Gość: igga IP: *.skomur.pl 11.04.08, 07:18 Które liceum jest lepsze? Wybieram się do bio-chem albo do prawniczej (hist-geog). Nie wiem, które wybrać. Pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lola Re: XIII czy XXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 18:47 hmm.. ja mam taki sam problem jak Ty - nie wiem, które wybrać. Już teraz wiem, że dostanę się do każdego, które wybiorę, więc mam pełen wachlarz możliwości... Jestem bardziej zdecydowana na XXI (klasa prawnicza), choć do XIII mam znacznie bliżej i o XXI słyszę różne, w większości niezbyt dobre opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwa Re: XIII czy XXI IP: *.netburg.pl 01.05.08, 20:15 to może przemyśl w jakim sensie te opinie są negatywne :) bo wiesz, w trzynastce to tylko nauka i nauka, i to poza francuskim niczego konkretnego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: XIII czy XXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 18:46 Znajoma właśnie kończy 13 - wg jej opinii polski na dennym poziomie, niczego się tam nie nauczyla, praktycznie umie to czego się nauczyła w gimnazjum. Ogólnie jest bardzo zawiedziona tą szkołą, bo mogła wybrać każde liceum na wysokim zpoziomie no i nacięła się. A tu matura za pasem i wiele obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.n.a Re: XIII czy XXI IP: *.uz.zgora.pl 02.05.08, 10:51 z dala od XXI.chodze tu i wiem że to był zły wybór.bardzo wyniszczająca szkoła.poza tym kadra pozostawia wiele do zyczenia.to typowy human.jestem w klasie bio-chem i żałuje,że tu jestem,bo też miałam do wyboru XIII.mój kumpel jest w XIII i bardzo chwali te szkołe.też w klasie biologiczno-chemicznej.to ze tam można nauczyć sie tylko franc to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: XIII czy XXI IP: *.netburg.pl 10.05.08, 22:26 jak kumpel zdolny, to bzdura. ale dla większości to będzie tylko szkoła, żeby owinąwszy szyję modnym, lansiarskim szalem i poprawiwszy przydługie kolczyki odrzec, że oni parlewufranse, i szpan na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lliterka_m Re: XIII czy XXI IP: *.sttb.pl 11.05.08, 22:24 za parę lat zrozumiesz, że wszystko zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Znam ludzi ktorzy uczęszczali do renomowanych liceów i skonczyli na nich bo nie dostali się na wymarzone kierunki studiów. Znam też takich, którzy kończyli licea ze środka stawki i zdali egzaminy bez większych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka_m Re: XIII czy XXI IP: *.sttb.pl 11.05.08, 22:28 a dla maturzystów z XXI mój znajomy pare lat temu rozwiązywał zadania maturalne w pobliskiej bibliotece Piłsudskiego które to na sale wniosła jedna z pań grona pedagogicznego :) przyjazna szkoła :) Odpowiedz Link Zgłoś