Dodaj do ulubionych

Palą siedzibę SLD

11.09.03, 14:03
Górnicy podobno podpalili siedzibę SLD w Warszawie.
Obserwuj wątek
    • dziad_borowy Nie całkiem tak 11.09.03, 14:13
      Na Rozbrat lali farba fronton i wybijali szyby, koktajle Molotowa lecialy na
      Ministerstwo Gospodarki. Najlepszy knif (tak sie mowi w Borach:-))) jest taki,
      ze te zamieszki to nie zadne "wyrwalo sie spod kontroli", tylko to bylo
      zaplanowane od poczatku. Gornicy przywiezli ze soba maski pylowe, zeby
      policyjne gazy nie szkodzily im na zatoki. Wiedzieli, co sie stanie.
      I chociazby z taich powodow Warszawa jako miejsce mieszkania odpada.
      Antydzierżbór!!!
      • tulka Re: Nie całkiem tak 11.09.03, 14:15
        Ale związkowcy ponoć warszawiaków przeprosili. From the mountain, znaczy się z
        góry. Ładnie z ich strony, czyż nie?
      • qwer777 Re: Nie całkiem tak 11.09.03, 14:16
        a już się ucieszyłem ,że podpalili.
        smutno mi.
        Pozdrawiam
        qwer
        • Gość: łażej Re: Nie całkiem tak IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.2.* 11.09.03, 14:41
          qwer777 napisał:

> a już się ucieszyłem ,że podpalili.
          > smutno mi.

Masz ochotę dotować nierentowne kopalnie z własnych zarobków?? Przy ogromie
          kasy jakie wchłonęło i ciągle wchłania górnictwo protesty górników domagających
          się jeszcze większej ilości mamony dla tej najbardziej chyba dotowanej branży
          są zwykłym skurw...........
          • da.killa Re: Nie całkiem tak 11.09.03, 14:44
            Gość portalu: łażej napisał(a):

> qwer777 napisał:
            >
            > > a już się ucieszyłem ,że podpalili.
            > > smutno mi.
            >
            > Masz ochotę dotować nierentowne kopalnie z własnych zarobków?? Przy ogromie
            > kasy jakie wchłonęło i ciągle wchłania górnictwo protesty górników
            > domagających się jeszcze większej ilości mamony dla tej najbardziej chyba
            > dotowanej branży są zwykłym skurw...........

A mnie się marzy i pozamykanie nierentownych kopalń, i spalenie siedzidy SLD... :)
            • kropka Re: Nie całkiem tak 11.09.03, 15:13
              no to mamy wspólne marzenia. I parę hut też bym zamknęła.
              Miło Cię widzieć, da killo :))
              • da.killa Re: Nie całkiem tak 11.09.03, 16:06
                kropka napisała:

> no to mamy wspólne marzenia. I parę hut też bym zamknęła.

Jakby się tak przejechac po kraju, to sporo się rzeczy do zamkniecia znajdzie :)

> Miło Cię widzieć, da killo :))

Bardzo mi miło, że tyle osób mnie jeszcze pamieta i witało mnie w rozmaitych
                wątkach. Nawet się trochę wzruszyłem :) Dzięki za pamieć i wielkie "Cześć
                Wszystkim!"
          • Gość: qwer Re: Nie całkiem tak IP: 62.233.180.* 11.09.03, 14:46
            Nie mam zamiaru nikogo dotować!
            Ucieszyłem się tylko, że podpalają siedzibę SLD. Dla mnie siedzibę tej partii
            mogą podpalić nawet Eskimosi albo kosmici i będę się cieszył!
            • the_dzidka Re: Nie całkiem tak 11.09.03, 15:27
              > Ucieszyłem się tylko, że podpalają siedzibę SLD. Dla mnie siedzibę tej partii
              > mogą podpalić nawet Eskimosi albo kosmici i będę się cieszył!

Ale jak SLD-owcy spalą kilka igloo, to się oburzysz?
              • Gość: qwer Re: Nie całkiem tak IP: 62.233.180.* 11.09.03, 15:32
                tak
            • Gość: boczek Re: Nie całkiem tak IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 15:56
              Gość portalu: qwer napisał(a):

> Nie mam zamiaru nikogo dotować!
              > Ucieszyłem się tylko, że podpalają siedzibę SLD. Dla mnie siedzibę tej partii
              > mogą podpalić nawet Eskimosi albo kosmici i będę się cieszył!

Uważaj żeby nei podpalili twojej chaty...
              Rownie dobrze mogli podpalic siedzibe solidarnosci. Kiedys mieli dobrze, a
              teraz sie skonczyło. taka jest cena postępu technologicznego i braku
              zapotrzebowania na ten towar; życie idzie do przodu a nei stoi w miejscu.
              Predzej czy później to by sie stało.
              Dostali kupe kasy, przetracili, nieumiejętnie ją gospodarowali to sie
              skończyła... Czasy interwencji państwa sie skończyły...
              sami tego chcieliscie...
              • orientman Re: Nie całkiem tak 11.09.03, 16:41
                Gość portalu: boczek napisał(a):
                >
                > Dostali kupe kasy, przetracili, nieumiejętnie ją gospodarowali to sie
                > skończyła... Czasy interwencji państwa sie skończyły...
                > sami tego chcieliscie...

Idz i powiedz to ludziom, ktorzy nie maja za co kupic jedzenia. Idz powiedz matkom, ktore nie
                maja za co wyposazyc dzieci do szkoly. Prosze bardzo. Latwo sie mowi komu, kto nie widzial na
                wlasne oczy jak to wyglada na prawde.
                Najlepiej powiedziec 'zamknac nierentowne kopalnie i huty', ale co zrobic z tymi ludzmi? Zabic?
                Wywiezc gdzies?
                Piszesz o dotacjach, o pieniadzach. Wiesz co sie z nimi stalo? Dlatego, ze nikomu nie chcialo sie
                ruszyc dupy i zabrac sie do restrukturyzacji, to teraz wszystko upada. Pieniadze poszly na
                samochody dla prezesow, na nielimitowane komorki, na marmury w zarzadach spolek. Prosci
                robotnicy nic nie dostali. Zamydlono ludziom oczy mowiac, ze kto chcial ten dostal 50 tysiecy
                zlotych. Widzialem jak to wygladalo. A potem kopalnie szukaly tych ludzi zeby wrocili.
                Jedne kopalnie sie likwiduje, w innych nie ma kto pracowac.. Ludzi sie masowo zwalnia
                wykorzystujac kruczki prawne aby umknac przed 'zwolnieniami masowymi', bo to kosztuje
                odprawy..
                Sytuacje moze uratowac tylko powazne podejscie do roblemu, a nie podrzucanie smierdzacego
                jajka jakie sobie funduja nawzajem politycy.
                Bron Boze nie chce usprawiedliwiac tych z gornikow, ktorzy w dniu dzisiejszym popisywali sie
                aktami wandalizmu, ale do tego musialo dojsc wczesniej czy pozniej.
                Nie wolno ludziom obiecywac, a potem nie realizowac tych obietnic..
    • michael00 Re: Palą siedzibę SLD (i ludzi) 11.09.03, 16:06
      qwer777 napisał:

> Górnicy podobno podpalili siedzibę SLD w Warszawie.

A także policjanta. Banda bandytów.
      • Gość: łażej Górnicy - banda skurw... IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.84.* 11.09.03, 16:20
        Za onetem:

"Jeden z rannych funkcjonariuszy ma poszarpaną rękę, drugi - złamaną rękę po
        uderzeniu kijem, trzeci - poważnie uszkodzoną nogę. Istnieje
        prawdopodobieństwo, że policjant może ją stracić - wynika z pierwszych
        informacji policji."

Niech ich wszystkich wywalą z pracy na zbity ryj. Po tym jak zaczęli rzucać w
        poliję (w ludzi!!!!!) zapalone butelki z benzynom życzę im z całego serca
        wszystkiego najgorszego. Oby ich kopalnie padły a oni nie mieli co do ust
        włożyć.

• Gość: łażej errata IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.119.* 11.09.03, 16:22
          Oczywiście "benzyną" a nie benzynom. Błąd popełniony a afekcie.
        • orientman Re: Górnicy - banda skurw... 11.09.03, 16:47
          Gość portalu: łażej napisał(a):
          >
          > Niech ich wszystkich wywalą z pracy na zbity ryj. Po tym jak zaczęli rzucać w
          > poliję (w ludzi!!!!!) zapalone butelki z benzynom życzę im z całego serca
          > wszystkiego najgorszego. Oby ich kopalnie padły a oni nie mieli co do ust
          > włożyć.
          >
          Co Ty nie powiesz.. Masz co jesc? Dostajesz wyplate? Nie chca Ci zamknac zakladu pracy?
          Obiecywano Ci poprawe sytuacji za rok 5 lat temu? Nic z tych rzeczy? To sie ciesz. Bo oni dlatego
          sie tak zachowuja.
          Wiem, ze nic nie usprawiedliwia tak barbarzynskiego zachowania, ale spojrz najpierw z drugiej
          strony na problem. Rozwaz wszystkie za i przeciw, a dopiero pozniej wymawiaj takie kategoryczne
          slowa..
          • maclorcan Re: Górnicy - banda skurw... 11.09.03, 16:51
            Szkoda tylko, że łódzkim przemysłem nikt się nie przejmował. No ale przecież
            włókniarka nie wzięłaby kija i nie poszła demolować ministerstwa gospodarki
            więc problemu nie było...
          • zusmann Re: Górnicy - banda skursywynów! 11.09.03, 18:04
            orientman napisał:

Rozwaz wszystkie za i przeciw, a dopiero pozniej wymawiaj takie kategoryczne
            slowa..

A ja rozważyłem i uważam, że ci, którzy zaatakowali policję to banda
            skurwysynów i policja powinna do nich strzelać ostrymi nabojami. Wtedy reszta
            by się zastanowiła jakby kilku zginęło. W "Wujku" zginęło tylko 9 ponieważ
            reszta odpuściła. Oczywiście w "Wujku" strzelano bez powodu ale reakcja tłumu
            byłaby taka sama. STRACH. Policjanci nie są winni sytuacji górnictwa więc
            niech górnicy atakują polityków koalicji (bo ci mają większość i władzę
            uchwalania ustaw). A jak policja na te ataki nie zezwala (od tego jest, im
            skuteczniej tym większe brawa) to na policjanta ręki podnieść NIE WOLNO!
            • orientman Re: Górnicy - banda skursywynów! 11.09.03, 20:48
              zusmann napisał:

> orientman napisał:
              >
              > Rozwaz wszystkie za i przeciw, a dopiero pozniej wymawiaj takie
              kategoryczne
              > slowa..
              >
              >
              > A ja rozważyłem i uważam, że ci, którzy zaatakowali policję to
              banda
              > skurwysynów i policja powinna do nich strzelać ostrymi nabojami.
              Wtedy reszta
              > by się zastanowiła jakby kilku zginęło. W "Wujku" zginęło tylko 9
              ponieważ
              > reszta odpuściła. Oczywiście w "Wujku" strzelano bez powodu ale
              reakcja tłumu
              > byłaby taka sama. STRACH.

Przepraszam Cie Misiu, ale Ty chyba nie wiesz co piszesz. Za takie
              slowa, to na Slasku bys tak oberwal, ze wiecej bys nie wstal.
              Czy Ty wiesz co sie wydarzylo na 'Wujku'? Czy masz pojecie
              dlaczego? Z tego co wypisujesz, to raczej nie masz, bo jakbys mial,
              to w zyciu bys tego nie napisal..

> Policjanci nie są winni sytuacji górnictwa więc
              > niech górnicy atakują polityków koalicji (bo ci mają większość i
              władzę
              > uchwalania ustaw). A jak policja na te ataki nie zezwala (od tego
              jest, im
              > skuteczniej tym większe brawa) to na policjanta ręki podnieść NIE
              WOLNO!

Aha.. Wiec jak Policja bije ludzi, to Policja jest BE, ale jak Policje,
              ktora bronila dostepu do siedziby politykow, sie bije, to juz Policja
              jest biedna i nie wolno tego robic. No tak. Mentalnosc Kalego dalej
              pokutuje wsrod ludzi..
              • zusmann Orientman = orientacja na mężczyzn? 11.09.03, 21:12
                orientman napisał:

> > orientman napisał:

> Przepraszam Cie Misiu, ale Ty chyba nie wiesz co piszesz. Za takie
                > slowa, to na Slasku bys tak oberwal, ze wiecej bys nie wstal.
                > Czy Ty wiesz co sie wydarzylo na 'Wujku'? Czy masz pojecie
                > dlaczego? Z tego co wypisujesz, to raczej nie masz, bo jakbys mial,
                > to w zyciu bys tego nie napisal..
                >

Nie mów do mnie Misiu, bo pomyślę, że wolisz chłopców (a ja chłopcem już nie
                jestem więc nic Ci po mnie). Jeślibyś zrozumiał to co napisałem zauważyłbyś,
                że jestem PRZECIW tamtym wydarzeniom ale użyłem ich dla przykładu zachowań
                agresywny tłum kontra uzbrojone jednostki porządkowe. Wszystko jedno kto miał
                wtedy rację - reakcja była taka jak chciał rząd więc i teraz użyłbym kul na
                tych AGRESYWNYCH BANDYTÓW zanim dojdzie do MORDERSTWA policjanta. Można
                strzelać w nogi, prawda?

> > Policjanci nie są winni sytuacji górnictwa więc niech górnicy atakują
                polityków koalicji (bo ci mają większość i władzę uchwalania ustaw). A jak
                policja na te ataki nie zezwala (od tego jest, im skuteczniej tym większe
                brawa) to na policjanta ręki podnieść NIE WOLNO!

> Aha.. Wiec jak Policja bije ludzi, to Policja jest BE, ale jak Policje,
                > ktora bronila dostepu do siedziby politykow, sie bije, to juz Policja
                > jest biedna i nie wolno tego robic. No tak. Mentalnosc Kalego dalej
                > pokutuje wsrod ludzi..

Oczywiście, że policji broniącej obiektów państwowych i "ważnych" osób NIE
                WOLNO tknąć! Tak samo jak i NIE WOLNO tknąć policjanta niełamiącego prawa i
                wykonującego swoje obowiązki w każdy inny sposób! (nie mówię tu o policjantach-
                pijakach, którzy awanturują się po służbie czy rozbijają auta). A policja
                bijąca ludzi NIE JEST BE! Tego nie napisałem! Policja jest od tego, żeby bić
                ludzi, którzy ją do tego zmusili. W granicach prawa, co w 99,9% policja czyni.
                • orientman Re: Orientman = orientacja na mężczyzn? 11.09.03, 21:47
                  zusmann napisał:
                  >
                  > Nie mów do mnie Misiu, bo pomyślę, że wolisz chłopców (a ja chłopcem już nie
                  > jestem więc nic Ci po mnie).

Nie martw sie, nie lubie chlopcow :)

> Jeślibyś zrozumiał to co napisałem zauważyłbyś,
                  > że jestem PRZECIW tamtym wydarzeniom ale użyłem ich dla przykładu zachowań
                  > agresywny tłum kontra uzbrojone jednostki porządkowe. Wszystko jedno kto miał
                  > wtedy rację - reakcja była taka jak chciał rząd więc i teraz użyłbym kul na
                  > tych AGRESYWNYCH BANDYTÓW zanim dojdzie do MORDERSTWA policjanta. Można
                  > strzelać w nogi, prawda?

Do ludzi NIE wolno strzelac. Nalezy uzywac srodkow przymusu bezposredniego adekwatnego do
                  zaistnialej sytuacji.
                  >
                  > Oczywiście, że policji broniącej obiektów państwowych i "ważnych" osób NIE
                  > WOLNO tknąć! Tak samo jak i NIE WOLNO tknąć policjanta niełamiącego prawa i
                  > wykonującego swoje obowiązki w każdy inny sposób! (nie mówię tu o policjantach-
                  > pijakach, którzy awanturują się po służbie czy rozbijają auta). A policja
                  > bijąca ludzi NIE JEST BE! Tego nie napisałem! Policja jest od tego, żeby bić
                  > ludzi, którzy ją do tego zmusili. W granicach prawa, co w 99,9% policja czyni.

Hmm.. To jak maja gornicy-bandyci bic politykow jesli ochrania ich Policja? Maja poprosic o
                  przesuniecie sie na bok?
                  Nie wkladam Ci w usta slow, ktorych nie powiedziales, ale ogolnie widze, ze do Policji sie
                  podchodzi z mentalnoscia Kalego, a to nie ma wiekszego sensu, prawda?

Chcialbym jeszcze dodac, ze oprocz policjantow-pijakow, policjantow-piratow drogowych sa
                  jeszcze policjanci-gwalciciele, a takze policjanci-bandyci.
                  • zusmann Re: Orientman = orientacja na mężczyzn? 11.09.03, 22:06
                    orientman napisał:

> Nie martw sie, nie lubie chlopcow :)

No to teraz się martwię, że jednak lubisz mężczyzn... ;-)

> Do ludzi NIE wolno strzelac. Nalezy uzywac srodkow przymusu bezposredniego
                    adekwatnego do zaistnialej sytuacji.

Oczywiście że wolno! Gwarantuje to nam ustawa o policji a także masa przepisów
                    wojskowych. WOLNO w granicach prawa! Górnicy to prawo złamali i nie ponieśli
                    konsekwencji. To, że ich nie ponieśli jest ZŁAMANIEM PRAWA przez policję!
                    Policja jest od tego, żeby chronić i żeby odpowiadać siłą na przemoc.

>Hmm.. To jak mają gornicy-bandyci bic politykow jesli ochrania ich Policja?
                    Maja poprosic o przesuniecie sie na bok? Nie wkladam Ci w usta slow, ktorych
                    nie powiedziales, ale ogolnie widze, ze do Policji sie podchodzi z
                    mentalnoscia Kalego, a to nie ma wiekszego sensu, prawda? Chcialbym jeszcze
                    dodac, ze oprocz policjantow-pijakow, policjantow-piratow drogowych sa jeszcze
                    policjanci-gwalciciele, a takze policjanci-bandyci.

Górnicy mogą atakować budynki rządu i partii co robią. Za to mają ich prawo
                    ścigać policjanci. A jak widzieliśmy wcale nie ścigali tylko pozwolili na
                    wandalizm. Górnicy nie mają natomiast prawa (nawet moralnego) na atakowanie
                    CZYNNE polityków jacy by oni nie byli. Mogą ich zawsze nie wybrać albo
                    odwołać. A z tymi policjantami to oczywiście prawda, wszędzie są "czarne
                    owce". Tylko ilu policjantów jest przestępcami a ilu górników? Myślisz, że
                    mniej górników się awanturuje po pijaku? Hehe....
                    • orientman Re: Orientman = orientacja na mężczyzn? 14.09.03, 11:36
                      zusmann napisał:
                      >
                      > No to teraz się martwię, że jednak lubisz mężczyzn... ;-)
                      >
                      Nie martw sie.. Sa inne opcje ;)
                      >
                      > Oczywiście że wolno! Gwarantuje to nam ustawa o policji a także masa przepisów
                      > wojskowych. WOLNO w granicach prawa! Górnicy to prawo złamali i nie ponieśli
                      > konsekwencji. To, że ich nie ponieśli jest ZŁAMANIEM PRAWA przez policję!
                      > Policja jest od tego, żeby chronić i żeby odpowiadać siłą na przemoc.
                      >
                      > Górnicy mogą atakować budynki rządu i partii co robią. Za to mają ich prawo
                      > ścigać policjanci. A jak widzieliśmy wcale nie ścigali tylko pozwolili na
                      > wandalizm. Górnicy nie mają natomiast prawa (nawet moralnego) na atakowanie
                      > CZYNNE polityków jacy by oni nie byli. Mogą ich zawsze nie wybrać albo
                      > odwołać. A z tymi policjantami to oczywiście prawda, wszędzie są "czarne
                      > owce". Tylko ilu policjantów jest przestępcami a ilu górników? Myślisz, że
                      > mniej górników się awanturuje po pijaku? Hehe....

Tja.. Sam widzisz, ze w tym kraju kazdy stosuje prawo tak, jak mu wygodnie. Tyczy sie to
                      przewaznie politykow, a takze i policjantow.
                      Pare dni po wydarzeniach widzimy, ze wsrod nabardziej agresywnych bandytow byli jacys ludzie 'z
                      zewnatrz' (Stoleczne wydanie GW z wczoraj). Nie dalo sie opanowac tego tlumu gdzie znalezli sie
                      ludzie, ktorzy z gory zakladali, iz tak zakonczy sie ta manifestacja..
                      Jesli chodzi o wymiane politykow, to zapewne dobrze wiesz, ze dopoki nie zmieni sie w Polsce
                      ordynacja wyborcza, to dalej bedziemy mieli wybor pomiedzy waska grupka kolesu, ktorych
                      jedynym dzialaniem jest wpychanie sie nawzajem na stolki.
                      Patrze na to wszystko i smutne to.. Zyjemy w naprawde ladnym kraju, tylko ludzie jacys dziwni.
                      Zachowuja sie jakby nie zalezalo im na Polsce :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka