mordomoja 27.05.08, 20:14 Ciekawe - kanał La Manche metodą odkrywkową? Szkoda, że mój geograf że szkoły tego nie doczekał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czytaj uważnie bezodkrywkową, głąbie IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.08, 21:41 ty debilu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koksik Re: bezodkrywkową, głąbie IP: *.toya.net.pl 27.05.08, 21:44 no wlasnie! Kanal powstal metoda bezodkrywkowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sliwus Re: bezodkrywkową, głąbie IP: 212.191.172.* 27.05.08, 22:17 Tą metodą to mógł powstać co najwyżej tunel pod Kanałem La Manche bo sam kanał powstał pewnie w momencie rozpadu kontynentów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: bezodkrywkową, głąbie IP: *.cust.tele2.pl 27.05.08, 22:50 Wszyscy tkwicie w mylnym błędzie. Kanał powstał metodą ODKRYWKOWĄ i wykopali go Anglicy, żeby Francuzom było trudniej się do nich dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leeloup Re: Deszczówka jak kanał La Manche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 22:48 a ten fotel w tle :))))))??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Deszczówka jak kanał La Manche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 09:41 "Miasto zdecydowało się na wykonanie prac techniką mikrotunelingu. Wszystkie roboty wykonywane są pod ziemią. Maszyna drąży tunel za pomocą specjalnego wiertła. - Jest to bardzo kosztowna metoda. Zdecydowaliśmy się na nią, by nie paraliżować ruchu na tak ważnych trasach jak al. Włókniarzy, która jest drogą krajową - mówi Włodzimierz Tomaszewski, wiceprezydent miasta. - Czasami warto zapłacić więcej, żeby nie korkować miasta." raczej nie zależy im na nie paraliżowaniu miasta, ale ciekawy jestem jakby się wytłumaczyli z rozkopania dopiero co wyremontowanej Al. Włókniarzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomKs Deszczówka jak kanał La Manche IP: *.tktelekom.pl 28.05.08, 09:47 To kanał La Manche powstał metodą bezodkrywkową? Czyli, że jest pod ziemią? Rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
geoekolog Deszczówka jak kanał La Manche 28.05.08, 10:47 Zakładam, że chodziło jednak o Eurotunel. Nazwę rzeki Karolewki też możnaby chyba odmienić :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczort Deszczówka jak kanał La Manche IP: *.4web.pl 28.05.08, 11:56 Szanowny Panie Readktorze! Zwracam się z uprzejmym pytaniem: Kto Pańskim zdaniem budował kanał La Manche? Bo mnie (jeszcze za komuny uczyli), że jest naturalny, ale może coś się od tego czasu zmieniło a ja nie zauważyłem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daro1101 Deszczówka jak kanał La Manche 29.05.08, 01:52 Normalnie "pompa" jak za Gierka.... To powinno być wykonane dekadę temu! A teraz wielkie odkrycie.... Ręce opadają......"urzędnicy nagradzają się za to że w ogóle przychodzą do pracy" Odpowiedz Link Zgłoś