Dodaj do ulubionych

Deszczówka jak kanał La Manche

27.05.08, 20:14
Ciekawe - kanał La Manche metodą odkrywkową? Szkoda, że mój geograf że szkoły tego nie doczekał.
Obserwuj wątek
    • Gość: czytaj uważnie bezodkrywkową, głąbie IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.08, 21:41
      ty debilu
      • Gość: koksik Re: bezodkrywkową, głąbie IP: *.toya.net.pl 27.05.08, 21:44
        no wlasnie!
        Kanal powstal metoda bezodkrywkowa!
        • Gość: Sliwus Re: bezodkrywkową, głąbie IP: 212.191.172.* 27.05.08, 22:17
          Tą metodą to mógł powstać co najwyżej tunel pod Kanałem La Manche bo
          sam kanał powstał pewnie w momencie rozpadu kontynentów :)
        • Gość: M Re: bezodkrywkową, głąbie IP: *.cust.tele2.pl 27.05.08, 22:50
          Wszyscy tkwicie w mylnym błędzie. Kanał powstał metodą ODKRYWKOWĄ i wykopali go
          Anglicy, żeby Francuzom było trudniej się do nich dostać.
    • Gość: leeloup Re: Deszczówka jak kanał La Manche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 22:48
      a ten fotel w tle :))))))???
    • Gość: xxx Deszczówka jak kanał La Manche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 09:41
      "Miasto zdecydowało się na wykonanie prac techniką mikrotunelingu. Wszystkie
      roboty wykonywane są pod ziemią. Maszyna drąży tunel za pomocą specjalnego
      wiertła. - Jest to bardzo kosztowna metoda. Zdecydowaliśmy się na nią, by nie
      paraliżować ruchu na tak ważnych trasach jak al. Włókniarzy, która jest drogą
      krajową - mówi Włodzimierz Tomaszewski, wiceprezydent miasta. - Czasami warto
      zapłacić więcej, żeby nie korkować miasta."

raczej nie zależy im na nie paraliżowaniu miasta, ale ciekawy jestem jakby się
      wytłumaczyli z rozkopania dopiero co wyremontowanej Al. Włókniarzy :)
    • Gość: TomKs Deszczówka jak kanał La Manche IP: *.tktelekom.pl 28.05.08, 09:47
      To kanał La Manche powstał metodą bezodkrywkową? Czyli, że jest pod ziemią? Rewelacja.
    • geoekolog Deszczówka jak kanał La Manche 28.05.08, 10:47
      Zakładam, że chodziło jednak o Eurotunel.
      Nazwę rzeki Karolewki też możnaby chyba odmienić :|
    • Gość: kaczort Deszczówka jak kanał La Manche IP: *.4web.pl 28.05.08, 11:56

Szanowny Panie Readktorze!

Zwracam się z uprzejmym pytaniem: Kto Pańskim zdaniem budował kanał
      La Manche?
      Bo mnie (jeszcze za komuny uczyli), że jest naturalny, ale może coś
      się od tego czasu zmieniło a ja nie zauważyłem?

Pozdrawiam
    • daro1101 Deszczówka jak kanał La Manche 29.05.08, 01:52
      Normalnie "pompa" jak za Gierka.... To powinno być wykonane dekadę temu! A teraz
      wielkie odkrycie.... Ręce opadają......"urzędnicy nagradzają się za to że w
      ogóle przychodzą do pracy"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka