubią brudnej roboty?

Tak, strasznie brudnej. Przed momentem Semka w Trojce pogratulowal
                                Wyborowej tego newsa. Moze tez jest w ukladzie?
                                Dzierżżż!!!
                                • big_news Re: no cóż 04.12.07, 12:16
                                  Jeszcze mi powiedz, że Semka nagle stał się dla Ciebie w pełni wiarygodnym
                                  dziennikarzem.
                                  Ciekawe...
                                  • cassani Semka to stary pijak i złodziej 04.12.07, 12:37

• cassani za to Sakiewicz i Ziemkiewicz to hoho!!!/nt 04.12.07, 12:44

• dziad_borowy Re: no cóż 04.12.07, 16:11
                                    No, taka typowa rozmowa z Toba.
                                    Wiarygodnosc Semki nie ma nic do rzeczy. Rzuciles bzdurna teorie, ze
                                    tylko GW podchwyca takie newsy, a porzadna czesc mediow nigdy by sie
                                    nie zhanbila czyms takim. Obalilem ta teorie. Gdyby Rzepa wpadla na
                                    cos takiego rowniez poinformowalaby o tym czytaczy.
                                    Dzierżżż!!!
                                    ps. Semka w dalszym ciagu nie jest moim ulubionym dziennikarzem ale
                                    tak teraz jak i wczesniej nie cierpie na jakies uczulenie na niego.
                                    Nie jest oszolomem i tyle. To tak na wypadek, gdyby ta kwestia
                                    trapila Cie dalej.
                                    • big_news Re: no cóż 04.12.07, 16:42
                                      Ok.
                                      Obaj świetnie wiemy, że tego typu wiadomości, to zwykłe duperele.
                                      Tematy zastępcze.
                                      Mają zapełnić szpalty nic nie znaczącymi newsami, chociaż pozornie są dla
                                      czytelnika interesujące.
                                      Nie dowiesz się z GW np. o tym, że "tajna broń" Tuska od spraw międzynarodowych,
                                      imć Bartoszewski, pocałował u Merkelowej klamkę. O tym się gazeta nie zająknie.
                                      Nie wiem czemu także inne media o tym nie trąbią i innych rzeczywiście istotnych
                                      kwestiach. Może ze względu na słynne 100 dni spokoju (ciekawe jak wielu się
                                      orientuje, iż autorem takiego pomysłu u nas był nie kto inny jak Jaruzelski w
                                      mrocznych zresztą czasach).
                                      Takich zajączków każdego dnia jest multum.
                                      Wiem jedno. Polityka odwracania uwagi społeczeństwa od spraw istotnych,
                                      słodzenie temu rządowi bez najmniejszego umiaru, poskutkuje wreszcie tym, że
                                      ludzie na sam dźwięk nazwiska Tusk lub kogoś z jego ekipy, będą mieli odruchy
                                      wymiotne. Przypomnisz sobie moje słowa.
                                      • longeta Re: no cóż 04.12.07, 16:57
                                        big_news napisał:Polityka odwracania uwagi społeczeństwa od spraw istotnych,
                                        > słodzenie temu rządowi bez najmniejszego umiaru, poskutkuje wreszcie tym, że
                                        > ludzie na sam dźwięk nazwiska Tusk lub kogoś z jego ekipy, będą mieli odruchy
                                        > wymiotne. Przypomnisz sobie moje słowa.

Niektórzy nawet sobie samochód spalą by błysnąć:-)))

Już mam ma Tuske;-)
                                      • nakole Re: no cóż 04.12.07, 20:30
                                        big_news napisał:

>Może ze względu na słynne 100 dni spokoju (ciekawe jak wielu się
                                        > orientuje, iż autorem takiego pomysłu u nas był nie kto inny jak
                                        >Jaruzelski w
                                        > mrocznych zresztą czasach).

Panie Bigu,...jak wielu się orientuje to imć Jaruzelski w sejmowej
                                        oracji wystąpił o ___90___spokojnych ____dni.
                                        • big_news Re: no cóż 04.12.07, 20:37
                                          Chyba rzeczywiście masz rację.
                                          Ale, czy to wiele zmienia?;)
                                          • nakole Re: no cóż 04.12.07, 20:45
                                            ...na żywo w TV "zbawcę" Ojczyzny oglądałem i słuchałem.

Pytasz czy to coś zmienić może? Kto to wie, a te słynne dziesięć
                                            dni, które wstrząsnęły światem? Bardzo wstrząsnęły, do dzisiaj
                                            podrygujemy...
                          • miejskie_narty No nic, musisz chyba odszczekać:) 04.12.07, 16:01
                            Jak widać, GW się przemogła i ujawniła aferę:)

deser.gazeta.pl/deser/1,83454,4730581.html
                            • big_news Re: No nic, musisz chyba odszczekać:) 04.12.07, 16:13
                              Nie żartuj sobie.
                              GW nie pozostało nic innego, jak tylko powtórzyć wieści, które do przytomnych
                              dotarły już wczoraj.
                              Taki odgrzewany kotlecik, dla zachowania twarzy.
                              Nic nowego w zachowaniu gazetki;)
                              Poczekam na inne rewelacje.
            • nakole Re: no cóż 03.12.07, 23:00
              ...nic mi się nie porobiło, natomiast ta czkawka z wyrazami
              zaczynającymi się wielkimi literami PO to reklama jakaś czy co?
              Olewam redemptorystów, a zwłaszcza tego co walizę z kasą nosi.
      • big_news Re: no cóż 03.12.07, 20:55
        Tak tak.
        Chłopaki z innych formacji (ze szczególnym wskazaniem tej jednej jedynej,
        najlepszej pod Słońcem!) są zawsze i nieustannie wzorowo przygotowani.
        Np. takie "PiS odpowiada za brak porozumienia z Rosją", lub "To wina PiS-u, że
        jabłka są drogie", albo "To przez PiS ludzie emigrują z_tego_kraju" itd. itp, to
        stałe, nieuzgadniane, wcale nie przygotowane na zaś twierdzenia, które
        przychodzą do wielgachnych umysłów zwłaszcza rządzących, tak ad hoc, natychmiast
        i wypowiadane są z Wielką Troską i Miłością.
        Mam w związku z tym wszystkim pytanie do Ciebie. Otóż:
        orientujesz się może, czy ci, którzy aktualnie giną na drogach, to też wciąż z
        winy PiS-u?

Chyba nawet nie spodziewam się odpowiedzi...
        • przyslowie Re: no cóż 03.12.07, 21:59
          Bigusiu, nie wiem, co tu wypisujesz, ale wydaje mi się, że bronisz
          PiSuaru jak Lew. Nie zapominaj, że zbliża się kongres skrócony
          partii.
          Ach, gdy wspomnę sobie, że Kropa był ostatnim przewodniczącym ZChNu,
          to łezka mi się w oku kręci....
          • big_news Re: no cóż 03.12.07, 22:10
            Nic na to nie poradzę, że masz kłopoty z czytaniem.
            A jak już wspomniałaś niezapomniany ZChN, to łezkę z drugiego oczka poświęć
            jednemu takiemu Stefkowi z miasta Łodzi. A gdybyś chciała sobie poczytać o tym
            nieugiętym bohaterze i jego dumnej przeszłości, to daj cynk. Podrzucę Ci
            interesujące adresy. Do poczytania, więc nie wiem, czy reflektujesz...
          • przyslowie Re: no cóż 03.12.07, 22:16
            Bigusiu, nie mam problemów z czytaniem, tylko zwyczajnie dziś mi się
            nie chce.
            A łzy wylewam na wspomnienie samego ZChNu.
            • big_news Re: no cóż 03.12.07, 22:33
              Aha.
              To ok.
              Bo już się bałem, że z Tobą coś nie tak.
              A co ze Stefkiem, chciałabyś poszerzyć swoją wiedz na jego temat, czy jednak
              ZChN-owska nostalgia nie jest aż tak dojmująca?
              • Gość: nett1980 Re: no cóż IP: *.toya.net.pl 03.12.07, 22:36
                Taaak Big w swoim zywiole, wreszcie temat polityczny... Pamietam
                wstawki o Stefku, ciekawe czy Przyslowie bedzie chcialo poczytac.
                • big_news Re: no cóż 03.12.07, 23:52
                  Do żywiołu jeszcze mi daleko.
                  A o Stefku można NAPRAWDĘ sporo.
              • przyslowie Re: no cóż 03.12.07, 22:48
                Bigusiu, nie chce Cię martwić, ale ze mną dziś jest coś nie tak. Mam
                ochotę odpocząć. Nie jestem w formie i jeszcze nieświadomie palnę
                jakąś głupotę.
                A jeśli chodzi o Stefka Burczymuchę, to przyszło mi na myśl, iż
                wzorem owadów przeszedł jakiś cykl ewolucyjno-rozwojowy.
                • big_news Re: no cóż 03.12.07, 23:58
                  W takim razie odpocznij sobie.
                  Nabierz sił, odpręż się, zaaplikuj sobie witaminek.
                  Ślęczenie przed monitorem, w kiepskim nastroju, nikomu nie służy.
                  Stefek to jest istny kameleon. No chyba, że w świecie owadów taki farbowaniec ma
                  odpowiednika. Bo nie chcę nazwać tego pana tak, jak podpowiada mi to teraz moja
                  pędząca w kierunku mało sympatycznych insektów wyobraźnia.
                  • vauban A ja właśnie poczułem przerażenie @ 04.12.07, 03:42

• vauban Re: A ja właśnie poczułem przerażenie @ 04.12.07, 03:55
                      Zbyt prędki enter.
                      Wyjaśniam, co tak mnie przeraziło.
                      Otóż, Tusk jest - jak się zdaje - facetem prawdomównym, przyzwoitym i uczciwym.
                      Najgorsza mieszanka.
                      Przynajmniej na takiego się kreuje, ale póki co, nie ma poważnych powodów, by w
                      to wątpić. Tragedia.
                      Dlaczego tragedia ? Bo taki polityk w naszym kraju już na starcie jest
                      przegrany. Karierę i popularność zdobywają skończone szuje, łotry i
                      kryminaliści, na ogół. Poniewczasie, wychodzi na jaw to czy owo, ale nigdy w
                      trakcie. Człowiek deklarujący uczciwość jest w naturalnym odruchu odrzucany, bo
                      to niemożliwe, aby naprawdę był szczery i uczciwy. Zgrozo, chciał dobrze dla
                      kraju. Nie byłby politykiem w Polsce. Zatem Tusk jest absolutnym draniem z
                      definicji, i cokolwiek uczyni, będzie jedynie to część szatańskiego spisku,
                      zawiązanego po to, aby było nam gorzej.
                      Chciałbym się mylić, i obudzić się w kraju, w którym nikt z góry nikogo nie
                      podejrzewa o niecne intencje. Niestety, to niemożliwe. Pejzaż za oknem będzie
                      dziś taki sam, jaki był wczoraj.
                      Chciałem dodać coś o prezydencie, ale spuszczę na to zasłonę miłosierdzia.
                      • big_news Re: A ja właśnie poczułem przerażenie @ 04.12.07, 12:17
                        O tak!
                        Wielki jest nasz Pan Premier!
                        A usta Jego jak maliny....
                  • przyslowie Re: no cóż 04.12.07, 16:23
                    Bigusiu, to miło, że się tak o mnie troszczyłeś. Najlepszą witaminką
                    dla okazał się sen.
                    Wydaje mi się, że w świecie owadów istnieją jednak jakieś
                    kameleonowate owadzie mimikry. Stefek lepiej na tym się zna.
                    A jakie mało sympatyczne insekty mogłeś mieć na myśli wczoraj?
        • cassani Re: no cóż 04.12.07, 12:29
          big_news napisał:

>
          > Mam w związku z tym wszystkim pytanie do Ciebie. Otóż:
          > orientujesz się może, czy ci, którzy aktualnie giną na drogach, to
          też wciąż z
          > winy PiS-u?

Tak. Pasuje?
          • big_news Re: no cóż 04.12.07, 12:33
            Tobie jak najbardziej...
            • cassani Re: no cóż 04.12.07, 12:36
              cieszę się że udało mi się odpowiedzieć Ci na tak nurtujące kolege
              pytanie. jakbyś miał następne to wal śmiało.
    • cassani to słuszna koncepcja 04.12.07, 12:26
      bo jak któryś się wychylił z indywidualnym przemyśleniem to zaraz
      wyszła jakaś totalna bzdeta, vide: wrodzony patriotyzm i tym
      podobne. Już wolę jak jednym chórem czytają z kartki niż silą się na
      przemyślenia. Szkoda tylko ze przemyślenia im podsuwa Gosiewski,
      gdyż nie podnosi to specjalnie ich poziomu.
      • cassani o! genetyczny patriota juz dał głos: 04.12.07, 12:47
        www.tvn24.pl/-1,1530956,wiadomosc.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka