Gość: tolkmick IP: *.com.pl 14.03.08, 23:05 Chciałbym coś się dowiedziec o tej szkole jak tam jest jacy nauczyciele i wogóle.Może cos napiszecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xDDDDDDD Re: 46 lo IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.08, 15:05 Debil xD kto by tam chciał pójść xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: 46 lo IP: *.zstp.lodz.pl 02.04.08, 13:18 szkola przyjazna uczniom, z dobra kadra i swietnym wyposazeniem. Proponuje obejrzec portal szkoly, albo ogladac dzisiejsze wiadomosci. Wlasnie dzis, w samo poludnie miala miejsce przed szkola kolejna impreza - nie zadna typowa akademia na czesc, ale ciekawy heppening - z racji Trzeciej Rocznicy Smierci Patrona - Karola Wojtyly. Byly wiec listy do Jana Pawla II poslane do nieba, za pomaca balonow napelnionych helem, byly kremowki dla calej spolecznosci szkolnej i golebie wyposzczone z okna szkoly. Sami ocencie, czy warto do takiej szkoly chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol-ina Re: 46 lo IP: *.zstp.lodz.pl 02.04.08, 13:23 szkola przyjazna uczniom, z dobra kadra i swietnym wyposazeniem. Proponuje obejrzec portal szkoly, albo ogladac dzisiejsze wiadomosci. Wlasnie dzis, w samo poludnie miala miejsce przed szkola kolejna impreza - nie zadna typowa akademia na czesc, ale ciekawy heppening - z racji Trzeciej Rocznicy Smierci Patrona - Karola Wojtyly. Byly wiec listy do Jana Pawla II poslane do nieba, za pomaca balonow napelnionych helem; byly kremowki dla calej spolecznosci szkolnej i golebie wypuszczone z okna szkoly. Sami ocencie, czy warto do takiej szkoly chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xfgtt Re: 46 lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 15:32 Bardzo słaba szkoła i nic tego nie zmieni.Nie polecam ;] III LO najlepsze ;D W każdym razie 46 nie polecam,lepiej juz 9 lub 20,gdy nie macie wielu punktow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna:) Re: 46 lo IP: *.netburg.pl 08.04.08, 21:10 czasami przeciętna szkoła, w której nie będziesz obcować z pozbawionymi własnego zdania i twórczego myślenia kujonami zdziała więcej, niż super-elitarne LO. Zastanów się. Bo czas na "naukę" będziesz mieć potem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTK Re: 46 lo IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.02.09, 23:11 Dokładnie. Chodziłem tam i bez problemu dostałem się na studia. Może nie elitarna, jednak bardzo fajna szkoła, dużo wydarzeń, bogata historia szkoły i bardzo przyjazna, liberalna atmosfera. Wigilia szkolna jedyna w swoim rodzaju, warto to przeżyć! Polecam wagary w Parku Poniatowskiego ;) Szkoła daje wspomnienia na całe życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Re: 46 lo IP: 81.168.185.* 04.04.09, 21:55 Gość portalu: taka jedna:) napisał(a): > czasami przeciętna szkoła, w której nie będziesz obcować z pozbawionymi własneg > o zdania i twórczego myślenia kujonami zdziała więcej, niż super-elitarne LO. > Zastanów się. > Bo czas na "naukę" będziesz mieć potem. Mądre słowa! Ze mną było tak: I klasa - zabawa, zabawa, co do nauki - realizacja zainteresowań II klasa - j/w III klasa/I semestr - zabawa, zabawa i trochę nauki III klasa/II semestr - trochę zabawy i nauka do matury (2 miesiące przez maturą). Matura zdana bez problemu, z dobrym wynikiem. Dziś: wymarzone studia dzienne na UŁ - dostałem się tam bez problemu. XLVI LO nie zniechęcało mnie do nauki, a raczej mobilizowało do rozwijania zainteresowań i indywidualizmu. Nie zakuwałem przed lekcjami, a nauczyciele nie śnili mi się po nocach w charakterze nocnych mar. Matura była ciekawym wyzwaniem, do którego podszedłem z dużą dawką optymizmu. Zero korepetycji, a wynik dobry. Może problemy z przedmiotami i przymus korepetycji w tzw. "renomowanych liceach" to wynik zbyt dużego nacisku na ucznia? Jeśli miałbym wybrać po raz drugi, wybrałbym XLVI LO. Tęsknię za tradycjami i klimatem "46". Polecam każdemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: 46 lo IP: *.toya.net.pl 11.03.09, 19:34 Więc tak niebawem kończę tę szkołę i powiem, że cholernie mi przykro, że te 3 lata minęły tak szybko. Niezapomniani nauczyciele ( choć jak zwykle zdarzają się wyjątki :P ) zazwyczaj starają się pomóc i są naprawdę wyrozumiali, nie wymigują się brakiem czasu gdy ktoś chce z nimi pogadać naprawdę polecam. PS a poziom poziomem jak ktoś się będzie chciał uczyć to się nauczy wszędzie :) Odpowiedz Link Zgłoś