Gość: bla IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 22:42 Przejezdzalem ostatnio przez Lodz. Takiego syfu i badziewu dawno nie widzialem Te waskie tory tramwajowe, dziurawe ulice i zdewastowane domy. Czeczenia takiego miasta by sie nie powstydzila! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qn Re: Syfska Lodz IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 22:56 Zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Syfska Lodz 03.08.01, 22:58 Ja tez przejezdzam przez LÖDZ i mam dobre zdanie. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Syfska Lodz IP: 213.25.90.* 04.08.01, 09:37 Nie liczymy się z wypowiedziami osoby cierpiącej na rozdwojenie jaźni, dyskutującej z samym sobą. Jak Ci się poprawi (jednemu z was :)), to wróć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Syfska Lodz IP: *.proxy.aol.com 03.08.01, 23:41 Ja rowniez sie zgadzam.Wyjechalem ze swojego rodzinnego miasta Lodzi 20 lat temu,niedawno tu bylem i zrobilo mi sie bardzo przykro - szare slamsy i chodniki jak po lekkim trzesieniu ziemi. pozdr.W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Syfska Lodz IP: *.retsat1.com.pl 04.08.01, 00:42 Gość portalu: bla napisał(a): > Przejezdzalem ostatnio przez Lodz. > Takiego syfu i badziewu dawno nie widzialem > Te waskie tory tramwajowe, dziurawe ulice i zdewastowane domy. > Czeczenia takiego miasta by sie nie powstydzila! Taaak to formalnie bardzo interesujące, a zwłaszcza te tory tramwajowe, bo co do innych rzeczy to jestem w stanie zrozumieć, ale czemu o tym, że Łódź jest "syfska" (co to w ogóle za wyraz?) mają świadczyć wąskie (rozumiem, że chodzi o to, że węższe niż gdzie indziej) tory tramwajowe? Jaja jakieś, czy co? Nie no serio - gdybyś mógł ten fragment mi objaśnić to będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIDO Re: Syfska Lodz IP: 213.53.40.* 16.08.01, 10:39 WCALE SIE Z TYM NIE ZGADZAM ,Lodz jest piekna , tylko trzeba wiedziec na co sie patrzec !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamek Re: Syfska Lodz IP: *.mnc.pl 04.08.01, 01:11 Chłopcze z Nowej Huty (płeć po fatalnym stylu rozpoznaję): Wąskie tory to jeszcze nie tak dawno temu na Rynku Głównym Krakowa leżały, więc nie przyganiaj. Chyba że uważasz, że tam też jest "syfsko" (te gołębie, kwiaciarki i inne psiekrwie). A co do reszty badziewu, to chyba dawno w rodzinnych stronach nie byłeś. Póki nie zamkną HTS-u, to raczej nie głosuj. A przeciwko Czeczenii nic nie mam. Prędzej przeciwko Galicji, skoro się tam takie eksponaty rodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: bienczyce IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.08.01, 11:14 Mnie jeszcze zastanawia ten śmieszny trick z dwoma pierwszymi (oszołomskimi) wypowiedziami dwóch ludzi (niby dwóch ludzi) .Czyżby gościu zapomniał popatrzeć że z prawej strony widać : bienczyce.sdi.tpnet.pl ? Ale osioł ,co ? Pozdrowienia dla osła z bienczyc (Nowej Huty).Podwójne bo jest ich niby dwóch ,buhaahaa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: bienczyce IP: 212.191.129.* 16.08.01, 11:44 Staaary, ja tego goscia widzialem. Stal na swiatlach na al. Wlokniarzy i gadal cos do siebie. Potem wysiadl i zajal miejsce jako pasazer i dawaj wrzeszczec w kierunku fotela kierowcy. Co dalej nie wiem, bo zapalilo sie zielone. Widzialem jeszcze w lusterku jak wraca na miejsce kierowcy i zywo gestykuluje. Zestresowany jakis... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: bienczyce 16.08.01, 15:41 Gość portalu: atomski napisał(a): > Mnie jeszcze zastanawia ten śmieszny trick z dwoma pierwszymi (oszołomskimi) > wypowiedziami dwóch ludzi (niby dwóch ludzi) .Czyżby gościu zapomniał popatrzeć > > że z prawej strony widać : bienczyce.sdi.tpnet.pl ? > Ale osioł ,co ? > Pozdrowienia dla osła z bienczyc (Nowej Huty).Podwójne bo jest ich niby > dwóch ,buhaahaa . nie wiem kto tu jest mało rozgarnięty ale revdns z sdi ma jeszcze prefiks i właśnie on określa konkretnego użytkownika. Wniosek: teoretycznie mogli być to dwaj różni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
cmd26 Re: bienczyce 17.08.01, 16:29 gray napisał(a): > nie wiem kto tu jest mało rozgarnięty ale revdns z sdi ma jeszcze prefiks i > właśnie on określa konkretnego użytkownika. > Wniosek: teoretycznie mogli być to dwaj różni ludzie. teoretycznie to mogli byc marsjanie. praktycznie to musiala byc ta sama osoba :))) jeszcze cos o tej teori - nawet jakbys znal caly adres to nie masz pewnosci, ze to ta sama osoba. SDI moze byc podlaczone do servera a za nim stac siec osiedlowa :) A jakbys nawet doszedl, ktory to komputer to i tak nie masz pewnoscie, ze to ta sama osoba - przeciez na jednym komputerze moze pracowac kilka osob :)))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: bienczyce 20.08.01, 19:03 cmd26 napisał(a): > teoretycznie to mogli byc marsjanie. praktycznie to musiala byc ta sama osoba : > ))) > > jeszcze cos o tej teori - nawet jakbys znal caly adres to nie masz pewnosci, ze > to ta sama osoba. SDI moze byc podlaczone do servera a za nim stac siec > osiedlowa :) A jakbys nawet doszedl, ktory to komputer to i tak nie masz > pewnoscie, ze to ta sama osoba - przeciez na jednym komputerze moze pracowac > kilka osob :)))) > Pozdrawiam dziwna sprawa bo drugim kawałkiem postu kompletnie zaprzeczyłeś pierwszemu. fakt jest taki, że nie wiesz na pewno czy to ta sama osoba i prawdopodobnie nigdy się nie dowiesz. a jeżeli się czegoś nie wie na pewno nie można ferować zarzutami. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek Re: Syfska Lodz IP: 10.0.215.* / 212.191.188.* 16.08.01, 11:57 Mam dobrą wiadomość dla tego "przejezdnego od waskich torów". Gdybyś kiedyś ponownie przejeżdżał przez miasto, to zapraszam Cię do siebie. Pokażę trochę Łodzi, jakiej nie znasz i chyba nie poznasz, bo Twój wzrok bładzi przy glebie, a to co najciekawsze jest nieco wyżej. Każdyma prawo opublikować swoją opinię, ale tylko wtedy, gdy ma się coś do powiedzenia. Następnym razem raczej śpiewaj niż pisz. To zapewne poprawi Ci nastrój i wyskoczysz z tego dziwnego stanu psychozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nitekp Re: Syfska Lodz IP: 195.116.163.* 24.08.01, 12:34 przejeżdżałem przez Nową Hutę ostatnio. Coż za bez bezguście. To jest istna wiocha. A na waszym brzydkim rynku gołębie srają jak nigdzie na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlodz Re: Syfska Lodz IP: *.compensazycie.com.pl 16.08.01, 12:42 I jak nie kochać Łodzi za jej mieszkańców. Po wypowiedziach przecwników "tego od torów" jestem dumny, że jestem Łodzianinem. Ściskam Was mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Bie Re: Syfska Lodz IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.08.01, 18:38 Łodzianie nie dajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Syfska Lodz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 21:22 Łódż jest piekna tylko trzeba zobaczyc jej urok w jej codziennym zyciu, w jej szarzyznie... A teraz cos z historii i terazniejszosci...: W polsce 3!!! miasta maja taki waski rostaw torow jak Łódż(z Łodzia 3)- jeszcze Grudziadz i trzeciego miasta zapomnielam..:(( Wszystko to spowodowane jest przez... Ruskich...Tak to jest dakt historyczny-spowodowane to jest dekretem (z czasow rozbiorow), ze przy granicach Imperium Rosyjskiego nie mozna bylo budowac zadnych linii kolejowych (no prawie zadnych-m.in kolej Warszawsko- Wiedenska..) z powodu zagrozenia szyvbkim transportem po nich wroga-w wypadku napasci... Tak wiec to jest tez urok naszego miasta i z tego sie cieszmy-a ten z rozdwojeniem, niech najpierw sie dowie przyczyny a potem niech krytykuje sprawe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Syfska Lodz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 21:23 Kocham Łódź!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Syfska Lodz IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.08.01, 22:15 Gość portalu: geograf napisał(a): > Łódż jest piekna tylko trzeba zobaczyc jej urok w jej codziennym zyciu, w jej > szarzyznie... > A teraz cos z historii i terazniejszosci...: > W polsce 3!!! miasta maja taki waski rostaw torow jak Łódż(z Łodzia 3)- jeszcze > > Grudziadz i trzeciego miasta zapomnielam..: Jeszcze Toruń i Bydgoszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczy Tramwaje (Re: wcale nie Syfska Lodz) IP: *.man.lodz.pl 16.08.01, 23:28 Gość portalu: mc napisał(a): > > taki waski rostaw torow jak Łódż(z Łodzia 3)- jeszcze > > Grudziadz i trzeciego miasta zapomnielam..: > Jeszcze Toruń i Bydgoszcz. To ja dorzuce jeszcze Elblag :))) A jeszcze co tego yntelygentnego zarzutu, ze u nas syf, bo tory za waskie: Jakimi syfnymi miastami musza byc np. Trondheim w Norwegii, Mannheim w Niemczech, czy Innsbruck w Austrii. A juz naprawde boje sie myslec o Linzu (Austria) czy Lizbonie (Portugalia)... Tam maja (och nie, to straszne!) 900 mm !!! BTW: polecam spis: http://www.lrta.org/world/worldind.html Calkiem pouczajace :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: Syfska Lodz IP: *.atr.bydgoszcz.pl 17.08.01, 11:02 Gość portalu: geograf napisał(a): > W polsce 3!!! miasta maja taki waski rostaw torow jak Łódż(z Łodzia 3)- jeszcze > Grudziadz i trzeciego miasta zapomnielam..:(( Wszystko to spowodowane jest > przez... Ruskich...Tak to jest dakt historyczny-spowodowane to jest dekretem (z > czasow rozbiorow), Geograf to Ty może jestes, ale na pewno nie historyk. Ani Grudziądz, ani Bydgoszcz, ani Toruń, ani Elbląg nie należały NIGDY do zaboru rosyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Syfska Lodz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 18:36 po pierwsze nie jestem historykiem- to fakt. Nie powiedzialem ze grudziadz nalezal do zaboru rosyjskiego. Pozostale miasta ja nie dopisalem. W bydgoszczy i Toruniu sa szersze tory(to fakt szersze od 1430 mm)- tu ktos sie pomylil, nie ja. Co do Elblaga to nie wiem. Mowilem raczej o Łodzi bo o przyczynie waskich torow w Łodzi wiem najwiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcio KOCHAM MOJĄ PIĘKNĄ ŁÓDŹ IP: 195.136.95.* 17.08.01, 10:23 ty a może ty jechałeś przez Ozorków (bez urazy) tam ostatnio uruchomili wąskotorówkę. Ale to też niemożliwe bo Ozorków też ładne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikki Re: KOCHAM MOJĄ PIĘKNĄ ŁÓDŹ IP: 212.191.129.* 17.08.01, 10:29 Pokoj ludziom Ozorkowa na calym Swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawa Re: KOCHAM MOJĄ PIĘKNĄ ŁÓDŹ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 12:46 Jak się komuś w Łodzi nie podoba to won.(żeby nie powiedzieć dosadniej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla syf IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 15:41 z tymi torami to nie chodzilo mi o sam fakt ze sa waskie, one po prostu sa krzywe. Jak tranwaj taki jedzie to skacze na wszystkie strony. Asfalt pamieta chyba 20lecie miedzywojenne. Czy w waszej "pieknej" Lodzi robi sie jakie remonty torowisk/ulic? Lodz to biedna, brudna i niedoinwestowana miescina ot taki jeden wielki slums. Spojzcie prawdzie w oczy aha no i pozdrowcie szczury :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: syf IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 18:39 jakis ty madry inteligenty!!!( zartowalem!!!:)) W Łodzi remontuje sie duzo torowisk i coraz wiecej jest prostych, wyciszonych i oglonie nowych!!!. Jak tylko przejezdzales i widziales przedzalniana, Wolczanska itp. to bardzo mi przykro, ale Łódź taka nie jest!!! Łódź jest w miare czystym miastem w porownaniu do innych polskich miast...!!! A ty bla skad jestes???!! pozwol ze my, Łodzianie ocenimy teraz twoje miasto!!!! Kocham Łódź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: syf IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.08.01, 18:42 Geograf, szkoda z tym bla dyskutowac. Albo to debil albo robi podpuche (raczej to podejrzewam). Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk19 Re: syf IP: *.toya.net.pl 19.08.01, 14:21 Baranie bla,juz widze Twoje miasto(a raczej wioche) zabita dechami! Skoro nie podales miejscowosci to pewnie niezla dziura :))) Pozdrow. dla Lodziakow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamek do bla z Nowej Huty IP: *.mnc.pl 20.08.01, 01:38 Toś się doigrał, nowohucki przyjemniaczku. Coś ci (nie zasługujesz na wielkie litery!) opowiem. Mnie też kiedyś rzucało w Nowej Hucie w tramwaju - w 15-tce na Ptaszyckiego. Nie tylko dlatego, że tory były krzywe (a były), ale również z tego powodu, że paru osiłków wracających z meczu Hutnika wystawiło mnie z tego tramwaju za wsiarz. Czy to nie byli twoi koledzy? Przypominasz ich stylem - takie same chamstwo i nietolerancja. To jak, jeszcze trochę poplujesz na nasze slumsy, czy zaczniesz sprzątać swoje (najlepiej od siebie)?! Łódzkie szczury przekazują, że od takich kreatur jak ty nie przyjmują nawet "w d... pocałuj"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk19 Re: do bla z Nowej Huty IP: *.toya.net.pl 20.08.01, 01:43 Tak jak myslalem :)))) Obwiesiu kitraj sie w tej swojej Hucie i nie wysciubiaj nosa do naszej Lodzi :) Pozdrow. !!!!!!!! Tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: do bla z Nowej Huty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 07:26 bla to po prostu pizda zbolała i wieśniak.Jak sobie pomieszkał na zadupiu to się przyzwyczaił do kilku domów na krzyż , a jak przyjechał do Łodzi to wszystko go zaczęło dziwić , bo to burak moi państwo.Nie ma się co chamem przejmować. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: do bla z Nowej Huty IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 18:52 walsnie, cham i wiesniak, wszystko co widzi w swojej miescinie to jeden wielki zelbet i mysli ze na tym swiat sie konczy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla Re: do bla z Nowej Huty IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 20.08.01, 22:22 Sami jestescie wiesniaki i buraki! Ja tylko opisalem co widzialem na wlasne oczy a wy nic tylko bluzgacie. I kto tu jest chamem? Tylko takie ciecie z Lodziii moga przedstawiac soba taki poziom. Tylko powiedziec cos a juz rzuca sie na ciebie zgraja imbecyli i zaczyna wyzywac. Ale czego sie tu spodziewac po dzieciach slumsow?? Jestescie zalosni tak samo jak wasza zabita dechami miescina Aha i zrubcie cos z tymi wszami!:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: do bla z Nowej Huty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 22:25 Gość portalu: bla napisał(a): > Sami jestescie wiesniaki i buraki! > Ja tylko opisalem co widzialem na wlasne oczy a wy nic tylko > bluzgacie. I kto tu jest chamem? Tylko takie ciecie z Lodziii > moga przedstawiac soba taki poziom. Tylko powiedziec cos a juz > rzuca sie na ciebie zgraja imbecyli i zaczyna wyzywac. > Ale czego sie tu spodziewac po dzieciach slumsow?? > Jestescie zalosni tak samo jak wasza zabita dechami miescina > Aha i zrubcie cos z tymi wszami!:P A ty się odpierdol bieńczycka szmato! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widz Do WW , Warszawy czy jak ci tam ... IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 20.08.01, 22:46 Gościu ,żałosny jesteś. Pisz chociaż z jakiego pochodzisz miasta ,bo potem ktoś zobaczy nad tymi przekleństwami warszawski adres i znów rozpęta się burza jacy to my wszyscy w tej Warszawie jesteśmy niewychowani.Żaden Warszawiak ,nawet gdy lubi Łódź ,nigdy nie broniłby jej w taki chamski sposób - vide forum poznańskie - "... Ty wiejska dziwko...". Ehhh , żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk19 Re: do bla z Nowej Huty IP: *.toya.net.pl 21.08.01, 00:12 Gość portalu: bla napisał(a): > Sami jestescie wiesniaki i buraki! > Ja tylko opisalem co widzialem na wlasne oczy a wy nic tylko > bluzgacie. I kto tu jest chamem? Tylko takie ciecie z Lodziii > moga przedstawiac soba taki poziom. Tylko powiedziec cos a juz > rzuca sie na ciebie zgraja imbecyli i zaczyna wyzywac. > Ale czego sie tu spodziewac po dzieciach slumsow?? > Jestescie zalosni tak samo jak wasza zabita dechami miescina > Aha i zrubcie cos z tymi wszami!:P :)) Snif snif... a jednak wiejska fujara :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graphite Re: do bla z Nowej Huty IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 21.08.01, 10:27 Ty wiejski kołku jeżeli sądzisz że Łódź jest miastem brudnym pozbawionym piękna to grubo się mylisz.W swoim krótkim życiu objechałem już pół świata ale musze przyznać że tylko w Łodzi czuje się jak w domu i powiem więcej przestań zachowywać sie jak dwuletni rozkszyczany bachor któremu się wydaje że zjadł wszystkie rozumy i obawiam się że nie dorównujesz inteligencją paczce ruskich gwoździ ,ale cóż poradzić są ludzie i parapety. A tak w ogóle to jak można wypowiadać się na temat o którym nie ma się pojęcia? Zanim zaczniesz wypowiadać się na temat obecnego stanu jakiegokolwiek miasta to sądze że najpierw powinieneś poznać chociaż częsć jego historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saper ale piękna dyskusja IP: 195.117.134.* 21.08.01, 11:18 Tak sobie czytam wypowiedzi niektórych gości i jestem zadziwiony poziomem wypowiedzi jej uczestników. Ludzie! więcej kultury, przecież chyba nie o to chodzi, żeby sobie ubliżać. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: do bla z Nowej Huty IP: 10.0.207.* / 212.191.188.* 23.08.01, 17:04 no wlasnie zrobmy cos z tymi wszami od bla. bo zaczelo przeskakiwac z niego na nas:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamek Czy jest na sali lekarz? IP: *.mnc.pl 23.08.01, 22:16 Kochani! Kolega geograf poruszył ważny wątek. Niewątpliwie "bla" ma kilka problemów i potrzeba mu specjalistycznej pomocy: 1) Sam pisze, że mamy coś zrobić z wszami. Chyba mu dokuczają. Może ktoś poleciłby mu dermatologa albo chociaż pożyczył butelkę nafty względnie pęsetę? 2) Przydałby się gastrolog - człowiek ma chyba kłopoty żołądkowe wywołane przez dziury w ulicach (z tym faktycznie należałoby zrobić coś więcej) oraz wąskie tory tramwajowe. Na to ostatnie może poskutkowałyby jakieś okulary z szerokokątnymi soczewkami? 3) Chyba w ogóle dobry byłby internista, bo - jak sądzę - zająłby się u "bla" woreczkiem żółciowym: nadczynność do tego stopnia, że aż monitor mam zachlapany. 4) Last but not least - psycholog specjalizujący się w leczeniu kompleksów. Facet rzuca na lewo i prawo inwektywami, ma obsesje na punkcie slumsów, cieci, syfu i Czeczenii. Co poniektórzy przedmówcy nie pozostają mu wprawdzie dłużni, ale to go raczej jeszcze rozdrażnia i chyba przez to satysfakcjonuje. Grozi nam poziom traumatyczny... Tyle diagnoza. A tymczasem, koleżanki i koledzy internauci: postarajmy się, aby opisany przypadek został tylko jego ("bla") przypadkiem... Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Czy jest na sali lekarz? IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 24.08.01, 09:02 Sadzac po poziomie tego co pisze bla to raczej potrzebny mu pediatra ;-) Pozdrowy, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś