IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.08, 17:07
Co sądzicie o XXXI LO? Czy warto się tam wybrać, jeśli tak to
dlaczego? Na jakim poziomie są poszczególne przedmioty? Szczególnie
mi zależy na informacji o fizyce, biologii, chemii, historii i
informatyce :) Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • maxxman Re: XXXI LO 11.06.08, 21:42
      Jedna z zajebistszych szkół w mieście, zarówno pod względem poziomu nauczania
      jak i ATMOSFERY. XXXI LO słynie głównie z przedmiotów ścisłych - nie znam
      najnowszych statystyk, ale kilka lat temu większość uczniów zdających matmę na
      maturze dostawało 5 lub 6. Szkoda tylko, że szkoła położona jest daleko od
      centrum, ale naprawdę warto dla niej podojeżdżać przez te trzy latka nawet ze
      Zgierza.

TC,
      mx
      • Gość: były Re: XXXI LO IP: *.chello.pl 23.06.08, 23:11
        Maxxman, wystarczą 3 lata, by zmienili się całkiem uczniowie, wystarczy, że odejdzie kilku nauczycieli i szkoła naprawdę się zmienia, niekoniecznie na lepsze.
    • Gość: michał Re: XXXI LO IP: *.toya.net.pl 19.06.08, 17:15
      nie warto tam iść bo dzieją się cuda na patyku, lepiej oszczędzić swoje zdrowie
      psychiczne a i poziom nauczania nie jest zadawalający
      • Gość: gość Re: XXXI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 13:06
        Albo nie wiesz, co piszesz, albo tam Ci nie wyszło. Szkoła jest
        super, ale nie każdy może do niej chodzić!
        • Gość: michał Re: XXXI LO IP: *.toya.net.pl 20.06.08, 18:07
          czyli kto może do niej chodzić?
          • Gość: dzulita Re: XXXI LO IP: *.244.rev.vline.pl 22.06.08, 17:19
            myślę,że jest to szkoła dla osób ambitnych...które chcąc coś osiągnąć dążą do
            tego...
            bo pomimo że nauczyciele[nie wszyscy...ale większość] dobrze uczą to do
            sprawdzianu trzeba jednak się pouczyć żeby mieć 4...
            były przypadki,że ludzie odchodzili z tego LO właśnie z powodu zbyt wysokiego
            poziomu nauczania tj. chyba właśnie dużego tempa "pracy" i wymagań,które,jak
            wiadomo w gimazjach nie są zbytnio wygórowane...
            Co do samego poziomu konkretnych przedmiotów...
            zleży o od profilu klasy,do której chodzisz,mianowicie jeśli jesteś w
            matfizie...raczej biologii czy chemii się nie nauczysz,tzn.tak są dobrani
            nauczyciele,że najlepsi ze swojego przedmiotu uczą klasy o profilu z
            rozszerzeniem tego właśnie przedmiotu...
            Ogólnie matma na wysokim poziomie...na kogo by się nie trafiło,
            fizyka również,chociaż na początku wydaje się,że jest za trudno..i za
            szybko,biologia-w biochemie na dobrym poziomie,w innych-chyba raczej
            średni...tak też jest z chemią czy geografią...
            na historii w sumie się zdziwiłam,ponieważ omawiana jest dość
            szczegółowo...polski-także wszystkie tematy dokładnie omawiane...a na
            sprawdziany trzeba się nieźle wykuć...chociaż to pewnie też zależy od nauczyciela...
            Jeśli chodzi o sprawy nienaukowe...myślę,że to najbardziej zależy od klasy na
            jaką się trafi...bo nawet jeśli w szkole nic nie będzie organizowane to i tak
            się bedziecie dobrze bawić jeśli będzie ciekawe towarzystwo...wiem,odkrywcza to
            ja nie jestem... :p
            cóż...generalnie polecam,ale raczej ludziom pracowitym...
            • Gość: michał Re: XXXI LO IP: *.toya.net.pl 23.06.08, 19:27
              matma na dobrym poziomie ;) w 1/3 prawda ;)
            • Gość: były uczeń Re: XXXI LO IP: *.chello.pl 23.06.08, 23:09
              Widać, że teraz w trzydziestym pierwszym za dobrze interpunkcji nie uczą"..."
              • she_5 Re: XXXI LO 24.06.08, 16:28
                edycji tekstu tez nie nauczyli
                • dzulit Re: XXXI LO 27.06.08, 14:27
                  czy było coś niezrozumiałego ?
    • Gość: amr Re: XXXI LO IP: 212.191.172.* 27.06.08, 19:30
      kto odchodzi bo nie daje rady?? moze kiedys tak bylo, teraz to jeden wielki
      lajt. jesli chcesz cokolwiek osiagnac - musisz zapie..c sama, w tej szkole
      nikt cie niczego nie nauczy. jedyna zaleta tej szkoly to prof. manko - on
      swietnie uczy, wymaga, natomiast reszta wola o pomste do nieba. zaleta szkoly
      jest brak dresow, wysoki prog robi swoje. niestety 31 jedzie tylko i wylacznie
      na opinii. szczerze nie polecam
      • anitka221 Re: XXXI LO 27.06.08, 19:40
        Natalia, ciebie to i by prof.manko niczego nie nauczyl. Masz problem
        z osobowoscia to zachowaj to dla siebie.Ja w tej szkole nauczylam
        sie sporo, rowniez kultury w przeciwienstwie do ciebie.Trzeba bylo
        zmienic szkole, po co ja ukonczylas.
        • Gość: amr Re: XXXI LO IP: 212.191.172.* 01.07.08, 10:26

> Natalia, ciebie to i by prof.manko niczego nie nauczyl.

dziecko kochane, jaka natalia? nie sądze bysmy sie znaly, a juz na pewno nie mam
          na imie natalia.

Masz problem
          > z osobowoscia to zachowaj to dla siebie.

no coz, przed tqak profesjonalnie postawiona diagnoza, pozostaje mi tylko
          przykleknac z podziwem

Ja w tej szkole nauczylam
          > sie sporo, rowniez kultury w przeciwienstwie do ciebie.

cholera! wiedzialam ze przez trzy lata cos mi umknelo...

.Trzeba bylo
          > zmienic szkole, po co ja ukonczylas.

no wiem, dzwi odziezowki za rogiem caly czas staly otworem. ale jednak do 31
          mialam jakies 600 metrow blizej, a to wazny argument

a tak swoja droga, to jesli jestes uczennica 31 (w co kiedys bym smiala watpic,
          teraz juz niestety nie), to chyba jest to najlepszy dowód na to ze szkola coraz
          bardziej obniza loty.
    • Gość: Aniołek Re: XXXI LO IP: *.toya.net.pl 01.07.08, 21:08
      Z perspektywy czasu (3 lata po ukończeniu), wiem, że nie było warto
      iść do XXXI LO. Poziom był przeciętny - zwłaszcza z chemii, ludzie w
      klasie OK, ale myślę, że znajdziesz to też w innych szkołach:)
      Pozdrawiam
      • Gość: am Re: XXXI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 22:14
        Jeżeli chodzi o chemię to poziom jest zależny od nauczyciela,jeżeli chodzi o
        prof. Michalak to jest to najlepszy nauczyciel w tej szkole,zdecydowanie. Nawet
        w dzien matury jesczze do nas przychodzila,pytala czy wszystko okej,czy moze na
        szybko coś powtórzyć itp. Przejmowała się tak samo jak i my czego już np nie
        mogę powiedzieć o wychowawcy którego ani nie widziałam podczas matur,ani podczas
        ustnych z polaka(choć calą klasą mieliśmy tego samego dnia) ani na wynikach
        matur. Oprócz pani od chemii i wpsomnianego prof Mańko szkola jest do bani. DO
        BANI. Wszystkiego,doslownie wszystkiego trzeba się nauczyć samemu,bo
        nauczycielom albo akurat jest to nie na rękę żeby poprowadzić lekcję,albo wysyła
        część klasy na korytarz żeby zostala tylko ósemka zdających maturę,albo akurat
        nie zna programu...normalka. Przed maturą dobrze że przejrzalam co jest w ogóle
        w porgramie bo inaczej bym tej matury w życiu nie zdala.
      • Gość: bio-chem Re: XXXI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 18:41
        cóz chodziłem do XXXI do bio-chmu - biologia cóż na średnim poziomie, ale jeśli chodzi o chemię z pania prof. Michalak....cóż takich nauczycieli ze świecą szukać w naszych czasach....i po nogach całować...nie chodziłem na żadne kursy z chemii...w 3 klasie powtórzyła z nami całą chemię do matury...noj jej tempo sprawdzania klasówek...zawsze na następny dzien były sprawdzone...niesamowity nauczyciel, ale tez wspaniały ciepły człowiek... tylko dzięki niej miałem na maturze rozszerzonej powyżej 90% i patrząc z perspektywy czasu to tylko dla tej chemii jeszcze raz poszedłbym do XXXI LO ale jeśli chodzi o inne przedmioty cóż...ludzie no po prostu wiem że nauczyciel jest ważny ale ciężka praca ucznia też....ich wiedza na nas nie spłynie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki ...wydaje mi się że jak na nasze czasy (i Łódzkie warunki) jest to szkoła o porządnym poziomie...i tyle w tym temacie
        • Gość: jam Re: XXXI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 20:12
          Tak,konkurencyjne szkoły: III,XXI,XXXI uchodzą za dobre,bo takie
          są ;] Tam naprawdę szanuje się ucznia i przekazuje mu dużą wiedzę ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka