jaaak3 16.02.08, 17:43 Czy ktoś może polecić jakąś dobrą pizzerię w Łodzi. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iigoorr Re: Pizzerie 16.02.08, 18:18 Polecamy Toscanię: testujemylodz.blogspot.com/search/label/Toscania Zdecydowanie odradzamy In Centro: testujemylodz.blogspot.com/search/label/In%20Centro Odpowiedz Link Zgłoś
jaaak3 Re: Pizzerie 16.02.08, 18:36 Ja również zawiodłem się na osiedlowych pizzeriach jak:Da Grasso czy El Diabloo Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Pizzerie 02.03.08, 07:45 jaaak3 napisała: > Ja również zawiodłem się na osiedlowych pizzeriach jak:Da Grasso > czy El Diabloo ja się na daGrasso nie zawiodłem - przynajmniej na tej na Franciszkańskiej, bo na retkińskiej owszem... ale już gdzie indziej pracuję i mam za daleko Odpowiedz Link Zgłoś
miau78 Re: Pizzerie 02.03.08, 08:23 DaGrasso na Chojnach jest w porządku, czego nie można napisać o Telepizzy. Nigdy więcej! Na naleśniku ułożono kiepską wędlinę, poprosiłam o pół pizzy z oliwkami, pół bez- niestety, oliwki wrzucono na całość. Sos kiepski. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m DaGrasso na Franciszkańskiej - na dowóz to pomyłka IP: *.retsat1.com.pl 27.04.08, 14:18 Już dwa razy przywieźli nie to co było zamawiane. Jakieś niemoty chyba tam czasem pracują na zmianę, czy co. Na miejscu w porządku w sumie. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: DaGrasso na Franciszkańskiej - na dowóz to po 27.04.08, 18:23 Gość portalu: m napisał(a): > Już dwa razy przywieźli nie to co było zamawiane. Jakieś niemoty chyba tam > czasem pracują na zmianę, czy co. Na dowóz mówisz. Pracowałem jakiś czas temu obok tej pizzerii, często zamawialiśmy placka i któryś z nas szedł go odebrać - raz zdarzyło się, że wydali nie taką pizzę, za jaką zapłaciliśmy. Na szczęście pomylili się na naszą korzyść, ale cały czas chodziło nam po głowie, żeby zadzwonić i zbesztać obsługę pizzerii za pomyłkę... oczywiście po zjedzeniu wspomnianej pizzy. Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Pizzerie 16.02.08, 23:17 Popieram, jeszcze na szczęście mnie nie zawiedli. Oj slinka mi cieknie bo dawno tam nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golfiarz Re: Pizzerie IP: *.toya.net.pl 16.02.08, 19:09 Najbardziej podchodzi mi pizza od grubego benka. A ze względu na wystrój polecam pizzerię na Jaracza (naprzeciwko banku). Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: Pizzerie 16.02.08, 21:58 W Da Antonio jest spoko pizza, duża i smaczna, ale ostatnio byłem w tej na Tatrzańskiej i ponieważ mamy z moimi znajmymi 17 lat nie podano nam menu więc musiałem sam podejść do pani i zamówić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Pizzerie IP: *.toya.net.pl 02.03.08, 01:16 pizza grubego benka jest do kitu i nikomu nie polecam.kładom przeterminowana wedline na pizze,wiem co mowie bo juz sie zatrułam. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Nie mam dużego porównania, 16.02.08, 22:29 ale dla zapchania kiszek zamawiam pizzę z pieczarkami w pizzerii Toscana na ul. Stefana. Placki są bardzo płaskie, rozległe, pizza mała nie różni się rozmiarem od dużej. Ceną owszem. Kiedyś chciałam zaszaleć i zażyczyłam sobie pizzy z InCentro. Dojechała do mnie mokra szmata, przemoczone było nawet pudełko. Szkaradzieństwo. A Stefańska sucha, wypieczona, taki podpłomyk. Obleci. Jadłam jeszcze tamtejszą pizzę Cztery Sery. Też dobre, chociaż pieczenie sera z błękitną pleśnią wydobywa z niego woń piwniczną. A woń piwniczna lubi się z winem. A wina nie dowożą. Odpowiedz Link Zgłoś
nika1310 Re: Nie mam dużego porównania, 17.02.08, 09:52 polecam in centro. Z reszta tłumy które odwiedzają tą pizzerię mówią same za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michaŁ Re: Nie mam dużego porównania, IP: *.toya.net.pl 17.02.08, 11:23 Społeczny dowód słuszności, co? Z dala pachnie to manipulacją (polecam lekturę Cialdiniego) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Solo Pizza na PL. Dąbrowskiego 17.02.08, 16:35 Nikt nie wymienia, a tam zawsze tłum ludzi (albo studentów). Odpowiedz Link Zgłoś
maciux88 Re: Solo Pizza na PL. Dąbrowskiego 17.02.08, 22:18 Kiedyś In centro bylo fajne - teraz juz nawet dobrego sosu nie daja! Z pizzerii to z peełna odpowiedzialnością polecam Presto i Solo na pasazu. Presto jest niby drogie ale pizze podaja z pieca opalanego drewnem mily posmak daje. Natomiast Solo ze wzgledu na jakosć wykonania i cene. nie znajdziesz chyba lepszego zestawienia cena /jakość w lodzi. Uwielbiam jesc tam pizze i dosc czesto tam przebywam:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzowa Re: Solo Pizza na PL. Dąbrowskiego 18.02.08, 20:29 hrabia.mileyski napisał: > Nikt nie wymienia, a tam zawsze tłum ludzi (albo studentów). :)) Bo studenci to nie ludzie :) Ale popieram. Wystrój nienajlepszy, pizza smaczna. Polecam też Presto Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Solo Pizza na PL. Dąbrowskiego 19.02.08, 12:19 W pełni jestem świadom tego, co piszę. Racz wznieść się czasem ponad literalnie pojmowane znaczenie tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: Solo Pizza na PL. Dąbrowskiego 21.02.08, 23:32 Trzeba uważać na pizzę stamtąd, bo oszczędzają na zastawie. Kiedyś dostałem pizzę na wyszczerbionym talerzu. Przez to do mojej pizzy dostał się ceramiczny odłamek, na którym ukruszyłem sobie przedni ząb gryząc pyszną pizzę z kawałeczkami talerza. -- Odpłyń Łodzią z EL-042 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Nie mam dużego porównania, IP: *.toya.net.pl 02.03.08, 01:28 zgadzam się z tobą ,ale coś ci doradze.zam€wiłem pizze w pizzeri Dominikana na Gdyńskiej 32 (od pojezierskiej)w WALĘTYNKI i dostałem pizze wielką 60cm. to zrobili mi niespodzianke i pizza dojechała w krztałcie SERCA. mojej dziewczynie bardzo się to podobałó a ja dowiedziałem się że mogę zamówić też pizze która będzie miała METR średnicy.Myśłe żę to najlepsza pizzeria w łodzi i robi NAJWIĘKSZE pizze w polsce.i nie żałuje składników.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka ło matko 02.03.08, 01:32 zupełnie przypadkiem w ciągu 15 minut trzecia osoba z tego samego IP zachwala tą samą pizzerię, a to oznacza, że nie ma po co tam iść :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał S METR ?? o w mordę... IP: *.mht.bme.hu 17.03.08, 13:10 METR ?? o w mordę.. Wymyśliłem sobie taką jednostkę : pizzę przeliczeniową - 1 PP odpowiada pizzy o średnicy 30 cm. metrowa pizza to 11,1 pizz (pizzów ? ) przeliczeniowych Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: Pizzerie 19.02.08, 13:06 Polceam Saxofon na Lumumby. Pizza niedroga, ale bardzo dobra. Dowożą w ograniczonej strefie, jakiej nie wiem. W każdym razie na Milionową i Przybyszewskiego jeżdzą. saxofon.lumumby.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Pizzerie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 13:44 Polecam pizze w Presto (jest kilka lokali w Łodzi: przy kinie Polonia, na przeciwko Magdy, na Piotrkowskiej przy Roosevelta). Mają piece opalane drewnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golfiarz Re: Pizzerie IP: *.toya.net.pl 21.02.08, 15:05 Oprócz presto na Retkini. Chyba, że ktoś lubi węgiel albo naleśniki o smaku pizzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar_kov Re: Pizzerie IP: 212.160.172.* 21.02.08, 13:33 polecam pizzerię Impuls na ul.Przybyszewskiego (między Grabowa a Kilińskiego)... dobre wypieczone ciasto, przystępne ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Pizzerie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 11:19 Pizza tam jest okropna- ciasto wali drożdżami, dodatków tyle co kot napłakał. Z czystym sercem nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOGAN Re: Pizzerie IP: *.toya.net.pl 01.03.08, 16:19 polecam największą pizzę xl, jadłem, warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koteczek Re: Pizzerie IP: *.toya.net.pl 02.03.08, 01:02 co myslicie na temat pizzeri dominikana na ul.Limanowskiego 150.bo jestem ciekawa jak tam jest i czy warto isc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pizzerie IP: *.toya.net.pl 02.03.08, 01:10 czy wiecie żę w dominikanie można zjeść pizze 60,80,a nawet 100cm byłam z chłopakiem i widziałam na włase oczy poprostu odjazd jeden wielki szok.polecam.warto iść.pizzermeni nie żałują znajduje sie na ul.Gdyńskiej 32 od ul. pojezierskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika polecam dominikane IP: *.toya.net.pl 02.03.08, 01:38 znajduje sie na ul. Gdyńskiej 32 (od pojezierskiej) robią pizze 30,40,60cm a nawet(i teraz uważaj )80 i metrową pizzawe i pomijając wszystkie pizzerie można u mich zam€wic pizze na której każdy kawałek możę być inny. a wiesz żę w pizzeriach z reguły jest to galanty problem. oni są INNI poprostu polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: polecam dominikane IP: *.toya.net.pl 02.03.08, 13:27 Pewnego dnia zgłodniałem i pomyślałem, że zjadłbym coś pysznego. Akurat byłem na ulicy Pojezierskiej i poczułem unoszący się w powietrzu zapach lata. Pachniało świeżym ciastem, oliwkami i stopionym serem. Postanowiłem podążać za tym śródziemnomorskim aromatem. W ten sposób dotarłem na Dominikanę. Nie, nie tę wyspę na Pacyfiku, ale na Dominikanę pizzerię. Mieści się ona na ulicy Gdyńskiej 32 (od Pojezierskiej). Dają tam najwspanialszą pizzę na Bałutach, a może nawet i całym wszechświecie. Tak się składało, że chciałem pizzę z krewetkami i wiecie co? Mieli krewetki! I już po 10 minutach jadłem pyszną pizzę z owocami morza. To były niezapomniane chwile. Czułem się jak na egzotycznej wyprawie. Ten smak i aromat. Pizza z Dominikany zostawiła we mnie niezapomniane przeżycia. Teraz co tydzień zabieram tam żonę, dzieci, rodziców i teściów i zamawiamy pizzę familijną o średnicy (uwaga!) jednego metra. Każdy może zamówić kawałek z innymi dodatkami. Ja zamawiam z krewetkami, moja żona Edyta z bukietem serów, moje dzieci Jasio i Agatka lubią najbardziej tę z Nutellą, teściowie biorą swoje kawałki wiejskie z kiełbasą, smalcem i skwarkami, mója tata uwielbia mięso, więc zamawia kawałek z gyrosem, a mama kawałek z owocami, bo uwielbia pizzę na słodko. Nie trzeba mówić, że wszyscy wychodzimy zadowoleni z pełnymi portfelami, bo pizza jest pyszna, syta i tania. W naszej rodzinie niedzielne wyjścia do Dominikany stały się już rodzinną tradycją. Dominikana to teraz nasz drugi dom. Nie wyobrażam zobie już życia bez pizzy z Dominikany. Spróbuj! Może i ty odmienisz swoje życie. Nie czakaj, pizza z Dominikany uszczęśliwi każdego! Odpowiedz Link Zgłoś
miau78 Re: polecam dominikane 17.03.08, 20:35 Co niedziela idziecie na pizzę? Ale nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Regon polecam dominikane IP: *.toya.net.pl 02.03.08, 01:39 znajduje sie na ul. Gdyńskiej 32 (od pojezierskiej) robią pizze 30,40,60cm a nawet(i teraz uważaj )80 i metrową pizzawe i pomijając wszystkie pizzerie można u mich zam€wic pizze na której każdy kawałek możę być inny. a wiesz żę w pizzeriach z reguły jest to galanty problem. oni są INNI poprostu polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zamyslona4 Re: Regon polecam dominikane 25.04.08, 20:12 jesli w tej Dominikanie cyz jak to tam klientow traktuja tak jak czytelnikow forum- czyli jak idiotow- to juz wiem gdzie na pewno nie ma co isc..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisław Re: polecam dominikane IP: *.zb.lnet.pl 02.03.08, 14:13 Racja, właśnie wypuścili ze szpitala psychiatrycznego, gdzie codziennie na obiad dawali groszek z kukurydzą, przechodziłem akurat w drodze do domu ulicą Gdyńską 32 gdy mym oczom ukazał sie szyld pizzerii Dominikana. Wszedłem do środka i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony, okazało się, że wszyscy pracownicy to moi ziomale ze szpitala, a do tego robią pizzę bez groszku! Od tego czasu chodzę tam na każdej przepustce i nie przeszkadza im, gdy mam na sobie kaftan! Odpowiedz Link Zgłoś
jime Pizzeria Maxi na Liściastej 56 (Bałuty) 10.03.08, 01:56 Pizzeria Maxi na Liściastej 56 - najlepsze pizze jakie jadłam w życiu, przepyszne ciasto i świetne kombinacje smakowe (np. szpinakową polecam). Maja też swoją stronkę, a na niej całe menu łącznie z cenami i nawet fotkami pizzy: www.wikom.pl/maxi/strona2.htmPOLECAM!!!!!!!!!!!!! POLECAM!!!!!!!!!!!!! POLECAM!!!!!!!!!!!!! POLECAM!!!!!!!!!!!!! POLECAM!!!!!!!!!!!!! POLECAM!!!!!!!!!!!!! POLECAM!!!!!!!!!!!!! POLECAM!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jime Gościu piszący z kompa IP: *.toya.net.pl 10.03.08, 02:14 i podający sie za różnych ludzi, przestań reklamować własną pizzerię bo to się niesmaczne robi. Taka tam wstrętna pizza, że musisz ją tak nachalnie reklamować? Odpowiedz Link Zgłoś
mandragora0 Re: Pizzerie 17.03.08, 20:15 Nie wiem czy była już wymieniana pizzeria w Undergroundzie na Politechniki. Naprawde pyszna i duża pizza , ceny bardzo niskie:) . Polecam tez Verone w okolicach ul.Białostockiej na Chojnach. Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: Pizzerie 25.04.08, 14:53 a ja polecam da antonio na jaracza podają tam oprócz pizzy "polskiej" pizzę wg receptury tradycyjnej włoskiej i ją właśnie naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zamyslona4 presto 25.04.08, 20:15 presto i tylko presto! kiedys in centro... ale przy presto to jak bar mleczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Antonio! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.08, 23:19 Kiedyś uwielbiałam In Centro. Teraz zrobiły się tam wysokie ceny, a pizze mniejsze. Niedawno odkryłam Antonio (przy Jaracza <65 zdaje się> oraz przy Piotrkowskiej. Pizza jest pyszna, naprawdę duża (jestem osobą, która jest w stanie sporo zjeść, ale tu z chłopakiem po jednej pizzy na spółę jesteśmy najedzeni!), bardzo miła i elegancka obsługa. Poza tym mogę polecić Presto i Solo. Nie polecam Saxofonu na Lumumby - pizza jest bez smaku, ser dziwny (nie płynny, tylko taki jakiś jakby...zgranulowany). Odpowiedz Link Zgłoś