Gość: poprawiacz IP: *.smrw.lodz.pl / 172.17.0.* 10.08.03, 23:16 Zwracam uwagę redaktorom że fabryka Gerlacha jest w Drzewicy, a nie w Drzewicach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotr Re: Nowy właściciel Gerlacha IP: *.tkdami.net 11.08.03, 07:07 Fabryka znajduje się w b. woj. radomskim stąd ta nieznajomość nazwy miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iLL W jaki sposób polscy żołnierze testują noże w Iraku? IP: *.pai.net.pl 11.08.03, 17:05 Kroją nimi chleb czy wędlinę, a może rozsmarowują serek topiony? Odpowiedz Link Zgłoś
lugal Re: W jaki sposób polscy żołnierze testują noże w 11.08.03, 17:55 Jestem ciekaw rzeczywiście jak sprawują się te noże. Ponieważ jestem miłośnikiem militariów, to mam w kolekcji pokaźną ilość bagnetów i noży szturmowych. Będąc na wyjeździe, w ciężkich warunkach (deszcz błoto itp) polski nóż szturmowy (na wyposażeniu obecnie oddziałów specjalnych) zardzewiał w ciągu jednego dnia! Ponieważ poleżał ze 3 dni w pochwie - zrobiły się wżery, trudno usuwalne. Natomiast nóż Bundheswery (niemiecki) w tych samych warunkach nic mu się nie stało - lekkie wżery pojawiły się na metalowej pochwie, natomiast nóż pozostał bez skazy! Tak więc mam nadzieję że w Gerlachu wezmą przykład z niemieckiej stali. Odpowiedz Link Zgłoś