Gość: kasienka IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.08, 20:45 Jak to jest z językami w 26, ile godzin tygodniowo i jacy nauczyciele? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosia Re: XXVI LO IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.09, 17:49 W 26 są 3 godz. tygodniowo angieslkiego <+ 1 dodatkowa w humanach> po 2 godziny 2 języka <rosyjski, niemiecki, francuzki lub hiszpański> a dodatkowo w humanistycznej <klasa a> i bio-chemie <klasa c> jest 1 godz. łaciny. Nauczyciele od angielskiego są wymagający, szkoła przygotowuje do matury rozszerzonej. Uczą dobrze. Polecam XXVI LO. Uczennica :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jam Re: XXVI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 20:07 Ja uczęszczam do elitarnego III LO i nie słyszałem zbyt dobrych opinii o XXVI LO,aczkolwiek też jest w czołówce...podobno ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent > Ja uczęszczam do elitarnego IIILO :))))) IP: 217.97.129.* 14.01.09, 09:15 widać, widać .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: > Ja uczęszczam do elitarnego IIILO :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:42 To proszę,pochwal się gdzie Ty chodzisz ... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyhy Re: > Ja uczęszczam do elitarnego IIILO :)) IP: *.toya.net.pl 06.09.09, 15:16 pytając absolwenta gdzie chodzi do szkoły wystawiasz kiepskie świadectwo elitarnej trójce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: XXVI LO IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 17:20 No zależy to od tego gdzie się chodzi... Ja nie słyszałam nic dobrego na temat III. Zdawalność matur w XXVI z biologii jest na najwyższym poziomie w Łodzi, podobnie z innymi przedmiotami, które też osiągają wysoki wskaźnik w województwie! Natomiast o (elitarnym ?!?) I , XXI czy też III krążą wypowiedzi, że bardzo spadły i bazują głównie na opinii sprzed kilku-nastu lat. Przynajmniej tak mówią osoby, które zrezygnowały z XXVI na rzecz tych "elitarnych" LO. A teraz żałują, bo jednak atmosfera i nauka w moim LO jest naprawdę na wysokim poziomie. Przecież tego, czy szkoła jest dobra nie szacuje się na podstawie progu punktowego ale zdawalności matur. Ale takie jest tylko moje odczucie. Ja też najpierw myslałam o XXI i III ale nie żałuję decyzji. Pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effka Re: XXVI LO IP: *.retsat1.com.pl 14.01.09, 21:39 Popieram chwalących XXVI. Dodam jeszcze, że szkoła jest ciągle odnawiana dzięki temu ściany nie są odrapane i brudne tak jak to jest np. w 21 do którego uczęszczają moi znajomi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie? Re: XXVI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 21:56 trojka.szkoly.lodz.pl - ta szkoła wygląda lepiej ;P i zapewne jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent XXIV LO polecam :) IP: 217.97.129.* 15.01.09, 13:26 Ścisła czołówka w zdawalności matur !!! Progi nie są wyśrubowane! Wniosek: wchodzisz jako dobry uczeń, kończysz jako jeden z najlepszych w Łodzi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: XXIV LO polecam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 15:55 Słucham ?? Kto to słyszał o LO XXIV. To III LO przyjmuje najlepszych i jeszcze lepszych wypuszcza w 3.klasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: XXIV LO polecam :) IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.09, 16:08 Może i wypuszcza... Ale ze słowami "Przecież szkoła nie przygotowuje do matury... zacznij szukać korepetytora!!" Tak powiedział nauczyciel do siostry mojej koleżanki <absolwentki 3 LO> A po za tym nie chciałabym chodzić do "muzeum", bo tak nazywana jest "Tójka"... A jeśli chodzi o 21 to znam, wiele osób, które po tygodniu chodzenia do szłowy przyszły do 26!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effka Re: XXIV LO polecam :) IP: *.retsat1.com.pl 15.01.09, 16:24 Kiedy XXVI stanowiło czołówkę w Polsce a w łodzi było najlepszym liceum (bo było, nie liczyła się nawet takie I LO) to o III LO nikt nie słyszał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: XXIV LO polecam :) IP: 217.97.129.* 16.01.09, 09:02 XXVI słynęło z ... orkiestry :)) No fakt, bardzo dobrze uczyło biologii, ale już wtedy I i XII to były świetne szkoły, i śmiem twierdzić lepsze od XXVI. Ale to była ścisła czołówka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: XXIV LO polecam :) IP: 217.97.129.* 16.01.09, 09:11 Jeszcze parę lat temu nikt rozsądny o III nie powiedział, że to ścisła czołówka! Dobre liceum, a znane głównie z psującego się basenu. Wydanie gigantycznych pieniędzy na remont budynku przysporzyło mu rozgłosu, a i sztucznie pompowana sława przez GW, zrobiły swoje. Niewątpliwie jest snobowanie się na III i XXI ( główny faworyt GW), ale ja bym doradzał dużą rozwagę przy wybieraniu tych szkół! Ja proponuję sprawdzić zdawalność matur i porównać stosunek progu przyjęć do uśrednionych wyników z matur. Warto też się dowiedzieć ilu uczniów nie dotrwało do matury w tych szkołach, bo zaczyna naukę 32 w klasie, a kończy ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: XXIV LO polecam :) IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.09, 14:48 A jesli chodzi o "elitarną Trójkę" to ostatnio poznałam kilka osób, które przeniosły się do XXVI, bo stwierdziły,ze idąc do III LO idą się uczyć, a nie rywalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effka Re: XXVI LO IP: *.retsat1.com.pl 20.03.09, 23:22 26.III są dni otwarte w 26LO. Warto przyjść i przekonać się samemu czy warto iść do tej szkoły (ja uważam, że warto). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: XXVI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 10:08 A ja że nie , absolwent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effka Re: XXVI LO IP: *.retsat1.com.pl 21.03.09, 10:26 gościu, masz jakiś problem? Wypisuj swoje komentarze w wątku szkoły, która ci odpowiada zamiast bredzić tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka absolwentów Re: XXVI LO IP: *.dynamic.qsc.de 26.03.09, 13:19 Znam XXVI i III LO. Moja córka ukończyła XXVI LO a syn III LO. Oboje byli i są zadowolenie ze szkół do których uczęszczali. Każde z nich samo wybierało sobie szkołę. Nie jest ważne do jakiej chodzisz szkoły (choć troszkę jednaj tak) najważniejsze czy chcesz do niej chodzić i uczyć się. To od każdego z Was zależy Wasza przyszłość. Wybierajcie mądrze i najlepiej dla siebie a nie kierujcie się zdaniem obecnych koleżanek. Życzę udanych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: XXVI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 17:08 Z tego, co tutaj czytam, a zresztą nie tylko w tym wątku, to do III chodzą sami totalnie zmanierowani ludzie. A co do XXVI to ja także chciałabym tam chodzić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXVI Re: XXVI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 18:52 90 % uczniów III jest zmanierowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: XXVI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 20:02 Zgadzam widać że do III chodzą sami zakompleksieni ludzie, którzy próbują pokazać swoją wyższość nad innymi na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkside Re: XXVI LO IP: *.retsat1.com.pl 14.06.09, 10:25 W zeszłym roku kończyłam 22 gim. Do III poszły z mojej klasy takie kujonki co się przez 3 lata uczyły dla ocen. Szczególnie 2 osoby, które potrafiły wyuczyć się na pamięć ale wyciągnąć wnioski samemu to był już dla nich wielki problem. Tam, z tego co wiem, uczą się tak samo- ryją się równo z książek, zero logicznego myślenia. Ja jestem w XXVI i na szczęście mało tu widzę takich ludków. Nauczyciele też na szczęście wymagają używania mózgów samemu. Podoba mi się ta szkoła, bo nie kształci automatów, które ładują do głowy wszystko jak popadnie a potem nie potrafią niczego zastosować w praktyce. POLECAM XXVI a nie żadne 3lo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darkside Re: XXVI LO IP: *.retsat1.com.pl 14.06.09, 10:37 Dodam jeszcze dla mądrali z 3lo, że miałam 178 punktów na koniec 3 klasy, więc mogłam wybrać każde liceum ale przez myśl mi nawet nie przeszło 3lo, jak widzę co się tam dzieje i czytam komentarze uczących się w 3lo na tym forum. Potrafią skutecznie zniechęcić do tej szkoły. Ponadto poziom tam zaczyna z roku na rok spadać odkąd dyrektorem nie jest już pan Kaczorowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaa;] Re: XXVI LO IP: *.toya.net.pl 25.06.09, 16:38 no ja zlozylam na 1miejscu do 26lo;] mam nadzieje ze sie tam dostane a co do 3 to że tak powiem ludzie z mojego gima idą tam np po znajomości nie majac za wiele punktów;] niewiele ponad 100 o ile powyzej;] i tez potwierdzam ze 3bazuje na opinii sprzed baaaardzo dawna;] moja siostra uczyla sie w 3przez rok i zrezygnowala na rzecz4:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: XXVI LO IP: *.retsat1.com.pl 22.07.09, 15:18 W tym roku zdawałam maturę. Z mojej klasy WSZYSCY dostali się na dzienne, państwowe studia, bez brania dodatkowych korków. Oczywiście niektórzy mieli korki bo byli słabsi ale było ich niewielu. Język angielski stoi w tym liceum na naprawdę dobrym poziomie o czym świadczy wysoka punktacja z matury rozszerzonej. Polecam XXVI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa Re: XXVI LO IP: 217.153.156.* 05.11.09, 22:28 A jak matura z niemieckiego? Mnie niestety angielski nie interesuje, za to ta szkoła jak najbardziej. Maturę chciałabym zdawać z języka niemieckiego, jest szansa ze mnie jako tako do niej przygotują? A co jeśli chcę iść do klasy z rozszerzoną biologią, chemią i matematyką, gdzie na stronie szkoły wyczytałam ze uczą w tej klasie jęz. angielskiego i rosyjskiego a ja wolałabym niemiecki? Czytając komentarze widzę rywalizację miedzy III a XXVI i co jest zabawne sama staję przed takim wyborem. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosss Re: XXVI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.09, 18:43 No co Ty... trojka nie zamierza rywalizować z 26, bo nie chce obnizac swojego poziomu... to bardziej 26 pragnie trojce dorownac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruby Re: XXVI LO IP: *.retsat1.com.pl 06.11.09, 19:20 Sama widzisz: jak chcesz iść do dobrej szkoły i nie mieć kolegów maniaków to idź do XXVI. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z trójki Re: XXVI LO IP: *.pai.net.pl 08.11.09, 09:51 Wszystko zależy od poziomu snobizmu. Bufony maszerują do trójki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 Re: XXVI LO IP: 77.255.133.* 10.11.09, 17:37 smieszni jestescie z 3 napradwe dzieci bogatych rodzicow ktore nie widza wiecej iz czubek swojego nosa..... sami sobie wystawiacie na forum opinie i boicie sie zeby ktos wam po waszej eliternej szkole nie pojechal. mam tam kolegow normalnych i zaluja bo ludzi sa tam napradwe...... no niezbyt i poziom ze tak powiem nie rewelacyjny ....no chyba ze ktos jests pustakiem i pustym kujonem z wrodzonym chamstwem wtedy uwazam ze 3 dla niego jest stworzone;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: XXVI LO IP: *.retsat1.com.pl 10.01.10, 15:44 Studniówka była suuper. Wystrój auli rewelacyjny, kabaret genialny. Tak tylko potrafi się bawić młodzież w XXVI LO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pulpet Re: XXVI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 21:27 trójka ma ładniejszą aulę! Odpowiedz Link Zgłoś