ixtlilto 25.09.03, 23:00 "Szyja jak u gęsiora, głowa jak u szczygła, Bestyja z jednym okiem, ponty nie przystrzygła, W głąb się jak kret ryje, do góry się wznosi, W ręku rośnie. Co to jest? Zgadnąć prosze Zosi!" /Hieronim Morsztyn/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
da.killa Re: Zagadka 25.09.03, 23:02 Trzeba było w temacie zaznaczyć, że zagadka od 18 lat... :) Odpowiedz Link Zgłoś
hanya Zagadka prosta jak drut :-), a temat taki zwykły 25.09.03, 23:16 teeeeemat :) da.killa napisał: > Trzeba było w temacie zaznaczyć, że zagadka od 18 lat... a co do tematu to motyw z ogórkiem i ryżową szczotką w treści omal nie przyprawił mnie o zerwanie boków ze smiechu ;) i rzeczywiście, zagadka nie tyle od 18 lat, a raczej chyba i więcej ;)... gdyz biorąc pod uwagę cały raport nie śmieszy już tak jego treść,a raczej zasmuca pozdrawia ta, której w wieku 18 lat, gdy już było wolno, nie było wolno ;) hanya Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Zagadka prosta jak drut :-), a temat taki zwy 25.09.03, 23:30 hanya napisała: > a co do tematu to motyw z ogórkiem i ryżową szczotką w treści omal nie > przyprawił mnie o zerwanie boków ze smiechu ;) Popsułaś zabawe :)P Drugi wątek, ale to już na innym forum miał być właśnie z tym ogórkiem związany... Czytałam to w autobusie i też ryknęłam śmiechem :D Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: Zagadka prosta jak drut :-), a temat taki zwy 25.09.03, 23:35 Zdradźcie tego ogórka nieuświadonemu lurkaczowi, bom ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
hanya Im więcej mówimy o tym tym lepiej :) 25.09.03, 23:41 ixtlilto napisała: > Popsułaś zabawe :)P oj Ixik :), powiem Ci, że ja też chciałam już o tym ogórku pisać wcześniej, ale mi się znowu nie chciało uruchamiać machiny. Ale myślę, że zabawa i tak już się wydała, bo dziś cała Polska o tych trąbach trąbi przecież :) pozdrawiam, hanya p.s. Na pocieszenie, zagadka w temacie :) - jaki wulgaryzm seksualny ukryłam w swojej wypowiedzi? (było to działanie niezamierzone, samo tak wyszło ;) odpowiedzi na priv, lub wykropkować, proszę, bo jak nie, to nam wątki powycina cenzura Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Zagadka 25.09.03, 23:38 Skoro już Hanya napisała, że chodzi o "raport" (raport Polityki "Erotyka bez języka), traktującym o ubóstwie języka polskiego w określaniu TEGO, to: po pierwsze: /fragment filmu edukacyjnego MEN, dla szkół podstawowych, rok 1966/ "Szczegóły higieny osobistej chłopców zostaną pokazane na przykłądzie ogórka i szczotki ryżowej (...) Ogórek powinien być szorowany codziennie" po drugie: jak to w/w dzisiejszym językiem opisać? po trzecie: czy język polski w TYCH tematach musi być medyczny bądź wulgarny? Co jest coś pośrodku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jypli Re: Zagadka IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.09.03, 23:51 ixtlilto napisała: > czy język polski w TYCH tematach musi być medyczny bądź wulgarny? Co jest coś > pośrodku? No też właśnie, i dlaczego siusiak jest mniej wulgarny od cipka?!?!?! Przeciez to jawna dyskryminacja! ;) :P Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zusmann Re: Zagadka 26.09.03, 08:34 Ixtlilto: fragment filmu edukacyjnego MEN, dla szkół podstawowych, rok 1966: "Szczegóły higieny osobistej chłopców zostaną pokazane na przykładzie ogórka i szczotki ryżowej (...) Ogórek powinien być szorowany codziennie" A jak w tym filmie pokazano szczegóły higieny osobistej dziewcząt? Za pomocą szczotki do butelek i butelki po... śmietanie na przykład? Czy bardziej po oranżadzie, bo to przecież do młodych dziewczyn było adresowane...? ;-P Bo chyba nie za pomocą SŁOIKA???? Odpowiedz Link Zgłoś
hanya To jeszcze podajmy linka do tej bestyji ;-) 26.09.03, 00:27 polityka.onet.pl/162,1134210,1,RA,artykul.html co prawda to tylko króciutki fragment obszernego raportu, ale w temat poniekąd wprowadza i zmusza do dogłębnej analizy problemu, ale... już nie dzisiaj, idę spać rozgrzana na maxa ( ->patrz wątek o paleniu ;) pomyślę o tym jutro ;) pozdrawiam, europeyka, euroentuzjastka, erotomanka ;) hanya Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Monologi waginy 28.09.03, 15:19 czytelnia.onet.pl/0,1113447,do_czytania.html Fragmenty książki wspominanej w raporcie Polityki Odpowiedz Link Zgłoś