jolkapo2007 09.02.11, 14:03 Jak to jest u was z ubraniami komunijnymi?.Stroje jednolite czy jak komu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiaiwona_1 Re: Komunia 09.02.11, 16:12 dziewczynki takie same i chłopcy też. I bardzo dobrze, nie będzie rewii mody prawie-ślubnej i płaczu że Kaśka ma więcej falbanek niż ja Żałuję tylko, że nie wprowadili zakazu tych obleśnych pantofelków na obcasikach bo miałabym argument nie do podważenia przez młodą Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Komunia 09.02.11, 18:52 Teoretycznie jednolite, praktycznie jak kto chce. Odpowiedz Link Zgłoś
kunnegunnda Re: Komunia 09.02.11, 19:24 byl jakis wybrany model alby, my pozyczylismy podobna- ani mi sie snilo wydawac grosz na ten obrzydliwy, sztuczny stój, za horrendalna cene, szyty przez kuzynke jakiejsc lokalnej siostry zakonnej Odpowiedz Link Zgłoś
esi1 Re: Komunia 09.02.11, 20:08 U nas dzieci idą w albach, ale każdy kupuje swoją gdzie chce, więc mogą się delikatnie różnić. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Komunia 09.02.11, 23:00 U nas na szczęście dowolne. Córka będzie miała ładną, prostą sukienkę z dobrego materiału w cenie poliestrowego świństwa zaproponowanego przez jakąś firmę szyjącą rzekomo "stroje liturgiczne". Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Komunia 12.02.11, 13:23 Katechetka zbierała po 100 zł na albę. Nie daliśmy. Na allegro można kupić za 30. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Komunia 12.02.11, 15:21 U nas jednolite za 40 zł. Dziewczynki proste długie sukienki, chłopcy alby. O ile dziewczynki wyglądaja całkiem ładnie w tych sukniach o tyle chłopcy jak na mój gust - fatalnie - tacy mali mnisi. Głupia moda z tymi albami dla chłopców. Nie rozumiem, dlaczego chłopcy nie mogliby wystąpić w białej bluzce i ciemnych spodniach. Elegancko, po męsku, każdemu młodzieńcowi pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Komunia 17.02.11, 14:45 Jednolite, chlopcy alby a dziewczynki jednakowe sukienki. Z ktorych to powodu mamy córek bardzo się denerwowały, bo jak to tak...ale ksiądz był stanowczy. Wszystkie stroje szyła firma , ktora sie w tym specjalizuje od kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś