Dodaj do ulubionych

MPK-kpina z ISO

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 11:24
MPK Łódź posiada certyfikat ISO chyba za:
1. świetne oznakowanie tras wewnątrz (nawet łodzianin z pokolenia na
pokolenie po przeczytaniu ma poważne problemy z określeniem dokąd autobus ten
jedzie.
2. Czyste przystanki (czy widzieliście kiedyś mycie przystanku?)
3. świetne rozkłady, które każą czekać latami na aytobus i za każdym razem
wymuszają masę przesiadek

Mój komentarz do ISO dla MPK Łódź:

ha, ha, ha, ha, ha
Obserwuj wątek
    • igrek_oficjalny Re: MPK-kpina z ISO 18.08.03, 11:48
      A czy certyfikat ISO nie jest czasem przyznawany za procedury, jakimi dana
      firma się posługuje? mam tu na myśli procedury zamówień, zatrudnienia, wypłat
      itd? nie słyszałem, żeby firma audytowa sprawdzała czystość pomieszczeń, ale
      badzo prawdopodobne, że się mylę :)
      • Gość: Ingo Re: MPK-kpina z ISO IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 12:08
        igrek_oficjalny napisał:

> A czy certyfikat ISO nie jest czasem przyznawany za procedury, jakimi dana
        > firma się posługuje? mam tu na myśli procedury zamówień, zatrudnienia, wypłat
        > itd? nie słyszałem, żeby firma audytowa sprawdzała czystość pomieszczeń, ale
        > badzo prawdopodobne, że się mylę :)

Dla mnie procedury winny prowadzić do poprawy warunków dla klientów. Jeśli tego
        nie czynią to są zbędne
    • Gość: Bart Re: MPK-kpina z ISO IP: *.tpnets.com 19.08.03, 01:15
      Gość portalu: Ingo napisał(a):

> MPK Łódź posiada certyfikat ISO chyba za:
      > 1. świetne oznakowanie tras wewnątrz (nawet łodzianin z pokolenia na
      > pokolenie po przeczytaniu ma poważne problemy z określeniem dokąd autobus ten
      > jedzie.

Tak tu masz rację. Na 99% chodzi Ci o tablice ("oznakowanie tras wewnątrz"),
      które są conajmniej enigmatyczne.

> 2. Czyste przystanki (czy widzieliście kiedyś mycie przystanku?)

Mój komentarz do Twojego postu:
      ha, ha, ha, ha, ha
      To że skejty smarują markerami wiaty, inne kibole wybijają szyby to Ci nie
      przeszkadza, tak? Boisz się nawrzucać wandalom nawet tu na forum, i wybierasz
      coś łatwiejszego - nawrzucać MPK, tak? To, że ktoś kopnie śmietnik i wrzuci go
      na dach wiaty to wina MPK, tak? Mycie przystanku, cokolwiek masz na myśli, a
      zapewne konserwację, byłoby konieczne rzadziej, gdyby go mieszkańcy nie
      dawastowali.

> 3. świetne rozkłady, które każą czekać latami na aytobus i za każdym razem
      > wymuszają masę przesiadek

Kup sobie samochód, co? Wiadomo, że komunikacja miejska nie może zadowolić
      wszystkich w tym samym czasie. Raz się czeka, raz nie i z tym trzeba sie
      pogodzić.
      • Gość: luki Re: MPK-kpina z ISO IP: *.toya.net.pl / 10.0.210.* 19.08.03, 01:27
        Gość portalu: Bart napisał(a):

> > 2. Czyste przystanki (czy widzieliście kiedyś mycie przystanku?)
        >
        > Mój komentarz do Twojego postu:
        > ha, ha, ha, ha, ha
        > To że skejty smarują markerami wiaty, inne kibole wybijają szyby to Ci nie
        > przeszkadza, tak? Boisz się nawrzucać wandalom nawet tu na forum, i wybierasz
        > coś łatwiejszego - nawrzucać MPK, tak? To, że ktoś kopnie śmietnik i wrzuci
        go
        > na dach wiaty to wina MPK, tak? Mycie przystanku, cokolwiek masz na myśli, a
        > zapewne konserwację, byłoby konieczne rzadziej, gdyby go mieszkańcy nie
        > dawastowali.

Ja tylko dodam, że jedna z brygad MPK nie zajmuje się niczym innym, jak tylko
        myciem rozkładów. To wypełnia im cały dzień pracy. :(
        Takie mamy społeczeństwo...

pzdr,
        luki
        • Gość: Ingo Re: MPK-kpina z ISO IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 12:25
          Może więc powinny być dwie albo trzy takie ekipy.
      • Gość: Ingo Re: MPK-kpina z ISO IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 12:23
        Samochodu sobie nie kupię bo mnie nie stać co nie znaczy, że nie mogę wymagać
        lepszych rozkładów jazdy i częstszych kursów pojazdów. Wandali nienawidzę ale
        sądzę, że ich na forum nie ma. Z tym problemem borykają się miasta na całym
        świecie i to że wandale malują przystanki nie jest usprawiedliwieniem dla
        brudnych przystanków. Mówię nie tylko o pomazaniu sprayem ale o grubej warstwie
        kurzu, która je przykrywa. Z wandalizmem musimy walczyć wszyscy.
        Widzę jednak, że należysz do licznej w naszym kraju grupy osób, która uważa, że
        zawsze są czynniki obiektywne, które powodują, że nie może być czysto i
        zadbanie. Ja nie chcę zgodzić się na usprawiedliwanie wszystkiego czynnikami
        obiektywnymi.
        • Gość: Bart Re: MPK-kpina z ISO IP: *.tpnets.com 19.08.03, 17:43
          Gość portalu: Ingo napisał(a):

> Samochodu sobie nie kupię bo mnie nie stać co nie znaczy, że nie mogę wymagać
          > lepszych rozkładów jazdy i częstszych kursów pojazdów.

Nie chcę znowu wałkować tego tematu, ale jak na początku wakacji pozozłączano
          składy i solówki jeździły cześciej (ale w końcu solówki), to nie podobało się
          to mieszkańcom. Proszę nie zapominać, że jeśli jest zapotrzebowanie na częstsze
          kursy, to w końcu skasują parę linii tramwajowych aby pozyskać wagony. Co do
          autobusów, to jak gdzieś się doda brygadę, to w innym miejscu będzie zabrana.

Czynniki obiektywne chętnie by skroiły z kasy zarówno Ciebie, jak i mnie.
          Szkoda, że ciężko cokolwiek udowodnić takiemu czynnikowi, co nie znaczy, że
          mamy siedzieć i się załamywać. Niestety po stronie czynników obiektywnych stoi
          nasze dziwacznie interpretowane prawo.
          Oczywiście, zgadzam się z Tobą, przystanki powinny być utrzymane w czystości,
          co do tego nie ma wątpliwości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka