Dodaj do ulubionych

Dziennik Jódzki judzi na Kropiwnickiego !

IP: 213.17.234.* 12.09.03, 18:00
www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/299304.html
Polecieli za 30 tysięcy

Piątek, 12 września 2003r.

Wiadomo już, co prezydent Łodzi robił w Austin i Waszyngtonie. Dokładny koszt
wyprawy łódzkiej delegacji do USA i Kanady poznamy dopiero po jej powrocie. W
Toronto Jerzy Kropiwnicki spotkał się z inwestorami. W Austin odwiedził
inkubator technologii tamtejszego uniwersytetu. W Teksańskiej Agencji Rozwoju
zachęcał przedstawicieli amerykańskich firm do inwestowania w Łódzkiej
Specjalnej Strefie Ekonomicznej. Podczas pobytu w Waszyngtonie Jerzy
Kropiwnicki spotkał się z rabinem Andrew Bakerem. Tematem rozmowy były
przyszłoroczne obchody 60. rocznicy zagłady łódzkiego getta.

- Koszt przelotu łódzkiej delegacji wynosi 30,5 tysiąca złotych. Pozostałe
koszty, w tym rachunki za hotele, będziemy znali po powrocie delegacji -
powiedział Kajus Augustyniak, rzecznik prezydenta. Jak się wczoraj
dowiedzieliśmy w biurze prasowym, koszt biletów lotniczych dla samego
prezydenta opiewa na 12.100 zł.

Obserwuj wątek
    • adamco Re: Dziennik Jódzki judzi na Kropiwnickiego ! 12.09.03, 18:21
      Czy uważasz że prasa nie ma prawa powiedzieć jak "oszczędny" jest nasz
      prezydenciunie Jerzy Kropiwnicki I ? Wiem że do USA można dolecieć za 1/3 tej
      sumy i to wcale nie Air Białoruś tylko porządnymi liniami. Skoro władze kilku
      państ w Europie potrafiły nakazać swoim urzędnikom latać jak najtaniej - to nasz
      prezydent też nie musi swoich szanownych 4 liter sadzać w klasie business.
      • ob.serwator Frequent Flyer 15.09.03, 22:02
        > Czy uważasz że prasa nie ma prawa powiedzieć jak "oszczędny" jest nasz
        > prezydenciunie Jerzy Kropiwnicki I ? Wiem że do USA można dolecieć za 1/3 tej
        > sumy i to wcale nie Air Białoruś tylko porządnymi liniami. Skoro władze kilku
        > państ w Europie potrafiły nakazać swoim urzędnikom latać jak najtaniej - to
        nas
        > z
        > prezydent też nie musi swoich szanownych 4 liter sadzać w klasie business.

Ale to tak jest - gdzie największa bieda tam władza najbardziek stara się
        pokazać, że tak nie jest, więc lata i to nie najtaniej... A co! stać go (za
        pieniądze podatnika).
        A swoją drogą Kropaszenko też człowiek. Jemu też wolno zbierać punkty "Frequent
        Flyera" w pewnej linii lotniczej... Potem będzie latał za darmo (jak straci
        stołek).
    • zamek Re: Dziennik Jódzki judzi na Kropiwnickiego ! 13.09.03, 03:14
      Adamczyk, zajmij ty się swoimi ziomalami, którzy to pjechali po Warszawie niczym
      koledzy po fachu z doliny Jiu po Bukareszcie. A od Łodzi ty się raz na zawsze
      odpiernicz.
      Jak tam kasztanowce? Już je dobiłeś czy jeszcze podsychają ci pod domem?
      • lugal Re: Dziennik Jódzki judzi na Kropiwnickiego ! 13.09.03, 08:59
        Ja tylko mam nadzieję że nasz nowy Tony Halik - czyli jurek wędrowniczek
        kropaszenko po przyjeździe do Łodzi wyda książkę podróżniczą o swoich wojażach
        do innych państw, ze swoimi zdjęciami.Dzięki temu uzyskamy wspaniałą pozycję
        literacką, a poza tym możemy być dumni - bo sfinansowaliśmy te podróże. Dlatego
        na początku książki - albumu powinno być podziękowanie: "Serdeczne
        podziękowanie dla podatników z Łodzi, dzięki którym odbyłem te wszystkie
        podróże na ich koszt. Bóg zapłać!"
    • amrita Re: Dziennik Jódzki judzi na Kropiwnickiego ! 13.09.03, 19:14
      przypominam że poprzednie władze zorganizowały wyjazd na Cypr w celu nauki na
      temat odsalania wody morskiej i czegos o drewnie!!!!!!
      • loel Re: Dziennik Jódzki judzi na Kropiwnickiego ! 13.09.03, 23:00
        to byli ludzie z funduszu ochrony środowiska podległego władzom wojewódzkim
        • Gość: amrita Re: Dziennik Jódzki judzi na Kropiwnickiego ! IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 15.09.03, 18:31
          jasne
          masz racje
          i dlatego mogą ,
          wręcz powinni urządzać wycieczki na Cypr
    • gray Re: Dziennik Jódzki judzi na Kropiwnickiego ! 13.09.03, 19:23
      ja ponownie widzę jedynie rzetelny artykuł.
    • vladip dedykuję Kamieniowi .. do przemyśleń 13.09.03, 20:16
      wypowiedź Donalda Tuska z PO [nie jest to cytat ale tak zapamietałem tą wypowiedź]
      nie może być tak że jeżeli wolna i niezależna prasa atakuje SLD to jest to
      słuszne a jeżeli pisze o naszej partii to są to wymyslone przez nią prowokacje
      [...] dlatego postaramy się jak najszybciej i najdokładniej wyjasnić sprawę
      • Gość: Kamień Re: dedykuję Kamieniowi .. do przemyśleń IP: 213.17.234.* 15.09.03, 18:26
        Nawet nie wiesz, jak media Tobą manipulują i tylko o to mi chodzi pisząc ten
        wątek. Nie czujesz manipulacji? Nie bądź naiwny! Pisanie o kosztach podróży za
        granicę głowy milionowego miasta to przypieprzanie się. Tak jak pisali
        o "fotelu prezydenckim"
        Wiedz jedno, a jest to PEWNE, że media łodzkie prowadzą grę polityczną
        przeciwko Kropiwnickiemu. A powinny być wolne od emocji, bezstronne politycznie
        i przekazywać suche fakty. Czy nie??? Sterowanie Twoim umysłem, mając
        najsilniejszą broń w Polsce (czwarta władza) to zwykłe chamstwo, które powinno
        zostać w przyszłości rozliczone na sali sądowej. Powinien się trafić jeden
        uczciwy, który udowodni dla przykładu redaktorowi naczelnemu Expresu
        Ilustrowanego, że manipuluje, i wsadzić gnoja do ciupy.
        • barracuda7110 Re: dedykuję Kamieniowi .. do przemyśleń 15.09.03, 19:51
          Gość portalu: Kamień napisał(a):

> Nawet nie wiesz, jak media Tobą manipulują i tylko o to mi chodzi pisząc ten
          > wątek. Nie czujesz manipulacji? Nie bądź naiwny! Pisanie o kosztach podróży
          za
          > granicę głowy milionowego miasta to przypieprzanie się. Tak jak pisali
          > o "fotelu prezydenckim"
          > Wiedz jedno, a jest to PEWNE, że media łodzkie prowadzą grę polityczną
          > przeciwko Kropiwnickiemu. A powinny być wolne od emocji, bezstronne
          politycznie
          >
          > i przekazywać suche fakty. Czy nie??? Sterowanie Twoim umysłem, mając
          > najsilniejszą broń w Polsce (czwarta władza) to zwykłe chamstwo, które
          powinno
          > zostać w przyszłości rozliczone na sali sądowej. Powinien się trafić jeden
          > uczciwy, który udowodni dla przykładu redaktorowi naczelnemu Expresu
          > Ilustrowanego, że manipuluje, i wsadzić gnoja do ciupy.

wiesz, że ciężko się żyje posługując się spiskową teorią dziejów?? niedługo
          będziesz bał się napić wody z kranu bo pewnie Ci cholerni komuniści sypneli
          czegoś do niej i padniesz otruty... :PPPP
        • vladip Re: dedykuję Kamieniowi .. do przemyśleń 15.09.03, 20:46
          zupełnie nie zrozumiałeś o co mi chodzi...
          z wolnymi media z definicji mogą pisać co chcą i o czym chcą
          jezeli piszą nieprawdę to mozna oddać sprawę do sądu
          natomiast nie ma co się na nie obrażać że piszą.. od tego własnie są.. a prasa i
          tak u nas jest całkiem łagodna, a przed posądzeniami mediów mozna bronić się
          tyklo w jeden sposób.. jak największą otwartością - może biuro prasowe powinno
          poprostu upublicznić te dane na temat kosztów i wtedy każdy by ocenił czy to
          dużo czy mało.
          ostatecznie prezydent miasta ma służyć jego mieszkańcom i funkcja ta z definicji
          nie powinna mieć nic do ukrycia, szczególnie że został wybrany w wolnych wyborach
          a co do spisków... może już czas przestać się w nie bawić i zacząć budować
          normalne, nudne, demokratyczne państwo?
    • Gość: barnaba Re: Dziennik Jódzki judzi na Kropiwnickiego ! IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 13.09.03, 20:32
      Adamczyk, ty chyba w jakimś przetargu startujesz...

BTW: po twoich listach widzę, że wazelina potaniała
      • lugal Re: Dziennik judzi na Kropiwnickiego ! 15.09.03, 21:24
        Pan kropaszenko jest najczęściej podróżującym prezydentem Miasta Łodzi. To jest
        suchy fakt. I jeśli podróże jego nie przynoszą korzyści (tzn. bilans kosztów
        przychodów - zysków dla Miasta do kosztów wyjazdów nie jest większy niż 1) to
        należy kropę pociągnąc do odpowiedzialności.
        • Gość: Kamień ŁÓDŹ SIĘ ŁUDZI IP: 213.17.234.* 16.09.03, 14:40
          Zrozum głupku że mówisz o kosztach równych jednej setnej promila budżetu miasta
          podczas gdy komunistyczna władza do tej pory pożarła setki milionów, które TY
          będziesz musiał odpracować. TY I TWOJA RODZINA.
          I nie łudź się, że banki komercyjne podarują Łodzi zaciągnięte kredyty lub
          odsetki. Nie łudź się, że straty finansowej nie będzie trzeba odrobić.
          Na razie Łódź ma stratę komunistyczną, wynoszącą na dzień objęcia władzy przez
          Kropiwnickiego 600 milionów złotych. Teraz odnieś te 30 tys. wydane na podróże
          do tych 600 milionów, które teraz pewnie narosły do miliarda.
          Czy nie jesteś idiotą, Panie Lugal?
          Ta wasza ŁÓDZKA UŁUDA kiedyś wyjdzie wam łodzianom bokami
          Czytajcie dalej te czerwone szmatławce, a daleko zajdziecie
        • Gość: Kamień ŁÓDŹ SIĘ ŁUDZI IP: 213.17.234.* 16.09.03, 14:41
          Zrozum głpku że mówisz o kosztach równych jednej setnej promila budżetu miasta
          podczas gdy komunistyczna władza do tej pory pożarła setki milionów, które TY
          będziesz musiał odpracować. TY I TWOJA RODZINA.
          I nie łudź się, że banki komercyjne podarują Łodzi zaciągnięte kredyty lub
          odsetki. Nie łudź się, że straty finansowej nie będzie trzeba odrobić.
          Na razie Łódź ma stratę komunistyczną, wynoszącą na dzień objęcia władzy przez
          Kropiwnickiego 600 milionów złotych. Teraz odnieś te 30 tys. wydane na podróże
          do tych 600 milionów, które teraz pewnie narosły do miliarda.
          Czy nie jesteś idiotą, Panie Lugal?
          Ta wasza ŁÓDZKA UŁUDA kiedyś wyjdzie wam łodzianom bokami
          Czytajcie dalej te czerwone szmatławce, a daleko zajdziecie
    • Gość: Kamień Przyp..dalania się ciąg dalszy IP: 213.17.234.* 16.09.03, 14:29
      Ale karty odkryte!
      To robota SLD

Wysokie loty Kropiwnickiego

Wtorek, 16 września 2003r.

Jerzy Kropiwnicki mógłby kupić dobrej klasy auto za pieniądze wydane na
      lotnicze podróże - twierdzi opozycja, wytykając prezydentowi Łodzi wysokie
      koszty zagranicznych wojaży.

- Poprosiłam o podanie kosztów biletów trzech podróży, które odbył w ostatnim
      miesiącu. Okazało się, że podróż do Düsseldorfu kosztowała 4,7 tys. zł, do
      Odessy prawie 3 tys. zł, a do Chicago - 7,4 tys. Uważam, że przy takiej biedzie
      w mieście to nadużycie władzy - mówi Małgorzata Niewiadomska-Cudak, radna SLD.

Okazuje się, że prezydent mógłby podróżować taniej, gdyby podróż objęła
      weekend. Np. lot do Düsseldorfu w tygodniu kosztuje prawie cztery razy więcej
      niż podczas weekendu. Kropiwnicki przebywał za zachodnią granicą w czwartek i
      piątek. Koszt jego przelotu dodatkowo zwiększył fakt, że przylatywał na inne
      lotnisko, a odlatywał z innego (Düsseldorf i Kolonię dzieli 60 km). Lot do
      Odessy w tygodniu kosztuje 2,7 tys. zł, natomiast z weekendem niewiele ponad 1
      tys. zł. Kropiwnicki był tam od poniedziałku do środy.

Czy prezydent Łodzi nie mógłby tak zaplanować swoich wojaży, aby mniej płacić
      za przelot?

- Wyjazdy zagraniczne prezydenta odbywają się zwykle na zaproszenie. To strona
      zapraszająca ustala terminy wizyt i wyznacza spotkania - tłumaczy Kajus
      Augustyniak, rzecznik prezydenta.

Według Iwony Bartosik (SLD), wiceprzewodniczącej Rady Miejskiej, prezydent już
      dawno "przelatał" samochód, który sprzedał na licytacji za 94 tys. zł. - Jerzy
      Kropiwnicki wydaje pieniądze na wojaże, a nie znalazł w budżecie miasta 40 tys.
      zł na dofinansowanie filmu o Leonie Niemczyku, który obchodzi właśnie 50.
      rocznicę pracy artystycznej - komentuje Bartosik.

Jana Liberę, radnego LPR, oburzają takie komentarze. - Prezydent nie jeździ dla
      przyjemności. Z pozycji bezrobotnego koszty wyjazdów są niewyobrażalne, ale
      patrząc szerzej, mogą przecież zaowocować inwestycjami.

Od początku kadencji Kropiwnicki był już za granicą 11 razy, najwięcej spośród
      dotychczasowych prezydentów Łodzi. Właśnie gości w Stanach Zjednoczonych.

(k, pi) - Dziennik Łódzki
      • geograf Re: Przyp..dalania się ciąg dalszy 16.09.03, 15:48
        jakiego SLD?
        Żydomasonów z pedałami w kieszeni!
        Wszak nie raz już Kropiwnicki wygłaszał swe mądrości na antenie Radia M.
        To na pewno ich zemsta..mówię Ci...

a na serio:

kim spotkał się prezydent Kropiwnicki

Wtorek, 16 września 2003r.

Jerzy Kropiwnicki spotkał się 11 września w Toronto z przedstawicielami Lodzer
        Central Holocaust Congregation - stowarzyszenia ocalałych z holocaustu łodzian.
        Spotkanie było poświęcone przyszłorocznym obchodom 60. rocznicy zagłady
        łódzkiego getta.

Prezydenta Łodzi gościł także Bernie Farber, dyrektor regionalnego oddziału
        Kongresu Żydowskiego w Toronto, który przyjął zaproszenie do udziału w komitecie
        honorowym łódzkich obchodów.

12 września prezydent Łodzi wygłosił na Uniwersytecie Katolickim Villanowa
        wykład poświęcony sytuacji polityczno-ekonomicznej w Polsce. Później doszło do
        spotkania z grupą trzydziestu Polaków - inżynierów, ekonomistów i lekarzy z tzw.
        nowej emigracji.

14 września Jerzy Kropiwnicki spotkał się w Waszyngtonie z Polonią i Sławomirem
        Cytryckim, ambasadorem Polski w USA.

Czy to też uważasz za spisek? Szczerą, normalną informację, jakiej na stronach
        UMŁ nie ugościsz?
        • lugal Re: Przyp..dalania się ciąg dalszy 16.09.03, 19:31
          Weź sobie Kamieniu, (ksenofobie) przywiąż kamień do szyji i pogrąż się w
          odmętach rzeki Ner, razem ze swoim idolem kropaszenką. Najpierw zastanów się co
          piszesz, policz do 1000 i dopiero pisz to na Forum. Sam widzisz że jesteś w
          zdecydowanej opozycji, broniąc człowieka, który jest bez honoru i uczciwości. A
          może jesteś skoligacony z imć panem prezydentem i dlatego tak żarliwie bronisz
          jego tyłka? A może bronisz jego tyłka z innych powodów? Nie przejmuj się ja nic
          nie mam do gejów - jestem tolerancyjny i się nie mieszam do twoich spraw męsko -
          męskich ;)
          Pozdrawiam
          • Gość: Kamień Re: Przyp..dalania się ciąg dalszy IP: 213.17.234.* 17.09.03, 11:24
            Dla ciebie uczciwi sa ci epokowi oszuści z SLD? Miller, Kwaśniewski, Kaczmarek.
            Może jeszcze dinozaur Rakowski do kompletu?
            Lokalnie dla ciebie uczciwy był Jagiełło? A teraz nowi kandydaci do łódzkich
            władz, jak Zdzisława Janowska?
            • zamek Re: Przyp..dalania się ciąg dalszy 17.09.03, 11:37
              Adamczyk, oczywiście w twoim przeraźliwie prosto poukładanej rzeczywistości
              wszystko jest jasne. Skoro dla kogoś nieuczciwy jest Kropiwnicki, to znaczy, że
              Moczar jest wzorem cnót wszelakich.
              Nie wiem, jak dla kolegi Lugala, ale dla mnie nieuczciwi są ci, których się
              przyłapało na kłamstwie - tak, jak np. Jagiełłę, Kwaśniewskiego i
              Kropiwnickiego. Co do innych - nie wiem, czy są uczciwi czy nie. Miałeś chyba
              troszkę do czynienia z sądami w tym kraju i słyszałeś pewnie o domniemaniu
              niewinności. Ja je właśnie stosuję. Jest jeszcze kwestia skruchy. Jeżeli ktoś
              umie przyznać się do kłamstwa i żałuje go, to jednak ma w sobie choć trochę
              morale. Kropiwnicki nie ma w sobie skruchy za grosz. Chyba pamiętasz, co mówił w
              kwiestii swojego przejechania się pseudotramwajem po Piotrkowskiej, podczas gdy
              Augustyniak bredził, że jego szef jest właśnie w Stanach.
              To tyle ode mnie. Co ty na to?
              PS. Jak tam kasztanowce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka