Gość: roosevelt5 IP: *.toya.net.pl 27.03.08, 11:22 Co za niefart. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CityofLodz Re: do Walczyka IP: *.mofnet.gov.pl 27.03.08, 11:52 Jurek - pytam poważnie...czy któryś z piłkarzy ŁKS jest coś winien tobie - skoro codziennie utyskujesz i lamentujesz, że ,,raczej'' (co za śledcze sformułowanie)do soboty kasy nie dostaną? Może pożyczyć ci parę groszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewfan Re: do Walczyka IP: *.toya.net.pl 27.03.08, 12:35 Biedni kibice Łksu. Nie mogą zdzierżyć tego, że w Widzewie chociaż organizacyjnie jest OK i pod tym względem nie ma o czym pisać, a w ich klubiku, mimo przyjścia "zbawcy" z Litwy w dalszym ciągu nędza i długi. I później muszą wypisywać bzdurki, że dziennikarze to "piąta kolumna Łksu" i zło najgorsze uwzięte na ten "profesjonalnie" zarządzany klub. Lepiej przyjrzyjcie się bezkrytycznie poczynaniom Waszych pseudodziałaczy i pseudowłaścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liść Re: do Walczyka IP: *.lodz.mm.pl 27.03.08, 15:26 No cóż organizacyjnie jesteśmy okręgówką to fakt, stadion mamy...a właściwie nie mamy! Nasi działacze to często ludzie zupełnie przypadkowi z klucza towarzyskiego pochodzący! Piłkarze to raczej kopacze lub nigdy nie rozwinięte talenty jak np. Madej. Ale w jednym mamy przewagę, mimo tego wszystkiego nadal jesteśmy, mimo tego wszystkiego nadal ŁKS ma rzesze wiernych i oddanych fanów... Zastanawiam się jak by to było w przypadku Widzewa i ich dość zmanierowanych i idących na łatwiznę kibiców...oj nie było by tak słodko skłonny jestem domniemywać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwtWidzew Re: do Walczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 18:32 Przeżyliśmy już dużo gorsze chwile (łącznie z pomysłami zamiany boiska na tor do psich wyścigów)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: ŁKS nie zapłaci piłkarzom IP: *.range86-151.btcentralplus.com 27.03.08, 15:02 nie placa w ŁKS piłkarzom...? bardzo dziwne. przeciez w tym klubie zawsze wszystko bylo ok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolewianin Re: ŁKS nie zapłaci piłkarzom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 16:51 czy miasto nie mogłoby dać na spłatę zadłużenia wobec piłkarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosu1908 Re: ŁKS nie zapłaci piłkarzom IP: *.toya.net.pl 27.03.08, 17:22 Wejdzsobie na wilkipedie i wszystko jasne... Nawet eŁkaeSiak bywa omylny! Jezeli chodzi o dług to jeżeli my mamy 300 tyś to wobec waszych ok. 30 000 000 to jest pikuś nie sądzisz?CZEMU SZANOWNY PAN REDAKTOR NIE ROZPISZE SIE NA TEN TEMAT? Co do nazwisk kolego to jeżeli jesteś tak przywiązany do daty 1910 i działaczy z tamtego okresu działalności tmrfu na widzewie to te nazwiska mówią też bardzo wiele Rozenblat, Slama, Steiger, Grosser, Libich, Krass, Triebe!Normalnie prawie jak KOWALSKI! TAKIE BYŁY CZASY I TACY LUDZIE MIESZKALI W ŁODZI!Ci mieszkający pod Łodzią widać też mieli żydowskie pochodzenie!Ważme jest to że klub został założony jako Polski przez Łodzian dla Łodzian!A nie przez zjazd partyjny...tyle w temacie! KLUBEM ŁODZI JEST ŁKS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kefir Re: ŁKS nie zapłaci piłkarzom IP: *.centertel.pl 27.03.08, 18:18 No to zajrzałem do Wikipedii i co widze? Założycielami RTS Widzew byli: Antoni Sawicki, Ludwik Rękowski, Józef Wojtczak, Jan Augustyniak, Wacław Gapiński oraz Wncenty Suski więc skąd wytrzasnąłeś tamte nazwiska??? Jak widać tworzycie swoją własną historie zarówno ŁKS-u jak i Widzewa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosu1908 Re: ŁKS nie zapłaci piłkarzom IP: *.toya.net.pl 27.03.08, 19:09 Teraz pokazałeś jakim zupełnym debilizmem a nawet głupotą,Założyli rts widzew w roku 1922 SŁownie tysiąc dziewięćset dwudziestym drugim tłumoku!!!Na zjeździe partyjnym zreszta uwczesnej PPS Panowie których ci wymieniłem byli działaczami TMRFu!Czyli drużyny której niby jesteście kontynuatorem...czyli według waszego toku myślenia synagoga to wasz drugi dom! Ludzie myślenie nie boli! Co do drugiego postu jak skończysz chociaż kurs czytania ze zrozumieniem to ci odpowiem! TYLKO ŁÓDZKI KLUB SPORTOWY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kefir Re: ŁKS nie zapłaci piłkarzom IP: *.centertel.pl 27.03.08, 19:30 Nie zajrzałeś nawet do Wikipedii a posiłkujesz się "Historią Widzewa wg kibiców ŁKS" zamieszczonej na jednej ze stron internetowych. Do tego puszczają Ci nerwy. Jak widać trudno się pogodzić Wam ze swoją historią. A szkoda że nie macie w sobie tyle honoru co np. kibice Ajaksu Amsterdam by szanować dobre imię swych założycieli a ich narodowości używacie jako obelgi. Bez odbioru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosu1908 Re: ŁKS nie zapłaci piłkarzom IP: *.toya.net.pl 27.03.08, 19:51 Widzę że masz mgliste pojęcie w tym temacie!Dam ci wskazówki: Wpisz: TMRF,zobaczysz co to było i przez kogo było założone,potem wpisz sobie widzew i ci się wyjaśni...!A swoją wiedzę na ten temat staram sie uzupełniać z wielu źródeł! Co do tego że nie szanujemy i nie pamiętamy...no jakoś kibice ŁKSu przeprowadzają zbiórkę na odnowienie grobów założycieli i byłych działaczy na cmentarzu żydowskim a także na starym cmentarzu w Łodzi.Więc kolego nie trafiłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: ŁKS nie zapłaci piłkarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 20:14 Daj sobie z nim spokój... Gościu myli oficjalną stronę z oficjalnym serwisem klubu, w którym wyczytał, że w roku 1911 graliśmy z Widzewem... To prawda, tak napisano ale gdyby poczytał sobie o Widzewie (chyba jednak jest fanem Widzewa więc powinien znać historię) to nigdzie takiej informacji nie znajdzie... Nie potrafi zrozumieć że autor tekstu zamienił nazwę TMRF na Widzew, ale to nie znaczy że wtedy powstał klub RTS Widzew... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulko de Lorsz Re: ŁKS nie zapłaci piłkarzom IP: *.range81-157.btcentralplus.com 27.03.08, 23:54 a znajdź dokument stwierdzający że w 966r istniała Polska - nie xiążkę do hist z 1szej klasy zawodówki tylko dokument ówczesny - a potem bądź konsekwentny i dowodź powstania Polski w 1918 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt do gosu1908 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 18:36 Szukam sensu w twoim poście. I znaleźć nie mogę. Tak samo jak związku z tematem i innymi postami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: ŁKS nie zapłaci piłkarzom IP: *.lodz.mm.pl 27.03.08, 15:28 Jak już tak studiujesz naszą historię to pierw skup się na ustaleniu pochodzenia daty 1910 w waszych herbach....i odpowiedz czy to propaganda, manipulacja czy podszywanie się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kefir Re: ŁKS nie zapłaci piłkarzom IP: *.centertel.pl 27.03.08, 16:04 Wejdz sobie Drogi Leonie na OFICJALNĄ strone swojego klubu, przejdz do zakładki HISTORIA i przeczytaj tam ze zrozumieniem z kim grał ŁKS w mistrzostwach Łodzi od roku 1911 a wtedy znajdziesz odpowieć na dręczące Ciebie pytanie co do Widzewa. Nie jest to jakaś stronka niewiadomego pochodzenia ale OFICJALNA strona internetowa klubu ŁKS więc i zawarte na niej wiadomości muszą być OFICJALNE. Przecież jesteście dumni ze swej historii! Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fulko de Lorsz pogubiłem się... IP: *.range81-157.btcentralplus.com 27.03.08, 19:20 Jeśli Widzew założyli w 1922 to kłamstem jest data 1910 jako protoplasty? No może i tak, ale w takim razie Polska powstała w 966 czy może w 1918, a może w 1989 bo były braki w ciągłości - wg "białych" kibicuff z ciemnej strony miasta Polska zapewne powstała w 1989 (są przecie "naturalizowanymi" Polakami) no chyba, że nie będą konsekwentni w swoich dociekaniach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Re:taa IP: *.gdynia.mm.pl 27.03.08, 19:51 fulko...po raz pierwszy się z tobą zgadzam...pogubiłeś się stary i to nie od dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: ŁKS nie zapłaci piłkarzom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 20:30 A Ty mądralo podaj mi stronę Widzewa, jakąkolwiek, najlepiej oficjalną, gdzie napisano że Widzew grał w 1911 roku z ŁKS-em. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.toya.net.pl 27.03.08, 20:48 dla nas nie jest powodem do chwalenia się że ograliśmy jakis tam łks Ale mamy na swoim koncie wygrane mecze z najlepszymi drużynami naszego kontynentu - i na oficjalnych stronach na 100% znajdziesz o tym wzmiankę.... dla was to zaszczyt że możecie w swojej historii wspomnieć o tym że graliście mecze z Wielkim Widzewem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.toya.net.pl 27.03.08, 20:45 łks założylizydzi w 1909 roku więc nie podskakuj nawet na waszych stronach celowo mijacie się z prawdą aby zatuszować niewygodne dla was fakty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosu1908 ŁKS nie zapłaci piłkarzom IP: *.toya.net.pl 27.03.08, 19:53 ja jak to przeczytałem to nie uwierzyłem...a jednak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.toya.net.pl 27.03.08, 20:43 Piłkarze okradaja kolegów zabierając pieniądze ze skarbonki Kibice okradają klub przyłaząc na mecze bez wykupionego biletu Czego się wiec spodziewać po działaczać łksu którzy bez skrupułów wpędzili Sypniewskiego w alkoholizm w imię swoich partykularnych interesów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzew rządzi!!! Re: Wielkie sukcesy łksu IP: *.toya.net.pl 27.03.08, 20:52 to przegrana znikomą ilości bramek z mistzrem Luksemburga oraz oszukanie Widzewa w ustawionych derbach po golu pewnego cfaniaka KMWTW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Co z tą historią? IP: *.toya.net.pl 27.03.08, 21:39 Poczytałem sobie posty i tak sobie myślę. Przygadał kocioł garnkowi. I nie jest już istotne kto jest garnkiem, a kto kotłem. Tak się składa, że w czasach gdy powstawały łódzkie kluby, to nie było pozwolenia na określenia polskich klubów. Wśród działaczy założycieli musieli być przedstawiciele innych narodowości. Nawet barwy biało-czerwone były zakazane. Co do TMRF, zapomniano o Konie. Z tego co wiem, też był jednym z założycieli. A jeśli chodzi o PPS i komuś to przeszkadza, to przypomnę, że do PPS- u należał Piłsudski. Polacy, Niemcy, Żydzi, Rosjanie tworzyli historie naszego miasta. Z tego co wiem, to bardziej (może nie do końca wszyscy, ale większość) utożsamiali się z naszym miastem niż z swoim pochodzeniem narodowym. Piszę o pokoleniu XX wieku. Jak wiadomo fabrykancka Łódź rozwijała się w XIX wieku. Tak więc piszę o pokoleniu już tu narodzonym i osiedlonym. Piszę o tym, gdyż może nie wszyscy o tym wiedzą. Ironią losu jest to, że wygląda na to iż nasze miasto było bardziej europejskie niż inne polskie miasta w XIX wieku. I z tego powinniśmy być dumni i nie wiedzieć dlaczego inne pochodzenie traktujemy jako obelge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolew Re: Co z tą historią? IP: *.range86-151.btcentralplus.com 27.03.08, 22:12 historia jest oczywista: W Łodzi lepszy jest Widzew od ŁKS. takie są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosu1908 Re: Co z tą historią? IP: *.toya.net.pl 27.03.08, 22:38 Ja to wyżej napisałem jak bys nie zauważył! Człowieku tylko w co?Wielosekcyjny znajdż w słowniku co to znaczy a potem poszukaj ile mistrzostw zdobył ŁKS a ile widzew w piłce macie więcej ale za to my stworzyliśmy tą ligę i jesteśmy wyrzej w tabeli wszechczasów!Więc nie rozumiem w co?4 widzewa 2 ŁKSu to nie jest kolosalna różnica tym bardziej że my 124 ogólnie jako ŁKS a widzew ile?no ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Co z tą historią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 01:30 a kiedy ostatnio wygraliście derby bo nie pamiętam ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Re: Co z tą historią? IP: *.toya.net.pl 28.03.08, 14:11 Gość portalu: gosu1908 napisał(a): > Ja to wyżej napisałem jak bys nie zauważył! -------------- Nie wiem czy twój wpis dotyczy mojejgo wpisu, ale jeśli tak, to chyba nie do końca zrozumiałeś moją intencje. Pomijam tu historie sportową naszych klubów. Mam na myśli postępowanie tych którzy nazywają się kibicami tak po jednej jak i po drugiej stronie. Wystarczy wyjść z domu i pochodzić po łódzkich ulicach, poczytać to co jest wypisywane na ścianach i murach oraz posłuchać okrzyki na jednym i drugim stadionie. To co jest zaletą historii naszego miasta, traktowane jest jak coś złego. I po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały ŁKS nie zapłaci piłkarzom IP: *.chello.pl 27.03.08, 22:43 walczyk- takie bzdury tu wypisujesz że ludożerka znudzona twoimi obsesjami dyskutuje o historii... normalnie ludzie w d...pie mają twoje bajdurzenia więc weź się chłopino ogarnij i znajdź sobie jakiś nośny społecznie temat ps a swoją drogą jakby obydwie drużyny grały w tym sezonie w piłkę to nie byłoby tych dyskusji o wyższości świąt wilekiej nocy nad bożym narodzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julianowska rts lks 124 ???haha IP: 195.117.116.* 28.03.08, 12:45 myslalem ze juz ci wytlumaczylem a przede wszystkim zrozumiales ze mistrzostwo mistrzostwu niestety nie jest rowne!!! duzo latwiej jest zostac mistrzem polski w rzucaniu beretem na odleglosc niz mistrzem polski w pilce noznej!!! przestan non stop to pisac bo jestes monotematyczny! a skoro taki wielki jestes kibic to wymien te swoje wszystkie 124 mistrzostwa bo ja i kazdy kibic widzewa wie kiedy zdobylismy 4 mistrzostwa i powiem ci ze pewnie wiekszosc wie nawet kiedy wy zdobyliscie a te wasze pozostale mistrzostwa to mozesz sobie wlozyc ! przypominam ze jestes na forum pilka noznaa tytul dotyczy pilkarzy jak chcesz pogadac o pozostalych mistrzostwach to idz na wasza strone to moze uda ci sie jeszcze kogos tymi 122mistrzostwami zainteresowac bo tutaj kompromitutesz sie ale juz nie pierwszy raz Odpowiedz Link Zgłoś