amrita 06.09.03, 10:12 To bbył jeden z najsmutniejszych filmów jakie ostatnio widziałam. Po ostatniej scenie ryczłam jak bubr:(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aard Niestety nie 08.09.03, 08:59 Napisz w wielkim skr.ócie co to za film, może się wybiorę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
amrita wielki skrrrrrrrrrót 08.09.03, 18:08 ( tego filmu nie ma w kinach, co najwyżej w wypożyczalniach ) Gdzieś we Francjii żyją sobie Żydzi w Szetlu (mini-miasteczko żydowskie). Jest II wojna światowa. Kiedy dowiadują się,że Żydzi z pobliskich szetlów zostją zabierani niemieckimi transportami pociągowymi do obozów koncr., postanawiają sami zrobić taki transport i zwiać. Cały film to starsznie zabawna komadia. OPstatnie 2 minuty to okrutna prawda. Film genialny!!!!!!!!! Widziałeś ,,Życie jest piękne"? pozdrawiam amrita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: wielki skrrrrrrrrrót IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.09.03, 18:36 Widziałem film, ostatnie "dwie minuty" były takim zaskoczeniem, tak bardzo zmieniły nastawienie do tego głupawego (na początku tak mi się wydawało) filmu, że polecam do obejrzenia całą moją mocą!! Odpowiedz Link Zgłoś
aard Dzięki :-) 09.09.03, 12:15 Przypomniało mi się, że czytałem o tym filmie podeczas któregoś z przeglądów kina "drugiego obiegu" (prawdopodobnie podczas "Nowych horyzontów") i ze miałęm go obejrzeć. dzięki za odświeżenie pamięci :-) amrita napisała: > Widziałeś ,,Życie jest piękne"? No jasne! Popłakałem się na tym filmie... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Oglądliście niedawno film ,,Pociąg życia''? 09.09.03, 00:25 Świetny jest ten film. To doskonała komedia, po raz pierwszy traktująca zagładę Żydów w czasie II Wojny Światowej z przymrozeniem oka. Natomiast końcowa scena, podkreśla, że jednak to co się tak działo było straszne i nie wolno o tym zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
amrita aard 09.09.03, 19:49 skoro widziałeś ,,życie jest piękne" i ryczałeś, to ,,pociąg..." zobacz koniecznie!!! Mnie podobał sie bardziej od ,,życia..". Odpowiedz Link Zgłoś
aard Amritko :-) 10.09.03, 10:32 Nie omieszkam zobaczyć, obiecuję. A może razem się przejdziemy? :-) aA Rd Odpowiedz Link Zgłoś