Dodaj do ulubionych

Syfska Lodz

IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 22:42
Przejezdzalem ostatnio przez Lodz.
Takiego syfu i badziewu dawno nie widzialem
Te waskie tory tramwajowe, dziurawe ulice i zdewastowane domy.
Czeczenia takiego miasta by sie nie powstydzila!
Obserwuj wątek
    • Gość: qn Re: Syfska Lodz IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 22:56
      Zgadzam sie
      • radca Re: Syfska Lodz 03.08.01, 22:58
        Ja tez przejezdzam przez LÖDZ i mam dobre zdanie.

radca
      • Gość: pepe Re: Syfska Lodz IP: 213.25.90.* 04.08.01, 09:37
        Nie liczymy się z wypowiedziami osoby cierpiącej na rozdwojenie jaźni,
        dyskutującej z samym sobą. Jak Ci się poprawi (jednemu z was :)), to wróć.
    • Gość: w Re: Syfska Lodz IP: *.proxy.aol.com 03.08.01, 23:41
      Ja rowniez sie zgadzam.Wyjechalem ze swojego rodzinnego miasta Lodzi 20 lat
      temu,niedawno tu bylem i zrobilo mi sie bardzo przykro - szare slamsy i
      chodniki jak po lekkim trzesieniu ziemi.
      pozdr.W
    • Gość: Michał Re: Syfska Lodz IP: *.retsat1.com.pl 04.08.01, 00:42
      Gość portalu: bla napisał(a):

> Przejezdzalem ostatnio przez Lodz.
      > Takiego syfu i badziewu dawno nie widzialem
      > Te waskie tory tramwajowe, dziurawe ulice i zdewastowane domy.
      > Czeczenia takiego miasta by sie nie powstydzila!

Taaak to formalnie bardzo interesujące, a zwłaszcza te tory tramwajowe, bo co do
      innych rzeczy to jestem w stanie zrozumieć, ale czemu o tym, że Łódź
      jest "syfska" (co to w ogóle za wyraz?) mają świadczyć wąskie (rozumiem, że
      chodzi o to, że węższe niż gdzie indziej) tory tramwajowe? Jaja jakieś, czy co?
      Nie no serio - gdybyś mógł ten fragment mi objaśnić to będę wdzięczny.
      • Gość: DIDO Re: Syfska Lodz IP: 213.53.40.* 16.08.01, 10:39
        WCALE SIE Z TYM NIE ZGADZAM ,Lodz jest piekna , tylko trzeba wiedziec na co sie
        patrzec !!!
    • Gość: zamek Re: Syfska Lodz IP: *.mnc.pl 04.08.01, 01:11
      Chłopcze z Nowej Huty (płeć po fatalnym stylu rozpoznaję):
      Wąskie tory to jeszcze nie tak dawno temu na Rynku Głównym Krakowa leżały, więc
      nie przyganiaj. Chyba że uważasz, że tam też jest "syfsko" (te gołębie,
      kwiaciarki i inne psiekrwie).
      A co do reszty badziewu, to chyba dawno w rodzinnych stronach nie byłeś. Póki
      nie zamkną HTS-u, to raczej nie głosuj.
      A przeciwko Czeczenii nic nie mam. Prędzej przeciwko Galicji, skoro się tam
      takie eksponaty rodzą.
      • Gość: atomski Re: bienczyce IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 11:14
        Mnie jeszcze zastanawia ten śmieszny trick z dwoma pierwszymi (oszołomskimi)
        wypowiedziami dwóch ludzi (niby dwóch ludzi) .Czyżby gościu zapomniał popatrzeć
        że z prawej strony widać : bienczyce.sdi.tpnet.pl ?
        Ale osioł ,co ?
        Pozdrowienia dla osła z bienczyc (Nowej Huty).Podwójne bo jest ich niby
        dwóch ,buhaahaa .
        • Gość: Snake Re: bienczyce IP: 212.191.129.* 16.08.01, 11:44
          Staaary, ja tego goscia widzialem. Stal na swiatlach na al. Wlokniarzy i gadal cos do siebie. Potem
          wysiadl i zajal miejsce jako pasazer i dawaj wrzeszczec w kierunku fotela kierowcy. Co dalej nie wiem,
          bo zapalilo sie zielone. Widzialem jeszcze w lusterku jak wraca na miejsce kierowcy i zywo
          gestykuluje.
          Zestresowany jakis...
          Pozdr.
        • gray Re: bienczyce 16.08.01, 15:41
          Gość portalu: atomski napisał(a):

> Mnie jeszcze zastanawia ten śmieszny trick z dwoma pierwszymi (oszołomskimi)
          > wypowiedziami dwóch ludzi (niby dwóch ludzi) .Czyżby gościu zapomniał popatrzeć
          >
          > że z prawej strony widać : bienczyce.sdi.tpnet.pl ?
          > Ale osioł ,co ?
          > Pozdrowienia dla osła z bienczyc (Nowej Huty).Podwójne bo jest ich niby
          > dwóch ,buhaahaa .

nie wiem kto tu jest mało rozgarnięty ale revdns z sdi ma jeszcze prefiks i
          właśnie on określa konkretnego użytkownika.
          Wniosek: teoretycznie mogli być to dwaj różni ludzie.
          • cmd26 Re: bienczyce 17.08.01, 16:29
            gray napisał(a):
            > nie wiem kto tu jest mało rozgarnięty ale revdns z sdi ma jeszcze prefiks i
            > właśnie on określa konkretnego użytkownika.
            > Wniosek: teoretycznie mogli być to dwaj różni ludzie.

teoretycznie to mogli byc marsjanie. praktycznie to musiala byc ta sama osoba :)))

jeszcze cos o tej teori - nawet jakbys znal caly adres to nie masz pewnosci, ze
            to ta sama osoba. SDI moze byc podlaczone do servera a za nim stac siec
            osiedlowa :) A jakbys nawet doszedl, ktory to komputer to i tak nie masz
            pewnoscie, ze to ta sama osoba - przeciez na jednym komputerze moze pracowac
            kilka osob :))))
            Pozdrawiam
            • gray Re: bienczyce 20.08.01, 19:03
              cmd26 napisał(a):

> teoretycznie to mogli byc marsjanie. praktycznie to musiala byc ta sama osoba :
              > )))
              >
              > jeszcze cos o tej teori - nawet jakbys znal caly adres to nie masz pewnosci, ze
              > to ta sama osoba. SDI moze byc podlaczone do servera a za nim stac siec
              > osiedlowa :) A jakbys nawet doszedl, ktory to komputer to i tak nie masz
              > pewnoscie, ze to ta sama osoba - przeciez na jednym komputerze moze pracowac
              > kilka osob :))))
              > Pozdrawiam

dziwna sprawa bo drugim kawałkiem postu kompletnie zaprzeczyłeś pierwszemu.
              fakt jest taki, że nie wiesz na pewno czy to ta sama osoba i prawdopodobnie nigdy
              się nie dowiesz. a jeżeli się czegoś nie wie na pewno nie można ferować zarzutami.

pozdr.
    • Gość: Bodek Re: Syfska Lodz IP: 10.0.215.* / 212.191.188.* 16.08.01, 11:57
      Mam dobrą wiadomość dla tego "przejezdnego od waskich torów".
      Gdybyś kiedyś ponownie przejeżdżał przez miasto, to zapraszam Cię do siebie.
      Pokażę trochę Łodzi, jakiej nie znasz i chyba nie poznasz, bo Twój wzrok bładzi
      przy glebie, a to co najciekawsze jest nieco wyżej.
      Każdyma prawo opublikować swoją opinię, ale tylko wtedy, gdy ma się coś do
      powiedzenia. Następnym razem raczej śpiewaj niż pisz. To zapewne poprawi Ci
      nastrój i wyskoczysz z tego dziwnego stanu psychozy.
      • Gość: Nitekp Re: Syfska Lodz IP: 195.116.163.* 24.08.01, 12:34
        przejeżdżałem przez Nową Hutę ostatnio. Coż za bez bezguście. To jest istna
        wiocha. A na waszym brzydkim rynku gołębie srają jak nigdzie na świecie.
    • Gość: marlodz Re: Syfska Lodz IP: *.compensazycie.com.pl 16.08.01, 12:42
      I jak nie kochać Łodzi za jej mieszkańców. Po wypowiedziach przecwników "tego
      od torów" jestem dumny, że jestem Łodzianinem.
      Ściskam Was mocno!
      • Gość: Anty Bie Re: Syfska Lodz IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.08.01, 18:38
        Łodzianie nie dajcie się!
        • Gość: geograf Re: Syfska Lodz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 21:22
          Łódż jest piekna tylko trzeba zobaczyc jej urok w jej codziennym zyciu, w jej
          szarzyznie...
          A teraz cos z historii i terazniejszosci...:
          W polsce 3!!! miasta maja taki waski rostaw torow jak Łódż(z Łodzia 3)- jeszcze
          Grudziadz i trzeciego miasta zapomnielam..:(( Wszystko to spowodowane jest
          przez... Ruskich...Tak to jest dakt historyczny-spowodowane to jest dekretem (z
          czasow rozbiorow), ze przy granicach Imperium Rosyjskiego nie mozna bylo
          budowac zadnych linii kolejowych (no prawie zadnych-m.in kolej Warszawsko-
          Wiedenska..) z powodu zagrozenia szyvbkim transportem po nich wroga-w wypadku
          napasci...
          Tak wiec to jest tez urok naszego miasta i z tego sie cieszmy-a ten z
          rozdwojeniem, niech najpierw sie dowie przyczyny a potem niech krytykuje
          sprawe..
          • Gość: geograf Re: Syfska Lodz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 21:23
            Kocham Łódź!!!
          • Gość: mc Re: Syfska Lodz IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.08.01, 22:15
            Gość portalu: geograf napisał(a):

> Łódż jest piekna tylko trzeba zobaczyc jej urok w jej codziennym zyciu, w jej
            > szarzyznie...
            > A teraz cos z historii i terazniejszosci...:
            > W polsce 3!!! miasta maja taki waski rostaw torow jak Łódż(z Łodzia 3)- jeszcze
            >
            > Grudziadz i trzeciego miasta zapomnielam..:
            Jeszcze Toruń i Bydgoszcz.
            • Gość: Wilczy Tramwaje (Re: wcale nie Syfska Lodz) IP: *.man.lodz.pl 16.08.01, 23:28
              Gość portalu: mc napisał(a):

> > taki waski rostaw torow jak Łódż(z Łodzia 3)- jeszcze
              > > Grudziadz i trzeciego miasta zapomnielam..:
              > Jeszcze Toruń i Bydgoszcz.

To ja dorzuce jeszcze Elblag :)))

A jeszcze co tego yntelygentnego zarzutu, ze u nas syf, bo tory za waskie:
              Jakimi syfnymi miastami musza byc np. Trondheim w Norwegii, Mannheim w Niemczech,
              czy Innsbruck w Austrii.
              A juz naprawde boje sie myslec o Linzu (Austria) czy Lizbonie (Portugalia)... Tam
              maja (och nie, to straszne!) 900 mm !!!

BTW: polecam spis: http://www.lrta.org/world/worldind.html
              Calkiem pouczajace :-)
          • Gość: fin Re: Syfska Lodz IP: *.atr.bydgoszcz.pl 17.08.01, 11:02
            Gość portalu: geograf napisał(a):
            > W polsce 3!!! miasta maja taki waski rostaw torow jak Łódż(z Łodzia 3)- jeszcze
            > Grudziadz i trzeciego miasta zapomnielam..:(( Wszystko to spowodowane jest
            > przez... Ruskich...Tak to jest dakt historyczny-spowodowane to jest dekretem (z
            > czasow rozbiorow),

Geograf to Ty może jestes, ale na pewno nie historyk. Ani Grudziądz, ani Bydgoszcz, ani Toruń, ani Elbląg nie
            należały NIGDY do zaboru rosyjskiego.

• Gość: geograf Re: Syfska Lodz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 18:36
              po pierwsze nie jestem historykiem- to fakt. Nie powiedzialem ze grudziadz
              nalezal do zaboru rosyjskiego. Pozostale miasta ja nie dopisalem. W bydgoszczy
              i Toruniu sa szersze tory(to fakt szersze od 1430 mm)- tu ktos sie pomylil, nie
              ja. Co do Elblaga to nie wiem. Mowilem raczej o Łodzi bo o przyczynie waskich
              torow w Łodzi wiem najwiecej...
    • Gość: arcio KOCHAM MOJĄ PIĘKNĄ ŁÓDŹ IP: 195.136.95.* 17.08.01, 10:23
      ty a może ty jechałeś przez Ozorków (bez urazy) tam ostatnio uruchomili
      wąskotorówkę. Ale to też niemożliwe bo Ozorków też ładne miasto.
      • Gość: Nikki Re: KOCHAM MOJĄ PIĘKNĄ ŁÓDŹ IP: 212.191.129.* 17.08.01, 10:29
        Pokoj ludziom Ozorkowa na calym Swiecie.

• Gość: Warszawa Re: KOCHAM MOJĄ PIĘKNĄ ŁÓDŹ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 12:46
          Jak się komuś w Łodzi nie podoba to won.(żeby nie powiedzieć dosadniej)
          • Gość: bla syf IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 15:41
            z tymi torami to nie chodzilo mi o sam fakt ze sa waskie, one po prostu sa
            krzywe. Jak tranwaj taki jedzie to skacze na wszystkie strony. Asfalt pamieta
            chyba 20lecie miedzywojenne. Czy w waszej "pieknej" Lodzi robi sie jakie
            remonty torowisk/ulic?
            Lodz to biedna, brudna i niedoinwestowana miescina ot taki jeden wielki slums.
            Spojzcie prawdzie w oczy aha no i pozdrowcie szczury :P
            • Gość: geograf Re: syf IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 18:39
              jakis ty madry inteligenty!!!( zartowalem!!!:)) W Łodzi remontuje sie duzo
              torowisk i coraz wiecej jest prostych, wyciszonych i oglonie nowych!!!. Jak
              tylko przejezdzales i widziales przedzalniana, Wolczanska itp. to bardzo mi
              przykro, ale Łódź taka nie jest!!! Łódź jest w miare czystym miastem w
              porownaniu do innych polskich miast...!!!
              A ty bla skad jestes???!! pozwol ze my, Łodzianie ocenimy teraz twoje miasto!!!!
              Kocham Łódź
              • Gość: Marcin Re: syf IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.08.01, 18:42
                Geograf, szkoda z tym bla dyskutowac. Albo to debil albo robi podpuche (raczej to podejrzewam).

Pozdrawiam, MarcinK
                • Gość: zonk19 Re: syf IP: *.toya.net.pl 19.08.01, 14:21
                  Baranie bla,juz widze Twoje miasto(a raczej wioche) zabita dechami! Skoro nie
                  podales miejscowosci to pewnie niezla dziura :))) Pozdrow. dla Lodziakow :)
            • Gość: zamek do bla z Nowej Huty IP: *.mnc.pl 20.08.01, 01:38
              Toś się doigrał, nowohucki przyjemniaczku. Coś ci (nie zasługujesz na wielkie
              litery!) opowiem.
              Mnie też kiedyś rzucało w Nowej Hucie w tramwaju - w 15-tce na Ptaszyckiego.
              Nie tylko dlatego, że tory były krzywe (a były), ale również z tego powodu, że
              paru osiłków wracających z meczu Hutnika wystawiło mnie z tego tramwaju za
              wsiarz. Czy to nie byli twoi koledzy? Przypominasz ich stylem - takie same
              chamstwo i nietolerancja.
              To jak, jeszcze trochę poplujesz na nasze slumsy, czy zaczniesz sprzątać swoje
              (najlepiej od siebie)?!
              Łódzkie szczury przekazują, że od takich kreatur jak ty nie przyjmują nawet "w
              d... pocałuj"!
              • Gość: zonk19 Re: do bla z Nowej Huty IP: *.toya.net.pl 20.08.01, 01:43
                Tak jak myslalem :)))) Obwiesiu kitraj sie w tej swojej Hucie i nie wysciubiaj
                nosa do naszej Lodzi :) Pozdrow. !!!!!!!! Tak trzymac!
                • Gość: M Re: do bla z Nowej Huty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 07:26
                  bla to po prostu pizda zbolała i wieśniak.Jak sobie pomieszkał na zadupiu to
                  się przyzwyczaił do kilku domów na krzyż , a jak przyjechał do Łodzi to
                  wszystko go zaczęło dziwić , bo to burak moi państwo.Nie ma się co chamem
                  przejmować.
                  pozdrawiam!
                  • Gość: geograf Re: do bla z Nowej Huty IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 18:52
                    walsnie, cham i wiesniak, wszystko co widzi w swojej miescinie to jeden wielki
                    zelbet i mysli ze na tym swiat sie konczy:))
                    • Gość: bla Re: do bla z Nowej Huty IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 20.08.01, 22:22
                      Sami jestescie wiesniaki i buraki!
                      Ja tylko opisalem co widzialem na wlasne oczy a wy nic tylko
                      bluzgacie. I kto tu jest chamem? Tylko takie ciecie z Lodziii
                      moga przedstawiac soba taki poziom. Tylko powiedziec cos a juz
                      rzuca sie na ciebie zgraja imbecyli i zaczyna wyzywac.
                      Ale czego sie tu spodziewac po dzieciach slumsow??
                      Jestescie zalosni tak samo jak wasza zabita dechami miescina
                      Aha i zrubcie cos z tymi wszami!:P
                      • Gość: WW Re: do bla z Nowej Huty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 22:25

> Sami jestescie wiesniaki i buraki!
                        > Ja tylko opisalem co widzialem na wlasne oczy a wy nic tylko
                        > bluzgacie. I kto tu jest chamem? Tylko takie ciecie z Lodziii
                        > moga przedstawiac soba taki poziom. Tylko powiedziec cos a juz
                        > rzuca sie na ciebie zgraja imbecyli i zaczyna wyzywac.
                        > Ale czego sie tu spodziewac po dzieciach slumsow??
                        > Jestescie zalosni tak samo jak wasza zabita dechami miescina
                        > Aha i zrubcie cos z tymi wszami!:P

A ty się odpierdol bieńczycka szmato!
                        • Gość: Widz Do WW , Warszawy czy jak ci tam ... IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 20.08.01, 22:46
                          Gościu ,żałosny jesteś. Pisz chociaż z jakiego pochodzisz miasta ,bo potem ktoś
                          zobaczy nad tymi przekleństwami warszawski adres i znów rozpęta się burza jacy
                          to my wszyscy w tej Warszawie jesteśmy niewychowani.Żaden Warszawiak ,nawet gdy
                          lubi Łódź ,nigdy nie broniłby jej w taki chamski sposób - vide forum
                          poznańskie - "... Ty wiejska dziwko...". Ehhh , żałosne.
                      • Gość: zonk19 Re: do bla z Nowej Huty IP: *.toya.net.pl 21.08.01, 00:12

> Sami jestescie wiesniaki i buraki!
                        > Ja tylko opisalem co widzialem na wlasne oczy a wy nic tylko
                        > bluzgacie. I kto tu jest chamem? Tylko takie ciecie z Lodziii
                        > moga przedstawiac soba taki poziom. Tylko powiedziec cos a juz
                        > rzuca sie na ciebie zgraja imbecyli i zaczyna wyzywac.
                        > Ale czego sie tu spodziewac po dzieciach slumsow??
                        > Jestescie zalosni tak samo jak wasza zabita dechami miescina
                        > Aha i zrubcie cos z tymi wszami!:P
                        :)) Snif snif... a jednak wiejska fujara :)))

• Gość: Graphite Re: do bla z Nowej Huty IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 21.08.01, 10:27
                          Ty wiejski kołku jeżeli sądzisz że Łódź jest miastem brudnym pozbawionym piękna
                          to grubo się mylisz.W swoim krótkim życiu objechałem już pół świata ale musze
                          przyznać że tylko w Łodzi czuje się jak w domu i powiem więcej przestań
                          zachowywać sie jak dwuletni rozkszyczany bachor któremu się wydaje że zjadł
                          wszystkie rozumy i obawiam się że nie dorównujesz inteligencją paczce ruskich
                          gwoździ ,ale cóż poradzić są ludzie i parapety. A tak w ogóle to jak można
                          wypowiadać się na temat o którym nie ma się pojęcia? Zanim zaczniesz wypowiadać
                          się na temat obecnego stanu jakiegokolwiek miasta to sądze że najpierw
                          powinieneś poznać chociaż częsć jego historii.
                          • Gość: Saper ale piękna dyskusja IP: 195.117.134.* 21.08.01, 11:18
                            Tak sobie czytam wypowiedzi niektórych gości i jestem zadziwiony poziomem
                            wypowiedzi jej uczestników. Ludzie! więcej kultury, przecież chyba nie o to
                            chodzi, żeby sobie ubliżać. Pozdrawiam wszystkich.
                      • Gość: geograf Re: do bla z Nowej Huty IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 23.08.01, 17:04
                        no wlasnie zrobmy cos z tymi wszami od bla. bo zaczelo przeskakiwac z niego na
                        nas:))
                        • Gość: zamek Czy jest na sali lekarz? IP: *.mnc.pl 23.08.01, 22:16
                          Kochani!
                          Kolega geograf poruszył ważny wątek. Niewątpliwie "bla" ma kilka problemów i
                          potrzeba mu specjalistycznej pomocy:
                          1) Sam pisze, że mamy coś zrobić z wszami. Chyba mu dokuczają. Może ktoś
                          poleciłby mu dermatologa albo chociaż pożyczył butelkę nafty względnie pęsetę?
                          2) Przydałby się gastrolog - człowiek ma chyba kłopoty żołądkowe wywołane przez
                          dziury w ulicach (z tym faktycznie należałoby zrobić coś więcej) oraz wąskie
                          tory tramwajowe. Na to ostatnie może poskutkowałyby jakieś okulary z
                          szerokokątnymi soczewkami?
                          3) Chyba w ogóle dobry byłby internista, bo - jak sądzę - zająłby się u "bla"
                          woreczkiem żółciowym: nadczynność do tego stopnia, że aż monitor mam zachlapany.
                          4) Last but not least - psycholog specjalizujący się w leczeniu kompleksów.
                          Facet rzuca na lewo i prawo inwektywami, ma obsesje na punkcie slumsów, cieci,
                          syfu i Czeczenii. Co poniektórzy przedmówcy nie pozostają mu wprawdzie dłużni,
                          ale to go raczej jeszcze rozdrażnia i chyba przez to satysfakcjonuje. Grozi nam
                          poziom traumatyczny...
                          Tyle diagnoza. A tymczasem, koleżanki i koledzy internauci: postarajmy się, aby
                          opisany przypadek został tylko jego ("bla") przypadkiem... Pozdrawiam. :)
                          • Gość: MarcinK Re: Czy jest na sali lekarz? IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 24.08.01, 09:02
                            Sadzac po poziomie tego co pisze bla to raczej potrzebny mu pediatra ;-)

Pozdrowy, MarcinK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka